Evliliğin bitmesi için bunlar yeterli mi?

Evlenince niye birden kilo alınıyor onu çözemedim ben hala.
Evet ya. Bende aldım. Yani sanki babamın evinde yemek mi vermiyor lardı gibi evlenince kilo aldım. Verdim çok şükür şimdi. Ama sağlık problemi hamilelik dışında fazla kilo alan kadına erkeğin tepki göstermesini haksız bulmuyorum. Evet bize çok kırıcı geliyor ama adam alıyor 50 kilo eve geliyor70 kilo. O dönem eşim önümden ekmeği falan alırdı nasıl ağırıma giderdi. Şimdi kilo verince ekmeği önümden alır yada tabağına çok yemek aldın derse tesekur ederim. İnsanın ilk önce kendinin farkına varması gerek. Başkası söyleyince daha çok yemek isteniyor

1. dediğin fedakarlıklar neyse bilemiyorum ama uzun sürüklenen bir ilişkiden sonra nedense bazen taraflardan biri evlenmek zorunda kalıyor gibi. Aslında bu bir süreç ve farkında olmuyor belki. Sonrasında aynen böyle çıkıyor ortaya.
2. Maalesef dış görünüş de önemli. Afrodit olma tabi ama en azından biraz bakımlı ol. Gözünün rengini değiştirmek senin elinde değil ama kilo vermek senin elinde.Çocuklarımız bile emin ol bizi güzel görmek istiyor.
3.Siz sonradan değil önceden yıpranmışsınız, aynı eve girince daha da ortaya çıkmış bu. Alevli aşkla evlenen insanlar bile bir süre sonra aynı evde olmanın verdiği durgunluğa bürünebiliyor.

Kiloörneklerine kadar aynı yazmışız

arkadaşım konunu okudum bende 9-10 aylık evliyim anlattıkların gerçekten üzücü şeyler ve kafana takman çok normal bende evlendikten sonra biraz kilo aldım eşimde biraz kilo aldı 5 er kilo fazlalılığımız var ama biz işi şakaya vuruyoruz tombişim benim der sever falan evlenince abur cubur yeme alışkanlığı oldu bizde cipsler çikolatalar falan birde ben dk hapı yüzünden kilo aldım şimdi kullanmıyorum bana etkileri çok kötü oldu ve abur cuburu bıraktım .. aldığın kiloları geri verebilirsin kendine odaklan bi hedef koy şok diyetlere de girme sonra daha fazla alırsın kendinle ilgilen bi özgüvenin yerine gelsin evde de olsan makyajını yap süslen gece yatarken ayıcıklı pıjamalar falan giyme güzel hatlarını belli edicek saten pijamalar al yatmadan önce geç aynanın karşısında saçlarını tara yavaş yavaş makyajını sil eşinle hiç ilgilenme o zaten ister istemez farkedicektir gizemli ol hafif bi parfüm sık sonra ışığı kapat yat birak o yanaşsın kaçan kovalanır sen alıştırmışsın onu ve o kaçma sen kovalama rolüne girmişsin tam tersi yap kendi haline bırak onu sen kendinle ilgileniyormuş gibi yap tv izlerken otur yanına bacaklarına krem sür tırnaklarına oje sür bunlar erkeğin dikkatini çeker daha ne diyim canım bunları yap hala tık yoksa adamda bi sorun vardır

evlendikten sonra neden kilo aldın neden kendini saldın onu merak ettim ,

erkekler kendini bırakan bakmayan özen göstermeyen kadınları sevmiyor arkadaşım ,
acilen kendinle ilgilen kilonu ver ama bu arada kocana hiç yanşma bu birkaç ay sürsün
ve sen birgün afet olarak karşına çıkarsın

ASlında eşlerimiz istediği için değil. Kadın olsun erkek olsun sağlıklı olmak için kilo vermeli. Beğenilmek, kendini iyi hissetmek de bonusu olsun.
Bundan 6 yıl önce tesadüfen yaptırdığım bir kan tahlili elime geçti. Açlık kan şekerim 71 miş. Alt sınır 70. Şu an 35 sonu 36 yaşın başındayım ve açlık kan şekerim 95. Yani demek istediğim yaş ilerledikçe bazı şeyler bünyesel oluyor ve zamanla bunları idame etmek zorlaşır. İleride sağlıklı anne babalar olup evlatlarımızı da üzmek istemiyorsak önce herkes kendi için kilo vermeli.

Evet ya benim bıdıgım giyinip suslenince hayran hayran bakıp anneee çok güzel olmuşsun diyo. Bazende anne gözüne o garip şeylerden sursene biraz diyo

Kiloörneklerine kadar aynı yazmışız

Evlenince bende kilo aldım da 4 kilo aldım 50 den 54e çıktım,dediğim gibi konu sahibi kaç kilo almış bilmem ama 3 5 neyse de artık daha da alıyosa abi bu işte bir terslik var demeli insan,bekar da olsa demeli evli de olsa demeli, keza erkek ya da kadın olmasi da farketmez

Ama bizde kadın evlenince kendini salabilir inanışı hakim, sevdi arkadaş bi kere,30 kilo da alsam sevecek kıllı tüylü gezsem de sevecek, hamilelik gene öyle,hamilesin ye emziriyosun ye reglisin ye, kadında yemeye zaaf var sanki

Evet ya benim bıdıgım giyinip suslenince hayran hayran bakıp anneee çok güzel olmuşsun diyo. Bazende anne gözüne o garip şeylerden sursene biraz diyo
Aynen benim kızım da. Okulda etkinlik oluyor. Bana diyor ki "anne sen ne giyeceksin, saçını şöyle yap" falan...Sınıfa gidiyorum "anne çok güzel olmuşsun" falan diyor. Eskileri hatırlayın biz bile arkadaşlarımızın bakımlı annelerine imrenerek bakmaz mıydık?

iyi diyorsun da arkadaşım hep kilo aldı çirkinleşti kendine bakmıyor diye vaz geçilen kadın dır ,

heee kendine çeki düzne versin zayıflasın ve halaa istiyorsa boşasın , ama kendini salmasın ,

hiç bir boşanma davası kocam çok kilo aldı kendine bakmıyor pis pasaklı diye açılmıyor....

Çünkü toplum o nedenleri kabul etmiyor, aslında kadında kocam kilo aldı vs diyor neticede göz var nizam var ama bu kadının boşanması için yeterli görülmüyor,kocası aldatıyor mesela, gidip annesine anlatıyor kendi annesi bile elinin kiri kızım yıkma yuvanı diyo, anlatabildim mi bilmem

Sıkıldım sürekli birileriyle gezmekten de eşine
Ben başbaşa gezmek istiyorum
Ömrümün baharındayım
Seni de öyle sanırdım
Dede varmış içinde meğer için geçmiş de

Katılıyorum. Birde kilo öyle bişey ki bunu da yaşadım çünkü m su an 55 kiloyum 74 ü gördüm daha önce. Kilolu iken yaptığın bakımın özenin zayıfken 10 da 1 i ni bile yapsan çok daha iyi görünüyorsun.

Boyu benle aynı olan ve 80 kilo arkadaşlarım var kilomdan hiç şikayetim yok kendimle barisiğım diyince gerçekten zihin okuma makinesi falan icad edilsin artık diyorum.

Ben bir düğün için hazırlık yaparken karar verdim kilo vermeye. Alışverişe çıktım evdekilerden denedim. Ya hiç mi bişey yakışmaz. Topuklu ayakkabının üzerine plates topu koyulmuş gibi hissettim kendimi. 3 günlük kıyafet cabası sonucu o düğüne de gitmedim sinirden. Şimdi gitmem gerekince ne giyersem güzel oluyor. Dikkat çekici bir aksesuar bile takamazdım ozaman. Valla özgüveni yerinde bir insanım ama 70 kilolarda her istediğini giymek özgüven ile alakalı değil pek.

Ama bir hastalık vs gibi durum vardır. O zaman adam tabiki haksız.

anlattıgınız türk toplumu başka ne bekliyorsunuz

Bence bunlar evliliğin bitmesi için yeterli değil. Şimdi öncelikle Adam senin kilolu halini beğenmiyor belli. Haklı da olabilir sonuçta yıllardır olduğundan epey kilolu olduğunu söylüyorsun. Önceliğin kilo vermek olsun. İkincisi onun ilgi alanlarını bul. Senin ilgi alanlarından ziyade onun zevklerini bul onun dünyasına gir. Mesela tv izlemeyi mi seviyor bi diziye başlayın beraber yabancı dizilerden olabilir. Akşamları kapatın ışıkları patlatın mısıralrı beraber izleyin. Cinselliği de zorlamayın kimseyle kendi evliliğinizi kıyaslamayın kiloyu verene kadar bunaltmayın sonra çok güzel hiç bi erkeğin karşı koyamayacağı gecelikler var :) şiddet yok,hakaret yok,içki kavgası yok. Aşılamayacak probleminiz yok

Kesinlikle. Benim annem de kiloluydu. Sonra akupunktur ile zayıfladı. Lisede okula bir geldi aman allahım havam 1500 gerçi şimdi de kilolu. Ama onu çeke çeke diyetisyenime götürdüm

Kaç kilo aldın konu sahibi umutsuz23

Bende boğazımı tutamam yemeğin üstüne bir de abur cubur yerim maalesef
Eşimden çok yerim ama şükür ya kilo pek almam

Ama bi kere
Doğuma gittiğim gün 71 i görmüştüm, afallamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…