• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin ilk ayları/sendrom/bocalama

kizilajan

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2013
45
1
6
35
İzmir
Merhabalar,

Ben yeni evliyim, henüz 4 aylık. uzun süren bir flört döneminden sonra evlendik. ilk 1 ay herşey güzel, toz pembeydi fakat sonrasında herşey altüst oldu.
Hangi olaydan sonra bu hale geldik peki? bilmiyorum.
Herşey birden bire oldu. aniden birbirimizden soğuduk, aramıza bir mesafe girdi, konuşmaz olduk. hatta eşim işin uzadığını bahane edip bazı geceler eve gelmedi. (işinden dolayı sabahladığı oluyor ama son zamanlarda bunun bahane olduğunu anlayabiliyorum)

O da ben de bekarken sorumlulukları olmayan, çok geç yaşta çalışmaya başlamış, özgür büyümüş insanlarız. kira fatura mutfak masrafı gibi şeyler bizde bir bocalama yarattı ama bu eşimde daha fazla.
mesela biraz önce öğrendimki geçen ayın kirası ödenmemiş. neden? maaşını alamamış vs. gece gündüz eve gelmeden çalışıyor ve kira ödeyecek kadar parası yok cebinde.
düğünden kalma onca borcumuz varken araba aldı bir de ona borçlandık.
artı bu ayki extresini gördüm cep tel.ine paralı bir oyun indirmişti! (çok büyük bir rakam değil 30 lira ama kirasını ödeyemeyen biri için bu miktarda çok önemli)

ilk 2 ay birbirimizi çok yorduk, tartışmalar, kavgalar, hakaretler... sanki o 5 yıl birbirini seven bekleyen bu günlerin hayallerini kuran kişiler biz değiliz. iki düşman gibi sürekli nefret söylemleri...
3. ayımızın sonunda ben evi terketmeye kalktım. daha fazla nefret etmeyelim birbirimizden, güzel birşeyler kalsın dayanamıyorum bu halimize diyerek. kapıda durdu, yollamadı, ağladı, beni sevdiğini söyledi. kıyamadım kaldım ama o günden beri, 1 aydır adeta aynı evde 2 yabancıyız. işi nedeniyle genelde gece yarısı ben uyurken evde olur, haftasonu gibi bir kavramı yok. bense evle iş arasında mekik dokurum. ne ailem yakınımda, ne komşum var.
sanki ev arkadaşıyız.
hiç yeni evli gibi değiliz.

bazı günler oluyor gün içinde hiç aramıyor,merak etmiyor. bazı günler defalarca arayıp özlediğini beni sevdiğini söylüyor.
bu dengesizlik beni çok yoruyor :(

evlilik sendromu mu
geçici bir süreç mi
başka bir nedeni mi var anlayamıyorum ama bu duruma katlanamıyorum. bu sessizlik beni öldürüyor.

bence bocalama dönemii
kesınlıkle herşey rayına oturacaktır,geçmişiniz uzun..birbirinizi tanımakla ılgılı bı sıkıntı oldugunu sanmıyorum..
sadece dedıgın gibi maddıyat,ortak yaşama geçme sıkıntıları vs..
ben flört dönemı uzun olsa dahi hemen hemen her evlılıgın bu sürecten geçtigini düşünüyorum,
cok üzülme,ama dışarıda cok zaman gecırmesınıde engellemek lazım..gece iş olayı biraz uzak tutabılır sizi ama oda zamanla gececektır bence..

ben ılk 6 ay kapıda valızımle bekledım resmen
hatta 3-5 evıde terkettım,havada uçuşan cok fazla şey oldu:)
ama artık cok sükür memnunum halımden ,iyiki boşanmamışım dıyorum
zaman vermek en güzeli..

elbette evlilik flört etmek gibi değildir. sorumluluk alabilmeyi öğrenmelisiniz bence. bu şekilde devam ederseniz birbirinizi duygusal olarak kaybedersiniz ki zaten temeli olmayan evlilik hiç olmaz. her evlenende onlarca borç , geçim sıkıntısı vs oluyor. oturun konusun neler yapmanız gerektiğini. ikinizde çalışıyorsanız maaşlarınızı birleştirin ve şu kiraya , şu faturalara , şu vs ihtiyaçlar şeklinde bir harcama planı yapın kendinize. Ama bunu ikiniz birlikte yapın. evlilik artık tek olmamak , başına buyruk dolaşamamaktır bence. ben bitmiş biz olmaktır. dert etme hem bak arayıp seni sevdiğini söylüyor , seni göndermek istemiyor bu bile bi adımdır. sende adım at birlikte el ele yürüyün.

Bunun adı evlilik sendromu değil ki koca sorumsuzluğu.

Ne münasebet kirayı ödemez ve bilgi vermez? Nasıl kafasına göre takılır?

Tamam parası yetmez, borc coktur vs vs ama bunlar karşılıklı konuşulur. Öyle kaçarak saklanarak olmaz.

Her yeni evlilikte bocalama dönemi olur... Bende de oldu ama sadece benim tarafımdan 4 yıl birlikte olduğum severek evlendiğim eşim bana yabancı geldi durduk yere ağlıyodum , ailesine alışamıştım vs... Yani illa evlilik psikoloji sorumluluklar insana yük oluyo ama bu sizde baya üst seviyelere çıkmış... Eşinle iki yabancı olmuşsunuz , ev kirası ödenmemiş.. Evi terkedip gitmek yerine eşini karşına alıp konuşabilirsin, neden böyle olduğunu , ne yapmanız gerektiğini, eskiyi hatırlatarak birbirinizi severek evlendiğinizi, yani kısacası yalnız olmadığını destek olduğunuzu.. Sanırım evlilik psikolojisini ve sorumlulukların yükünü oldukça ağır yaşıyo eşin.. Ona bu noktada tavır yada konuşmamak yerine destek olduğunu göstermen ve durumu toparlaman lazım ki iyce araya soğukluk girmesin...:34: Sen böyle yaınca kendini kısa sürede toparlar ve yoluna girer zamanla herşey.. Senin eşini güzel yemeklerle yada güzel sohbet ve aktivitelerle eve bağlaman lazım

madem çalışıyorsunuz ortak bir bütçe yapın.
borçlar da varmış.
oturun hepsini ortak bütçeden planlayarak ödeyin.

birbirinizi suçlayarak, hakaretlerle bir yere varamazsınız.
evlilik "bence" sevgililikten çok farklı değil.
birbirinize hoşgörülü davranmalısınız.

eğer birbirinizi dönülmez şekilde kırarsanız bunun telafisi olmaz. :(
evden gitmek, boşanmak sözcükleri de evliliği yaralar.

konuşmadan da olmaz.
küslükler uzamasın bence.

Ne yazık ki ikiniz de evliliğin ne olduğunu algılamadan bir yola girmişsiniz.
Tamam özgür büyümüş olabilirsiniz de biraz gözlem yapmak lazım, illa tecrübe etmeye gerek yok ki.
Genç nüfusun çoğu evliliği rahat rahat sevişiriz, kimseye hesap vermeyiz oh ne güzel düşüncesiyle oturtuyor kafasına.
Bir oyun gibi görüyorlar.
İşin içine girdiler mi böyle olmadığı anlaşılıyor ve tepe taklak oluyorlar.
Halbuki herkes enine boyuna düşünse, sorumluluğunu bilse tepe taklak olunmayacak.
Düğün borçları varken , bir de araba almak nasıl bir düşüncesizliktir?!
Kira bile ödeyemiyorken üstelik! :19:
Bocalama falan değil bu. Oturup konuşmalı ve bir plan oluşturmalısınız.

Son düzenleme:
Evlilik sendromu değil bence. Bocalama olur ama borç üstüne borç yapmak, eve gelmeme, arayıp sormama, sorumluluklarını yapmama,uzaklaşmak bunlar olacak şeyler değil.

ilk başta evet alışamazsın falan ama sizinki kişilik çatışması ve birazda sorumsuzluk gibi evliyken özgürlük daha da güzel yaşanır hatta üzerindeki yük yarıya iner

teşekkür ederim hepinize. ne düşüneceğimi, nasıl düşüneceğimi bilemiyordum bu konuda, birşeyler oluştu artık.

akşam kirayı sen öder misin, bi kaç güne maaş alırım dedi.. ben de önce tamam dedim (bir de mesaj yazdım. bu tür sorunlar olabilir, keşke bunu benimle daha önce paylaşsaydın, konuşsaydın.. senin yetişemediğin yerde ben, benimkinde sen.. bunun için evliyiz)
ama sonra düşündüm böyle alıştırırsam her ay yapabilir bunu... (kirayı o, faturaları ben ödüyorum)
bir bahane buldum ödeyemedim, ıban no. hata veriyor fln dedim. nasılsa yarın maaş alacaksın elden yatırırsın daha hızlı olur dedim.

biz hiç çok iyi dost olamadık, hani oturup saatlerce hoş sohbet eden, birbirini dinleyip, birbirleri için endişelenen, fikir veren çiftlerden değildik. ama son 1 aydır bu mesafe dahada arttı.

eşim belliki özellikle maddi konulardan çok bunaldı ama kendi hatası. benimde borçlarım var ve hesabımı yaparak harcamamı ona göre yapıyorum.
artı bir kez olsun eve bir şey lazım mı, bu buzdolabı nasıl doluyor demedi.
demediği gibi kendi sorumluluklarını, üstüne düşenleri de aksatıyor.(ki o benim 2 katım maaş alıyor)

bazen buna katlanamıyorum,
bazen biraz daha zaman ver yoluna girer zamanla, aşılır diyorum ama konuşmadan paylaşmadan sadece beklemekle olmaz farkındayım.

o birşeylerden sıkılmış bunalmış olabilir ama ben de çok yoruldum.

Canım hayırlı olsun öncelikle;

Rabbim yuvanıza huzur versin.

YAPMAYIN !!!

Evliliğin ilk dönemleri çok önemlidir. Eşinle kesinlikle kavga etme canım. O senin hayat arkadaşın, bir ömür birlikte yaşayacaksınız.
Eşine karşı herkesten daha çok tolerans göstermelisin.

Para vs... konusunda alışma döneminde olduğunuzu düşünüyorum. Zamanla herşey yoluna girecektir ama bu süreci birbirinizi kırarak geçirmeyin...

yeni evlilikte böyle bocalama zamanları oluyo gerçekten..
ama şu da varki kira ödememek,iş bahanesiyle eve gelmemek fln sorumsuzluk olur bunları bocalamaya bağlamak kendini kandırmak olur...
bence konuşmalısın..
eşinin neden böyle davrandığını ondan daha iyi kimse anlatamaz sana..
güzelce konuşup uzlaşmalısınız ortak biyerde...
mutluluklar...

canım bende evliliğimin 1 senesini kabus gibi yaşamış biri olarak yazıyorum
bu konuda eşine çok taviz verme
bende sen gibi başlarda durumu anlamamıştım
eşim kirayı geciktirir,faturaları ödemez benim 2 katı fazla maaşına rağmen hep benden rica ederdi para

tabi ben aklıma kötü hiç bir ihtimali getirmez hep iyiye yorardım,istedikçe verdim ben verdikçe o hep fazlasını istedi sonra baktık ki
borsa oynuyormuş bu yolda bir çok şeyimizi kaybettik.evliliğimiz bitme noktasına geldi ama toparlandık şuan mutluyuz çok şükür bir problemimiz yok..
yani sana tavsiyem para konusunda çok taviz verme
ama evliliğin ilk zamanlarında illaki kavga kıyamet oluyor zamanla alışıyor insan düzenini oturtuyor.
mutluluklar dilerim...

teşekkür ederim hepinize. ne düşüneceğimi, nasıl düşüneceğimi bilemiyordum bu konuda, birşeyler oluştu artık.

akşam kirayı sen öder misin, bi kaç güne maaş alırım dedi.. ben de önce tamam dedim (bir de mesaj yazdım. bu tür sorunlar olabilir, keşke bunu benimle daha önce paylaşsaydın, konuşsaydın.. senin yetişemediğin yerde ben, benimkinde sen.. bunun için evliyiz)
ama sonra düşündüm böyle alıştırırsam her ay yapabilir bunu... (kirayı o, faturaları ben ödüyorum)
bir bahane buldum ödeyemedim, ıban no. hata veriyor fln dedim. nasılsa yarın maaş alacaksın elden yatırırsın daha hızlı olur dedim.

biz hiç çok iyi dost olamadık, hani oturup saatlerce hoş sohbet eden, birbirini dinleyip, birbirleri için endişelenen, fikir veren çiftlerden değildik. ama son 1 aydır bu mesafe dahada arttı.

eşim belliki özellikle maddi konulardan çok bunaldı ama kendi hatası. benimde borçlarım var ve hesabımı yaparak harcamamı ona göre yapıyorum.
demediği gibi kendi sorumluluklarını, üstüne düşenleri de aksatıyor.(ki o benim 2 katım maaş alıyor)

bazen biraz daha zaman ver yoluna girer zamanla, aşılır diyorum ama konuşmadan paylaşmadan sadece beklemekle olmaz farkındayım.

Olmaz ki ama :20: İşte en büyük hatayı siz burada yapıyosunuz.. Siz evlisiniz benim senin borcunmu olur... Borç ortaktır..Bende çalışıyorum eşimde, birimiz kirayı , birimiz elektrik,su ,telefon paylaşıp ödüyoruz... Kalanı yine ortak harcıyoruz çünkü evliyiz beraber hayat geçiriyoruz. Yok böyle alışırsa düşüncesi yanlış.. Biz olmayı öğrenmekle başlar herşey:34:

eşin maddi konulardan çok bunaldı, kendi hatası öyle mi... arkadaşım siz artık evlisiniz. tek bir insan gibi hareket etmeye çalışmalısınız dışarıya karşı. eşin maddiyatı yönetememiş olabilir, bu durumda senin ellerini kavuşturup uzaktan seyredip hadi çöz bakalım diyerek beklemen çok saçma. ikiniz evde eşitsiniz, birbirinizi tamamlamalısınız. eşim çok harcama yapacak olduğunda hemen engel olmaya çalışırım. 3 tane mavi gömleğin var 4.yü alma ne gerek var falan derim. sorumlulukları eşine bırak ama sen de takipçisi ol. yani onu erkek olarak say ama kendin de pasif kalma.

sizin evliliğinizde senin param benim param var anladığım kadarıyla böyle olmaz birinci yanlışbiz eşimle aynı gün maaş alıyoruz iş çıkışında hemen yatırmamız gereken ne varsa yatırıyoruz kira derdimiz yok ama aidat+yakıtımız var usd üzerinden hemen dolarımızı alıyoruz yöneticinin kapısını çalıyoruz markete gidip aylık alışverişimizi yapıyoruz ertesi gün faturalarımızı yatırıyor dekontları dosyamızda topluyoruz zaten beni işten almaya gelir eve gelirken günlük ihtiyaçlarımızı alıyoruz ekmek-sigara -süt gibi kalan parayıda üstümüze alıyoruz yarı yarıya gibi sonra ihtiyaç halinde birbirimize takviye ediyoruz bunu neden yazdım evlilik paylaşımdır derdi kederi mutluluğu sevinci sorumluluğu ortak bir hayattır biz sevgiliykende böyleydik Allah nazarlardan korsun hala öleyiz bişey alacaksata birbirimizin fikrini almadan asla almayız beraber alışverişe çıkarız giyim yada eşya farketmez birlikte hesap yapar karar verir adım atarız
kavga etmiyormuyuz elbette ediyoruz ama maddi konudan hiç kavga etmedik şükür zaman zaman tartışıyoruz ama aynı yatağa küs asla girmiyoruz küslüğümüz yatak odasına kadar tavsiyedir eşinin diğer yarısı ol eli ol kolu ol aklı ol kadınlar ekstra akıllıdır istersen olur yapabilirsin geçmişinizde varmış yazık olur ayrılırsanız

Bizde de önce ben maaşımı alıyorum, hemen evin kredisi, tüketici kredisi, internet, doğalgaz, elektrik, suyu ödüyoruz. Başka borcumuz varsa ödüyoruz, kalan parayı ihtiyaçlarımıza göre yanımıza harçlık şeklinde alıyoruz. Sonra eşim maaş alıyor, kalan ihtiyaçlarımızı da onun maaşıyla ödüyoruz. Evlilikte senin paran benim param olmamalı, gelen para eve gelir ve ortaktır. Aranızda böyle bir ayrım olursa o uçurumların büyüyeceğini düşünüyorum. Birlikte hareket etmeyi öğrenmek gerekiyor.

Evlenmişsiniz ama daha biz olabilmeyi başaramamışsınız maalesef eşinizde olduğu kadar sizde de hata var. İkinizde ayrı telden çalıyor gibisiniz.

Merhabalar,

Ben yeni evliyim, henüz 4 aylık. uzun süren bir flört döneminden sonra evlendik. ilk 1 ay herşey güzel, toz pembeydi fakat sonrasında herşey altüst oldu.
Hangi olaydan sonra bu hale geldik peki? bilmiyorum.
Herşey birden bire oldu. aniden birbirimizden soğuduk, aramıza bir mesafe girdi, konuşmaz olduk. hatta eşim işin uzadığını bahane edip bazı geceler eve gelmedi. (işinden dolayı sabahladığı oluyor ama son zamanlarda bunun bahane olduğunu anlayabiliyorum)

O da ben de bekarken sorumlulukları olmayan, çok geç yaşta çalışmaya başlamış, özgür büyümüş insanlarız. kira fatura mutfak masrafı gibi şeyler bizde bir bocalama yarattı ama bu eşimde daha fazla.
mesela biraz önce öğrendimki geçen ayın kirası ödenmemiş. neden? maaşını alamamış vs. gece gündüz eve gelmeden çalışıyor ve kira ödeyecek kadar parası yok cebinde.
düğünden kalma onca borcumuz varken araba aldı bir de ona borçlandık.
artı bu ayki extresini gördüm cep tel.ine paralı bir oyun indirmişti! (çok büyük bir rakam değil 30 lira ama kirasını ödeyemeyen biri için bu miktarda çok önemli)

ilk 2 ay birbirimizi çok yorduk, tartışmalar, kavgalar, hakaretler... sanki o 5 yıl birbirini seven bekleyen bu günlerin hayallerini kuran kişiler biz değiliz. iki düşman gibi sürekli nefret söylemleri...
3. ayımızın sonunda ben evi terketmeye kalktım. daha fazla nefret etmeyelim birbirimizden, güzel birşeyler kalsın dayanamıyorum bu halimize diyerek. kapıda durdu, yollamadı, ağladı, beni sevdiğini söyledi. kıyamadım kaldım ama o günden beri, 1 aydır adeta aynı evde 2 yabancıyız. işi nedeniyle genelde gece yarısı ben uyurken evde olur, haftasonu gibi bir kavramı yok. bense evle iş arasında mekik dokurum. ne ailem yakınımda, ne komşum var.
sanki ev arkadaşıyız.
hiç yeni evli gibi değiliz.

bazı günler oluyor gün içinde hiç aramıyor,merak etmiyor. bazı günler defalarca arayıp özlediğini beni sevdiğini söylüyor.
bu dengesizlik beni çok yoruyor :(

evlilik sendromu mu
geçici bir süreç mi
başka bir nedeni mi var anlayamıyorum ama bu duruma katlanamıyorum. bu sessizlik beni öldürüyor.

Ohoo canim sabir sabir.. Biz 1 yillik evliyiz ilk baslarda bizde ne kavgalar ettik kapi baca carsipisip duruyordu surekli.. Hic yoktan sebebler yuzunden ayrilalim diOrduk keske olmasaydi bu is oda cok rahat gecirdigi icin bekarligini ve bende dik kafali oldugum icin cok kavga ettik simdi cok sukur cogu sey rayina oturdu eskisi gibi her iki gunde bir birbirimize girmiyoruz aYda bir 😄 zamana birak ikinizinde alismasi lazim daha beraber yasamaya ama eve gelmemesi kötü bir durum Allah yardimcin olsun

ben evlilik sendromu diye bişey kabul etmiyorum neticede hepimiz bi evlilik birliği içinde büyüyoruz değil mi biz yapmasakta evlenince yemek temizlik faturalar gibi tantanalar olduğunu biliyoruz, yeni nesilde daha bilinçli kimse gözü açılmamış sığırcık yavrusu olarak evlenmiyo misal benim annem 16 yaşında beni kucağına almış doğuma giderken nasıl doğuracağını bilmiyomuş, kendi durumumu anlatayım eşimle 9 sene flört ettik ve 26 yaşında evlendik evlenir evlenmez eşim polis olduğundan dolayı Ankaradan Batmana geldik bayram seyran özel gün hep burdayız zırt pırt Ankaraya gidemiyoruz yani hem evliliğe hem dilini kültürünü bilmediğimiz bi şehre alışmak zorunda kaldık, herkesin sıkıntısı ayrı ama şunu diyim eşinin olayı sorumsuzluk, bilemiyoırum belki evlendiğine pişman oldu ya da aranızda cinsel uyum yok bu erkekleri çok etkiliyo

Back
X