- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.180
- 898
Bende kızartma yapmam aynen fırında yaparım ya da seramik tava da bir kaşık yağ ile kapağını kapatıp yaparım, kilomun tek sebebi abur cubur ,eşim de bir huy var ben diyete başlayınca envayi çeşit doldurur neymiş agresif oluyormuşum :) ekmek de aman aman yemem bir kahvaltıda, hani şöyle kallavi yemekler yesem içim yanmaz:) hain çikolatalar cipsler:)Egedeyiz ya ondan heralde. Otla karnımızı doyurabiliyoruz.
Aslına bakarsan ben tatlı delisiyim. Bir kilo baklavayı bir otıruşta yiyebilirim. Abur cubur da severim. Ama eve sokmuyorum. Evde olmayınca yiyemiyorum. Sadece regl olduğum zaman eşim ufak bir kutu tatlı alır, bir de alışverişi aylık yapıyorum siparişe bir tanecik çikolata eklerim. Aylık abur cubur olayımız bu.
Ha bak herşeyin sağlıklısını yapmayı da denerim. Actifry alacaktım sonra daha kolayını keşfedip vazgeçtim. Kızartmanın her türlüsünü fırında yapıyorum. İnan çok lezzetli oluyor. Sebzeleri inceince doğrayıp zeytinyagı ve baharatlarla iyice karıştırıyorum atıyorum fırına. Üstüne sarımsaklı yoğur, misss. Patatesi de dondurulmuş alıp sıfır yağ ile fırına atıyorum. Paketten çıktığı haliyle, ek hiç bişey yok. Çok güzel oluyor, kızarmış patatesten ayırt edemezsin. Üstüne bol domatesli sarımsaklı baharatlı sos yapıyorum bazen.
Buna bir son vermem şart kk hatunları hep çıtırmış meğer :)