Evliliğin ilk yılları, tartışmalar... Eşim değişir mi? Ne yapmalıyız?

merhaba...
evliliğin ilk yılı alışma aşamasıdır.sonuçta aynı evde birbirinize ayak uydurmaya çalışıyosunuz. emin olun 2. yılda oturmaya başlıyo.
bizde başlarda çok tartışıyoduk.hatta ben eşimden çok sıkılmıştım.yatıyorum o,kalkıyorum o,yemek yiyorum o,heryerde o:))) ama şimdi 1 gün anneme gitsem eşimi görmek istiyorum özlüyorum.
kıskançlığa gelince,bence o kıskançlık değil eşiniz fazla pimpirikli,sizi fazla merak ediyo. bu durum problem olmamalı.düşünsenize sizi hiç merak etmediğini.. ne güzel ilgileniyo sizinle. aşılamayacak şeyler değil anlattıklarınız.eşinizden soğuma nedeni hiç değil...

en en basta bu ilgi alaka hiç göze batmıyor,aksine ne cok seviyor ne cok düsünüyor diye mutluluktan ölürdüm.şimdi aynı evin içinde sadece bunalımdan ölüyorum.balkona öyle cıkma,sunu cıkar sunu giy,sunu sür,saga bakma,garsonla konusma...sanırsın ben adriana lima herkes acmıs kollarını bana kosacak.bunun adı öz güvensizlik ve ba olan güvensizlik.ben 3.yılımdayım ve pes ettim.ne yaptıysam olmadı.o yüzden verebilecegm bi tavsiyem yok.umarım senn için hersey iyi olur.

Demişsin ya,sinirli bir yapım var kendimi kontrol etmeye çalışıyorum ve başarıyorum da diye.Aslında sen de pek başaramıyorsun.Evliliğinizde çok büyük sorun olduğunu düşünmüyorum eğer mükemmel uyanıyor,birbirinize karşı daha dikkatli olma sözleri veriyorsanız.

Eğer senin dışında markete gidip gereksiz şeyler aldıysa,sesin ne kadar alçak çıkarsa çıksın cümlelerin sertse ters tepki yapar.Sen de suçlayıcı sorgulayıcı konuşmuşsun.Marketten geldiğinde birşey söyleme.Birkaç gün geçtiğinde bu biberleri de aldın ama yiyemedik yazık atıyoruz parana yazık de.Evimize yuvamıza senle birlikte alışverişe gidip birşeyler almak çok hoşuma gidiyor birlikte alışveriş yapalım mı de.Bir kıyafet giyeceğin zaman,canım bu nasıl olmuş,yakışmış mı,senin fikrin benim için çok önemli de.Senin onu arayıp mıntıka bilgisi vermeni istemesi karşısında arama.Akşam gittiğinde pardon canım yaa,arayamadım yol yoğundu,fırsat olmadı de.Ve uygun bir zamanda ona attığın adımın bilgisini vermenin seni çok üzdüğünü,sana güvenmediğini hissettiğini ve bunun senin onurunu yaraladığını anlat.Evlendiğine göre kendini koruyabilecek,onun adına ve kendine yakışmayacak hareketlerden sakınacak kadar bilinçli olduğunu anlat.Ve bu akşam hiç bir olumsuz konuşma yapma.1 yıl önce değil de bugün evlenmişsiniz gibi,onu ne kadar sevdiğinden,güvendiğinden iyi ki onunla evlenmiş olduğundan bahset.Kavga tadı tuzudur hayatın yeter ki ölçü kaçmasın.

evliliğin ilk yılı başı sonu olayı değil bence bu, insanın karakteri baştan nasılsa öyle gidiyo, ben 14 aylık evliyim ama eşimle 10 senedir beraberiz sevgiliyken nasılsak evliykende öyleyiz, evlenince kendini kadının sahibi gibi gören erkek baştan bellidir zaten, dikkat edin sevgiliykende kesin öyledir ama o zaman kızlara hoş geliyo sevgiliyken dayak yiyip tutkulu bi ilişkimiz var diyen biliyorum ben

Bu kadarına kıskançlık denmez ruh hastalığı denir bana kalırsa. Dolayısıyla onun da ilaca ihtiyacı var diye düşünüyorum. Öncelikle tedavisini olmalı. Ama şunu söyleyebilirim ki evliliğin ilk yıllarındaki sık tartışmalar her evlilikte yaşanıyor. Çiftlerin birbirine alışma süreci, huyunu suyunu anlaması, birbirini tanıması kolay bi süreç değil. Bir evliliğin oturması 10 yıl derler hep. Gerçekten de benim evliliğimde de öyle oldu. 10 yıldan sonra kocama tekrar ilk günkü gibi aşık oldum. Biraz sabır biraz hoşgörü gerek sadece.

Bende üc senelik evliyim. Bastan bizimde cok tartismalarimiz oldu. Ne kavgalar ayni sizinki gibi. Herseye cok takiyordum. Onu dedi bunu dedi söyle davrandi böyle yapti yok yapmadi vs. Oda bana baya takiyordu benden izin almadan disari cikma sunu söyle yapma vs. Baktim olmuyor takmamaya basladim. Mesela Para mi aldin kac para harcican dedigi zaman evet para aldim sana sevap islemeye gidiyorum kocacigim sag melegin hep yazsin hic durmasin istiyorum diyorum. Yada habersiz aliyorum geliyorum ihtiyac vardi diyorum. Halbuki yok. Hosuma gitmeyen bi seyi mesela yirtiyorum yada yanlislikla kiriliyor. Gereksiz birsey aldi mi alisveriste hic sesimi cikarmiyorum bozuldu mu tarigi gecti mi gözünün önünde aciyorum cöpü atiyorum oda görüyor. Alisverise gitmemi istemiyorsa gitmiyorum uzuuuun bi liste yapip eline veriyorum gelince istedigimi almadiysa vay haline. SIkilip sonra kendin hallet diyor zaten. Bastan pek bi yere cikartmiyordu beni hep evdeydim simdi ise kendi soruyor bi yere cikmicanmi diye:) alttan aliyorum uzatmiyorum takmiyorum oda görüyor hissediyor uyum saglamaya basliyor elhamdulillah. Biraz sabir lazim bide büyütmemek. Hersey güzel olur insaallah.

Eger daha önce bi sevgililik dönemi olduysa evlenince ilk baslarda en azindan bu sorunlar olmamasi lazim... Yani ben tam tersi düsünüyorum ilk zamanlar cicim aylari olur diYe, ama tabiiki Sikintilarda dogar ama beraber bi evi paylasma sorunlari, yani karsilikli düzen anlayisi farkliysa mesela..herneyse herkezde farkli, sonucta degisik karakterleriz... Size tavsiyem bi süre onun gibi davranin sizde... Yani sürekli size rapor ermesini isteyin, yapmiyosa siz arayin nerdesin falan napiyosun sian diye, bunaltin onu alttan alttan :)) sonra alis veris icin üstelemeYin, erin eline bi liste alsin...arada telefonda su eksik bu eksik alsana deyin, yani onun üstüne yükleyin...basit biseyden sesi yükseldimi baktiniz kavga cikacak, hic kavga modunda degilim askim ben yan odadayim sakinlesince gelde sana bi sarilayim deyin sassin kalsin böylee kavga gümbürtüye gider... Biraz zor olsa ve cok kücük ihtimalle yan tepebilsede (belki asiri ilginiz cok hosuna gider diYe diyom) denemeye dener bence...genelde böylece kendi yaptiklarinin aynisini yasamalari bu tür kisileri düsünüp düzelmeye yönlendirw biliyor... Insallah halledersiniz... Birbirinizi daha iyi tanidikca asarsiniz insallah...

Neden bu kadar birbirinizi arayip haber veriyorsunuz? Cok mu tenha, tehlikeli bir yerde yasiyorsunuz veya calisiyorsunuz? Bu sizi rahatsiz ediyorsa soyleyin esinize, ben boyle cok sikiliyorum ikide birde telefon telefon diye. Bekarken hic mi boyle gitmediniz bir basiniza markete, ise? Esinizle tanisincaya kadar kimi arayip rapor veriyordunuz? Bunlari esinize soyleyin.

Bir de evet evliligin ilk yillari zor geciyor. Zaman gectikce siz de ilk baslarda taktiginiz seylere takmamayi ogreniyorsunuz. Sonra bitiyor mu tartismalar? Bitmiyor ama azaliyor diyebilirim. Bunlar da gececek duzelecek diye bakin, gonlunuzu karartmayin. Her evlilikte oluyor boyle seyler.

Diger meseleler icin esinizle konusun, mesela biber olayinda. Siz biraz daha sakin konusun. O bagiracak olursa neden bagiriyorsun bak sakin sakin konusuyoruz filan deyin. Kiskanclik meselesini de sen boyle boyle yapiyorsun ama ben yine cok bunaliyorum, ben kendimi biliyorum vs. diye konusun.

merhaba.bence diger yorumlari huc okuma bunu oku:) bir de sunu dene madem cok asiksin madem evliligin kotu gitsin istemiyorsun.esin her aramani istediginde senden hbr beklediginde ara ve hbrver.onun istemedigi kiyafetleri kesinlikle giyme.tartisma cikicani anladigin anda cok buyuk bi sabir gostererek kendine hakim ol ve sus.bunlari yaparken de neden bunlari yapiyorum diye icin icin sinirlenme.evliligim ve askim icin diye dusun.bunu bikmadan usanmadan hic birinde yilmadan bir ay boyunca yap ve bu bi ay esine surekli sevgi goster.seni seviyorum de op kokla ymk hazirla guler yuz goster.bunu sadece bi ay buyuk bi sabirla yap.zamanla goreceksin tartismalariniz bitecek ve o da sana sakin ve ilimli yaklasicak.

evliliginin bir omur mutlu gitmesini cok istiyorsun goruyorum.bunun icin bi ay disini skip kendinden ödun veremez misin bu sekilde? evet gereken her seyi kendinden odun vererek yap be bi ay size tartismasiz huzurlu bi evlilik sagla.buyuk bi sabirla.sonrasinda baktin esinde hic bi degisme olmuyo.hic bisey iyiye gitmiyo artik yapma:) sal gitsin demekki esin hak etmiyor ya da siz anlasamicak iki insansiniz ama bence once denemelisin.

biz de çok kavgalar ederdik eşimle şimdi de ediyoruz maşşallahımız var ama o kadar fazla değil artık kim neye nasıl tepki verir biliyoruz az çok..
mesela sizin market olayı bizde de olur eşim bilmez alır getirirdi ben annemle babamın bu konu yüzünden tartışmalarını blidğimden gelirgelmez hiç bir şey demem..bir kaç gün sonra güzelce ifade ederim..liste yaparım..siz de mutfağa asılı tahtalardan liste hazırlayabiirsiniz..bir de ben olsam o acı biberle bol biberli bir menemen yapar koyardım önüne..aşkım acı canın çekmiş herhalde afiyet olsun derdim
ben de 2 gündür acayip gerginim hem çocuklarıma hem eşime bağırınıp duruyordum doğumdan sonra 10 aydır adet görmüyordum bugün başladı gelmeye..sanırım ondan sinirliydim ..akşam özür diledim hepsinden ve kendime çeki düzen verdim azcık hem ben rahatladım hem ev ahalisi

esin fazlaca kiskanc yazdiklarindan anlasilan
markete neden birlikte gitmiyorsunuz anlamadim hicmi birlikte gitmiyorsunuz yoksa arada omu aliyor
biz esimle birlikte gideriz benim marketimde evden 4kmin uzerinde uzakta ama ben disari ciktiysam giderim oda gelir oraya is cikisi birlikte aliriz bazen ben cikamam ve sadece gerekli olanlari isterim bu gune Kadar istedigimin disinda baska seyler alinmadigini hic gormedim ve hep tepkim hayatim bunlari neden aldin gerek yoktu derim oda cocunlukla ac olunca gozunun dondugunu ne gorduyse aldigini soyler yani erkeklerin geneli gorduklerini aliyolar bisey demesende olurmus cunku simdi yaptigi gibi ilerdede yapicak biz 4senelik evliyiz bu ayin 25de 5e gircez hep ayni yani
siz oncelikle bu kiskanclik olayini cozmeye calisin canim tek basina disari cikamamak zor

ben anlattıklarınızda büyük bir problem göremedim. kıskançlıkları da en fazla birkaç yıl içinde azalır,siz onu anlarsınız ;o sizi.
ilk yıllar adaptasyon yıllarıdır tartışmalar çok olur,ve eğer ilişkide tartışma yoksa o ilişki zaten ölüdür.
tartışmayı da edebiyle yapanlar için aşk bitmez.

bende yeni evliyim benim için hala zor boşanmayı bile aklımdan geçiriyorum

Sakın haa ! Bizden birkaç ay önce evlenip senesi gelmeden boşanan arkadaşlarımız var. ve ben düşünüyorum da n ara bitti cicim aylarınız ne ara bu sorunlar baş edemeyeceğiniz raddeye geldi ve ne ara müdale sürecine girdiniz. he bende bazen olumsuzluğa kapılmıyor değilim, o tartışamalrın akabinde olmuyo şimdi olmasada ilerde kesin boşanıcaz mutsuzuz biz diye düşünmüyor değilim, ama bunların benim biraz anksiyetelerimden biraz obsesyonlarımdan kaynaklandığına inanıyorum. o yüzden inancınızı yitirmeyin

zaten büyük bi problem olduğunu iddia etmiyorum. allaha çok şükür eşim bana evine düşkündür, ilgilidir. ama çok gereksiz ve fazla tartışıyoruz. böyle oluncada soğuyoruz birbirimizden. bu şekilde devam etmesini istemiyorum. bu tartışmalar normalmidir her yeni evli bukadar çok tartışır mı zamanla değişir mi durum diye fikir danıştım.

Sizin yaşadığınıza benzer bir çok şeyi bizde yaşadık yeni evliyken..
Şu bir grçekki bence evliliğin ilk 1 yılı kavga gürültü ile geçiyor..
Yani bizde böyle oldu , çok çOkk svdiğimiz halde sürekli tartışıp küserdik..
Haftanın 5 günü iyiysk 2 gününü mutlaka küs gçiriyormuşuzdur...
Şu an tam 5 yıllık evliyiz ve neredeyse hiç tartışmıyoruz , kavga dsen zatn olmuyor çok şükür...
Şimdi o yaptığımız tartışmalara dönüp de baktığımızda gülüp , ne kadar cahilmişiz en güzel günlrimizi kavgalarla gçirmişiz diyoruz..
İlk yıllar birbirinizin huyuna suyuna alışmakla geçiyor inan..
Ama sonradan düzelirsiniz mutlaka merak etme...

Son düzenleme:

merak ettım eşin yengeç burcu mu?
bide bu tarz konularda istedıgın kadar tartış,ve kavga et,onun tavırları yumuşadıgında ve ilişkide biraz daha denge tutturuldugunda bi bakıyosun hala delı gıbı sevıyosun..soguma olmuyo bence,tabı kişiden kişiye degişir ama aslında okadar içi boş konularki bunlar..

hemen hemen bi çogunu yaşadım ozellıkle kıskanclık arkadaslarla görüştürmeme,tek çıkamama gibi konularda
15 aylık evlıyım ve bi çogu degişti ve asla degişmez dedıgım bı adamdı..
eskı konularım var bi sürü allaha sükredıyorum geldıgımız nokta için
sabırlı ol bunlarında bi süreç oldugunu unutma,
arkadasın a sını duyunca kavga eden kocam,artık kendı ellerıyle hepımızı istedigimiz yere götürüp sponrasında gelıp alıyor ve gündüz bile degil akşamda olabılıyor:)

benim eşim yengeç burcu bence evlenmek için en ideal erkek yengeç erkeği, senin de mi yengeç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…