Evliliğin bitmesi için bunlar yeterli mi?

Ablalarım,kardeslerim.. İşin içinden çıkamadığım bir konu hakkında fikrinizi almak istedim.8 aylık evliyim.Eşimle severek ve daha cocukluktan flört ederek genelde benim fedakarlıklarımla ( şimdi anlıyorum ki ) evlendik.Eşimi çok seviyorum.Ama sanırım bitmenin eşiğine geldik.
Evlendikten sonra epey kilo aldım. Sürekli benim cok kilo aldığımı,bu sekilde cirkin gözüktüğümü ve acık acık olmasa da artık beğenmediğini dolaylı yollarla dile getirdi.Suan diyet yapıyorum birkaç kilo verdim,diyete devam ediyorum
Ama sorun şu ki evlendiğimizden yaklasık 2 hafta sonrasından beri eşim eve geliyor sadece tv izliyor, konusmazsam konusmuyor. Aşktan sevgiden samimiyetten bir haber. Afedersiniz ama cinsel anlamda da ben yanasmadan asla yanasmıyor. Yeni evli olmamıza ragmen 10 günde bir ben yanasmazsam o da pek oralı değil. Cevremde yeni evli cok fazla,buradan da okuduğum kadarıyla normal değil. Yürüyüş yapalım,birlikte birşeyler yapalım diyorum,sıkılıyorum diyor.Haftasonu da hep arkadaşlarımızla plan yapıyor ikimiz bişeyler yapamıyoruz. Sanırım yalnız kalmak istemiyor. Defalarca konuştum,kavga da ettim. Boşanmayı da dile getirdim.Seviyorum diyor.Cinsel problemi de dile getirdim.Söyledikten ertesi gün sonra güya istiyormus gibi yanasıyor ben konustum diye sonra yine aynı. Her yolu denedim aynı tas aynı hamam.Uzun oldu ama hakkınızı helal edin kusura bakmayın.Artık cok yoruldum ne yapacağımı bilmiyorum
ohaa aynı işte bu yaşadıklarını yaşadım 1,5 yıl evliliğim bitti..sen bir kızsın o bişeyler isticek ki sende yaşıcaksın ..çok pasifmiş canım ama sevginide anlıyorum ...terapi alın birlikte yoksa evlilik kalmıcak..gerçi insan 7 sinde neyse 70 de de oye oluyormus..bır ay duzelir geri eskiye döner..Allah yardımcın olsun.

Kimi alıntılayacağımı şaşırdım yahuu...

Özellikle ikinci paragraf benim evliliğimi anlatıyor, telefon yasağı hariç.
Çünkü zaten eşim 9 da ancak işten geliyor ve koştur koştur yemek, sohbet, dinlenme, çay tatlı, meyve faslını 12 ye kadar bitirmek için ekstra bir çaba gösteriyoruz.
Bırakın iletişimsizliği fazla iletişime geçiyoruz resmen sıkıştırılmış kur programı gibi.

Yemek öğünleri ile anlattıklarınızı aslında düşünmedim değil ama kendim doymam en başta.
Biraz pis boğaz ve yemek düşkünü olduğumdan, eşimden önce kendim için ve canım çeken yemeği yapıyorum evlendiğim günden beri.
Benim metabolizma 27 senedir böyle yaşadığından 2-3 kilo hariç bir sıkıntı yaşamadım ama eşim 10 kilo kadar zararda şuan.

Cinsellikle ile ilgili de, hamile kalmadan önce bir sıkıntım yoktu ama öyle aman aman burada forumlarda okuduğumuz gibi 'renkli ve haftanın her gecesine' de sahip değildik.
Şuanki durumumdan dolayı 6 aydır hiçbir şekilde aktifliğimiz yok, kardeş kardeş yaşıyoruz.
Doğum sonrası nasıl olur diye aklım kurcalanmıyor değil, soğukluk olacak mı ya da eski hayatımıza dönecek miyiz vs sorular var kafamda.
Bu süreç sonrası için söylediklerinizi dikkate alacağım.

Söylediğiniz şeyler konu sahibi arkadaş ve ilgili herkes için oldukça yararlı olmuş, bunun için ayrıca teşekkürler.

Benimki 6 civarı geliyor eve. Yemeği 7.30-8.00'e kadar sarkıtıyorum. Bu arada bi kadeh şarap falan veriyorum eline bazen oyalanıyor.:KK66: O şarap kadehi var ya insanı acayip seksi hissettiriyor nedense. Yemek yaparken yanımda şarap olunca kendimi yemek yapan kadın değil de podyumda yürüyen manken sanıyorum falan. İşe yarar bir teknik bence. Doğum sonrası düşğnebilirsin. Hatta içindekinin şarap olmasına bile gerek yok.

Yemek konusunda ben tam bir felaketim. Yaparken doyanlardanım. Yediğim en fazla iki kaşık. Yemek yemek bildiğin eziyet benim için. O yüzden hiç diyet yapmadım şimdiye kadar. Eşim benim karım çok masrafsız suyla besleniyor diyor. :)

inanmıyorum, ufkumu açtın resmen.

gerçekten bizi eşimle tek başımıza tatil yaptığımız için eleştiren kişileri anlama fırsatı verdin bana.
ben de çok duydum, öyle tek aile tatilde sıkılırız birlikte gidelim diyeni.
biz de derdik, birlikte de gidelim tabi ama biz yalnız da seviyoruz tatili, tatil olsun yeter ki falan derdik.

hatta eşimin kardeşleri ile bu muhabbet dönerken bir keresinde kv, "onlar kimseyi istemez, kalabalığı sevmiyorlar" diye laf dokundurmuştu.
Kalabalığı sevmemek değil de, yalnızlıktan da sıkılmıyoruz yani.
gayet de ortak zevkleri olan bir çift olarak süper tatil yapıyoruz her yönden...

Eşimle evlenmeye 15 günlük bir tatil sırasında karar vermiştim. Normalde çevresindeki adamdan ortalama 8 saat içinde bunalan ben eşimle 15 gün gram sıkılmadım. O zaman ben bu adamla evlenebilirim, bu kadar süre sıkılmadıysam ömür boyu sıkılmam dedim.
canım benim de senin gibi yetenekli arkadaşlarım var, ha ha eşim de diyor onlara gidelim diye, çakal işte.

ama ben çok utanıyorum ya, keşke yapmasanız, çünkü bu işler hem istek hem de biraz yetenek işi, o kişiler benim evime geldiğinde ben o kadar çeşit yapmak yana dursun, bazen ev yapımı bir şey bile ikram edemiyorum. o yüzden benim gibi misafirlerinize yapmayın bence, hem sizin açınızdan kendinizi boşa uğraşıyor hissetmezsiniz, hem de benim gibi biri ise karşıdaki mahçub olmaz.

Bize gelen misafir çok yakınsa gelirken bişeyler yapın da getirin, eli boş gelmeyin diyorum. Her gelen bişeyler getirince zaten 10 çeşit oluyor.
Resmi bir misafir gelecekse anneme ve görümceme atıyorum topu. Onlardan 2-3 çeşit geliyor ben de ana yemeği yapıyorum. Misss.. Az yorgunluk çok yemek.

Cnm kilo problemi haric herseyimiz ayni seninle
1.5 yillik evliyim cinsellik basindan beri ayni 10- 15gune bir genelde ben sirnasirim
Bizde birlikte bi uere gidip vakit gecirmeyiz yemege gideriz hic oturup konusmadan kalkariz ne bir elele avm gezme ne de bi cafede oturma yok bizde sikiliyor tek sevdigi kalabalik bir piknik
Bizimkide evde hep tv
Hep uyur yorucu isi
Ben oyle kabullendim napayim huyu oyle sorun cikatsam mutsz olucaz
Seviyorum ,uyusmuyoruz ama onsz hayat dusunemiyorm
Sana bagli ya alisicaksn yada ayrilacaksn hersey sende bitiyor cnmmm

Zamanla evliliğiniz oturabılır. Çözümü olabilecek sorunlarınz var evliliğinizde.. Amaa maalesef,biraz sebat göstermelisiniz..

Kimi alıntılayacağımı şaşırdım yahuu...

Benimki 6 civarı geliyor eve. Yemeği 7.30-8.00'e kadar sarkıtıyorum. Bu arada bi kadeh şarap falan veriyorum eline bazen oyalanıyor.:KK66: O şarap kadehi var ya insanı acayip seksi hissettiriyor nedense. Yemek yaparken yanımda şarap olunca kendimi yemek yapan kadın değil de podyumda yürüyen manken sanıyorum falan. İşe yarar bir teknik bence. Doğum sonrası düşğnebilirsin. Hatta içindekinin şarap olmasına bile gerek yok.

Yemek konusunda ben tam bir felaketim. Yaparken doyanlardanım. Yediğim en fazla iki kaşık. Yemek yemek bildiğin eziyet benim için. O yüzden hiç diyet yapmadım şimdiye kadar. Eşim benim karım çok masrafsız suyla besleniyor diyor. :)

Eşimle evlenmeye 15 günlük bir tatil sırasında karar vermiştim. Normalde çevresindeki adamdan ortalama 8 saat içinde bunalan ben eşimle 15 gün gram sıkılmadım. O zaman ben bu adamla evlenebilirim, bu kadar süre sıkılmadıysam ömür boyu sıkılmam dedim.

Bize gelen misafir çok yakınsa gelirken bişeyler yapın da getirin, eli boş gelmeyin diyorum. Her gelen bişeyler getirince zaten 10 çeşit oluyor.
Resmi bir misafir gelecekse anneme ve görümceme atıyorum topu. Onlardan 2-3 çeşit geliyor ben de ana yemeği yapıyorum. Misss.. Az yorgunluk çok yemek.

şarap kadehi güzelmiş.
alkol tüketmiyoruz ama limonlu su veya soda olur mu?

in vino veritas in vino veritas görümceyle kv ideal olanlardan sanırım.
Ben düşünemiyorum bile böyle bir teklifi, gerçi aynı şehirde yaşamıyoruz ama,
kv bende kaldığı zaman bir kez oğuluşuna "sana bugün mantı yapayım" dedi, bizimki uçtu havalara, neyse eşim işe gitti, ben evdeyim.
baktım kv benden yardım bekliyor, ki ben de o gün raporluyum yani, işe gitmeme sebebim de bu.
dedim "ben sana yardım falan edemem",
ha ha yapmaktan vazgeçti, yazık eşimin kursağında kaldı, akşam sofraya oturup sebze yemeğini görünce. tek çeşit bir de, yanında aperatif bile yok...

Amin canım. Bu arada ben diyet yaparken eşim de zayıfladı. Soyle ki1 kilo sebzeye2 kaşık yağ koydum. Sebzeyi o da yedi. Kızartma hiç yapmıyorum. Herşey ızgara buğulama. Bazen diyor yap bir mantı yiyelim. Diyorum ama benim ölçümüm var 2 gün sonra. Ya ben diyet yapmak zorundamıyım falan diyor. Yok canım ben sana yaparım yersin Diyorum. Busefer sen diyor. Ben sebze yiyicem diyorum. Ne anladım o işten diyor. Ve mantı iptal :KK70:
Ama mesela olcum günleri hemen arıyor sonucu öğrenmek için çakal. Çünkü sonuç iyi ise o gün ziyafet var demektir. Hamileyken kontrol günleri bile aramaz dı bu adam :KK70:

Ama artık benle yemek yemek keyifli değilmiş. Öyle ekmeği bandıra bandıra yemeliymisim eskisi gibi. Bazen ya ye bişey olmaz zaten kurudun diyo gaz getiriyo. Tamam sen bilirsin ama korumada 1 buçuk ayda bir gidip para veriyorum yine kilo alırsam 2 haftada bir gidip para vericem diyorum. Yazık oturup sebze yiyo :KK70:
ben diyete başlasam eşim yemek konusunda beni yormaz genel olarak şunu yapda yiyelim demez en büyük sorun eşimin abur cubur ve çikolata aşkı :) onları eve sokmasa en büyük desteği bu olur , zaten sen diyet yapma diyet yapınca delleniyorsun diyor:)

@CuteMom kız evde çocuk var nasıl oluyor o işler?
valla bizimki kapıları açabiliyor artık, yatak odasını kilitleyeceğiz yakında her halde :KK19:
kilit şart :)

şarap kadehi güzelmiş.
alkol tüketmiyoruz ama limonlu su veya soda olur mu?

Valla vişne suyu, meyve suyu hatta sadece su bile olur. Canın ne isterse. Hele bi de biraz irice kırmızı şarap kadehi varsa seksiliğine seksilik katıyor insanın.

ben diyete başlasam eşim yemek konusunda beni yormaz genel olarak şunu yapda yiyelim demez en büyük sorun eşimin abur cubur ve çikolata aşkı :) onları eve sokmasa en büyük desteği bu olur , zaten sen diyet yapma diyet yapınca delleniyorsun diyor:)

kilit şart :)

benim diyet mantığında da şu var, belki işe yarar.

ben kendime çay ve kahveyi yasaklıyorum.
abur cubur veya hamur işini de çayla severim.
dolayısıyla kendime onları yasaklamasam bile çay ve kahve olmayınca tadına bakıp bırakıyorum.
özellikle akşam çayını bırakmak gece yemek yememe kuralına uymamı kesinlikle daha kolaylaştırıyor.

in vino veritas in vino veritas görümceyle kv ideal olanlardan sanırım.
Ben düşünemiyorum bile böyle bir teklifi, gerçi aynı şehirde yaşamıyoruz ama,
kv bende kaldığı zaman bir kez oğuluşuna "sana bugün mantı yapayım" dedi, bizimki uçtu havalara, neyse eşim işe gitti, ben evdeyim.
baktım kv benden yardım bekliyor, ki ben de o gün raporluyum yani, işe gitmeme sebebim de bu.
dedim "ben sana yardım falan edemem",
ha ha yapmaktan vazgeçti, yazık eşimin kursağında kaldı, akşam sofraya oturup sebze yemeğini görünce. tek çeşit bir de, yanında aperatif bile yok...

Kyınvalidem yok ama görümcem bitanedir. Hani yarım saatte süper lezzetli beş çeşit yemek çıkaran kadınlar var ya tam onlardan. Çok teknik öğrendim ondan. Yetiş bacı dedim mi işi gücü satar çıkar gelir. Bir de annem yapıyor. Annem daha ağırdır ama yemekleri dünya çapında ünlü olacak neredeyse.

Benim eşim enteresan bir adam. Hamur işi börek mantı et türü şeyler sevmez. Zeytinyağlı ya da sebze yemeği yap ondan mutlusu olmaz. Mutlu etmek çok kolay yani ;)

Aynen benim kızım da. Okulda etkinlik oluyor. Bana diyor ki "anne sen ne giyeceksin, saçını şöyle yap" falan...Sınıfa gidiyorum "anne çok güzel olmuşsun" falan diyor. Eskileri hatırlayın biz bile arkadaşlarımızın bakımlı annelerine imrenerek bakmaz mıydık?
bunu hiç düşünmemiştim ben. önce kendim için, sonra çocuklarım eşim için kiloya dikkat etmek lazım. yaşım 37 kızlarım 3 ve 1.5 yaşında. bir de üç numara geliyor. başa çıkmak için dinç ve fit olmam gerek ☺

benim diyet mantığında da şu var, belki işe yarar.

ben kendime çay ve kahveyi yasaklıyorum.
abur cubur veya hamur işini de çayla severim.
dolayısıyla kendime onları yasaklamasam bile çay ve kahve olmayınca tadına bakıp bırakıyorum.
özellikle akşam çayını bırakmak gece yemek yememe kuralına uymamı kesinlikle daha kolaylaştırıyor.
Güzel taktik ama akşam çay icmiyorum :) bir sabah ,abur cuburu gerildikce yiyorum bilinçsiz bir yeme oluyor ,evde olmayınca rahat oluyorum, hamur işi de bebekden yapamaz oldum ,büyük oğlum istedikçe kek kurabiye yapıyorum. Ahh bilmiyorum ki nasıl başlıycam pek iradesizim:)

Kyınvalidem yok ama görümcem bitanedir. Hani yarım saatte süper lezzetli beş çeşit yemek çıkaran kadınlar var ya tam onlardan. Çok teknik öğrendim ondan. Yetiş bacı dedim mi işi gücü satar çıkar gelir. Bir de annem yapıyor. Annem daha ağırdır ama yemekleri dünya çapında ünlü olacak neredeyse.

Benim eşim enteresan bir adam. Hamur işi börek mantı et türü şeyler sevmez. Zeytinyağlı ya da sebze yemeği yap ondan mutlusu olmaz. Mutlu etmek çok kolay yani :KK66:
Siz karı koca yemek konusunda pek uyumlusunuz en saģlıklısından:)

Birakmasaydın o zaman. Sonucta seni oyle sevmiş. Hastalık olur birsey olur elinde olmayan bir sebeptir ozaman esine hak vermezdim ama keyfi olarak yiyipte beni begenmiyormus diye aglamayin birde yani.
Size katılıyorum. Burada açılan konularda eşin için değil kendin için rejim yap, yok efendim eş nasıl kilo aldın diye beğenmezmiş, bir güzel zayıfla sonra ona yüz verme gibi bir sürü cevap yazılıyor. Hayır efendim bir hastalık ilaç kullanma hormon sorunu vb. bir sebep yok ise bende eşimi bakımlı fit görmek isterim. En azından tanıdığım sevdiğim gibi görmek isterim. İç güzellik önemlidir ama gözüme de hitap etsin isterim. Ben de yeni evlendim daha bir yılı doldurmadım ama bir gram dahi almadım.

Güzel taktik ama akşam çay icmiyorum :) bir sabah ,abur cuburu gerildikce yiyorum bilinçsiz bir yeme oluyor ,evde olmayınca rahat oluyorum, hamur işi de bebekden yapamaz oldum ,büyük oğlum istedikçe kek kurabiye yapıyorum. Ahh bilmiyorum ki nasıl başlıycam pek iradesizim:)

hımm sizin gibi olan arkadaşlar için de tavsiyem var :)

sizin daha kısa vadeli planlar yapmanız lazım, yani şöyle kendinize bir ay vereceksiniz, o bir ayda hep sağlıklı beslenme, bir tek kaçak bile yok, kendinize diyeceksiniz ki "bir aycık dayan, bir ay sonra istediğini yiyeceksin söz",
sonra bir ay sonra tartılacaksın, ve sürpriz mutlu eden bir rakam.
sonra zaten kendin isteyeceksin devam etmek, istemesen de sorun değil, dediğim gibi kendine ödülünü ver,
verdiğin kiloları geri bile alsan bu deney sana istersen kilo verebileceğini gösterecek.
ki genelde bir ay sonra insanda yeme alışkanlıkları da değişir.
bir ay hiç şeker kullanmayan kişi, daha sonra çayına aynı oranda şeker atamaz, çok tatlı gelir, otomatik düşürür oranı.

hımm sizin gibi olan arkadaşlar için de tavsiyem var :)

sizin daha kısa vadeli planlar yapmanız lazım, yani şöyle kendinize bir ay vereceksiniz, o bir ayda hep sağlıklı beslenme, bir tek kaçak bile yok, kendinize diyeceksiniz ki "bir aycık dayan, bir ay sonra istediğini yiyeceksin söz",
sonra bir ay sonra tartılacaksın, ve sürpriz mutlu eden bir rakam.
sonra zaten kendin isteyeceksin devam etmek, istemesen de sorun değil, dediğim gibi kendine ödülünü ver,
verdiğin kiloları geri bile alsan bu deney sana istersen kilo verebileceğini gösterecek.
ki genelde bir ay sonra insanda yeme alışkanlıkları da değişir.
bir ay hiç şeker kullanmayan kişi, daha sonra çayına aynı oranda şeker atamaz, çok tatlı gelir, otomatik düşürür oranı.
Kısa vadeli plan iyi fikir bunu deneyebilirim:)

Siz karı koca yemek konusunda pek uyumlusunuz en saģlıklısından:)

Egedeyiz ya ondan heralde. Otla karnımızı doyurabiliyoruz.

Aslına bakarsan ben tatlı delisiyim. Bir kilo baklavayı bir otıruşta yiyebilirim. Abur cubur da severim. Ama eve sokmuyorum. Evde olmayınca yiyemiyorum. Sadece regl olduğum zaman eşim ufak bir kutu tatlı alır, bir de alışverişi aylık yapıyorum siparişe bir tanecik çikolata eklerim. Aylık abur cubur olayımız bu.

Ha bak herşeyin sağlıklısını yapmayı da denerim. Actifry alacaktım sonra daha kolayını keşfedip vazgeçtim. Kızartmanın her türlüsünü fırında yapıyorum. İnan çok lezzetli oluyor. Sebzeleri inceince doğrayıp zeytinyagı ve baharatlarla iyice karıştırıyorum atıyorum fırına. Üstüne sarımsaklı yoğurt, misss. Patatesi de dondurulmuş alıp sıfır yağ ile fırına atıyorum. Paketten çıktığı haliyle, ek hiç bişey yok. Çok güzel oluyor, kızarmış patatesten ayırt edemezsin. Üstüne bol domatesli sarımsaklı baharatlı sos yapıyorum bazen.

Egedeyiz ya ondan heralde. Otla karnımızı doyurabiliyoruz.

Aslına bakarsan ben tatlı delisiyim. Bir kilo baklavayı bir otıruşta yiyebilirim. Abur cubur da severim. Ama eve sokmuyorum. Evde olmayınca yiyemiyorum. Sadece regl olduğum zaman eşim ufak bir kutu tatlı alır, bir de alışverişi aylık yapıyorum siparişe bir tanecik çikolata eklerim. Aylık abur cubur olayımız bu.

Ha bak herşeyin sağlıklısını yapmayı da denerim. Actifry alacaktım sonra daha kolayını keşfedip vazgeçtim. Kızartmanın her türlüsünü fırında yapıyorum. İnan çok lezzetli oluyor. Sebzeleri inceince doğrayıp zeytinyagı ve baharatlarla iyice karıştırıyorum atıyorum fırına. Üstüne sarımsaklı yoğurt, misss. Patatesi de dondurulmuş alıp sıfır yağ ile fırına atıyorum. Paketten çıktığı haliyle, ek hiç bişey yok. Çok güzel oluyor, kızarmış patatesten ayırt edemezsin. Üstüne bol domatesli sarımsaklı baharatlı sos yapıyorum bazen.

ver ver tarifleri :KK15:

Back
X