Evlilik, Aşk ve Kadın-Erkek İlişkileri Üzerine Film Önerileri

Hangi filmlerin analizini yapmamı istersiniz?

  • Lars and the Real Girl (Gerçek Sevgili)

    OY: 6 24,0%
  • Amour (Aşk)

    OY: 0 0,0%
  • 45 Years (45 Yıl)

    OY: 2 8,0%
  • Blue Valentine (Aşk ve Küller)

    OY: 3 12,0%
  • Her (Aşk)

    OY: 2 8,0%
  • American Beauty (Amerikan Güzeli)

    OY: 3 12,0%
  • Jodaeiye Nader Az Simin (Bir Ayrılık)

    OY: 3 12,0%
  • The Glass Castle (Camdan Kale)

    OY: 1 4,0%
  • Juste La Fin Du Monde (Alt Tarafı Dünyanın Sonu)

    OY: 0 0,0%
  • Precious (Acı Bir Hayat Öyküsü)

    OY: 0 0,0%
  • Gone Girl (Kayıp Kız)

    OY: 8 32,0%
  • Vicky Cristina Barcelona (Barselona Barselona)

    OY: 3 12,0%
  • Anna Karenina

    OY: 7 28,0%
  • Little Children (Tutku Oyunları)

    OY: 1 4,0%
  • Match Point (Maç Sayısı)

    OY: 2 8,0%
  • Issız Adam

    OY: 3 12,0%
  • Nocturnal Animals (Gece Hayvanları)

    OY: 1 4,0%
  • The Light Between Oceans (Hayat Işığım)

    OY: 1 4,0%
  • La La Land (Aşıklar Şehri)

    OY: 10 40,0%
  • 500 Days of Summer (Aşkın 500 Günü)

    OY: 5 20,0%
  • The Beguiled (Kadın Affetmez)

    OY: 2 8,0%
  • Lady Macbeth (Leydi Macbeth)

    OY: 1 4,0%
  • Annie Hall

    OY: 0 0,0%
  • Irrational Man (Mantıksız Adam)

    OY: 1 4,0%
  • A Bigger Splash (Sen Benimsin)

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    25

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.147
52.905
31
Merhaba herkese

Bu başlığı açmak daha önceden açtığım Psikopatolojik Vakaları Anlatan 10 Film Önerisi (şu an 24 film oldu :) ) konusundan beri ne zamandır aklımdaydı aslında. Umarım bu da ilk konum kadar ilgi görür. Burada da romantik ilişkilerimiz ve evlilik bağı, aile düzeni içerisinde karşılaşabileceğimiz sorunların ele alındığı filmleri derleyeceğim. Filmleri çok eski filmlerden seçmemeye, genelde yeni filmlerden seçmeye çalıştım.

Filmleri 5 kategori altında toplayacağım. Öncekilere eklediğim gibi kısa yorumlar olmayacak, sadece istenilen 5 tane filmin detaylı analizini yapacağım. Hangi filmleri istediğinizi daha kolay belirlemek için anket ekleyeceğim, oradan seçim yapabilirsiniz. Her kategoriden bir tane seçmek koşuluyla 5 hakkınız var. :) Önceki konuda da olduğu gibi filmlerin beraberce kritiğini yapabiliriz, bundan mutluluk duyarım. İlgi çekerse film listesini daha da uzatabilirim. Listemi görüp yararlanacak olanlara şimdiden iyi seyirler diliyorum. :)

Gone Girl (Kayıp Kız) film analizimi okumak için lütfen tıklayın.

La La Land (Aşıklar Şehri) film analizimi okumak için lütfen tıklayın.

İlişkide Bağlanma Problemleri ve Yabancılaşma

1. Lars and The Real Girl (Gerçek Sevgili)

Lars_real_girl.jpg


IMDB Puanı: 7.4

Yılı: 2007

Tür: Komedi, Dram, Duygusal

Süre: 1 sa 46 dk

Yönetmen: Craig Gillespie

Oyuncular: Ryan Gosling, Emily Mortimer, Paul Schneider

Konusu: Abisi Gus ve karısı Karin'in evlerinin garajında yaşayan Lars Lindstrom, babası öldükten sonra içine kapanan, insanlarla iletişim kurmaktan ve yakınlaşmaktan çekinen bir gençtir. Lars'ın durumu için endişelenen ve onu ailenin bir parçası yapabilmek için çabalayan Karin ve Gus, Lars'ın bir kız arkadaşı olduğunu öğrenince sevinseler de, gelin adayının internetten sipariş üzerine gelmiş bir şişme kadın olduğunu görünce sevinçleri pek uzun sürmez. İşin zor kısmı ise Lars etkilenmesin diye yeni “kız arkadaşı” Bianca'ya gerçek muamelesi yapmak zorunda kalacak olmalarıdır.

2. Amour (Aşk)

Amour-poster-french.jpg


IMDB Puanı: 7.9

Yılı: 2012

Tür: Dram, Duygusal

Süre: 2 sa 7 dk

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert

Konusu: 80'lerinde emekli ve eğitimli iki müzik öğretmeni olan Georges ve Anne, ilerlemiş yaşlarına rağmen geride kalan ömürlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçiren bir çifttir. Ayrıca kendileri gibi müzisyen olan kızları Eva, Avrupa'da onlardan uzakta ailesiyle yaşamaktadır. Yaşlı çiftin sakin hayatı bir gün Anne'in kriz geçirip, boyundan aşağısının felç olması ile altüst olur. Georges sevgili karısına elinden geldiğince iyi bakar ama onun da yapabilecekleri sınırlıdır. Üstelik Anne'in durumu git gide kötüleşmektedir. Georges çareyi en sonunda iki ayrı hemşire tutmakta bulur. Şimdi onca yıla yayılmış olan evlilikleri, bir kez daha bağlılık sınavı verecektir.

3. 45 Years (45 Yıl)

45_Years_%28poster%29.jpg


IMDB Puanı: 7.1

Yılı: 2015

Tür: Dram, Duygusal

Süre: 1 sa 31 dk

Yönetmen: Andrew Haigh

Oyuncular: Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James

Konusu: İngiltere’de Norwich’e yakın küçük bir kasabada yaşayan Kate Mercer ve kocası Geoff evliliklerinin 45. yılını kutlayacak olan bir çifttir. Kate bunu bir partiyle kutlamayı planlamaktadır ve hazırlıklara başlamıştır. Bu esnada kocasına bir mektup gelir. Mektupta ilk aşkı Katya’nın cesedinin İsviçre Alplerindeki buzullar içerisinde bulunduğu yazmaktadır. Bu durum evliliklerinde yeni bir dönemin başlamasına ve halının altına süpürülen gerçeklerin ortaya çıkmasına neden olacaktır.

4. Blue Valentine (Aşk ve Küller)

Blue_Valentine_film.jpg


IMDB Puanı: 7.4

Yılı: 2010

Tür: Dram, Duygusal

Süre: 1 sa 52 dk

Yönetmen: Derek Cianfrance

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, John Doman

Konusu: Film, bir ilişkinin iki ayrı evresini anlatıyor. Dean Pereira ve Cindy Heller adlı iki gencin tanışıp aşık oldukları dönemi, yıllar sonra evliliklerinin tükenme noktasına geldiği günlerle paralel olarak izliyoruz. Birbirlerine güçlü bir tutkuyla bağlanıyorlar önce ama işin evlilik aşamasına geçmesi, biraz mecburiyetten kaynaklanıyor. Dolayısıyla üzerine etraflıca düşünülmemiş, temeli çok sağlam olmayan bir aile kuruyorlar. Ve bu aile, çok sevdikleri çocuklarına rağmen, zaman içinde hapishanelerine dönüşüyor. Tutku, ne kadar uğraşsalar da artık yeniden canlandırılamıyor. Cindy, hayatını mahvettiğini düşünmekten geri duramıyor. Dean ise aşırı bir sahiplenme içgüdüsüyle karısına sadece eziyet çektiriyor.

5. Her (Aşk)

Her2013Poster.jpg


IMDB Puanı: 8.0

Yılı: 2013

Tür: Dram, Duygusal, Bilim Kurgu

Süre: 2 sa 6 dk

Yönetmen: Spike Jonze

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson (seslendirme), Amy Adams

Konusu: Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektuplar yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, yavaş yavaş hayatın keyifli yanlarını fark etmeye başlarken yapay zeka programıyla arasındaki ilişki de gitgide tuhaflaşır.

Sağlıksız Aile İlişkileri

1. American Beauty (Amerikan Güzeli)

American_Beauty_poster.jpg


IMDB Puanı: 8.4

Yılı: 1999

Tür: Dram, Duygusal

Süre: 2 sa 2 dk

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch

Konusu: Lester Burnham, kızıyla ve orta yaş bunalımındaki karısıyla iletişim kurmakta başarısızlığa uğrayan, rutinlerle dolu yaşamından tiksinerek yaşlanan bir babadır. İşini bırakıp zamanını hiç yapmadığı gibi değerlendirmeye başlayarak yeniden genç hissetmeye çalışırken, henüz on altı yaşındaki kızının, güzeller güzeli arkadaşı Angela ile arasında tuhaf bir cinsel gerilim doğar. Bu ilişki kızı ve karısıyla arasındaki zaten kopuk olan bağı koparacak, her bir aile ferdini farklı kaderlere sürükleyecektir.

2. Jodaeiye Nader Az Simin (Bir Ayrılık)

A_Separation.jpg


IMDB Puanı: 8.4

Yılı: 2011

Tür: Dram, Gizem

Süre: 2 sa 3 dk

Yönetmen: Asghar Farhadi

Oyuncular: Leila Hatami, Peyman Moaadi, Shahab Hosseini, Sareh Bayat

Konusu: Simin, kocası Nader ve kızı Termeh’le birlikte İran’ı terk etmek istemektedir. Nader’in Alzheimer hastası babasını bırakmayı reddetmesi üzerine boşanma davası açan Simin, dava talebi reddedilince anne babasının evine gider. Termeh ise babasıyla kalmaya karar vermiştir. Nader kızına ve babasına bakması için hamile bir genç kadını tutar; ama bu durum daha fazla soruna yol açacaktır.


3. The Glass Castle (Camdan Kale)

The_Glass_Castle_%28film%29.png


IMDB Puanı: 7.1

Yılı: 2017

Tür: Biyografi, Dram

Süre: 2 sa 7 dk

Yönetmen: Destin Daniel Cretton

Oyuncular: Brie Larson, Woody Harrelson, Naomi Watts

Konusu: Amerikalı yazar Jeannette Walls’un 2005 yılında yayımladığı aynı adlı romanından uyarlanan filmde, Jeannette Walls çok başarılı bir gazetecidir, elit ve zengin kesimden bir nişanlısı bile vardır. Ancak bu elit çevreye karşı ailesi hakkında gizli tuttuğu bir geçmişe sahiptir, aslında üç kardeşi ile birlikte yoksulluk içinde, psikolojik şiddetin hat safhada olduğu göçebe bir hayat sürdürmüştür. Babası Rex son derecede karizmatik ve eğlenceli bir adam olsa da aynı zamanda alkoliktir ve alkol alınca ne yapacağı tahmin edilemez, tehlikeli birine dönüşür. Annesi Rose Mary ise özgür ruhlu bir kadındır ve yaptığı resimleri dört çocuğundan daha fazla önemsiyor gibi görünmektedir. Böylesine işlevsiz bir ailede yetişen çocuklar hayatla tek başlarına mücadele etmek zorunda kalacaklardır.


4. Juste La Fin Du Monde (Alt Tarafı Dünyanın Sonu)

220px-Juste_la_fin_du_monde_poster.jpg


IMDB Puanı: 7.0

Yılı: 2016

Tür: Dram

Süre: 1 sa 37 dk

Yönetmen: Xavier Dolan

Oyuncular: Gaspard Ulliel, Nathalie Baye, Vincent Cassel, Marion Cotillard

Konusu: Amansız bir hastalığa yakalandığı için ölümü artık an meselesi olan yazar Louis-Jean Knipper, 12 yıldır hiç görmediği ailesini ziyaret ederek onlara veda etmeyi planlamaktadır. Ancak aile üyelerinin bunca yıl sonra gelen ziyarete farklı tepkileri olacaktır: Neredeyse hiç görmediği ve onu idol alan küçük kız kardeşi Suzanne, etrafındaki herkese öfke saçan ağabeyi Antoine, onun pıstırdığı karısı Catherine ve biricik annesinin onunla paylaşmak istediği şeyler ve haliyle gösterdikleri tepkiler farklıdır. Louis'nin kendisi hakkındaki acı gerçeği ailesine anlatması kolay olmayacaktır.


5. Precious (Acı Bir Hayat Öyküsü)

Precious2009poster.jpg


IMDB Puanı: 7.3

Yılı: 2009

Tür: Dram

Süre: 1 sa 50 dk

Yönetmen: Lee Daniels

Oyuncular: Gabourey Sidibe, Mo'Nique, Paula Patton

Konusu: Claireece “Precious” Jones, aile içi şiddet mağduru, obez, okumamış, ikinci çocuğuna öz babasının tecavüzü sonucu hamile kalan 16 yaşında bir ergendir. Precious aynı zamanda aşırı kilosundan dolayı içine kapanık bir genç kızdır. Ancak yaşadığı tüm bu sorunlu yanlara rağmen Precious içinde bulunduğu durumu kaderinin bir parçası olarak kabullenerek bir çıkış noktası bulma umudu taşır. Bu umudun kapısı, yaşadığı sorunlardan hayal dünyasında gezintiye çıkarak kaçmasıyla açılmaktadır.

Cinsellik ve Aldatma

1. Gone Girl (Kayıp Kız)

Gone_Girl_Poster.jpg


IMDB Puanı: 8.1

Yılı: 2014

Tür: Polisiye, Dram, Gizem

Süre: 2 sa 29 dk

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

Konusu: Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy Dunne evliliklerinin beşinci yıldönümünü kutlamaya hazırlanmaktadırlar. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Geri dönmeyince, polisin gözünde kocası Nick tüm şüpheleri üzerine çeker. Nick'in ise kafası karışmıştır zira Amy'ye ne olduğuna dair hiçbir fikri yoktur ama bir anda kendisini Amy'nin ailesinin hazırladığı bir yardım operasyonu içerisinde piyon olarak bulur! Nick masum olduğu konusunda ısrar etse de üstündeki şüpheleri tamamen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmadığı ise büyük bir muammadır.

2. Vicky Cristina Barcelona (Barselona Barselona)

Vicky_cristina_barcelona.jpg

IMDB Puanı: 7.1

Yılı: 2008

Tür: Dram, Duygusal

Süre: 1 sa 36 dk

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Javier Bardem, Penelope Cruz, Scarlett Johansson

Konusu: Amerikalı Vicky ve Cristina, İspanya'da geçirecekleri bir yaz tatilinde, karşılarına çıkan gizemli bir İspanyol sanatçıdan etkilenirler. Gösterişli bir sanatçı olan Juan Antonio ve onun güzel fakat "arıza" eski eşi Maria Elena ile tehlikeli sularda yüzmeye başlarlar. Vicky evlenmek üzeredir, muhafazakar ve tutucu bir kadındır. Cristina ise cinsel maceralara meraklı, zihni açık, özgür ruhlu bir kadındır. Kaderleri kesişen üç insan arasında doğan yasak aşk ilişkisi kaotik sonuçlar doğuracaktır.

3. Anna Karenina

be130e5aef67f52ad98ee60d94449d5b--aaron-johnson-leo-tolstoy.jpg


IMDB Puanı:
6.6

Yılı: 2012

Tür: Dram, Duygusal

Süre: 2 sa 9 dk

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson

Konusu: 1874 yılında genç ve güzel Anna Karenina, Rus politikacı Alexei Karenin ile yaptığı evlilikle St. Petersburg'un yüksek sosyetesi içerisinde çok iyi bir konuma sahiptir ve bu evlilikten bir oğlu vardır. Bir gün erkek kardeşi Oblonsky’den eşi Dolly ile arasını düzeltmesini isteyen ve onu Moskova’ya çağıran bir mektup alır. Bu yolculuk esnasında tanıştığı Kontes Vronsky'nin garda kendilerini karşılayan oğlu, genç subay Kont Vronsky ile aralarında bir kıvılcım başlar. Anna, karşı koyamadığı bir aşka doğru sürüklenirken, Vronsky'den kaçıp St. Petersburg’a ve aile yaşantısına dönmesi ne hakkında çıkan dedikoduları engelleyebilir ne de yüreğinde duyduğu aşkı... Bu arada eşi Karenin, Anna'yı uyarır; halkın gözünde bir skandala yol açmıştır. Ama aşkı seçen kadına karşı Rus halkının ikiyüzlülüğü de bu şekilde ortaya çıkacaktır.

4. Little Children (Tutku Oyunları)

220px-Little_children_post.jpg


IMDB Puanı:
7.6

Yılı: 2006

Tür: Dram, Duygusal

Süre: 2 sa 16 dk

Yönetmen: Todd Field

Oyuncular: Kate Winslet, Jennifer Connelly, Patrick Wilson

Konusu: Film, Amerika'nın bir kasabasında çocuklarını parkta/havuzda eğlendirirken dedikoduyu da bırakmayan ev hanımlarını tanımakla başlıyor. Bu arada çocuk tacizinden sabıkalı olan Ronnie J. McGorvey hapisten çıkmıştır. Bir yandan, bu ev hanımları çocuğunu alıp gelen Brad Adamson’a kafayı takmışlardır. Bir gün grup üyelerinden biri olan Sarah Pierce’ın bu adamla tanışıp tanışamayacağına dair bahse girerler. Bahis karşılığı da olsa Sarah ile tanışmak Brad’in de hoşuna gider. Bu tanışma Sarah'ın eşinin internette porno düşkünü olduğunu öğrenmesi, Brad'in de eşinin çocuğu bahane ederek ondan uzak durmasıyla şekillenir. Bu arada Brad kasabanın çocuk tacizcisine karşı kurduğu ekibe dahil olur. Çocuk tacizcisine karşı çıkarlarken kendileri kapı ardında yasak ilişkilerini devam ettirmektedirler.

5. Match Point (Maç Sayısı)

215px-MatchPointPoster.jpg


IMDB Puanı: 7.7

Yılı: 2005

Tür: Dram, Duygusal, Gerilim

Süre: 1 sa 59 dk

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Scarlett Johansson, Jonathan Rhys Meyers, Emily Mortimer

Konusu: Bir tenisçi olan Chris Wilton hayatı boyunca şansı yaver gittiği için kıskanılmıştır. Özellikle en yakın arkadaşı Tom Hewett’in kız kardeşi Chloe ile evlenmeye niyetlenince büyük bir servetin ortaklarından biri olma şansını yakaladığı zaman… Chris'in hayatının en mutlu günleri olması gereken evlilik aşamasında hayaller, Tom'un rüyaları bile süsleyecek derecede güzel nişanlısı Nola Rice ile tanışınca sona erer. Hayranlık kısa süre sonra takıntı boyutunda tutkuya dönüşecek ve Chris'i bir seçime zorlayacaktır.

İlişkide Sağlıksız Sınırlar

1. Issız Adam

220px-Iss%C4%B1z_Adam.jpg


IMDB Puanı: 6.8

Yılı: 2008

Tür: Dram, Duygusal

Süre: 1 sa 53 dk

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Melis Birkan, Cemal Hünal, Yildiz Kültür

Konusu: Birbirlerine zıt hayatlar sürdüren Alper ve Ada, bir kitapçıda karşılaşırlar. 30’larında, kendi restoranının aşçısı olan Alper lüks bir düzen içinde gününü gün ettiği bir hayat sürmektedir. Hayatını çocuk kostümleri tasarlayıp dikerek devam ettiren 20’li yaşlarındaki Ada ise mütevazı bir hayat sürer. Sadece çapkınlık alışkanlığıyla karşılaştıkları kitapçıdan Ada’yı iş yerine kadar takip eden Alper, Ada’nın kitapçıda aradığı kitabı ona hediye eder. Bir ilişkiyi başlatan bu tanışmanın sonrasında kendini aşka kaptıran Ada’ya karşılık Alper, daha önceden sürdürdüğü "serbest" hayatın içinde ona yer açmaya çalışırken aslında boğulduğunu hissetmektedir.

2. Nocturnal Animals (Gece Hayvanları)

Nocturnal_Animals_Poster.jpg


IMDB Puanı: 7.5

Yılı: 2016

Tür: Dram, Gerilim

Süre: 1 sa 56 dk

Yönetmen: Tom Ford

Oyuncular: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson

Konusu: Bir sanat galerisi sahibi olan Susan Morrow, 19 yıl önce yazar eşi Edward Sheffield’ı terk eder. Yakışıklı bir işadamı olan ikinci eşi Hutton Morrow ile birlikte düzenli bir hayat sürmektedir. Bir gün posta kutusunda eski eşinin hiç yayımlanmamış olan ilk romanının taslağını bulur. Eski eşi romanı hakkında kendisinin fikrini sormaktadır. Susan, bir matematik profesörü olan Tony Hastings’in ailesi ile çıktığı bir gece yolculuğunu anlatan "Gece Hayvanları" adındaki bu kitabı elinden bırakamaz. Kitabın kahramanı Tony’nin hayatı berbat bir hale geldikçe Susan da geçmişini hatırlayacaktır. Bu tehlikeli duygular onun geleceğini kemirecek ve hayatını değiştirecektir.

3. The Light Between Oceans (Hayat Işığım)

The_Light_Between_Oceans_poster.jpg


IMDB Puanı: 7.2

Yılı: 2016

Tür: Dram, Duygusal

Süre: 2 sa 13 dk

Yönetmen: Derek Cianfrance

Oyuncular: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz

Konusu: Avustralya'nın izbe bir kıyısında deniz feneri bekçiliği yapan ve savaş sonrası bunalımı yaşayan gazi Tom Sherbourne ile Parageuse Kasabası'nda tanıştığı, savaşta kaybettiği iki ağabeyinin yasını tutan karısı Isabel sakin bir hayat sürmektedirler. Çiftin en büyük isteği çocuk sahibi olup aile kurmaktır ve Isabel sürekli düşük yapmaktadır. Bir gece içinde bir adam cesedi ve bir kız bebeğin bulunduğu gizemli bir sandal kıyıya vurur. İkili çok zor bir kararın eşiğindedir, çocuğun ailesini aramak yerine çocuğu yanlarına alarak yaralarını sarmaya çalışırlar. Ancak bu karar hem Tom hem de Isabel’in hayatını hiç olmadığı kadar değiştirecektir.

4. La La Land (Aşıklar Şehri)

La_La_Land_%28film%29.png


IMDB Puanı: 8.2

Yılı: 2016

Tür: Komedi, Dram, Müzikal

Süre: 2 sa 8 dk

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons

Konusu: Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian Wilder geleneksel jazzın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia Dolan ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır.

5. (500) Days of Summer (Aşkın 500 Günü)

Five_hundred_days_of_summer.jpg


IMDB Puanı: 7.7

Yılı: 2009

Tür: Komedi, Dram, Duygusal

Süre: 1 sa 35 dk

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend

Konusu: Alışılmamış türde bir romantik komedi olan film, aşkın gerçek olduğuna inanmayan bir kadın ve ona aşık olan bir adamın hikayesini anlatıyor. Tom Hansen, hayatından tamamen çıktığına emin olduğu zaman Summer Finn ile tanıştığı ilk günü hatırlar. Tom, Summer’ı ilk gördüğü anda aşık olur. Hayatının geri kalan kısmını bu kızla birlikte geçirmesi gerektiğini biliyordur. Ne var ki Summer ne aşka ne ilişkilere inanmamaktadır. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte farklı bir ilişki başlar. Birlikte geçirecekleri günler sıradışı, eğlenceli ve komik bir hikayeye tanıklık edecektir.

Kadın-Erkek İlişkileri (İletişimsizlik, Kıskançlık, Rekabet, Tutku)

1. The Beguiled (Kadın Affetmez)

The_Beguiled_%282017_film%29.png


IMDB Puanı: 6.5

Yılı: 2017

Tür: Dram

Süre: 1 sa 33 dk

Yönetmen: Sofia Coppola

Oyuncular: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning

Konusu: Thomas P. Cullinan’ın “A Painted Devil (Kadın Affetmez)” isimli romanından uyarlanan filmde, Amerikan İç Savaşı yıllarında Kuzey’den gelen yaralı bir asker olan onbaşı John McBurney ormanda küçük bir kız tarafından yaralı halde bulunur, ardından yatılı kız okuluna taşınır ve McBurney buradaki kadınlar tarafından tedavi edilir. McBurney’in gelmesiyle kız okulu okulluktan çıkar, cinsel çekimin ve rekabetin hat safhada olduğu bir yer haline gelir. Bu durum olayları beklenmedik şekilde tersine çevirecektir.

2. Lady Macbeth (Leydi Macbeth)

Lady_Macbeth_%28film%29.png


IMDB Puanı: 7.0

Yılı: 2016

Tür: Dram

Süre: 1 sa 29 dk

Yönetmen: William Oldroyd

Oyuncular: Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton

Konusu: Nikolai Leskov'un "Lady Macbeth of the Mtsensk" isimli romanından uyarlanan bu filmde 19. yüzyılda yaşayan genç bir kız olan Katherine, soğuk ve acımasız bir ailesi olan, kendisinin iki katı yaşında bir adamla para karşılığı evlendirilir. Evlendiği adam ve ailesinden şefkat ve sevgiye dair hiçbir şey göremeyen Katherine, aradığı ilgiyi arazi çalışanlarından biri olan Sebastian’da bulur ve bir yasak aşkın içine doğru çekilir. Bu ilişkiyi sürdürebilmek için her şeyi, hatta cinayeti bile göze almaya hazırdır.

3. Annie Hall

Anniehallposter.jpg


IMDB Puanı: 8.1

Yılı: 1977

Tür: Komedi, Duygusal

Süre: 1 sa 33 dk

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Woody Allen, Diane Keaton, Tony Roberts

Konusu: New York’un tanınan komedyenlerinden 40 yaşında, iki kez boşanmış, nevrotik, entelektüel Yahudi Alvy Singer’ın, Annie Hall isimli ünlü gece kulübü şarkıcısıyla olan ilişkisinin neden sonlandığını sorgulamasıyla başlar. Alvy, uzunca bir süre aşk hayatında başarısız olmuş, aradığı kadını sahte entelektüel ortamlarda bulmanın imkansızlığına kanaat getirmiştir. Ancak Annie ile tanışması adamın talihini bir anda döndürecek, garip bir ilişkinin başlamasına neden olacaktır.

4. Irrational Man (Mantıksız Adam)

Irrational_Man_%28film%29_poster.jpg


IMDB Puanı: 6.6

Yılı: 2015

Tür: Komedi, Dram

Süre: 1 sa 35 dk

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Emma Stone, Parker Posey

Konusu: Abe Lucas, son dönemlerde yaşamaktan zevk alamayan, duygusal olarak dibe vurmuş bir felsefe profesörüdür. Hayatında yeni bir sayfa açmak için küçük bir kasabaya yerleşir ve orada ders vermeye başlar. Burada tanıştığı Rita Richards, aynı üniversitede hocalık yapan, mutsuz bir kadındır. Abe’in öğrencisi Jill Pollard ise sınıfın en başarılısıdır ve zamanla aralarında bir arkadaşlık başlar. Jill her ne kadar erkek arkadaşı Roy’a aşık olsa da Abe’in ıstırap dolu, sanatçı kişiliğini ve egzotik geçmişini karşı konulamaz derecede çekici bulur. Bir gün Abe ve Jill bir yabancının konuşmasına kulak misafiri olur. Abe bu olayla birlikte kendi hayatını ve başkalarının hayatını derinden etkileyecek bir karar alır ve hayata yeniden tutunup, her anın keyfini çıkarmaya başlar. Fakat bu durum Jill, Rita ve kendi hayatını sonsuza dek değiştirecek günleri de beraberinde getirecektir.

5. A Bigger Splash (Sen Benimsin)

A_Bigger_Splash_poster.jpg


IMDB Puanı: 6.4

Yılı: 2015

Tür: Dram, Gerilim

Süre: 2 sa 5 dk

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Ralph Fiennes, Dakota Johnson

Konusu: Ünlü bir rock yıldızı olan Marianne Lane ve yakışıklı film yapımcısı sevgilisi Paul De Smedt yaz tatilini İtalya ve Tunus arasında volkanik bir ada olan Pantelleria’daki yazlık evlerinde geçirmektedir. Marianne'nin eski sevgilisi Harry Hawkes ve Harry’nin tam bir lolita olan kızı Penelope de bir gün evlerine beklenmedik şekilde misafir olur. Böylece kıskançlık, aşk ve erotizm dolu bir durum ortaya çıkar.
 
Son düzenleme:
Yeni konunuz hayırlı olsun :) Diğer konunuz da ne kadar izlediğim film var ise bunda tam tersi. :KK70: Nedense hiç ilgimi çekmemiştir aşk filmleri, öyle ki koca liste de izlediğim sadece 2 tanecik :). Ben oyumu kayıp kız dan yana kullandım. Diğer izlediğim ise Her filmiydi. :)
 
Yeni konunuz hayırlı olsun :) Diğer konunuz da ne kadar izlediğim film var ise bunda tam tersi. :KK70: Nedense hiç ilgimi çekmemiştir aşk filmleri, öyle ki koca liste de izlediğim sadece 2 tanecik :). Ben oyumu kayıp kız dan yana kullandım. Diğer izlediğim ise Her filmiydi. :)

Teşekkür ederim bakalım bu ilgi görecek mi ehehe. Çok vıcık vıcık aşk filmleri yok burada aslında, tersine hep sorunlu ilişkiler ve aile düzenleri var. Şu an aile ve evlilik terapistliği üzerine eğitim aldığım için bir yandan bana da faydası olan bir konu olacak kendimi geliştirmek açısından. :)
 
American Beauty'i izlemişim tek ehehe beğendiğim filmdi :) Kevin Spacey eşcinsel çıktı ona ne diyorsun ahaha :KK70:
Jonathan Rhys Meyers ne yakışıklı gene ona bakmaktan odaklanamadım :KK70: duyduğum filmler ama bir tanesini izlemişim üzdü :)
 
American Beauty'i izlemişim tek ehehe beğendiğim filmdi :) Kevin Spacey eşcinsel çıktı ona ne diyorsun ahaha :KK70:
Jonathan Rhys Meyers ne yakışıklı gene ona bakmaktan odaklanamadım :KK70: duyduğum filmler ama bir tanesini izlemişim üzdü :)

Eşcinselden ziyade tacizci çıktı ya o daha çok üzdü bu Hollywood'a neler oluyor son zamanlarda herkes patır patır döküldü :KK70: Konusunu beğendiklerinden diğerlerini de izle ya hep güzel filmler seçtim. Oy kullandın mı? :)
 
Eşcinselden ziyade tacizci çıktı ya o daha çok üzdü bu Hollywood'a neler oluyor son zamanlarda herkes patır patır döküldü :KK70: Konusunu beğendiklerinden diğerlerini de izle ya hep güzel filmler seçtim. Oy kullandın mı? :)
Aynen ilk eşcinsel olduğu söylendi sonra küçük bir erkeği taciz ettiği ortaya çıktı diye biliyorum ben de.
Filme atıfta bulunmak için dedim hani eşcinsel çıktı diye.
Netflix kararlı diziden çıkarıyorlar karakteri öldüreceklermiş.
Oyumu daha kullanmadım kullanayım hemen :)
 
Aynen ilk eşcinsel olduğu söylendi sonra küçük bir erkeği taciz ettiği ortaya çıktı diye biliyorum ben de.
Filme atıfta bulunmak için dedim hani eşcinsel çıktı diye.
Netflix kararlı diziden çıkarıyorlar karakteri öldüreceklermiş.
Oyumu daha kullanmadım kullanayım hemen :)

Weinstein olayı daha skandaldı adamın Hollywood'ta taciz etmediği kadın oyuncu kalmamış neredeyse hatta Jennifer Lawrence'ın Silver Linings Playbook'ta Oscar almasında Weinstein'e elletmesinin payı var diyolla günahı boynuna :KK70: Kullan kullan bu sefer başlığım pek tutmadı nedense :/
 
Weinstein olayı daha skandaldı adamın Hollywood'ta taciz etmediği kadın oyuncu kalmamış neredeyse hatta Jennifer Lawrence'ın Silver Linings Playbook'ta Oscar almasında Weinstein'e elletmesinin payı var diyolla günahı boynuna :KK70: Kullan kullan bu sefer başlığım pek tutmadı nedense :/
Tek taciz etmemiş ki adam tecavüz de etmiş diyorlar.
Tecavüz edemediği kadınları piyasadan silen haysiyetsiz iğrenç bir herif suratında meymelet yok zaten ne mal olduğu belli...
 
Tek taciz etmemiş ki adam tecavüz de etmiş diyorlar.
Tecavüz edemediği kadınları piyasadan silen haysiyetsiz iğrenç bir herif suratında meymelet yok zaten ne mal olduğu belli...

Aynen öyle adamın yüzüne yansımış artık pislik ııyy.
 
Aynen öyle adamın yüzüne yansımış artık pislik ııyy.
Tüm suç bu piyasanın böyle işlemesi ve işlemesine göz yumulması.
Marilyn'den beri kadınları seks objesi haline getirmek, ünlü olabilmek için illa biriyle ya da birileriyle yatmanın zorunlu hale getirilmesi....
Hatta piyasanın güzel kadınlar ve yakışıklı erkekler üzerinden yürümesi. Eminim Türkiye'de şu an ekranda olan ünlülerden daha yetenekli ama güzel/yakışıklı olmayan ya da yatmayı gururuna yediremeyen çok insan vardır...
 
Tüm suç bu piyasanın böyle işlemesi ve işlemesine göz yumulması.
Marilyn'den beri kadınları seks objesi haline getirmek, ünlü olabilmek için illa biriyle ya da birileriyle yatmanın zorunlu hale getirilmesi....
Hatta piyasanın güzel kadınlar ve yakışıklı erkekler üzerinden yürümesi. Eminim Türkiye'de şu an ekranda olan ünlülerden daha yetenekli ama güzel/yakışıklı olmayan ya da yatmayı gururuna yediremeyen çok insan vardır...

Spor salonundan tanıdığım çok yakışıklı bir arkadaşıma Best Model olması için teklif geldi ancak birtakım bedeller ödemesi istendi malumun olan, o da kabul etmedi. Rezalet bir ortam var, sırf yeteneğiyle gelen kişi sayısı çok az. Komple sömürüye açık hem kadınlar hem erkekler sömürülüyor.
 
Selamlar ,

Hayırlı olsun,aşk filmi pek sevmediğim için listede aşina olduğum bir film yok.Issız Adam var ama onu saymıyorum:)
İlk film günümüzde listenizi değerlendireceğim ama :)
 
Selamlar ,

Hayırlı olsun,aşk filmi pek sevmediğim için listede aşina olduğum bir film yok.Issız Adam var ama onu saymıyorum:)
İlk film günümüzde listenizi değerlendireceğim ama :)

Vıcık vıcık aşk ilişkilerine yer vermemeye çalıştım listemde, aile ve evlilik terapisi eğitimi aldığım için biraz ona uygun filmler seçmeye çalıştım. Filmlerden istenenlerin analizini yaparak da hem kendimi geliştirmiş olacağım hem de burada izleyenlerle tartışma konusu oluşur, güzel olur diye düşündüm. :) Siz de analizini okumak istediğiniz filmler olursa oy kullanabilirsiniz, izlerseniz tartışmak için ben hep buradayım. Geldiğiniz için çok mutlu oldum, sevgiler. :KK200:
 
Filmler eminim çok güzeldir ben en çok Gone Girl"ü merak ediyorum bir kere izleyeyim dedim en başında net gitti bir daha da kısmet olmadı durağan bir film mi acaba öyle ise pek sevmem.
Ayrıca bu listeye uygun olduğunu düşündüğüm bir film var:
Unfaithful(Sadakatsiz)
 
Filmler eminim çok güzeldir ben en çok Gone Girl"ü merak ediyorum bir kere izleyeyim dedim en başında net gitti bir daha da kısmet olmadı durağan bir film mi acaba öyle ise pek sevmem.
Ayrıca bu listeye uygun olduğunu düşündüğüm bir film var:
Unfaithful(Sadakatsiz)

Bu da benim çok merak ettiğim bir film :)

Gone Girl mü? Kesinlikle durağan bir film değil. :KK70: Unfaithful benim IMDB izleme listemde mevcut ama bir türlü sıra gelmedi izlemeye ya. Yeni filmleri izliyorum önce 2017-2016-2015 diye gidiyorum çünkü.
 
X