Evliliğin ilk günü tokat atma geleneği var mı

Zaten hep kadınlar ezilmeli itaat etmeli
Kaynanada sanki kadın değil,sanki kendisine yapılmamış gibi o iğrençlikler,gururla göğüs kabartarak yapıyorlar. Akıl var mantık var hiç öyle işten hayır gelir mi? Nasıl başlarsa öyle gider denilmiyor mu? Büyük konuşup yanlış şeyler yazmak istemiyorum ama insanın zoruna gidiyor ya. Sırf bu tarz konularda kendime hakim olamayıp bir şeyler yazarım diye ne bdv okuyorum ne de cinsellik. Şey... Başıma gelir diye korkuyorum da

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın...

Evet boşanma durumu şu an annesini üzer diye ertelemiş bi kaç farklı sorunları da vardı kıskançlık la ilgili buda üstüne tuz biber oldu
Annesi şu halini bilse daha çok üzülür. Madem başka sorunlar da var yormasın kendini, zararın neresinden dönülse kârdır. Erkek tarafı da efsane gelenekleriyle başbaşa kalsın. Aynı evde nereye kadar küs duracak. Kızın içi almaz adam bir süre sonra huysuzlanıp sert ters davranmaya başlar. Daha kötü olur. İki gün sonra "sen de amma uzattın haaaa" diye bağırmaya başlarsa hiç şaşırmam.

Nöbet usulü çalışıyor akşam evde kalmıyor gündüz de yengemle ilgileniyor huysuz bir tavrı yokmuş eşinin sanki evlenip boşanmak istiyormuş gibi adamın tavrı

Arkadaş çok doğru demiş şiddet ve cehalet konularında beraber yaşarken verilebilecek doğru tepki maalesef yok işin ucu ‘ehhgg senlemi uğraşıcaz beeee’ gibi bir noktaya gelir çünkü karşındaki cahil

Nöbet usulü çalışıyor akşam evde kalmıyor gündüz de yengemle ilgileniyor huysuz bir tavrı yokmuş eşinin sanki evlenip boşanmak istiyormuş gibi adamın tavrı

Olabilir çünkü duvağı çıkarır çıkarmaz bu amaç uğruna iş başı yapmış

Yazdım mı bilmiyorum ama ilk günden annesini de arayıp kavgayı anlatmış bizim geleneğimiz bu demiş kadında
Ben durumu açıklamak için yardım istedi diye düşünmüştüm. Allahım evlerden ırak.

Başlığa ithafen cevaplıyorum
Benim gelenegimce popoya şaplak atılabilir

Bu konu benim sinirimi bozuyor resmen
Umarım konudaki kadın bir şeyler yapmış susup oturmamıştır.
Burada yazmıştı birisi bizim kadınlarımız koca delisi ne yapsa da devam eder diye evliliği devam ediyor şu ara dert dinleyecek modda da değilim konuşmadım kendisiyle

Burada yazmıştı birisi bizim kadınlarımız koca delisi ne yapsa da devam eder diye evliliği devam ediyor
O zaman yapacak bir şey yok

Ya adamın istediği gibi baştan ezilmeyi, dayakla korkutulmayı kabul edecek ki öyle yapmış görünüyor ( adetin çıkış noktası o ilk günden dayağı ye ki kocanı gık deme) ya bir 10 20 sene sonra olaylı bir şekilde boşanacak.
Böyle başlayan bir evlilik ancak böyle gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…