Evliliğimle ilgili kafamda bitmeyen sorgular

Postmodernik

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
948
596
303
Öncelikle merhaba hanımlar
Ben yaklaşık 3 yıllık evliyim ailelerin tanışması başlarda kültür farkı sebebiyle düğünümde dahil hep sorunlu geçti ama eşimi seviyordum oda beni seviyor diye her şeye göğüs gerdim geçti o süreç sonrasında ilk yılımız ikimizde inatçı olduğumuz için sorunluydu defalarca boşanmadan döndük ama eşime karşı sevgimi hiç sorgulamadım sonrasında yeni bir şehre taşındık birbirimizi olduğumuz gibi kabul edip değiştirmemekte çalışmamamız gerektiğini vs konuştuk her şey düzeldi hamile kaldım bir kızımız var 10 aylık elbette ki tartışmalarımız oluyor ama ilk yıldaki gibi değiliz ailelere birkaç saatlik uzak mesafede bir şehirdeyiz bebeğim için ücretsiz izindeyim bir yıldır ama ben sebebini bilmiyorum ama eşime karşı soğudum resmen o tam tersidir eve gelince güzel şeyler söyler ilgi gösterir haliyle benden de bekler bana bugün beni ben olduğum için gerçekten sevmiyorsun dedi neden böyle söyledin deyince zoraki mecburmuş gibi yapıyorsun birçok şeyi evlendiğimiz zaman böyle değildin dedi düşününce haklı neden böyle oldum bilmiyorum ama eskisi gibi eşimi sevmiyorum halbuki ilk zamanlarda bitmeliydi sevgim ama o zaman ona deli gibi aşıktım şuansa bana dokunmasın kendi halinde takılsın istiyorum ama böyle de olmaz farkındayım ne yapacağım ben neden böyle oldum ki

Hamilelik, doğum, bebek sorumluluğu vs gibi konular olabilir sebep. Biraz daha zaman verin kendinize bence. Eğer aklınıza takılan sebep gördüğünüz bir konu varsa da konuşun.

Anneliğe adaptasyon süreci yaşıyorsunuz muhtemelen. Eşinize karşı birikmişliklerinizden de gözünüz açılmış olabilir. Aile desteği almak sizin için eoey bi yardımcı olabilir. Kötü bir dönemden geçiyorsunuz sadece. Aşılabilir.

Ben problemin tam olarak ne oldugunu anlayamadim. Durduk yere mi sogudunuz ?
Durduk yere değil aslında çok tartşmalarımız oldu ama en son bir kaç ay önce de tartıştık eşim suçluydu sonrasında defalarca özür diledi Çiçekle falan eve geldi ama ondan sonra affettim desemde kendime bile itiraf edemesem de içimde bitti sanki sevgim ki öyle çok çok büyük bir şey değildi evliliğimizin ilk yıllarında yaşadığımız sorunlara göre

Bu cevap sanırım tam karşılığı yaşadıklarımın burada kimsemiz yok sadece arkadaşlar var onlarda çok yakın arkadaşlar değil ve bebeğim son iki haftadır çok yoruyor beni evin işlerini onu uyutunca yapabiliyorum tam uyuyorum kızım uyanıyor babası ilgilenir ama illa benim kucağımda duracak diğer türlü bağıra bağıra ağlıyor çok yoruyor beni her şey bu ara annelikten kadınlığa geçemiyorum

Çok çok buyuk degilse bu kadar uzaklastirmayin bence kendinizi cogu erkek esinin uzerine dusup cicekler alacak kadar gonul almaya calismiyor bile esiniz size deger veriyor belli ki.

Annelik duygularınız ağır geliyor eşiniz artık ikinci planda kalmış. Yalnız işte bu konuda biz kadınlara erkeklerin biraz anlayışlı olmaları gerek. Boş kaldıklarını hissettikleri an yanlışa meylediyorlar ne yazıkki. İnşallah böyle birşey yaşamazsınız.
Aile desteği muhakkak alın. Eşinizle giderseniz iyi olur ama tek da gidebilirsiniz. İlaç erme yetkileri yok sadece konuşarak rahatlarsınız. Profesyonel bir görüş herşeyi yoluna koymanıza yardımcı olabilir.
Yetişemediğinizi düşünüyorsanız evine haftada bir gün durumunuz müsaitse gündelikçi alın.

Çok çok buyuk degilse bu kadar uzaklastirmayin bence kendinizi cogu erkek esinin uzerine dusup cicekler alacak kadar gonul almaya calismiyor bile esiniz size deger veriyor belli ki.
Evet hakkını teslim etmeliyim değer verir ama ilk zaman o kadar çok şeyi alttan almışım ki sanırım şuan doldum bide çocuk olunca tek başıma da farklı bir şehirde olunca sanırım dert arıyorum kendime

süt veriyorsan normaldir. bazi kadinlarda oluyo. prolaktin hormonun salgilandigi icin eşine karsi ilgidiz sevgisiz olabilirsin. cunku icgüdüsel ve hormonsal olarak anneliğe odaklanmis durumdasin. her ne kadar bunu duygusal olarak hissetsen de hormonel olarak da bu böyledir.
doğada izlediniz mi bilmem ; bazi erkek aslanlar disilerin yavrusunu öldurur. sebebi ise dişinin sütten kesilip çiftlesme isteği olsun diye. bu belki uç bir örnek ama tüm dişilerde bu böyledir. elbette istisnalar olabilir.
bu durumun gecici oldugunu bilin ve esinizden uzak durmayin. cunku erkek kismi soğdun mu sogur daha da isinmaz. bizim gibi töleransli olamiyolar maalesef

Yalnız hissetmeyin. Bazı kadınlarda doğum sonrası olabiliyor. Bebekte çok yoruyordur eminim. Bide eski kırgınlıkların birikmesi olmuş.
Aşılamayacak bişey değil bence. Bu duygunuzun çok üstüne gitmeyin, gerekirse psikoloğa gidin.
Bu süreçte de mutlaka bebek ve ev işleri konusunda eşinizin yardımını isteyin. En önemlisi o uyuyunca sizde uyuyup dinlenin.

Yorgunsun sadece hem bedenen hem de ruhen 10 aylık bir çocuk çok zordur yürüyemediği ama yürümek istediği aynı anda diş çıkarmaya çalıştığı için deli gibi azgın oldu bir dönem 15. Aylığa kadar bu şekilde gidicek bunu bil ve sabret bu süreçtede eşinle olan ilişkini yıpratmamaya çalış sevginin bittiğini düşünmüyorum hepimiz dönem dönem bu şekilde düşünürüz meraķ etme geçicek hepsi bunu bilerek yaşamak beni çok rahatlatmıştı umarım sizide rahatlatır

Bende de var o huy ve nefret ediyorum. Ama şunu yapmisti, beni cok uzmustu, sevseydi öyle yapmazdi... En ufak bi tartismada hepsi film seridi gibi gozlerimin onune gelir. Yanlis ama bu konuda bende kendime engel olamiyorum buz gibi soguyuveriyorum durduk yere. Aşmak lazım bunu çünkü sorunsuz ilişki yok malesef.

Bebeğim bir anda emmeyi bıraktı günlerce uğraştım almadı memeyi oda canımı çok sıktı bu ara

Bebeğim bir anda emmeyi bıraktı günlerce uğraştım almadı memeyi oda canımı çok sıktı bu ara
normal bir sürectesin. bunu esinlede paylasmisin yani hormonel oldugunu onunla alakali bir durum olmadigini vs

Eşim yemek konusunda yardım eder ama ev işlerinde etmez ben yorulduysam bırak der sanki kim var dağınık kalsın der uyu dinlen falan der ama geçmişteki kırgınlıklar sanırım bazen eşimin benimle şakalaşması bile batıyor bana

Prolaktin hormonu gerçekten çok ciddi bir sebep. Depresyon ilacı kullanıyoruz eşimle normalde hemen hemen her gün olan cinsel durum kalmadığı gibi birbirimizden manevi manada da kopmaya başladık. Çok doğru bir noktaya değinmişsiniz.

Umarım öyle olur çünkü ortada Bir sebep yok elle tutulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…