Evlilik adetleri

İyi de zaten yine evlenmeyecekmişsiniz ki 2 sene nişanlı kalacağız diyorsun. Ben de diyorum ki hiç nişan işine girmeyin şimdi. Uzun süre nişanlılık iyi değil. Bana sorarsan evlenme hiç bu adamla. Evlendikten sonra da bitmez ailesine harcamaları.

Ya kelebek sevgilim değişti diyordun ama hala aynı şeyleri söylüyormuş. O konuda da yazdık defalarca duygu sömürüsü yapıyor. Seni manipüle ediyor. Evlilik lafla sözle yürüyen bir şey değil. Adam zaten polis. 3.500 kredi ödüyor. Bir de sana nasıl bakacak? Bir çorap istesen gözüne batacak, oralarda iş bulamayacaksın diye. Adam hala bencil, hala değişmemiş.

Bana sorarsan onlar nişanı halledip evliliği erkene çekmeye çalışacaklar. Buradan bakınca öyle görünüyor. İki sene nişanlılık çok uzun. Hala ailesinin borcunu ödüyor. Ailesi buna rağmen yardımda bulunamayacaksa neyin tribi bu? E sen de babama nasıl kabullendireceğim diyorsun, baban da hiç demiyor mu bizim kız tüm parayı eve harcıyor, nasıl birikim yapsın diye.

Şartlar olgunlaşmadan evlenirseniz mutsuz olursunuz, yıpranırsınız. Daha çok gençsin hem. Ben evlenmek için mezuniyetten sonra 5 sene bekledim mesela. Anca ödedik öğrenim kredilerini, anca yaptık birikimi. Böyle çok insan var, kendini ateşe atıyorsun. Keşke hiç evlenmesen bu adamla.

Ay Kelebek kızma da çok komik.
Gerçekten neyi beklediğinizin cevabını veremiyor musun?
Borçların bitmesini neden diyemiyorsun?
İşyerindekilere de onları ilgilendirmediğini söyleyebilirsin,planlarımız var dersin.
Kelebek hayat senin kardeşim,sen ne istersen onu yap.

Altın kuruş neden bu kadar önemli anlamıyorum ben ? Huzur mutluluk sevdiğiniz adamı evde karşılamak aynı anahtarı taşımak koynunda uyumak , uyanmak bunları önemi nerde ?
Benim ikinci evliliğim ağustos da düğünüm oldu ne düğünüm için ne de eşyam için her iki aileyi de katmadık.. herşeyi A ' dan Z 'ye biz eşimle beraber yaptık gelinlikten , damatlığa , kuaförden , düğün salonuna aklınıza gelen herşeyi ailemde zaten makul insanlardır hiç birşey istemediler.
Bende almayalım bilezikle işim Yok huzurum olsun çalışır alırız dedim zaten takmayı da hiç sevmem.
Sonuç olarak kayınvalidemin içine sinmediği için bana kalın 3 bilezik set yaptı istemediğim halde gel beğenelim dedi zora girmeyin dedim. Rica ederm Bırakın altını kuruşu huzura bakın , dirseğinize kadar altın olsa bilezik olsa huzur olmasa ne yapacaksınız ?

Adetleri yerine getirmek istiyorsunuz madem kayınvalide evinde birlikte yaşayacaksınız ozaman

Adeti yerine getirin sizde

Borçla harçla altın alıp sonra okadar borç odeyince o altınları şıkır şıkır takabilecekmi siniz

Her sey tam olsun istiyosan 2 degil 5 yil sonra evleneceksin.
Olmasa da olur diyorsan hemen evlen.
Ama ne yardan gecerim ne serden dersen daha cooook basin agrir.

Hani değişmişti bu adam Kelebek?

Bir alyansım bile olmadan evlendim, daha 6-7 ay evvel aldık
Eşyamız bile yoktu, hepsini tek tek kendimiz yaptık
Çeyiz, çemen, bohça işine hiç girmedik
Kötününün kötüsü bir evde 3 yıl oturduk ve ben dünyanın en mutlu kadınıyım :)
Evlilik adetlerinin gayet bol olduğu bir ildeniz, hiç birini takmadık, ben eşimi çok sevdim üç beş altın için kıyamam onu çalıştırmaya. İhtiyaçlar için çalıştık, şimdi her şeyin en iyisine sahibiz çok şükür, bu yıl doğum günümde beş taş almış bana sürpriz, söyleseydi onu da aldırmazdım, takı nedir ki...

Valla benim annemler 1 kayınvalidemler 5 bilezik taktı.Başka ne bi saat ne kolye ne takı takılmadı. Bence çok bile

+1

Bırakın şu gereksiz adetleri. Durumunuz nryse en makul şekilde yapın düğününüzü..

Benim eşimin ailesi şirket sahibi insanlar. Durumları muhteşem.. ama düğünde bana 4 bilezik taktılar. Ve kaynanam kuyumcaya 10 gramı geçmesin diye tembihte bulundu.. ben öleyim o zaman..

Ayrıca o yapılanların üstüne 10 kat fazlasını biz yaptık yatırım amaçlı ve işe güce yatırdık hepsini..

Dünya malı için zorluk çıkarıp kalp kırmayın.. bu arada sizin köyde erkek ailelerini tam enayi bellemiş.. vay erkeklerin haline..

Tuğralı kolye falanmış ya lütfen kusura bakma ama ne zamandır adet o daha ben yeni yeni görmeye başladım onu millette. Hayır acaba ben mi dünyadan bi haberim. Fazlasıyla dolmuş senin kafan gibi geldi bana. İlerde onların hepsini yine sen ödeyeceksin anladığım kadarıyla ne fark eder. Ha birikim yapmadı diye kızıyorum diyosun o zaman bekle biraz daha borcunu bitirsin biraz da köşeye koysun evlenin. Bende nişanlandım bi kaç aya düğünüm olucak ailem hiç bir zaman şu kadar bilezik şu kadar altın demedi aksine babam alışverişe falan çıkacağımız zaman beni hep tembihledi sakın zora sokma insanları diye. Sen o insanla birlikte bir ömür geçirmek amacıyla evleniyosun bir hayatı paylaşmak için evleniyosun ne bu altın merakı hiç anlamam

Bence 10-12 bilezik istemelisin. Ayrıca trabzon hasır seti de olmalı. Nişanda da bir tek taş olmaz. Pırlanta sen takmalı.

Kelebek konularını gördükçe okudum kendinle çok celisiyorsun amacım kafanı karıştırmak eleştirmek değil kesinlikle. Bı önceki konunda para sorun olmaz vari bir şey diyordum ama sen şimdiden birikim yapmadı diye kızıyorsun. Henüz bir şeyler ciddi değilken kiziyorsan sözden sonra önünü alamazsın bu kızgınlığin.

bu tür şeyler paran varsa bolluk içindeysen yapılır.
adam sana durumum yok demiş açık açık, daha konuşacak ne var?
adamın durumu bu beğenmiyosan ayrılır bunları yapabilecek birilerini bulursun.
bu devirde borçsuz harçsız evlenebilen bile yok ki sen üstüne sen bilmem kaç binlik altındır, düğünü yapsın kınayı yapsın bilmem ne diyosun.baya hayal yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…