- 5 Aralık 2011
- 1.120
- 56
- 363
- Konu Sahibi Huzur_huzur
-
hayır benim eşim daha çok sakin dik başlı olmadığım zaman bende daha çok hoşlanıyormuş yani deikleini dinleyen
haklısın lafını ala söylemez hep kendi haklıdır hi.ç duymadım yani
Sen beni bile geçtin :))
Boşan gitsin, Nasıl dayanıyorsun bu adama? Böylesinin yanında bir ömür geçmez yazık yane.
çok bencil bi eşim var bana saygı duymuyor beni umursamıyor öylesine yaşıyoruz ama bazı istekleri olunca ilgileniyo
anlayışlı oluyo ama sonra yine aynı herşey
aslında bizim en büyük problemimiz benim bir yerlere gitmem
bir yerlerde dediğm öyle kafe sinema park falanda değil artık ben onları soramıyorum bile mesela akrabalarım ve görüştüyümm üç arkadaşım var biri eltim onu elti saymıyorum arkadaşım gibidir ama buralara problem çıkarıyor
bazen sorunsuz git diyor ama bide inat ettimi bu dediyim yerlerden birine bile öyle bi sorun çıkarıyoki anlatama m mesela cumartesi arkadaşın birinde toplanacaktık
gidiyimmi dedim yok dedi üstelemedim daha sonra tekrar aradılar akşam bidaha sordum ya aşkım dedim beni mahcup etme nasıl diyim arkadaşlarıma eşim bırakmadı diye
lütfen müseda etgidiyi dedim yok diyorum dedi uzatma kafamı şişirme falan biz baya birbirimize girdik
sonra karışmıyorum artık ne halin varsa gör nere gidiyosan git dedi bana sorma bilme
ben iyice kötü oldum
sonra pazartesi günü teyzeme gitmem gerekiyodu aradım sordum ben sane napıyosan yap dedim karışmıyorum dedi
ama ben tatmin olamadım lütfen böyle yapma gönlünle izin ver falan diye msj attım git dedi ama hiç bi anlamı yoktu yani ne bilim ya zor çokk zor anlatamam
Konu sahibini diğer konularından hatırlıyorum. O zamanlar bende eşini bu kadar hayatının merkezine koymamasını, üzerine bu kadar düşmemesini öğüt vermiştim...
Ama artık konu sahibinin sorununun kendisinin değişmesiyle düzeleceğine inanmıyorum. Kocasına bu kadar itaatkar olmasa, ufaktan tartışıp karşı çıksa şiddet mağduru olacağını düşünüyorum.
belliki senin üzerinde hüküm kurmak istiyor.yani korkuyor kendini tanimandan güclü olmandan bence.ama onu okadar da önemsemiyor mus gibi davranmak ta ise yarar kendinle ilgilen bence ona zaman ayirmayi unutma cok sevince bazi seylerde zorlaniyorsun ama kral olmak icin gereksiz seylerde inatlasma.bence senin onu cok sevdigini biliyor ve bunu kullaniyor.seni seviyor mu?
Konu olmadığı için yorumlara bakayım dedim , şok oldum
Koskoca kadınsınız siz, eşinize izin ver arkadaşıma gideyim demenizi bile tuhaf buldum.. Akabinde eşiniz izin vermiyor ne halin varsa gör diyor, siz hala gönlünle izin ver lütfen diyorsunuz..
Siz beş yaşında bi çocuk değilsiniz o da sizin babanız değil.. Sorun burda başlıyor bence..
yardim almalisiniz psikolojik olarak sakin bunu yanlis anlamayin bende bizzat bu sebebten yani hic edilmekten dogan bunalimimla neler yasadim ve sonuc olmadi ne yapsam memnun edemedim sorun cikmasin diye sustum alttan aldim hic oldum sonunda dengeyi sarstim ve solugu doktorda aldim ilac basladik 2 ay icinde hersey duzeldi normalde imasini etmeyecegim konulara bile bodoslama dalar oldum hakkimi catir catir savundugumu gorunce bana olan aski depresti sanki ve yer degistirdik o ben oldu sanki ve ben o.....kisacasi canim git yardim al ayaga kalk daha fazla ezdirme kendini. suan gebeligimden dolayi tedavim yarim kaldi tabii yine tartismalarimiz oluyor olmaz mi ama asla alttan almiyorum izah ediyorum anlatiyorum anlayana kadar onceden olsa nasilsa uste cikacak deyip susardim dermanim kalmamisti ama simdi konusulmadik nokta birakmiyorum hatta cogu zaman o alttan aliyor:)
evliliğimin ilk senelerinde gözüm çok karaydı
en ufak hatasında çekişirdim hiç alttan almazdım oda almazdı..çok uzayıncada şiddete başvururdu
çalışmak içinde çatır çatır çekiştim hemde tüm ailesini karşıma aldım
yanlışını yakaladım evi terkettim ,boşanaıcam dedim inat ettim dönmedim hiçte umurumda değildi,çocuğumda vardı
sonra ailemin etkisi,çocuk,yalvarmaları vs..döndüm ama çatır çatır aldım hakkımı ilk yıllar
sonra kavga etmekten bıktım,iki baskın karakter..kızımda etkileniyordu nun için susmaya başladım,psikolojim bozuldu,huzur istiyordum
kavga çıkıcak diye uzatmadım,içime kapandım daha doğrusu ona kapandım kendime başka uğraşlar buldum ama onunla olmak bana eziyet gibi geliyordu ve herşeye susuyordum aman o memenun olsunda kavga çıkarmasın diye
sonra aldattı beni,evide terketti boşanıyoruz
şimdi anlıyorum ki ben sustuğum için oldu bunlar
şimdide beni suçluyor eskileri bahane ederek,son zamanlardaki mülayimliğimi saymıyor
geçenlerde bir konu açmıştım eşinin her dediğine tamam demek özgüven eksikliğimi yoksa geçim için şart mı diye..
ben de çözemiyorum
her dediğine tamam desen eziyor,şımarıyor
hakların için dik dursan huysuz oluyorsun bence karşındaki insanla alakalı
adam hoşgörülü biriyse empati yapabiliyor ama değilse,bencilse sen ne yaparsan yap sonuç kaçınılmaz oluyor
gliba seviyor dediğim gibi şiddet hakaret veya başka şeyler asla yok sadece tek sıkıntısı o bişey dediği zaman benim itiraz etmem ve üstelemmiş ama üstelenmeden de bişe olmuyor bazen çok istediğim bişey oluyor onu yapabilmek için illede benim açımdan diyim izi n vermesi gerekiyor hemde gönüllü bazen diyor işte karışmıyorum ne yapıyorsan yap arkadaşlar diyo ne güzel fırsat ne istiyosan yap işte ama içim huzursuz oluyor yapacağım şeyi yapmıyorum yapsamda çok kötü oluyorum niye böyleyim ama bende bilkmiyorum offff
arkadaşım bastan sona konunu okudum bizler malesef yanlışı en başta yaptık oda neden yetiştirlme tarzı kesin sen annenden böyle gördün oda babasından böyle gördü kusura bakma tabiri caizse senin odundan bendede var hemde 18 yıldır.boyumca çocuklarım var daha yeni yeni minibüse otobüse binmeye başladım.oda mecbursam hastane felan öyle sıkıldım gezicem görücem yok yani asla ben nasıl bi kadınmışımki canım sıkılıyomuş coluğum cocuğum bana yetermiş.mişde miş.allah sorsun bunlardan haklarımızı buda bana göre kul hakkı kendi egolarını tatmin etmek için bizi kullanıyolar.arkadaşların dediklerine kulak ver uygulamaya başla yavaş yavaş hiç korkma sana hiç bişey yapamaz.surat assın konuşmasın dayan kararlı olduğunu anlasın. ha bide üsteleyince ne yaparsan yap karışmıyorum diyomuşya bu modellerin kelimeleride aynı heralde bnmkide öyle der.bende aman huzursuzluk olmasın onun suratını çekemem der otururdum çok yanlış yapmışım çooookk en güzel senelerimi yedi hain.sen toparlan bak konunu takip edicem yaz buraya hadi allaha emanet ol
anliyorun zor bir durum.bence cözüm sayginligini kazanmalisin bu 2 3 gunde olmaz cok mucadele ediceksin ama gereksiz seyler icin inatlasma onla sen bence ayrisiniz biraz yani bi cok konuda fikir ayriligi var ve bu kötü bisey degil sadece saygi lazim birbirinize ve zaman vermeniz onun seni anlamasi zor gibi karar vermelisin ve sabirli ve kararli olmalisin..sen ona her sana itiraz ettiginde neden diye sor..senin hayatindaki tek nokta baskin karakter ve tek iktidar olmak istiyor.ama böyle olmaz.dedigim gibi kararli olmali ve mucadele etmelisin bosanma..aldatma yada siddet yok bu konu asilabilir zaman lazim bence..ayrildin diyelim istedigin yere gittin istedigini yaptin degicek mi sevdigin adamdan ayrilmana senin esin ayni bi cocuk davranisi var ve sen bu cocugu büyütmelisin iyi bir es oldugunu düsünüyorsan..ve ona guveniyorsan mucadele et..ben ne zorluklar yasadim oooooooooooooooo
konuyu nerdeyse baştan sona okudum ve üzüldüm. bazı konularda benim de eşim böyle ama bu derece değil ama ben en baştan koydum tavrımı belki koymasaydım zamanında sizinki gibi olurdu. ama erkekler kolay değişmiyorlar. ben eşime bir defasında 2 hafta trip attım, 2 gün düzeldi üçüncü gün gene aynı. Allah yardımcınız olsun.
trip falan nafile bizimki anlamaz kesinlikle daha çok tavır alır hatta
durumummz zor RABBİM yardımcım olsun
kimse kimsenin herşeyi olamaz, erkekler pofpoflanmayı sever ama çok pofpoflarsan kazanmak yerine kaybedersin, çünkü insan elde edemediği şeyin peşinden gider sahibi olduğu şeyler ise önemsizleşir. örneğin ben geçen telefon alacaktım eskisi bozulmuştu, dedim olmuşken güzel birşey olsun, günlerce uğraştım telefoncu telefoncu gezdim karar veremedim, internetten baktım, en sonunda ihtiyacımın bile çok üstünde bir telefon aldım şu akıllı telefonlardan. 1 hafta oynadım telefonla şimdi sadece alo demek için kullanıyorum, artık benim ve önemi yok, sadece bozulursa üzülürüm, kaybetmek istemem. işte eşler de böyle, yıllarca emek verirsin ilişkin için evlenince herşey monotonlaşır sıradanlaşır. eşin seni kaybetmekten korkmadıkça senin önemini tekrar farketmez. triple kavgayla tartışmayla restle falan olmaz işe yaramaz. eşin bu dünyada ölümsüz olmadığını ve eğer sana birşey olursa seni kaybederse nasıl bir durumda kalacağını anlamalı ve ayağını denk almalı. sen alttan aldıkça hep böyle sürüp gider bu durum. eşinden izin alman bile saçma bence, sen onun çocuğu değil eşisin. tamam kavga çıkacak diye mülayim oluyorsun ama o da seni cepte görüyor, benim borum öter diyor, sen tavrını koymadan bu durum düzelmez. bence de psikolojik yardım almalısın. kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez anlayamaz, uzman yardımı şart canım.
sizi çok iyi anlıyorum bende bunu yapmak istiyorum beceremiyorum beni ve duygularımı öylesine bastırdıkı artık hakkımı savunamıyorum bile konuşmaya çalışıyorum oooofff kafamı şişirme huzur bırakmıyon damda işin gücün gitmek gelmek yeter sus faln diye bastırıyo bende daha fazla huzursuzluk çıkmasın diye susuyorum
istiyorum herşey karşılıklı anlayış içinde olsun ama tek taraflı olmuyo
şimdi soruyorum ne yapabilirimki beni güçlü görebilmesi için varmı bi öneriniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?