- 13 Nisan 2007
- 33.829
- 103.228
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Neden inatla kendini,sevdiğin erkeği,aileni bu durumda bırakmaya çabalıyorsun?Bayağı zor
Babama erkek arkadaşımı açıkladığım zaman kapı orda defol git diyecek babamı tanıyorum
Zor bela kabul ettircem sonrada babama nişanı biz yapcaz kına yatak odası mutfak bize ait diynce de onlarda herseyi dört dörtlük yapsın diyecek yapamıyor maddi imkanı el vermiyor dyncede madem 4 senedir birliktesiniz ne diye birikim yapmamış diye çıldırır laf eder zor bi süreç beni bekliyo
Erkek arkadaşın ailesini ikna edecek. Borcum var şu an nişan yapamam diyecek. Ailesine yardım ediyormuş zaten. Destek olamayacaklarsa diretmeye hakları yok.zaten 1 senedir çalışıyorum okul bitti ancak çalışmaya başladım o süreçte de aileme destek oldum o kadarda olsun
Bende babama ne kadar geç söylersek o kadar iyi diye düşünüyorum ama erkek arkadaşımla ailesi sıkıştırıyor artık aadını koyun diye
Bayramda kıyafet alınıyo oda sadece kız tarafı damada erkek tarafı da gelineNişanlılık süresi içinde adetler var mı?
Bayramda, seyranda bilezik, kıyafet, koç hediye edilir vs. gibi.
Eğer öyle şeylerinizde varsa köyde, 2 sene nişanlılık süreci çok uzun olur.
Daha şimdiden takı problemleriniz başlamış, çok yıpranırsınız, aileler işin içine girince.
Bana kalsa 1 buçuk sene söyleyelim babama 5-6 ayda hersey olsun bitsin ama yok onlar tutturdu söyle artık adı olsun bu ne böyle diye gerçi 5-6 ayda da benim babam hazırlığını yapamaz bu sefer yangından mal mı kaçırıyosunuz siz der iki ucu da b*klu değnek benim işiminNeden inatla kendini,sevdiğin erkeği,aileni bu durumda bırakmaya çabalıyorsun?
Kelebek kendi mutsuzluğunu kendin hazırlıyorsun,gerçekten görmüyorsun anladım da biz söyleyince de mi farketmiyorsun?
Zaten ailesi destek olamayacak herseyi ikimiz yapcaz borcunu da biz ödycez o yüzden uçuk kaçık borcun altına sokamam onu sadece üzülüyorum işte ne biliyim aslında imkanı vardı yapmaya ama o yapmadı diyeAnladim. Her yorenin adeti farkli oluyor. fakat Herseyi erkek tarafinin yaptigini da ilk defa sizden duyuyorum. Erkek arkadasiniz hem o kadar altini alacak hem ev esyalari hem masraflar altindan zor kalkar eger birikimi yoksa.
Biraz makul olmalisiniz. Erkek tarafindan hep istemek de hos olmaz. En iyisi erkek arkadasinla ikiniz ortak yapin herseyi.
Altin meselesine gelince de erkek arkadasinizin durumu neye uygunsa onu yapsin.
Baban bir hazırlık yapmasın Kelebek.Bana kalsa 1 buçuk sene söyleyelim babama 5-6 ayda hersey olsun bitsin ama yok onlar tutturdu söyle artık adı olsun bu ne böyle diye gerçi 5-6 ayda da benim babam hazırlığını yapamaz bu sefer yangından mal mı kaçırıyosunuz siz der iki ucu da b*klu değnek benim işimin
kelebek kusura bakma ama mantıklı olan hiç evlenmemen madem evlilik düşünüyor ailesine para verecek hediyeler alacak diye borca girmeseydi ömrün borç ödemekle geçecek gerçekten üzülüyorum bile bile ateşe gitmeneMerhaba hanımlar
Erkek arkadaşımı artık babama açıklamaya karar verdim
Önümüzdeki ayın başında babam gelecek ve ben bağırıp çağırsada söylcem artık
Ama benim bilmediğim kafama takılan bi sürü şey var
Aranızda benim sıkı takipçilerim var :) Erkek arkadaşımı konularımdan bilenler var
O yüzden çok detaya inmiycem
Bi türlü aramızda aşamadığımız bi takı muhabbeti falan var
Şuanda çok borcu var 1 buçuk sene sonra bitecek bizde 2 sene sonra düğün düşünüyoruz
Ben köyde yaşıyorum bizim orda 7-8 bilezik 7-8 tane de altın takılır kıza takı olarak ayrıyeten saat küpe tuğralı kolye falan
Sevgilim de kelebek bunlar çok fazla zaten benm birikimim yok borçla aldıktan sonra ne yapcaz altını
Ben olsa sana fazla fazla takarım biliyosun ama en fazla 4-5 bilezik takarım sen mahcup olurum diyosan da bulurum bi yerden düğün için takarım sonra geri iade ederiz hee ille de alacaksın diyosan yine alırım ama evlendiğimiz de sıkıntı yaşarız o kadar borç varken ne yapayım ben yastık altındaki bileziği bu saydıkların en az 40 bin tutar o kadar da ev eşyası tutsa evde ne yer ne içeriz diyo
Düşünüyorum haklı da aslında ama diğer yandan da kızıyorum birikim yapmadığı için
Ama olmuşla ölmüşe çare yok diyorlar iş işten geçmiş
Bu saatten sonrası ne olacak öenmli olan o
Sizin oralarda nasıl bu takı muhabbeti ?
Biizm orda çok fazla biliyorum farkındayım ama 4 bilezik de çok çok az değil mi ?
Bu arada bizim köyde düğün kına söz nişan herseyi erkek tarafı yapıyor buda çok yanlış ama eskiden böylke geliyor kimsede ses etmiyor alışmışlar ne erkek tarafı ben yapmam diyo nede kız tarafı ben yaparım
Geçenlerde konusu açıldı nişanı kız tarafı yapar diye tabiki dedim bende ne dycem ki siz yapacaksınız mı
Ama buda yöreden yöreye değişiyo galiba işyerindekiler erkek tarafı diyo sevgilimle aynı yerde yaşıyoruz aslında onlar kız tarafı diyo bizim köyü zaten dedim hersey erkeğe ait
Sevgilim senle konuşmamız gereken şeyler var dedi muhtemeln bu konular falan kafam karısıık ne dceğimi bilmiyorum iki arada bi derede kaldım
Bu arada sevgilim ne gerek var ailelerimizi bu kadar yormaya yorulmaya şimdi bende sizden 4-5 binlik saat istesem hoş olur mu diyo haklı olarak
Ailelerimizin durumu pek parlak syaılmaz erkek arkadaşım herseyi kendisi yapacak ailesinden destek olmadan benm babamda kendi yağında kavruluyor hatta onada ben destek oluyorum maddi açıdan anlıycağınız oda fazla destek olamaz durumlar böyle
Sizce ne yapmalıyız mantıklı olan ne ?
Zaten ailesinden çok erkek arkadaşım istiyo babamı söyleyip söz falan takmayıErkek arkadaşın ailesini ikna edecek. Borcum var şu an nişan yapamam diyecek. Ailesine yardım ediyormuş zaten. Destek olamayacaklarsa diretmeye hakları yok.
Bende acele etmek istemiyorum ama artık o kadar çok baskı altında kalıyorum ki çevremden erkek arkadaşımın çevresindenBaban bir hazırlık yapmasın Kelebek.
Herşeyi ikiniz yapın.
Belli çok küçüksün,acele etmek en çok sana zarar verecek.
Erkek arkadaşına bakma,çok üzgünüm ama onun nasıl bir insan olduğunu burda herkes biliyor.
Sırf oralarda yalnız kalmamak için hemen evlenelim diyordu geçenlerde de unuttuk sanma.
Ben zaten aşağı yukarı 1 senedir çalışıyorum okuyordum7-8 bilezik alıp daha sonra borç ödemek için satıp zarar edecek olduktan sonra ne gerek var?
Ayrıca bana hep şunu takacaksınız demek itici gelmiştir. Allaha şükür hiç de demedim öyle bişey. Sizin küçümsediğiniz şekilde 4 tane bilezik taktılar düğünde. Ekstrasını beklemiyordum ama tuğralı kolye ve küpede almışlar, düğün günü taktıklarında gördüm. Taktıkları şeyler için de onlara sevgim artmadı ya da azalmadı, ben bana verdikleri değere, evime huzuruma karışıp karışmamalarına göre onları sevdim.
Eski konularınızı da hatırlıyorum da gerçekten maddiyata çok önem verdiğinizi düşünüyorum.
Sana demeyecekler mi peki 4 senedir hiç mi bi birikim yapmadın diye?
Sıkıntı ne biliyor musunuz benim de birtek talebim olmasa onlarda yapmaz çnkü ne gerek var takı nedir ki modundalarBorcunu odeyecegim bilezigi neden alayim? Odunc aldigim bilezikle neden gosteris yapayim? Evlenirken bilezik sarti neden kosayim? Adet ayagina insanlarin iligini kurutmak niye ya. 1 tek talebim bile olmadi. Onlar fazla fazla yaptilar her seyi yinede. Bizde akrabalardan da bilezik takan oluyor zaten. Zorunluluk oldugu icin degil, durumlari oldugu icin.
Kabul etme, ne yapacak zorla mı evlendirecek? Borçların bitmeden olmaz de. Çalışıp birikim yapalım ikimiz de ailemizden beş kuruş almayalım istiyorum de. Saygı duyması gerek. Zaten eğer yazdığı gibi 21 yaşındaysan aceleye lüzum yok. 4 senedir beraber olabilirsiniz ama yaşınız küçükmüş zaten. İnsanlar şartlar olgunlaşana kadar 7 8 sene bile bekliyor.Zaten ailesinden çok erkek arkadaşım istiyo babamı söyleyip söz falan takmayı
Babasının ki daha bi tuhaf ona kalsa istedikten 5-6 ay sonra düğün yaparım alırım gelinimi diyo ama oğlunun 60-70 bin borcu var kendisi de destek olamayacak üstelik 2 sene doğuda bunu oda biliyo ama lafa gelince öyle konusuyo anlamadım ki ben
Eskileri artk vurma yüzüme diyo bende yeni sayfa açmayı bekliyorum 4-5 aylık borçsuz bi süreci olacak düğüne kadar o zamnda da artık ne kadarını yaparsa...kelebek kusura bakma ama mantıklı olan hiç evlenmemen madem evlilik düşünüyor ailesine para verecek hediyeler alacak diye borca girmeseydi ömrün borç ödemekle geçecek gerçekten üzülüyorum bile bile ateşe gitmene
Ohoooo ne laflar işittim 2 senedir böyle söylediğim içinKabul etme, ne yapacak zorla mı evlendirecek? Borçların bitmeden olmaz de. Çalışıp birikim yapalım ikimiz de ailemizden beş kuruş almayalım istiyorum de. Saygı duyması gerek. Zaten eğer yazdığı gibi 21 yaşındaysan aceleye lüzum yok. 4 senedir beraber olabilirsiniz ama yaşınız küçükmüş zaten. İnsanlar şartlar olgunlaşana kadar 7 8 sene bile bekliyor.
Ben bunu görmemiştim pardonOhoooo ne laflar işittim 2 senedir böyle söylediğim için
Ne yani biz para için mi evlenmiyoruz yazıklar olsun sana ben sana mı ödetiyorum ailemin borçlarını kii bide bunları aylık 3.500 tl kredi öderken diyo bana ona kalsa bu kadar borçla evlenecektik yani
Onu kabul etmedim diye kötü günümde yanımda değilsin vay be para için evlenmiyosun rahat yasam için diye yedi bitirdi beni
Bende bekleme taraftarıyım ama zaten 2 senedir bekliyoruz diye laf işittim hergün
Ben zaten aşağı yukarı 1 senedir çalışıyorum okuyordum
Ayrıca benim önemsediğim şey maddiyat değil eski konularımdan yanlış hatırlıyosunuz
Benm önemsediğim erkek arkadaşımın imkanı olmasına rağmen bütün imkanlarını ailesine kullnaması konu evliliğe gelincede para yok birikim yok diyo
Ama bana hergün evlenelim artık diye ısrar etmesini biliyo 3 sene büyük bi borcun altına girerken niye düşünmemiş
Ama oldu bi kere
Bende borçla takı falan almasını istemem zaten elinden geleni yapsın ama bana snaki o süreçte de birikim yapamaz gibi geliyor ben baskın olmayınca çnkü bugüne kadar öyle oldu ne var ne yoksa ailesine harcadı şimdi de bana gelince yok diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?