Evliliin pf noktalarn paylaalm m?

kadınlar sorunlarını genelde konuşarak hallederler.erkeklerse bizden daha farklı bir şekilde sorunlarını çözerler.sana tavsiyem şu kitabı muhakkak oku.
erkekler marstan kadınlar venüsten.(yazarı john gray)
bu kitabı okursan çok daha iyi anlarsın.

teş.edrim tavsiyen için okuyacağımmm kaydirigubbakcemile5

buda kaynanasından dert yananlara bi püf nokta:

Bak kızım benim 3 halim var.

1.Gülü göğsüme takarsam o gün sinirliyimdir.

2.Gülü kulağıma takarsam o gün orta halimdeyimdir,

3.Gülü başıma takarsam o gün iyi halimdeyimdir.

Sıra geline gelir;

Bak anne der ,benim 1 halim var.

Sigaramı yakarım, bacak bacak üstüne atarım.

Sen gülü kıçına da taksan ben yine bildiğimi
yaparım.

ayyy vallaha bayıldım.elıne koluna saglıkk

ben evliligin bir oyun olduguna inaniyorum.bazen hepimiz ayni oyuncaklarla oynamayi sevmeyiz,birimize iyi gelen digerine kötü gelir,birine güzel gelen digerine cirkin.her kez ayridir farklidir.önemli olan dogru insani bulmaktir.bize göre dogru insani.yani huylarimizin benzemesi lazim.ama evlenmisiz bir kere napalim anlasamiyoruz.kesinlikle akilli olmak gerekiyor.karsidakinin kafasinin nasil calistigini bilmek cok önemli. gerci ben hic yapamam bunu idare etmek icin oyun oynayamam ama evlilikleri basarili olanlara bakiyorum da böyle yapiyorlar.ne fesat kiskanc insanlar var evlilik söz konusu olunca yalan dolan evlilklerini yürütüyorlar. kimi 3 maymunu oynuyor,kimi dayak yiyor susuyor kimi de kocasini eziyor.demek ki herkezin yapisi farkli seyleri kaldiriyor.bazen o kadar degisik olaylarla karsilasirsiniz ki isin icinden cikamayabilirsiniz.ama insan evladiysa iyi davranip yola gelir.yola gelmeyecek insan ne yaparsaniz yapin düzelmez.

Benim pek bildigim puf noktalar yok, burda okuyup yararlanayim bari :kedi:

Ama bildigim su var.. Erkeklerinde bizim gibi sorunlari var, her ne kadar bunu dile getirmiyorlarsa..
Bize batan seyleri onlara soyleyip durdukca, onlara gore biz bencil oluyoruz..
Oturup konusulmali bazi seyler. Iletisimi guclu tuttukca zaten hersey cozulup gidiyor, bizde mutlu oluyoruz.. Hep yanlis anlasilmalar, bazi duygularin dile gelmemesi, ve bizlerin bazi seyleri otomotik olarak sineye cekmemiz sebep oluyor mutsuzluklara.. En ince ayrintiya kadar sorunlar masaya yatirilmali.. Bunu yapabilmek icin de yakinlasmak cok onemli.. Yani araya sogukluk girmemeli.. Bi terapist demisti; Gunde en az bir kere 10 sn kadar opusun. Bu aranizdaki soguklugu giderir, yakinlastirir diye.. Yuzde yuz katiliyorum.. Iletisim= mantik - Yakinlasmak= duygusallik
Dengeyi tutturmak lazim vereliniortak

Bence en buyuk puf noktalardan birisi budur..

Bide eşimden edindiğim bi tecrübe
Kaynana üzerinize bıçakla bile saldırsa asla o sinirle eşinize şikayet etmeyin :olmaz:
İlla eşinizin bilmesi gerekiyorsa aradan biraz zaman geçsin sakinleşin sohbet anında
Hafif dudağınızı bükün hüzünlü bi ifade takının :sinifsinif:
Geçen günde şöyle bi olay oldu moralim çok bozuldu
Sen üzülme diye söylemedim ama çok içime dokundu
türevi bi konuşmayla eşinizin kulağını bükün
Bu kaynana takdiğidir onlar hep başarılı oluyor.

walla bu cümeleri ezbezlesem iyi olacak..

çok güzel bi paylaşım..

bir püf noktası da ben söyleyeyim.(tamamen kendi çıkarımımdır)kırsal yerde yetişmiş erkek çocukları evlendikleri zaman aşırı derece aile bağımlısı oluyorlar.ceplerine para girince kendi ailelerini sürekli yedirmek ve artık bir 'güç' olduklarını göstermek istiyorlar.ve kesinlikle ailesi hakkında en ufak bir olumsuz düşünce söylemeyeceksiniz..onların hepsi melek,siz art niyetlisiniz..ben formülü buldum,asla ailesi hakkında olumsuz konuşmuyorum,harika insanlar onlarrrrr (ne demezsin).o zaman her istediğini yapıyor ve siz bir melek oluyorsunuz..eleştri asla kaldıramıyorlar.ben kendi annemi ve babamı bile eleştirirken onların ailesi bir melek abidesi.kısacası evlilik en büyük politikadır...kuralları doğru oynayın ve istediğiniz herşey elinize gelsin,siz kazanın.böyle işte..

süpersin

bizde de isimle hitap etme varsa bi sorun var demektir kaydirigubbakcemile3
bizde de aynen..

Asla ailesini kötülemeyin ve sinirliyken şikayet etmeyin
Önce biraz sakinleşin aradan zaman geçsin
Sonra yeri geldiğinde geçen günde annen şöyle bişey dedi
Art niyetli değildi ama ben çok kırıldım
Annendir diye bişey demedim ama böyle yapmaması gerekirdi

Gibi onlar iyi ama ben kırıldım tarzı bi konuşma çoğunlukla işe yarıyor

ah böyle konuşabilsemmm...

Benim pek bildigim puf noktalar yok, burda okuyup yararlanayim bari :kedi:

Ama bildigim su var.. Erkeklerinde bizim gibi sorunlari var, her ne kadar bunu dile getirmiyorlarsa..
Bize batan seyleri onlara soyleyip durdukca, onlara gore biz bencil oluyoruz..
Oturup konusulmali bazi seyler. Iletisimi guclu tuttukca zaten hersey cozulup gidiyor, bizde mutlu oluyoruz.. Hep yanlis anlasilmalar, bazi duygularin dile gelmemesi, ve bizlerin bazi seyleri otomotik olarak sineye cekmemiz sebep oluyor mutsuzluklara.. En ince ayrintiya kadar sorunlar masaya yatirilmali.. Bunu yapabilmek icin de yakinlasmak cok onemli.. Yani araya sogukluk girmemeli.. Bi terapist demisti; Gunde en az bir kere 10 sn kadar opusun. Bu aranizdaki soguklugu giderir, yakinlastirir diye.. Yuzde yuz katiliyorum.. Iletisim= mantik - Yakinlasmak= duygusallik
Dengeyi tutturmak lazim vereliniortak

Bence en buyuk puf noktalardan birisi budur..
opuyorumnanaktan

Sevgili Esennn bi sorun olduğunda derin bi nefes al
Sakin olmaya çalış ve yukardaki tavsiyeleri dene
Süper işe yarıyor
Tabi kocan hasta ruhlu değilse
O zaman var ya melek oluyorsun melek
Erkeklerin özünde vardır sahiplenme koruyuculuk
Kimi zayıf görürse hemen korumaya geçer
Kaynanalar sağolsun zayıf ve ezilen taraf gibi görünmeyi iyi beceriyor
Bu yüzden eşler onları tutuyor
Ama kaynana taktiğini kullanırsan kazanan sen oluyorsun

ben 11 yıllık evliyim ve 7 yıldır çalışıyorum.işe başladıgımda 4 yıllık evliydim.ev hanımligı yaparken eşim işten gelince onunla konuşmak isterdim sohbet etmek isterdim ama onda tık olmazdı ben ilgi isterdim ama çok azdı işten gelince yemegi yer hemen tv ye geçerdi
benim taynım çıktı 7 yıldır çalışıyorum.
eşim evde beni boguyor resmen hiç konuşmak istemiyorum eşim benimle okdar çok ilgileniyorki bazen boguluyorum sıkılıyorum nolur beni rahat bırak uyumama lazım dinlenmem lazım diyorum.bu seferde o bana küsüyor ilk zamanlar ben ona yaparken aynı şeyleri şimdi o bana yapıyor.çalışmak zor gerçekten işten geliyorsun sessizlik istiyorsun yoruluyorsun dinlenmek istiyorsun gözün eş meş görmüyor helede gece çalışıp gündüz evdeyseniz
eşim bu sefer başlıyor sen beni sevmiyorsun istemiyorsun diye.birazda eşim sanırım yaşı ilerledikçe çocuksu hale geliyor 38 yaşında ama ben ondan çok olgunum ben 30 yaşındayım aramızda 8 yaş var ama evi ben yönetiyorum a dan z ye herşey bana temizlikten alışverişe kadar 2 de çocuk. e haliyle yoruluyorum sorumlulukda insanı olgunlaştırıyor onun yanında birazda asabileştiriyor
yeni evlilere nasihatım eşinizi öyle aşırı sıkmayın benle sohbet etsin gezsin tozsun diye zaman bırakın zamnla herşey yerine oturuyor daha yazacak çok şey var ama zamanım yok herkese mutluluklar

sensiz yapamayacağını hissetmeli..bunu ona bir şekilde hissettirmelisin.ev işiyle,yatakta,giyiminle,davranışlarınla.. 4/4 lük olmasan bile 3/4 lük olsan yeter.. sonrası mı? sen onun değil o senin istediklerini yapmaya başlar... ve böyle sürer gider....

konuyu açana da, yorum yapanlara da çookk teşekkür ederim. gerçekten ihtiyaç duyduğum bir mesele. şunu anladım ki pozitif, kendiyle barışık ve akıllı olanlar bir adım öndeler. tekrar teşekkür ederim.

değer vereceksin özellikle hasta falan olduğunda bebek gibi ilgilenip bakacaksın..
ddırdıra gelemiyor ben artık etmiyorum..daha doğrusu değiştirmeye çalışmıyorum.nasılsa öyle..
bakımlı olucaksın..bakımdan maksat illa ki makyaj değil..kadınsal özel temizlikler saçın başın sağın solun sırnaşık şey
ben aldığım kalıcı kokulu kadınsı parfümleri evimde sürüyorum.dışarda kullanmıyorum..bunu biliyor ve çok hoşuna gidiyor.
zaten arkadaşlar çoğunu yazmış tekrara gerek yok..
ama evliliğin püf noktası anlayış,sabır,saygı..

bazı bayanlar erkek eve gelir gelmez hemen isteklerini,şikayetlerini vb gün içinde ne olmuşsa anlatmaya başlıyorlar.halbuki erkek önce dinlenecek,yemeğini yiyecek vb.. daha sonra ne söylenilecekse söylenecek.
buna dikkat etmeye çalışıyorum.

Sevgili Esennn bi sorun olduğunda derin bi nefes al
Sakin olmaya çalış ve yukardaki tavsiyeleri dene
Süper işe yarıyor
Tabi kocan hasta ruhlu değilse
O zaman var ya melek oluyorsun melek
Erkeklerin özünde vardır sahiplenme koruyuculuk
Kimi zayıf görürse hemen korumaya geçer
Kaynanalar sağolsun zayıf ve ezilen taraf gibi görünmeyi iyi beceriyor
Bu yüzden eşler onları tutuyor
Ama kaynana taktiğini kullanırsan kazanan sen oluyorsun
sayın sahrud 72 siz şöyle bikonu açsanız erkekleri yola getirmenin yolları yada sahruddan evlilik dersleri gerçekten iyi olurdu.ya genelde sizin yorumlarınız bence çok etkili tabi uygulayana.malesef geçenlerde eşimle tartıştık.sizin tavsiyelere uymadım haklıyken haksız oldum.insan siinirliyken böyle düşünemiyor.ve çok üzgünüm.

Back
X