- 1 Aralık 2021
- 14.818
- 53.862
- 548
- 35
- Konu Sahibi Nane Limon Kabugu
-
Bura ya da yazıyorlar ya boşan deyince evliliği sürdürmek için milyon tane bahane öyle oldu umarım bundan sonra daha kötü şeyler yaşamazO zaman yapacak bir şey yok
Ya adamın istediği gibi baştan ezilmeyi, dayakla korkutulmayı kabul edecek ki öyle yapmış görünüyor ( adetin çıkış noktası o ilk günden dayağı ye ki kocanı gık deme) ya bir 10 20 sene sonra olaylı bir şekilde boşanacak.
Böyle başlayan bir evlilik ancak böyle gider.
Insanın kendine yaptığını kimse yapamaz diyorlar ya öyle gerçekten....umarım daha kötüsünü yaşamaz ilerdeTokadı yedi oturdu yani
İlk kez duydum delımı neKızlar kuzenim yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ?.....( tatile gitmeyi düşünüyor eşiyle herşey yolundaymış )...bu saatten sonra dertlerini dinlemek istemiyorum dedim ben de ....
Hoş birşey değilKızlar kuzenim yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ?.....( tatile gitmeyi düşünüyor eşiyle herşey yolundaymış )...bu saatten sonra dertlerini dinlemek istemiyorum dedim ben de ....
Günümüz de yok aslında eskiden olan eskide kalması gereken bir gelenekHerseyin cilki cikti bu ne be?
İlk defa duydumKızlar kuzenim yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ?.....( tatile gitmeyi düşünüyor eşiyle herşey yolundaymış )...bu saatten sonra dertlerini dinlemek istemiyorum dedim ben de ....
Muhtemelen duymadığınız bir gelenek de ben söyleyeyim. Ülkemizin bir kosesinde evlenmek isteyen çiftlerin, ailelerine durumu açarken, aynı zamanda bebek müjdesi vermeleri gerekirmiş. Çok eski bir gelenekmis. Halen uygulandigini soyleyen birini de duymuştumKv de ilk defa duyuyorum daha neler duyacağım
Yok devenin nalıKızlar kuzenim yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ?.....( tatile gitmeyi düşünüyor eşiyle herşey yolundaymış )...bu saatten sonra dertlerini dinlemek istemiyorum dedim ben de ....
Daha önce duymuştum böyle bir gelenek. Malesef her gelenek de güzel değil. Hele böyle çirkin birşeyi gelenek diye taşıyan genç yazık gerçektenKızlar kuzenim yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ?.....( tatile gitmeyi düşünüyor eşiyle herşey yolundaymış )...bu saatten sonra dertlerini dinlemek istemiyorum dedim ben de ....
Hangi köşeymiş bu ya, bekarete bu kadar önem veren ülkede nasıl yaşamış bu gelenekMuhtemelen duymadığınız bir gelenek de ben söyleyeyim. Ülkemizin bir kosesinde evlenmek isteyen çiftlerin, ailelerine durumu açarken, aynı zamanda bebek müjdesi vermeleri gerekirmiş. Çok eski bir gelenekmis. Halen uygulandigini soyleyen birini de duymuştum
Eşim aslen mardinli, biz çarşaf meselesini bile açtırmadık, eşim kestirip attı. Ama ilk gece tokat atmaya kalksaydı son gecemiz olurdu. Şimdi atmaya kalksın 14 seneme çocuklarıma falan acımam yarın dava açarımBöyle bir gelenek var doğulularda daha doğrusu doğu diye genellemeyim mardinliler de var bende duydum biliyorum ha normal mi asla değil saçma sapan şeyler işte
Vallahi net hatırlamıyorum yanlış bilgi vermeyeyim. Okul müdürü anlatmıştı, inanmamıştım. Anadolu kultur tarihi araştırmaları diye bir kitap miydi orada okudum sonradanHangi köşeymiş bu ya, bekarete bu kadar önem veren ülkede nasıl yaşamış bu gelenek
Eşim aslen mardinli, biz çarşaf meselesini bile açtırmadık, eşim kestirip attı. Ama ilk gece tokat atmaya kalksaydı son gecemiz olurdu. Şimdi atmaya kalksın 14 seneme çocuklarıma falan acımam yarın dava açarım
Hititler döneminde falandır bence o, yakın tarihe ait olma ihtimali mantıklı gelmedi bu coğrafya için. göçemiz biz, dedelerimiz ninelerimiz bile anlaşarak konuşarak evlenmiş, görücü usulü son 4 kuşakta kesinlikle hiç yok öncesini çok iyi bilemem. Bizde bile hamileyim biz evleneceğiz diye babasının karşısına geçeni kızılcık sopasıyla dövmeden evlendirmezler.Vallahi net hatırlamıyorum yanlış bilgi vermeyeyim. Okul müdürü anlatmıştı, inanmamıştım. Anadolu kultur tarihi araştırmaları diye bir kitap miydi orada okudum sonradan
Dedim ya net bilgi vermek istemiyorum belki yöreyi yanlış hatırlıyorumdur diye. Kuzeydoğu taraflarında sadece belli bir halkin gelenegiydi galiba. hititler kadar eski değildi, özellikle eski geleneklerin Türkiye'deki mevcut uzantılarıni da işlemişti kitap. Öylesine bir kitap değil de kültür araştırmaları kitabı olduğu için de ilgimi çekmişti.Hititler döneminde falandır bence o, yakın tarihe ait olma ihtimali mantıklı gelmedi bu coğrafya için. göçemiz biz, dedelerimiz ninelerimiz bile anlaşarak konuşarak evlenmiş, görücü usulü son 4 kuşakta kesinlikle hiç yok öncesini çok iyi bilemem. Bizde bile hamileyim biz evleneceğiz diye babasının karşısına geçeni kızılcık sopasıyla dövmeden evlendirmezler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?