- 1 Aralık 2021
- 14.818
- 53.862
- 548
- 35
- Konu Sahibi Nane Limon Kabugu
-
Malasef canım o anlık tartışma olmuş sonra kv aramış ne var yani sizin geleneklerinize uyduk bizde demişTöbeler olsun o nasıl gelenek öyle hiç duymadım
Hoş olsa da böyle saçma sapan bir şeyi uygulamaya gerek var mı
Yolarım öyle kocayı ilk geceden terbiyesiz adam
Resmen şiddet bu ya Allah korusun arkası gelir, kuzenin ses çıkarmamış mı duruma
Gelin hanımın geleneği neymiş?Malasef canım o anlık tartışma olmuş sonra kv aramış ne var yani sizin geleneklerinize uyduk bizde demiş
Gelenek varsa kabul mu edicez tokadı? Tebrik ederim bu dağ ayısıyla arkadaşınıza mutluluklar dilerim. Dayağını yiyip yiyip susar artıkAslında iyi eğitimli mesleği var ama düşünmüyor boşanmayı
Kaynananin kizi var mi varsa ona tokat atilmasina da goz yumdu mu acaba ben bunu merak ettimMalasef canım o anlık tartışma olmuş sonra kv aramış ne var yani sizin geleneklerinize uyduk bizde demiş
En fazla kapı geleneği var onun dışında birşey de yok ki sanki oğluna tokat attıkGelin hanımın geleneği neymiş?
Kapı geleneği ne, damadın sırtına vurmak mı? Kız tarafı olarak damadın sırtına vurduysanız o da çok saçmaymış.En fazla kapı geleneği var onun dışında birşey de yok ki sanki oğluna tokat attık
Benim kocam korkuyor calciHep kadın ezilmeli ses çıkartmamalı temalı gelenekler var. Erkekler ne kadar korkuyorsa kadınlardan
Kızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
arkadşınız halayda hamile kalmıştır .Çerkeslerde var buna benzer bir adet ama çok eskide kalmış, yapan yok şimdi.Mahsun Kırmızıgül un Mucize filminde sahnesi vardı hatta
Var 3 kızı var ve evlilerKaynananin kizi var mi varsa ona tokat atilmasina da goz yumdu mu acaba ben bunu merak ettim
Ayy ne saçmaa,varsa da böyle bir gelenek eskilerden kalma eminim ki gözü baştan korksun evine bağlı olsun mantığıyla yapıyorlardır .iyi ki o zamanlarda yasamamisim ya ben yapamazdim asla.Her sacma geleneği de yapmasınlar artık bir zahmet ya,adamın da işine gelmiş canı o tokatı atmak istemiş belliKızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
ben kına yapmışım da kocama kurban olayımÜç şeye kına yakılırmış.
Kesim hayvanına; Allah'a kurban olsun diye.
Askere giden gence, vatana kurban olsun diye.
Evlenen genç kıza, kocasına kurban olsun diye.
Kabus gibi.
Biz gelenek diye yapıyoruz ama altında yatan sebepleri duydukça kahroluyorum.
Neyse ki kına gecesi hiç yapmadım.
yalnız erkeklere de kına yakılıyor ben özellikle istedim bana sürülecekse ona da sürülecek diyeÜç şeye kına yakılırmış.
Kesim hayvanına; Allah'a kurban olsun diye.
Askere giden gence, vatana kurban olsun diye.
Evlenen genç kıza, kocasına kurban olsun diye.
Kabus gibi.
Biz gelenek diye yapıyoruz ama altında yatan sebepleri duydukça kahroluyorum.
Neyse ki kına gecesi hiç yapmadım.
Belli ki kuzeninizin evlilik öncesi talepleri kayınvalideyi sinirlendirmiş ve oğluna gelenek adı altında şiddet uygulatmış.Malasef canım o anlık tartışma olmuş sonra kv aramış ne var yani sizin geleneklerinize uyduk bizde demiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?