• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğinizden Doyum Alıyor musunuz?

Bu doyumun sağlanması; eşlerin evlilik ilişkisinden elde ettikleri sonuçların beklentilerinin üzerinde olması ile mümkündür. Bu doyumu sağlayabilmek için; eşlerin ikisine de bazı roller düşmektedir. Bir evliliğin zorunlu ve gönüllü nitelikleri bir dengeye ulaştığı zaman; bu evlilik iyi gitmeye başlar. Evlilikte eşler ilişkilerini tümüyle zorunlu bir ilişki olarak algılamaya başlarlarsa evliliğin tüm heyecanı ortadan kalkmaya başlamakta ve eşler arasında çatışmalar ortaya çıkmaktadır.

Acaba biz hanımlar evliliğin ilk zamanlarında,evliliği,eş olmayı idrak etme,uyum ve dengeyi kurabilme sürecinde önceliği iyi bir eş olmaya vermekten ziyade,iyi bir ev hanımı(iyi bir aşçı,iyi bir temizlikci vb. gibi eve dair sorumluluklar),iyi bir gelin(kayınvalide,kayınpeder,görümce,kayın,elti vb ilişkileri) olma konusunda biraz acelecimiyiz ki?:26:

ben küçük yaşta evlendiğim için tabii büyük bir bocalama dönemi yaşadım hemm maddi hem manevi çünkü babamın evinde maddi olarakta durumum çok iyiydi. dediğin gibi iyi bir eş olmaktan önce, kaygılarım yemek yapabilecekmiyim temizliğe yetişebilecekmiyim, aman eşimin ailesiyle iyi olayım diye düşündüm ama bizi unuttum
şimdi hiçbirşey umurumda değil, ev temizmiş değilmiş aileymiş fln. tek önceliğim eşim ve ben.o benim güleryüzümü gördükten sonra hiçbirşey umurunda değil, aynı şekilde benimde.

kizlar halisiniz önceligi temizlige eve aileye degilde ese kendimize vermeliyiz... yani esimize ilgi güler yüz olduktan sonra gerisi bos dogru..
ben evli degilim. ama düsünüyorumda ev temiz olmayinca ben rahat edememki.
evim temiz olcak ocakta yemegim olcak sonrada esimle ben keyifli keyifli oturmanin tadini cikaracaz..
siz nasil yapiyorsunuz?

Sadece kocamla ben olsam güzel geçiyor ama kavınvalidemlerle otrduğum için işten gidiyorum herkes evde olunca yemek yiyoruz put gibi oturmaktan başka yaptığım yok yatma vaktine kadar. Tek olduğumuzda güzel oluyor hafta sonu mesela ev işinde olsn yemek yapmada olsun yardım eder beraberce yaparız. Keyiflicede otururuz.

Evlılıgımın ılk gununden bugune dek yemek kaygım hıc olmadı dıyebılırım.
Bazen canım yemek yapmak ıstemeyebılıyor.
Bu esımın anlayısından oturu, kendı arzuma kalmıs bır durum.
Temızlık mevzusunda ıse, calıstıgım donemde esım yardım ederdı.
Sımdılerde ıse zaten butun gun bosum, yıne de keyfım ıstemıyorsa yapmadıgım olur.
Yalnız esımın aılesı konusunda sıkıntı yasadım.
Sanırım ıdeal bır yenge ve ıdeal bır gelın olmak ıstedım.
Bu nedenle benı uzduklerınde sesımı cıkarmadım, bır cok hatayı gormezden geldım.
Bu sekılde ılerledıgım surece hıc sorun yoktu.
Nasıl olsun kı?
Fakat bır gun tahammulum kalmayınca, kotu bır yenge ve kotu bır gelın oldum.
Sadece 'artık yeter, tahammul edemıyorum' dememle butun dengeler alt ust oldu.
Esım benı her ne kadar haklı bulsa da, onunla da sorunlar yasadım.
Sımdı ne ıdeal bır yenge olmak ıstıyorum ne de gelın.
Hatta ıdeal bır es dahı olmak ıstemıyorum.
Sadece esımle ıdeal bır evlılık yasamak ıstıyorum.
Ve sımdılerde o demdeyım.

eşim benim için çok değerlidir ve herşeyden önce gelir
kendi ailemden bile önce gelir. mutlu bir evlilğimiz var hamdolsun yemek yapmadımmı kızmaz
ev temizliğinden zaten pek anlamaz bunlar bizim için problem değil hatta hiç birşey problem değil ben eşimle mutlu olayım yeter ailesine karşıda çok iyi bir gelin olduğumu düşünmüyorum mesafeleiyim çünkü .evlilik arefesinde yaşanan sorunlardan dolayı .eşimle monoton bir haytaımız var işten gelir yemek yeriz tv seyerderiz ben bütün gün onu evde beklerim bu monotonluğa okadar alıştımki en ufak bir değişiklik bile canımı sıkabiliyor herşeyimi eşimle paylaşabiliyorum ve başka bir insana ihtiyaç duymuyorum çünki oda herşeyi benimle yapmaktan zevk alıyo o benim herşeyim:16:

Back
X