- 8 Aralık 2011
- 45.743
- 166.615
- 798
- Konu Sahibi Nane Limon Kabugu
-
Gelenek olmasının yanı sıra şu zamanda bunu yapacak kafaya sahip olmak ....bir çok yerde varmış bende yok diyordum bi kaç kişi video da attıKonuyu başta aşağı okuyamadım
Bir kaç mesajda bizim yöreninde adı geçmiş
Benim babam bu yörenin insanı annemde yakın bir cevreden yanı yedi cettimiz buranın yerlisi.Ben ne atamdan ne dedem ne nenemden böyle birşey duymadım yada yanıma biri gelip bana böyle bir şey olmuş demediler. Yakın ilerden çok göç almış bir şehir inanın o insanlardan hiç duymadım
Bu tamamen saçmalığın daniskosu denilecek zırttan bir adet bence.
İlk gece geline damada tatlı bal yedilirler dilileri tatlı olsun diye gençlere mesajı uygun bir dille anlatan atalarımız kalkıp üzerinede bir tokkat at diyecek öküzlüğü yapmaz.
Şimdikilerin adaları kim bilemem bu bizim atamamız olamaz onu iyi bilirim...
İndireymis kafasina bi tava,bizim gelenekte de tava var diyeymis.Kızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
Onları ana erkil toplumlara yollayıp iç güveyisi yapsınlar.Gelenek olmasının yanı sıra şu zamanda bunu yapacak kafaya sahip olmak ....bir çok yerde varmış bende yok diyordum bi kaç kişi video da attı
Bende kv tarafindan oğluna söylendiğini düşünüyorumBelli ki kuzeninizin evlilik öncesi talepleri kayınvalideyi sinirlendirmiş ve oğluna gelenek adı altında şiddet uygulatmış.
Bu “geleneğin” düğün öncesi erkek tarafında özellikle konuşulduğuna neredeyse eminim.
sizi öyle iyi anlıyorum ki
okurken kalbime iğneler battı
Eh kendi bilir. Adam ilk gunden gostermis kendini. Bundan sonra sikayet edip, dery yanacak hakki kalmiyor bence kuzeninizin.
madem boşanmayi düşünmüyor daha evliliğin ilk gününde kendisine tokat atan adama karşı kendini ezdirmesin..
yok ya karşı gelmicekmiş..
tabiki karşı gelecek.
Boşanma yı düşünmeme sebebi yengemin tedavi sürecinden dolayıymış moralinin yüksek olması gerekiyor diye aynı evde yaşıyorlar konuşmuyorum dedi..Yuh yani kaçıncı yüz yıldayız, umarım bu tokattan sonra gerdek faslına geçilmemistir, ama ben bizim ülkemizin kızlarından beklerim valla , koca kaçmasın diye susmustur..
Anlıyorum..Boşanma yı düşünmeme sebebi yengemin tedavi sürecinden dolayıymış moralinin yüksek olması gerekiyor diye aynı evde yaşıyorlar konuşmuyorum dedi..
Çok zor ve can sıkıcı bir durum, başkaları üzülmesin diye kendin perişan oluyorsun.Boşanma yı düşünmeme sebebi yengemin tedavi sürecinden dolayıymış moralinin yüksek olması gerekiyor diye aynı evde yaşıyorlar konuşmuyorum dedi..
leKızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
Kınayı açıklayabilir misiniz nedirGüne bak, neler duyarak başlıyoruz.
Ben daha bu kına adetinin altında yatan alt metinleri hazmedemedim. Bir de bu çıktı.
Benim lafım geçer gibi bir saçmalık mı acaba. Buna benzer daha değişik ve daha saçma şeyler duymuştum. Allahım uzak etsin .Kızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
Aha bak bilmişim. Bir de bunun kaynana versiyonu var. Kaynana da geline vuruyormuş güya gelin kaynanaya karşı gelemezmiş,onun lafı sözü emirmiş bilmem ne."Düğünde Damadın Gelecekte Kendisine Karşı Gelmemesi İçin Geline Tokat Atması"adı altında bir gelenekmiş. Sırf bu yüzden bile o davardan ayrılması lazım
Evet öyle bir şey miş sözü dinlensin diyeymiş saçmalık tamamenBenim lafım geçer gibi bir saçmalık mı acaba. Buna benzer daha değişik ve daha saçma şeyler duymuştum. Allahım uzak etsin .
Evet boşanma durumu şu an annesini üzer diye ertelemiş bi kaç farklı sorunları da vardı kıskançlık la ilgili buda üstüne tuz biber olduBu evlilikten hayir gelmez.Damat salakligiyla ilk günden herseyi mahvetmis .Konusmuyorlar diye bir post okudum şasirmadim
Aha bak bilmişim. Bir de bunun kaynana versiyonu var. Kaynana da geline vuruyormuş güya gelin kaynanaya karşı gelemezmiş,onun lafı sözü emirmiş bilmem ne.
Malesef canım gerçekKonuyu fake sandım ama hesap yeni değil. Gerçek mi böyle bi şey?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?