Evliliğin ilk yılları, tartışmalar... Eşim değişir mi? Ne yapmalıyız?

benim eşim yengeç burcu bence evlenmek için en ideal erkek yengeç erkeği, senin de mi yengeç

evet benım eşimde yengeç
arkadasın anlattıgı konularda bende sıkıntı yaşadım ve sanırım bu yengeçlerde cok görülen bişey
gereksız kıskanclıklar..
ama gercekten evıne baglı sadık eşine ilgili sevgili olan bir eşşş
tüm yaşanılanlara ragmen bidaha evlensem yıne eşımle evlenırdım heralde

sizin yengeçte yaptımı böyle kontrol kıskanclıkları??

Sen anlatınca kendi evliliğimi görüyorum acıkcası . Kıskanclık sureklı aramalar. Evlenmeden önce ne yapacaklarını bılemıyorlar evlendıkte n sonrada kendılerının gostermeye cekındıklerı ılgıyı baskası gosterır dıe korkularından bızı kasıyorlar . olacak sevıyo evet ama ınan nasıl yoluna gırer bılmıyorum . bende 4 .cu yılımı bıtırdım bır tane kızımız var aslında tarttısmalı kısımları atlattık bız eskısı kadar cok tartısmıyoruz ancak kıskanclıklar hala dewam edıyor . Sanırım onlar gecmıcek .

hayır, ne sevgiliyken (ki 9 sene sürdü flört dönemimiz) ne de 1 yılı geçen evliliğimiz sürecinde hiç olmadı belkide beni iyi tarttığından bilemiyorum benim kankam erkektir mesela nikah şahidim falan oldu, beni öyle tanıdı, onunla görüşme şunu giyme şunu yapma diyen kimseye tahammülüm yok babam yapmadı el oğlu nedir bence biraz kadın izin veriyo böyle şeylere, kıskançlığı sevgi göstergesi sayıyolar ama bu tarz kıskançlık kesinlikle insnı boğar

bekarken özellıkle rahat buyuyosa ınsan evlendıkten sonra bu tarz bi eşe uyum saglamak çokk zorr
bende senın gibi bekarken ne babamdan kısıtlama gördüm ne de 3 abimden..
ama gel gelelım okadar basıt konularda okadar sacma kısıtlamalarla geldı ki,defalarca yaşandı o ayrılık süreci aramızda
kadın izin veriyodan ziyade kadın arada kalıyo,sevgisi ve yasaklar arasında..izin veren kadın susar boyun eger ama hem hayatında onu ısteyen hemde bu sekılde yasamak ıstemeyense mücadele eder direnir ne pahasına olursa olsun..
bide birlikte geçirilen zaman,yıllar çok önemlı toplamda 3 yıl olacak tanıyalı bu duruma kadar getırebıldım,emınımkı 10 yıl sonra dahada süper olacak herşey..
sizede mutluluklarrr dilerimm:)

amin canım güzel dilekler benden sana, dediğim gibi belkide biz küçük yaşta tanıyıp evlenmeden önce birbirimizi eğittiğimiz için sıkıntı yaşamadık bilemiyorum ki her ilişkinin dinamiği farklı

insanoğlu bazı şeylere çabuk alışır..
mesela her yere indim,bindim vs. haber vermeyi siz daha flört döneminden alışmışsınız. belki o zaman hoşunuza gidiyordu ama alışkanlığın temelini yine siz oluşturmuşsunuz.

bazı şeyler tekrarlanmayacak dense de tekrarlanıyorsa her iki kişi de şapkasını öne alıp düşünmeli bence..

Bu yazdıklarında evlilikle ilgili bir konu yok ki...EŞİN SENİ FAZLADAN KISKANIYOR.
KAFASINA ESTİGİ GİBİ DAVRANIYOR VE YARGILANMAK İSTEMİYOR.SİNİRLİ OLMANIZ BİR HANDİKAP.
ÇABUK PARLIYORSUNUZ ANLADIGIM KADARIYLA.
Evet eşlerden biri sinirliyken biri susmalı.Ama KİŞİ HEP HAKLI ÇIKMAK İSTİYORSA VE
BUNU DAYATIYORSA ASLA SUSAN BEKLEYEN TARAF OLMAYACAKTIR.Eşin böyle bir tip sanırım.
İletişim kurmayı öğrenmeniz lazım .Aranızda bir bağ oluşmalı.
Öncelikle eşinde de sende de BUNU ŞİMDİ BU ŞEKİLDE DERSEM KIRILIR KAVGA EDERİZ ENDİŞESİ oluşmalı ki her an kavgada kaçınmalısınız.
Aşk başınızda kavak yeli gibi esereken bile birbirinizi esirgemiyorsanız nasıl olacak bilemedim ben?saygınızı kaybetmeden evlilik terapisi almanızı önermekten başka aklıma gelen bir şey yok.
SADECE :SAKIN SÜREKLİ ALTTAN ALMA YOKSA GÖREVİN KALIR.

Valla arkadasim ben daha yeni 5. yilima girdim bastan nasil basladiysa halada oyle devam ediyo hani evliligin ilk yillari deniliyor ya ben inanmiyorum bizim evde hala en ufak birseyden tartisma cikar bagirti, cagirti yani ne ben alttan aliyorum nede esim ee haliyle tartisma eksik olmuyo! umarim sizinkide boyle olmaz , guzel bir sekilde devam edersiniz...

Söylediğiniz kadar özveride bulunamam ama 1 haftadır dikkat ediyorum sesimi yükseltmemeye, hoşgörülü davranmaya, yumuşak olmaya. Gerçekten kızılacak bi mevz varsa bile frenlemeye çalışıyorum kendimi ama gel gör ki sınırlarımı orluyor şuan.

Yeni bi dükkan açıyoruz onun peşinde koşuruyor 1 haftadır gece 12-1 den önce gelmiyor. Tadilat vs. Dün akşam işini bitirince arkadaşlarıyla oturmuş 1 saat daha 2 civarı gelmiş eve. Sabah tabi ben yine uyandırdım benimle birlikte çıktı evden, çünkü eve temizliğe bayan gelecekti. Ve yeni dükkan açsada diğer dükkanı daha kapatmadık yani. Eşim erkek kuaförü. Sabahtan beri aıyorum tam 1,30 saat aralıksız aradım anca açtı telefonu. Neymiş alt katta annesinin katında uyuyormuş. BANANE! Gece okadar geç yatmasaydın ozaman. Ben bu saatte işimin başındaysam sen evde yatamazsın. Aradım azcık fırçaladım kapadı telefonu. Şimdi açmıyor. Ama hazmedemiyorum bende. Ben çalışırken o nasıl uyur ya. Üstelik dükkana gitmee bile yapılacak bir sürü işi var. Açsın kıyamet kopacak yine.

Son düzenleme:
En yakın arkadaşım da birebir bu yaşadıklarınıza şahit oldum hala oluyorum.8 yıllık evliler ve bana geldiği zaman bile indim bindim,geliyorum,evdeyim diye durmadan hesap veriyor kız. 2-3 defa ayrılık aşamasına geldiler ama bir şekilde verilen vaatlerle sözlerle devam ediyor. Arkadaşım sürekli artık boğulduğundan bunaldığından söz ediyor. Tesadüfen arkadaşımın eski flörtüyle karşılaştıklarında kıza şiddet bile uygulamıştı eşi.
Benim fikrim, abartı bu kadarı.. izin vermemelisiniz.değişir mi demişsiniz biraz acımasız olacak ama kesin olarak değişmez.siz tavrınızı koymalısınız.ne o öyle... indim şurdayım suraya gidiyorum.. çocuk gibi. sizin kendi aklınız fikriniz var.bu güvensizlik nedir böyle?hayatımızın sahibi değil hiç kimse sadece hayatımıza eşlik ediyorlar. tabi ki kavgayla değil,güzellikle yavaş yavaş alıştırarak bu huyundan vazgeçirin,vazgeçmese bile kendini dizginlesin arkadaşım hem size hem eşinize yazık.her an stres altında baskıyla yaşanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…