evlilik arefesi aileler ve tartışmalar

Anneniz kesinlikle size huzur vermeyecek. Kayın ailenin gözünde de konumunuz ondan dolayı sıkıntılı olucak. Bence sevgi biryere kadar. Annenizi evliliğinizden uzak tutabilecek misiniz?

öyle demeyin ;( bizim güçlü ve güzel giden bir ilişkimiz var, aileler de iyi anlaşsa hiçbir sorun yok aslında. ki ileride belki de eskisi gibi iyi anlaşacaklar, evlilik arefesi stresi diyip geçeceğiz

Anneniz kesinlikle size huzur vermeyecek. Kayın ailenin gözünde de konumunuz ondan dolayı sıkıntılı olucak. Bence sevgi biryere kadar. Annenizi evliliğinizden uzak tutabilecek misiniz?
tutabileceğime inanıyorum. annem hep sen benim yakın arkadaşımsın erken yaşta evlenmeye karar verdin (erken dediği 25) kim olsa böyle gergin olacaktım senin iyiliğini istiyorum diyor, ama çok da ters davranıyor.

tutabileceğime inanıyorum. annem hep sen benim yakın arkadaşımsın erken yaşta evlenmeye karar verdin (erken dediği 25) kim olsa böyle gergin olacaktım senin iyiliğini istiyorum diyor, ama çok da ters davranıyor.
Daha şimdiden tutamıyorsunuz. Toz pembe hayaller içerisindesiniz. Bunun için ayrılınır diyemem o karar size ait ama eş adayı da siz de farkında olun. Anneniz size huzur vermez ve siz onu tutamazsınız. Sizi rezil etme pahasına konuşuyor anneniz. Bu mu iyilik? Lütfeder gibi yatak odasını da almak zorunda vs değiliz demek ne demek. Hiç hoş değil.

Anneniz ne diye bagrip cariyor. Ilk onu yazin ona göre birsey söyleyelim. Belki kadin delirmekte hakli. Ayrica nisanlinizin ailesi tabi ki olup biteni ogullarina söyler. Sizinle onlari muhatao eden ogullari cünkü
Eğer düşündüğüm üye ise annesi yüzde bir milyon haklı. Gözleri kör kızının göremedikleri yüzünden deliriyor kadın.

Bak eski konuna fikirlerini beğendiğim bir üye söylenebilecek hemen hemen herşeyi yazmış. Sen bunları defalarca oku ve uygulamaya çalış. Şu anki kafa yapınla uzun dönem o onu dedi, bu bunu dedi şeklinde huzursuz bir hayatın olacak. Bazısı da tabi bu ruh durumuna bağımlı oluyor.
Konu sahibi bu ilişkiniz için büyük bir sınav.
Beş yıldır berabersiniz ama laylaylom, kafelerde gezmeler,tatiller, konserler... sevgililik güzeldir.
İlk kez işin içine aileler girdi, cooook iyi gözlem yap . Adam nasıl cozecek problemi? hem sana hem ailesine mi he diyecek, çekimser davranıp kimseye kötü olmamak için etliye sütluye karismadan seni ailesiyle karşı karşıya mi getirecek, ailesinde olan her şeyi sana anlatıp seni kinle mi dolduracak, annesiyle baş edemeyince seni mi ikna etmeye çalışacak,strese girip seni de mi gerecek,kavga mi cikartacak...
Bunların hepsi yoldaki işaretler. Aç gözünü, avını izleyen tilki gibi sevgilini izle. Baktın daha burada bile eline yüzüne bulastirdi herşeyi, boşver. Olaylar büyüsün,ayrılın sen de ömrünü baskin kaynana sorunlariyla çürütme.
Adam zaten evlenilecek,mutlu yuva kurulabilecek ,dengeyi kuracak biriyse ailesiyle konuşur,  bizim kararımıza saygı duyun der, gerekirse blöf yapar bir şekilde ikna eder

Nasıl baslarsa öyle gider. Önemli olan senin ve sevgilinin ne istediği. Eğer ikiniz de kararlı ve net olursanız diğer insanların söylediklerinin bir önemi kalmaz.
Bu kendi ailen için de geçerli. Onlar kimse gelmesin dedi ama senin isteğin ne? Ailenin gazına gelmeden ve sevgilinle ortak karar alıp ne istediğinize karar verin. Sonra bunu anlayacağı dilden ailelerinize anlatin.
Benim annem de iyidir hoştur ama çok baskın bir karakter. Dediği dediktir ve hep kendi dediği olsun ister mesela. ve aniden sinirlenip parlama huyu var,öyle zamanlarda sesi yüksek çıkar, kırıcı / pişman olacağı kelimeler kullanır.
Ablam mesela evlenecegi zaman 25 yillik annesinin huyunu suyunu biliyordu. O yüzden onu olabildigince sürecin dışında tuttu. Ne düğün alışverişi,ne beyaz eşya alışverişi, ne gelinlik seçimi, ne başka şeyler... Annemin sevmeyecegi fikirlerin bile evde kavgasını etti , nişanlısına yansitmadi, gaza gelip annemin gönlü olsun diye istemediği şeye he demedi. Yeri geldi 'dugunu isteyen ben değilim sensin, gidip belediye nikahı kiyarim,çok meraklı değilim akrabalara' diye tehdit etti 😂😂
Sonuç olarak ne yasadiysa evin icinde yaşadı, çözdü ve erkek tarafıyla sorunsuz , en ufak bir gerginlik olmadan süreci geçirdik.
Asla evliliklerinin de içinde aileler yok, neyi nasıl istiyorlarsa öyle yasiyorlar, sonuç olarak mutlular.
ailesini işin içine katmayan katmiyor. Bu ailenin baskinligiyla falan filan hiç alakası olmayan bir durum . Herkes annesini babasını çok iyi tanır, neye ne tepki vereceğini herkesten iyi bilir. Önceden önlem alıp evde onunla mücadele etmesini bilen insan,bu süreci sorunsuz atlatıyor. Ama ona ayıp olmasın,bu kırılmasın,şu sinirlenmesin diye herşeye he diyen hem nişanlısını üzüyor hem de taviz tavizi doğuruyor bir süre sonra elbet bir yerden patlıyor .
Bugün daha "söze kimseyi çağırmayalim,zaten düğün yakın" gibi basit bir şeyde o kırılmasın,bu kizmasin diye istemedigi şeyi yapmak ve sana yaptırmak zorunda kalan adam yarın nasıl değişecek ki? Bunun düğün süreci var, ev tutmak/içini dizmek kısmı var, hamilelik var,bebek yetistirmesi var. Kendi sözünde kendi istedigi şeyi annecigi üzülmesin diye yapmayan,taviz veren adam diğer süreçlerde de annecigi üzülmesin diye aynı şeyi yapacaktır . Hiç şaşmaz. Sadece şu an taze gelin hevesindesiniz, hayalleriniz, kurduğunuz mutlu yuva arzusu var, sevgilinize doyamadiniz,belki dünyada en değer verdiğiniz insan o ,yıllarıniz onunla geçti. Bu yüzden çoğu şey bugün gözünüze batmaz belki ama zaman içinde bu pıtır pıtır aşık hallerinden çıkıp gerçek hayata girince yavaş yavaş batmaya başlayacak.
O yüzden bence süreçte çok aktif olup sevgiline ailesini ikna etsin diye ısrar falan etme. Net bir şekilde ne istediğinize karar verin. Sonra bir adım geri çekil ve sevgilini izle..bu sınavı geçerse diğerlerini de geçer:)

Annen haklı. Daha aileler tanışmadan isteme ve söz gününde ailen bi yer tutsun biz en az 40 kişi oluruz diyen kv annenin gıcığına gitmiş, benim de olsa giderdi. İlk izlenimden sonra ne yapsa batmıştır kadına. Nişanlını annen baban hakkında konuşturma.
Annesinin kızıyla konuşmadan karşı tarafı dardayım çirkeflik yapması normal mi? Nişanlı da tabii ki kendi ailesini koruyacak.

Annen ya sana düşman ya da bu işten çok zarar alacağını gördü bozmaya çalışıyor. Eski konuna göre.
nişanlımın ailesi tatlı dilli her şeyi bize bırakıyor. nişanlımın da maaşı zaten iyi, halledilemeyecek bişey yok bikaç aya kapanır borçlar. yani aslında zarar alacağım bir durum yok Allahın izniyle, tabi ki evlilik sevgililik gibi olmaz kolay geçmez ama nişanlıma güveniyorum, beni el üstünde tutuyor bu süreçte dahi çok çabaladı. o yüzden annemi asla anlayamıyorum, dediğim gibi bana çok bağlı annem sürekli birlikte vakit geçiriyorduk o yüzden zor kadını zor kız tarafını oynuyor gibi geliyor

nişanlımın ailesi tatlı dilli her şeyi bize bırakıyor. nişanlımın da maaşı zaten iyi, halledilemeyecek bişey yok bikaç aya kapanır borçlar. yani aslında zarar alacağım bir durum yok Allahın izniyle, tabi ki evlilik sevgililik gibi olmaz kolay geçmez ama nişanlıma güveniyorum, beni el üstünde tutuyor bu süreçte dahi çok çabaladı. o yüzden annemi asla anlayamıyorum, dediğim gibi bana çok bağlı annem sürekli birlikte vakit geçiriyorduk o yüzden zor kadını zor kız tarafını oynuyor gibi geliyor
Bu aile siz istemediğiniz halde 40 kişilik söz yapacagiz diyen aile değil mi?

Eğer düşündüğüm üye ise annesi yüzde bir milyon haklı. Gözleri kör kızının göremedikleri yüzünden deliriyor kadın.
ay niye öyle dediniz ;( benim tek derdim tartışma olmasın konuşarak anlaşalım. gözlerim kör değil, sadece nişanlımla aramda sorun olmamasına rağmen saçma sapan konulardan tartışma çıkmasını istemiyorum

Back
X