Evlilik adetleri

Neden inatla kendini,sevdiğin erkeği,aileni bu durumda bırakmaya çabalıyorsun?
Kelebek kendi mutsuzluğunu kendin hazırlıyorsun,gerçekten görmüyorsun anladım da biz söyleyince de mi farketmiyorsun?

Erkek arkadaşın ailesini ikna edecek. Borcum var şu an nişan yapamam diyecek. Ailesine yardım ediyormuş zaten. Destek olamayacaklarsa diretmeye hakları yok.

Bayramda kıyafet alınıyo oda sadece kız tarafı damada erkek tarafı da geline
Zaten süreç uzun ama onlar ısrar ediyo söyle adı olsun artık diye

Neden inatla kendini,sevdiğin erkeği,aileni bu durumda bırakmaya çabalıyorsun?
Kelebek kendi mutsuzluğunu kendin hazırlıyorsun,gerçekten görmüyorsun anladım da biz söyleyince de mi farketmiyorsun?
Bana kalsa 1 buçuk sene söyleyelim babama 5-6 ayda hersey olsun bitsin ama yok onlar tutturdu söyle artık adı olsun bu ne böyle diye gerçi 5-6 ayda da benim babam hazırlığını yapamaz bu sefer yangından mal mı kaçırıyosunuz siz der iki ucu da b*klu değnek benim işimin

Zaten ailesi destek olamayacak herseyi ikimiz yapcaz borcunu da biz ödycez o yüzden uçuk kaçık borcun altına sokamam onu sadece üzülüyorum işte ne biliyim aslında imkanı vardı yapmaya ama o yapmadı diye

Ben de ailemde hiç bir şey istemedik.Eşimin ailesi 2 bilezik taktılar,ellerinden o kadar geldi ki almak zorunda da değiller.
Ayrıca eşyalarımızı eşim ve ben kendi maaşlarımızla aldık.
Adeti bilmem neyi boşverin huzurunuz kaçarsa geri gelmez,ayağınızı yorganınıza göre uzatın.

Baban bir hazırlık yapmasın Kelebek.
Herşeyi ikiniz yapın.
Belli çok küçüksün,acele etmek en çok sana zarar verecek.
Erkek arkadaşına bakma,çok üzgünüm ama onun nasıl bir insan olduğunu burda herkes biliyor.
Sırf oralarda yalnız kalmamak için hemen evlenelim diyordu geçenlerde de unuttuk sanma.

kelebek kusura bakma ama mantıklı olan hiç evlenmemen madem evlilik düşünüyor ailesine para verecek hediyeler alacak diye borca girmeseydi ömrün borç ödemekle geçecek gerçekten üzülüyorum bile bile ateşe gitmene

Erkek arkadaşın ailesini ikna edecek. Borcum var şu an nişan yapamam diyecek. Ailesine yardım ediyormuş zaten. Destek olamayacaklarsa diretmeye hakları yok.
Zaten ailesinden çok erkek arkadaşım istiyo babamı söyleyip söz falan takmayı
Babasının ki daha bi tuhaf ona kalsa istedikten 5-6 ay sonra düğün yaparım alırım gelinimi diyo ama oğlunun 60-70 bin borcu var kendisi de destek olamayacak üstelik 2 sene doğuda bunu oda biliyo ama lafa gelince öyle konusuyo anlamadım ki ben

Bende acele etmek istemiyorum ama artık o kadar çok baskı altında kalıyorum ki çevremden erkek arkadaşımın çevresinden
Siz hala evlenmediniz mi ya diyorlar işyerimde kelebek uzatma adını koy artık su işin arkadaşlarım kelebek bak ayrılcak çocuk senden kaç sene oldu erkek arkadaşım desen neyi bekliyoruz biz diyo sürekli...

Borcunu odeyecegim bilezigi neden alayim? Odunc aldigim bilezikle neden gosteris yapayim? Evlenirken bilezik sarti neden kosayim? Adet ayagina insanlarin iligini kurutmak niye ya. 1 tek talebim bile olmadi. Onlar fazla fazla yaptilar her seyi yinede. Bizde akrabalardan da bilezik takan oluyor zaten. Zorunluluk oldugu icin degil, durumlari oldugu icin.

Ben zaten aşağı yukarı 1 senedir çalışıyorum okuyordum
Ayrıca benim önemsediğim şey maddiyat değil eski konularımdan yanlış hatırlıyosunuz
Benm önemsediğim erkek arkadaşımın imkanı olmasına rağmen bütün imkanlarını ailesine kullnaması konu evliliğe gelincede para yok birikim yok diyo
Ama bana hergün evlenelim artık diye ısrar etmesini biliyo 3 sene büyük bi borcun altına girerken niye düşünmemiş
Ama oldu bi kere
Bende borçla takı falan almasını istemem zaten elinden geleni yapsın ama bana snaki o süreçte de birikim yapamaz gibi geliyor ben baskın olmayınca çnkü bugüne kadar öyle oldu ne var ne yoksa ailesine harcadı şimdi de bana gelince yok diyo

Sıkıntı ne biliyor musunuz benim de birtek talebim olmasa onlarda yapmaz çnkü ne gerek var takı nedir ki modundalar
Annesi 2 sene önce kızıma neyse sanada o ona 2 bilezik taktım dmeişti ama onuda erkek arkadaşım taktı orası ayrı
Benim onun iliğini kurutmak gibi bi niyetim de yok bilezikleri koluma takıp gezecek halimde yok ev alırsak peşinat yaparız diyorum en fazla kendime harcamam yani
Ama sevgilim bu konularda düşünecesiz size hani fazla fazla yapmışlar ya biizmkiler yapmaz nede olsa istemiyo diye

Kabul etme, ne yapacak zorla mı evlendirecek? Borçların bitmeden olmaz de. Çalışıp birikim yapalım ikimiz de ailemizden beş kuruş almayalım istiyorum de. Saygı duyması gerek. Zaten eğer yazdığı gibi 21 yaşındaysan aceleye lüzum yok. 4 senedir beraber olabilirsiniz ama yaşınız küçükmüş zaten. İnsanlar şartlar olgunlaşana kadar 7 8 sene bile bekliyor.

Eskileri artk vurma yüzüme diyo bende yeni sayfa açmayı bekliyorum 4-5 aylık borçsuz bi süreci olacak düğüne kadar o zamnda da artık ne kadarını yaparsa...

Ohoooo ne laflar işittim 2 senedir böyle söylediğim için
Ne yani biz para için mi evlenmiyoruz yazıklar olsun sana ben sana mı ödetiyorum ailemin borçlarını kii bide bunları aylık 3.500 tl kredi öderken diyo bana ona kalsa bu kadar borçla evlenecektik yani
Onu kabul etmedim diye kötü günümde yanımda değilsin vay be para için evlenmiyosun rahat yasam için diye yedi bitirdi beni
Bende bekleme taraftarıyım ama zaten 2 senedir bekliyoruz diye laf işittim hergün

Erkek arkadasin evlenelim diyor iyi hosta 2 yil nisanli mi gezilirmis zaten sizin iliskiniz ciddiyetini yitirmis bide nisan girince araya daha da yuz goz olacaksiniz farkinda degil misin kelebek?
Ayrica nisani kiz tarafi yapar bu her yerde boyledir isinize geldigi gibi bizim adetlerimiz boyle demeyin. Taki olayina gelmiyorum bile hic su kadar bilezik istiyorum deyip taki ismarlamak cok korkunc geliyor bana.

Ailende cok sorun oluyorsa, borcu bittikten sonra 1 yıl daha bekle takılarını al ve nisanla düğünün arasını 1 ay tut evlen.
Ne öyle daha 1,5 yıl boyunca bekleyeceksin

Ben bunu görmemiştim pardon

Bunu söyleyen adam ilerleyen zamanda daha kötüsünü yapar. Bunun olayı sadece takı dğeil ki. Gelinlik var, kına var, nişan var oooo

O zaman erkek arkadaşına resti çekeceksin seni zorladığı için. Ortada fol yok yumurta yok, para yok, babamın ne tepki vereceğini biliyorum, şuan böyle bişeyi gündeme bile getiremem diyeceksin. Eğer beni zorlarsan bu işin sonu kötüye gidecek, sen bunca zaman bu iş için kılını kıpırdatmadın şimdi beni topun altına sokuyorsun bu mu sevdin diyeceksin.. Ama bunları ciddi ciddi düşünüyorsan diyeceksin tabi, sonunda gerekirse ayrılmayı göze alarak.
Adı konunca ne olacakmış ki ayrıca, ısrar neden? Parmağında yüzük var kimse sana bakmaz mı diyecekler?
Sen neden bu kadar eziliyorsun erkek arkadaşının karşısında ben de bunu anlamıyorum. Hayır konuşamam arkadaşım diyeceksin bitti gitti, zorla evine mi gelecekler yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…