Evliliğindeki bu sorunları çözebileniniz var mı?

Eşinizde "biz" olma kültürü yok. Memleketteki erkeklerin genel sorunu bu. Benim eşim de genelde gündüzleri evdedir. Geceleri çalışır çoğu zaman. O evde olduğu zaman temizlik vs yapamam. 4 aylık evliyiz, vaktimiz genelde bereketsiz geçer. Ben de buna nasıl çözüm bulabilirim bunu düşünüyorum. Hâl böyle olunca nerdeyse bütün işler erteleniyor, mutfak dağınık, diğer odalar dağınık... Neyseki bazı durumlarda yardımcı oluyor. Bazen yemek yapar, bazen dışardan söyler veya ben yaparken yardım eder. Yer sofrasında yiyoruz yemeklerimizi, tepsiyi kesinlikle bana kaldirtmaz. Kendisi götürür kendisi getirir. Daginikliklardan dolayı da bir laf etmez bana ama benim hep kafamı meşgul eder dağınıklık meselesi.
Ben çözümün sadeleşmekte olduğunu dusunuyorum, bunun için çabalıyorum simdi.
Son olarak şunu söyleyeyim. Doğan Cüceloğlu evliliğin bir ekip işi olduğunu söyler. Bunu iyi kavramak lazım. Şartlarınız eşit ve aynı yaşam alanını ortak olarak kullanıyorsunuz. Evli insanlar karşılıklı olarak birbirlerinin yüklerini azaltmalilar. Esinizin tavırları bana biraz narsistmis gibi geldi. Ama siz yine de bir müddet söylenmemeye calisin. On günde bir de olsa yeri supurdugu zaman teşekkür edin, yaptığı işlerden dolayı takdir edin. Değişir mi değişmez mi bilmiyorum ama sanki asıl problem sizin eşinize karşı güvensizliğiniz diye düşünüyorum. Arkanızdan konuşmasıyla güveniniz zedelenmis. Bunun için ne diyebilirim bilmiyorum

Düzelmez. Ama maddi olarak en azından aylık biraz ayırıp bir yardımcı alabilirsiniz. En azından çok zorlandığınız bir iş var ise onu ayarlayıp gidebilir.

Back