Evliliğinizi anlatın

Kimsenin derdini dert edinmek niyetinde değilim sorum sıkıntım gayet açık hani derler ya evliliklerde olur böyle şeyler diye bunun açılımını merak ediyorum kimse açık konuşmuyor. Şimdi mesela tartışıp duruyorduk artık tartışmıyoruz çünkü içimden gelmiyor artık beni anlamadığı için okadar sinirlenmiyorum acaba sevgim mi azalıyor yoksa olması gereken mi bu.

Doğru , kadın daha az sevmeye başladığında beklentileri azalıyor, kabullenişler artıyor ve sonunda ya ruh gibi bir evlilik / arada canlanan / devam ediyor ya da boşanma gerçekleşiyor.
İyileşebilen evliliklerde çok gördüm bu arada. Alınan yaralarla endeksli bir durum. Birde iki tarafın karşılıklı çabasına bağlı.
Genelde evliliği kurtarmak yerine yeni sevgi arayışlarına yönelebiliyor çiftler.

9 sene sevgililik sonunda eşimle evlendik ve hemen şarka geldik,ailelerden uzakta sevgili gibi yaşıyoruz hala, lakin 6 ay sonra sark bitiyor ve ailelerin olduğu şehre gitmeyi istiyoruz, istiyoruz ama nasıl olur bilmiyorum, benim bdv konularım o zaman başlayabilir

Bir arkadaşım daha aynen bunu kullanmıştı , " hala sevgili gibiyiz , çünkü herkesten çok uzağız " .

Birazda çiftlerin , özellikle erkeğin nasıl yaklaştığına , nasıl kriz çözücü olduğuna bağlı .

Bir arkadaşım daha aynen bunu kullanmıştı , " hala sevgili gibiyiz , çünkü herkesten çok uzağız " .

Birazda çiftlerin , özellikle erkeğin nasıl yaklaştığına , nasıl kriz çözücü olduğuna bağlı .

Eşimi iyi tanıdığımı düşünüyorum toplamda 13 sene oldu ama insan bilemiyo gene de, hayırlısı

Evliligimi seviyorum, esim gibi biriyle olmaktan da cok mutluyum. Ama ilk zamanlar esimin annesi yuzunden bir ara evim zindan gibi olmustu. Bunun sebebiyse annesi ve babasinin o cok kucukken ayrilmis, sadece annesinin cabalariyla buyumus olmasiydi. En ufak bir olayda haksiz cikacagini anlayinca esime yaptigi fedakarliklari tek tek yuzune vurup karsiligini ayan beyan beklemesiydi. Bu yuzden benden de idare etmemi bekliyor ve annesine karsi sucluluk hissediyordu. Fakat sonra annesinin yaptiklarinin hicbir sekilde kabul edilemeyecek duruma geldigini gorunce annesini evden yolladi (evi esimle ikimiz bilhassa ben ve ailem kurmustuk o yuzden o gitmek zorunda kaldi). Daha sonra ufak tefek maddi sorunlar olsa da aslinda basbasa ne kadar mutlu oldugumuzu farkettik.

Suanki durum olarak fazla iyi. Esim ev islerine zaten yardimcidir, agir asla kaldirtmaz, yorucu is yaptirmaz, cam bile silmem yasak. Hele hamile kaldigimdan beri camasirlari bile o katlayip yerlestiriyor. (Bende calisan biriyim)

Ama GelenKutusu GelenKutusu nun dedigi gibi bazen gecmiste yasanan kucuk bir ani uykularimin kacmasina sebep olabiliyor.

Evet ama önemli olan herkesin içinde duruşunu korumak değil midir?
Burada hep okuyorum, "eşimle birbirimizi çok seviyoruz, çok iyi geçiniyoruz ama ailesine gidince adam değişiyor" benzeri sorunlar. Yani "adam" olan adam ailesinin, arkadaşlarının, herkesin yanında aynı olmalı eşine bence.

Sevgilisevginerdesieşimint: 44438363 .!.:
Yani kırıcı konuşmalar birbirinizi hiç anlamadığınız durumlar bencillikler falan filan bunlar kalıcı iz bırakıyor mu yoksa kadınlar artık daha az şey bekleyip daha az sevmeye başlayınca kendiliğinden mi düzeliyor
Tabiki iz birakiyor. Bazen eşimin dediği beni sinir eden konusmalarini hatirlayip tekrar sinir sinir olabiliyorum mesala. Off galiba az sevgi az beklenti bu isin rajonu. Benim sevgim bariz azaldi mesala. Dayak yok küfür yok aldatma yok. Bir evlilikte bunlar yoksa o evlilik super demek değil. Zaten olmaması gereken seyler .Aradaki bagin sicakligi bitti galiba. Esim sever sarilir öper vs vs ama yetmiyor benim istediğim başka şeyler ruhen şeyler. Biraz uzun oldu..

Beklentılerı azaltmak mutluluk getırıyor sanırım.. Esım cok ıyı bır ınsan ve ben onu cok sevıyorum.Onunda benı cok sevdıgını bılıyorum. Ama dusunmesını bekledıgım seylerı bazen dusunememıs oluyor yada baska sorunlar.Bende kendımı uzmektense beklememeye alıstırıyorum.Tabi beklentılerımı dusurmek endeksli olarak degısıyor.Oda benım gıbı cabalıyor olması cok onemlı.. Evliliğe yenı alısıyoruz sonucta..Sorun cıktıgında cozmeye calısması ve saygıyı koruması cok onemlı.. Ben kendısıyle ve cevresıyle ılgılı hıcbırseyı gozune sokmak yada ıma etmeye calısmıyorum.. Cok fazla kafamda dondurmeden ona danısıyorum.Kendısı cevabını verıyor.Sonucta hıcbır ınsan esını kırmak ıstemez.

Evet ama önemli olan herkesin içinde duruşunu korumak değil midir?
Burada hep okuyorum, "eşimle birbirimizi çok seviyoruz, çok iyi geçiniyoruz ama ailesine gidince adam değişiyor" benzeri sorunlar. Yani "adam" olan adam ailesinin, arkadaşlarının, herkesin yanında aynı olmalı eşine bence.

Evet kesinlikle katılıyorum ve hatta daha özenli olmalı.

Sabah namaza kalktım 5 buçukta. 6'da yeniden yattım. 7 buçuktu ve ben hala uyuyamamıştım.

Sebep: Ex kayınvalidemin evime karışması ile ilgili hatırladığım bir olay.
Evdeki yardımcıya çamaşırları yıka, sonra kurutma makinesinde kurut demiştim. İşten eve bir geldim, çamaşırlar radyatörün üzerlerinde her odada.
Meğer ex kayınvalide öyle demiş. Kendisi misafirliğe gelmişti bu arada başka şehirden. Yani ev benim, evin hanımı benim.

Not: Olay 4 sene önce olmuştu. 3,5 sene önce eşimden ayrıldım. 2 sene olacak, boşandım.

Özet: Evet, herşey iz bırakıyor. Kendiliğinden bir şey düzelmiyor. Aradan seneler geçse de uykunuzu kaçırmaya yetebiliyor.
Çok üzüldüm
Bu sadece bir örnektir herhalde, yoksa tek buna bu kadar takılmaz insan
Olsun sen kurtulmuşsun artık düşünme kötü günleri..

Kimsenin derdini dert edinmek niyetinde değilim sorum sıkıntım gayet açık hani derler ya evliliklerde olur böyle şeyler diye bunun açılımını merak ediyorum kimse açık konuşmuyor. Şimdi mesela tartışıp duruyorduk artık tartışmıyoruz çünkü içimden gelmiyor artık beni anlamadığı için okadar sinirlenmiyorum acaba sevgim mi azalıyor yoksa olması gereken mi bu.
Ya biz kavga edince nefret ediyorum diye düşünüyorum. Sakinleşince ben eşimi seviyorum diyorum. Romantik zamanlarda aramızda aşk var diyorum. Eşimin bana söylediği çok kırıcı şeyleri unutmam. Yeri geldikçe hatırlatirim. Ama kv, kp, görümce onlarla ilgili bir şey söyledikleri anda ki jest ve mimikleri de unutmam.. Algılar açık oluyor..

Ya az once cok canim slklldi :KK43:
Esim genital bolge temizligini ciletle yaptigim icin sorun yok be rahatsiz olmuyorum demisti biraz once de tuttu eee ilk evlendigimizde cok guzeldi oyle al dedi ben de ne bu tezatlik dedim arkadslar bu ne simdi ya ne yapmaliyim?
Ayrica kuaforde aldirmami istemiyor kendimde agdayla avlamiyorum ne yapmaliyim tavsiyeniz?

Esim genital bolge temizligini ciletle yaptigim icin sorun yok be rahatsiz olmuyorum demisti biraz once de tuttu eee ilk evlendigimizde cok guzeldi oyle al dedi ben de ne bu tezatlik dedim arkadslar bu ne simdi ya ne yapmaliyim?
Ayrica kuaforde aldirmami istemiyor kendimde agdayla avlamiyorum ne yapmaliyim tavsiyeniz?
lazer

Bu erkeklere gore agda ne kadar kolay birsey degil mi? Kendisi bir kere yapabilsin sonra siz yapin bence.

9 sene sevgililik sonunda eşimle evlendik ve hemen şarka geldik,ailelerden uzakta sevgili gibi yaşıyoruz hala, lakin 6 ay sonra sark bitiyor ve ailelerin olduğu şehre gitmeyi istiyoruz, istiyoruz ama nasıl olur bilmiyorum, benim bdv konularım o zaman başlayabilir

Kesinlikle haklısın, ailelerden tamamen uzakta olmak gerekiyor. Benim eşim bile "aileme yakın olsaydık çoktan boşanırdık" diyorsa eğer, gerçekten böyle demektir bu. Ailelerin olduğu değil de, 1-2 şehir yakınındaki yerleri tercih edin, öyle bir seçenek varsa tabii.

Konu sahibi, derler ki bir kadın tartışmaktan vazgeçmişse bir şeylerden/birinden de vazgeçmiş demektir. Kiminle tartışmaz insanoğlu? Umurunda olmayan birisiyle. Haliyle sizde olan durum normal değil, olması gereken de bu değil.

Kesinlikle haklısın, ailelerden tamamen uzakta olmak gerekiyor. Benim eşim bile "aileme yakın olsaydık çoktan boşanırdık" diyorsa eğer, gerçekten böyle demektir bu. Ailelerin olduğu değil de, 1-2 şehir yakınındaki yerleri tercih edin, öyle bir seçenek varsa tabii.

Konu sahibi, derler ki bir kadın tartışmaktan vazgeçmişse bir şeylerden/birinden de vazgeçmiş demektir. Kiminle tartışmaz insanoğlu? Umurunda olmayan birisiyle. Haliyle sizde olan durum normal değil, olması gereken de bu değil.

Aslında biz sark dönüşü Eskişehir falan istiyorduk, Ankaraya yakın ama başka bir şehir...Lakin ben yaklaşık 2 sene önce babamı kaybettim, şimdi annemi ve kardeşimi yalnız bırakmak istemiyorum, Ankara olursa annemle aynı apartmanda olucam, erkek kardeşim önümüzdeki yaza evlenecek muhtemelen, anneme göz kulak olmalıyım

Aslında biz sark dönüşü Eskişehir falan istiyorduk, Ankaraya yakın ama başka bir şehir...Lakin ben yaklaşık 2 sene önce babamı kaybettim, şimdi annemi ve kardeşimi yalnız bırakmak istemiyorum, Ankara olursa annemle aynı apartmanda olucam, erkek kardeşim önümüzdeki yaza evlenecek muhtemelen, anneme göz kulak olmalıyım
Hayat böyle maalesef. Vicdan ve mantık arasında kalıyoruz, genelde de çoğu kişide vicdan ağır basıyor. Ben de şimdiden annemi yanıma alma planları yapıyorum, ki ihtiyacı yok, yaşlı değil. Üstelik eşimle senede 3 kere tartışma yaşıyorsak 2si annem bendeyken oluyor.
Belki farklı olur sizde. Gelmedin, az geldin, geldin, gittin, gitmedin durumları ya da bunlara benzer saçma sapan sorunlar çıkmaz.

canımı sıkan çoğu şeyi unutmuşumdur, her an üzüntüleri hatırlamak çekilmez olur. kavgamız yok ama unutmadığım iki üç şey var. onlar da şok olup çok üzülmemden hatırlıyorum. evlenirken fotoğraf çekimini dış mekan istememden dolayı bi tartışmıştık. çok üzülmüştüm. her şey istediğin gibi olmaz demişti. başka hiçbir şey istememiştim halbuki. geçenlerde bir şeye çok üzüldüm, yemek yiyecek yer bakıyorduk. hava çok soğuk olduğu için üşüdüm, üşüdüğümü söyledim, bi saat düşünmeyelim çabuk bir yere girelim dedim. onun yönlendirmesiyle en yakın yere girdik. sonra bana ben burada yemek istemiyordum üşüdün diye burada yemek zorunda kaldık diye surat yaptı. o da çok koydu. üşüdüm arkadaş yani. yine evlendiğimiz zamanlar gardolabı yerleştiriyorum. onun çamaşırlarını koyduğum yeri beğenmedi ve bana küstü. ciddi ciddi küstü. çok şaşırdım. hemen eşyaların yerlerini değiştirdim. :confused:
kendi aramızda olan şeylerden aklımda bunlar kalmış. ailelerle ilgili olan şeyleri hiç unutmam ama sorumlusu eşim olmadığı için üzerinde yeni bir sıkıntıya kadar durmam.

Back
X