Evlilik adetleri

Ya siz sevmiyor musunuz bu insanı önemli olan aynı evi paylaşmak hep beraber olmak değil mi ne çirkin geliyor bana bu takı muhabbetleri yok 4-5 bilezik azmış yok niye birikim yapmamış bunlarla mı belirliyorsunuz siz değerinizi. Peki sevgilinize birikim yapmamış diyorsunuz siz çalışıyor musunuz, siz dört dörtlük çeyiz yapacak mısınız, bir de nişan da erkeğe ait olmalı diyorsunuz hiçbir yerde böyle birşey yok oh ne ala o kadar takı yapsın üstüne nişan düğünde erkeğe ait siz eş mi arıyorsunuz yolunacak tavuk mu? ne kadar maddiyata dayalı düşünceleriniz var böyle hayatım gerek yok öyle şeylere evimizin ihtiyaçlarını alırız diyeceğinize valla bu iş böyle zaten yürümez. Ben eşimin durumu çok iyi olmasına rağmen bana şu kadar takı takın demedim yaa.

O zaman 2 sene bekleyin Kelebek.
Geldiği zaman nişanlanın.
Kendin diyorsun borç var diye.
Hem borçları bitmiş olur hem de istediğin takıları alabilecek gücünü toparlamış olur.

ben nişan yaparken ne istersin diye sordular. hiçbir şey istemedim isteyemem de. bizde de adet var kıza takılsın dirseğe kadar bilezikler ama görgüsüzlük. hiçbir yerde böyle bir kural yok. önemli olan mutlu huzurlu bir yuva kurmak değil mi?
bu şekilde bilezikti altındı diretirseniz bence damat beyin de gururu kırılır

Bi önceki yorumda yazdım yatak odası ve mutfağı bide kınayı kız tarafı olarak biz yaparız anneme babama öyle dcem diğer yazdıklarınızı da almamız lazım ama sorun şu ki bunların hepsini damat tarafı yapıyo biizm orda nişanı da yani
Bu kadar bunları anneme babama nasıl kabul ettiririm onu bilmiyorum

Bencede öyle hersey abartılı ama kimsede ben bunu alamam yapamam demiyo kii köydeki insanlar öyle zengin falan da değiller takı erkeğin şanıdır diyolar fazla fazla takıyolar
Nişanlılık süresi içinde adetler var mı?
Bayramda, seyranda bilezik, kıyafet, koç hediye edilir vs. gibi.
Eğer öyle şeylerinizde varsa köyde, 2 sene nişanlılık süreci çok uzun olur.
Daha şimdiden takı problemleriniz başlamış, çok yıpranırsınız, aileler işin içine girince.

bu tarz ıslere bulasmadan orta hallı bır dugun yapın gerek yok o kadar masrafa erkek arkadasınız sonuna kadar haklı ve cok mantıklı konusuyor..
masrafları da bolusun , nısan soz zaten kız tarafına aıttır ..

Damada saatle yüzük alınıyor sadece bildiğim kadarıyla bide nişan bohçası yapılıyor başka bilmiyorum ben
Üstüme düşeni yapmaya çalışırım tabiki

Anladim. Her yorenin adeti farkli oluyor. fakat Herseyi erkek tarafinin yaptigini da ilk defa sizden duyuyorum. Erkek arkadasiniz hem o kadar altini alacak hem ev esyalari hem masraflar altindan zor kalkar eger birikimi yoksa.

Biraz makul olmalisiniz. Erkek tarafindan hep istemek de hos olmaz. En iyisi erkek arkadasinla ikiniz ortak yapin herseyi.

Altin meselesine gelince de erkek arkadasinizin durumu neye uygunsa onu yapsin.

7-8 bilezik alıp daha sonra borç ödemek için satıp zarar edecek olduktan sonra ne gerek var?
Ayrıca bana hep şunu takacaksınız demek itici gelmiştir. Allaha şükür hiç de demedim öyle bişey. Sizin küçümsediğiniz şekilde 4 tane bilezik taktılar düğünde. Ekstrasını beklemiyordum ama tuğralı kolye ve küpede almışlar, düğün günü taktıklarında gördüm. Taktıkları şeyler için de onlara sevgim artmadı ya da azalmadı, ben bana verdikleri değere, evime huzuruma karışıp karışmamalarına göre onları sevdim.
Eski konularınızı da hatırlıyorum da gerçekten maddiyata çok önem verdiğinizi düşünüyorum.

Sana demeyecekler mi peki 4 senedir hiç mi bi birikim yapmadın diye?

madem seviyorsunuz ve evlenmek istiyorsunuz bir şekilde kabul ettireceksiniz..
tatlı dille gerekirse sert bir duruşla ailen cok mu zor insanlar ?

Hayır ona kızıyorsun ya birikim yapmamış diye senin de yokmuş bak. 4 senedir çeyizini niye almadın? Demezler mi? Evlenmenize daha 2 sene varsa nişan yapmayın derim ben.

Benim erkek arkadaşıma en büyük kızgınlığım bugüne kadar bizi düşünmeden plansız hareket etmesi
Bekardım aileme destek oldum ne yapayım diyo bişey diyemiyorum artık
Ama düşününce söyledikleri mantıklı bende zaten ödeyemeyeceğimiz borç altına sokmak istemem onu
Evde kara kara düşünüp ay sonunu getiremedikten sonra o bileziklerin banada faydası olmaz
Ben çok takıntılıyım haklısın oturup sürekli düşünüyorum ve kendime çok kızıyorum

madem seviyorsunuz ve evlenmek istiyorsunuz bir şekilde kabul ettireceksiniz..
tatlı dille gerekirse sert bir duruşla ailen cok mu zor insanlar ?
Bayağı zor
Babama erkek arkadaşımı açıkladığım zaman kapı orda defol git diyecek babamı tanıyorum
Zor bela kabul ettircem sonrada babama nişanı biz yapcaz kına yatak odası mutfak bize ait diynce de onlarda herseyi dört dörtlük yapsın diyecek yapamıyor maddi imkanı el vermiyor dyncede madem 4 senedir birliktesiniz ne diye birikim yapmamış diye çıldırır laf eder zor bi süreç beni bekliyo

kızma, artık kızgınlığın bir faydası yok ve sadece siz kaybedersiniz.
Ayrıca ailenin ihtiyacı varsa yapacak bişey yok, bazı insanlar sadece gün geçirerek yaşamak zorunda.
O zaman yardım etmiş, şimdi sana alırım diyor. Takmamaya çalış.

Sizin takılarınız gayet makul aslında bende durupta anneme babama miktar söyletmem zaten
Erkek arkadaşım bana sorduğunda söyledim bizim burda böyle böyle diye konu onun üzerinden çıktı
Diğer türlü insanlara göstermelik takı takmayı hiç istemem

Hic bilezik takilmasa ne olur ki.
Ele gune karsi mi gostermelik mi nedir amac.
Erkek arkadasin ne kadar mantikli konusmus.almam da dememis zaten 3 alir 2 alir.ileride borc harc biter yine alir.tugrali kolye yok küpe yok bir sey bos seyler.
Ask olsun mutluluk olsun daim olsun diye baslayin

Ağzımı açıp da şunu istiyorum dediğim tek şey eşimle birlikte aldığımız takı setimdi. Zaten onu da biz ödedik. Kayınvalidem 100 gr altın takacağım dedi, onu da arabanın borcuna saydırdık zaten (gelen tüm altınlarla birlikte). Öyle gelenekmiş adetmiş falan da yapılmadı. Ne gerek var ki hem? Mutfak eşyalarını bile sonra sonra tamamladık. Eşimin bekar evinden gelme bir sürü mutfak eşyası var daha kullandığımız.

Benim için önemli olan mutlu olmaktı, çok şükür mutluyum. Gerisi de hiç önemli değil. Bence sen de maddiyatı bu kadar önemseme, yoksa mutsuz olursun. Kimin ne olduğu belli sonuçta, fazlasını istemeye gerek yok.

Evet öenmli olan aynı evi huzurlu sağlıklı bi şekilde paylaşmak
Benim erkek arkadaşımdan bi beklentim yok ondan yat kat da istemiyorum sadece dönüp bakıyorum etrafıma hep böyle oluyo ee bende bu adamın 4 senedir hayatındayım kenarına 1 tl bile koymaması sinir bozucu
Ben çalışıyorum şuanda benmde bişeyim yok ama 2 sene içersinde yapmayı planlıyorum bende
Ben nişan erkeğe ait olmalı demiyorum bizim orda öyle diyorum
Zaten ailesinin durumu iyi değil bize destek olamayacaklar ne yaparsak biz ikimiz yapcaz ikimiz ödycez nişanı erkek tarafı olarak erkek arkadaşım yapsada sıkıntısını biz çekcez
Ben onu yolunacak tavuk gibi de görmüyorum yaparsa yapar yapamazsa canı sağolsun

Hayır ona kızıyorsun ya birikim yapmamış diye senin de yokmuş bak. 4 senedir çeyizini niye almadın? Demezler mi? Evlenmenize daha 2 sene varsa nişan yapmayın derim ben.
zaten 1 senedir çalışıyorum okul bitti ancak çalışmaya başladım o süreçte de aileme destek oldum o kadarda olsun
Bende babama ne kadar geç söylersek o kadar iyi diye düşünüyorum ama erkek arkadaşımla ailesi sıkıştırıyor artık aadını koyun diye

Mutfak halilar perdeler beyaz esyanin yarisi.kina gecesi..bunlarda olmali : ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…