Evlilik aşkı öldürmesin

balkupuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
1.561
1.417
133
Herkese iyi hafta sonları diliyorum:KK200:
Eşimle 4 yıl önce severek evlendik. Hiç kavga etmedik desem yeridir. Onu görür görmez evleneceğim adam bu demiştim. Çok sık görüşür vakit geçirirdik çevremdeki herkeste onu çok severdi. Sonra evlendik, iki tanede yavrumuz oldu. Biz kayınvalidelerle aynı aprtmanda yaşıyoruz. Yeme içme vs herşey ayrı ama yinede cok sık oturup çay kahve kahvaltı ederiz.(onlarla cok sık vakit geçirğimşz için artık birbirimize ismimizle hitap etmeye alıştık ). Zamanla birbirimizi anlamamaya, fevri davranmaya ve çok kavga etmeye başladık. Bebeklerimiz çok küçük çok yoruluyoruz.bu yüzden birbirimize tahammülüz azaldı.çünkü az uyuyoruz az dinlenebiliyoruz buda bedenen be ruhen bizi biraz yoruyor. Ben istiyorum ki yine eskisi gibi olalım birbirimize seni seviyorum diyelim sarılalım yani sevdiğimizi hissettirelim.. bana içinden gelsin çiçek alsın( bi kaç kere ona; bana beni düşünüp bir dondurma bile alıp getirse çok mutlu olacağımı söylemiştim) evlilik aşkımızı öldürdü. Ben bunu yeniden alevlendirmek istiyorum. Eşimde beni seviyor bunu biliyorum tabiki.. yuvayı dişi kuş yapar hadi kızlar bana bir yardım edin. Fikir verin ben nasıl eski halimize çeviriyim aşkımızı sevgimizi içimizde değilde dışımızda yaşatalım? Biz ne kadar mutlu ne kadar huzurlu bir aile olursak yavrularımızda okadar mutlu okadar huzurlu bireyler olacaktır. Önerilerinizi bekliyorum

Eşimle 4 yıl önce severek evlendik. Hiç kavga etmedik desem yeridir. Onu görür görmez evleneceğim adam bu demiştim. Çok sık görüşür vakit geçirirdik çevremdeki herkeste onu çok severdi. Sonra evlendik, iki tanede yavrumuz oldu. Biz kayınvalidelerle aynı aprtmanda yaşıyoruz. Yeme içme vs herşey ayrı ama yinede cok sık oturup çay kahve kahvaltı ederiz.(onlarla cok sık vakit geçirğimşz için artık birbirimize ismimizle hitap etmeye alıştık ). Zamanla birbirimizi anlamamaya, fevri davranmaya ve çok kavga etmeye başladık. Bebeklerimiz çok küçük çok yoruluyoruz.bu yüzden birbirimize tahammülüz azaldı.çünkü az uyuyoruz az dinlenebiliyoruz buda bedenen be ruhen bizi biraz yoruyor. Ben istiyorum ki yine eskisi gibi olalım birbirimize seni seviyorum diyelim sarılalım yani sevdiğimizi hissettirelim.. bana içinden gelsin çiçek alsın( bi kaç kere ona; bana beni düşünüp bir dondurma bile alıp getirse çok mutlu olacağımı söylemiştim) evlilik aşkımızı öldürdü. Ben bunu yeniden alevlendirmek istiyorum. Eşimde beni seviyor bunu biliyorum tabiki.. yuvayı dişi kuş yapar hadi kızlar bana bir yardım edin. Fikir verin ben nasıl eski halimize çeviriyim aşkımızı sevgimizi içimizde değilde dışımızda yaşatalım? Biz ne kadar mutlu ne kadar huzurlu bir aile olursak yavrularımızda okadar mutlu okadar huzurlu bireyler olacaktır. Önerilerinizi bekliyorum
Bu kadar yıprandıktan sonra ciddi bir sarsıntı olmadan zorlama ile eski ateş alevlenmez.
İkiniz tatile çıkabilirsiniz, bebeklerden ve aileden uzaklaşmak belki biraz işe yarar.

Madem altlı üstlü oturuyorsunuz,kayinvalidenize soyleseniz çocuklara baksa,sizde esinizle birlikte vakit gecirin,sinemaya gidin,yemeğe gidin hatta bir iki günlüğüne tatile gidin,en azından haftada bir kere birbirine zaman ayırın,ikinize de çok iyi gelecektir

Madem altlı üstlü oturuyorsunuz,kayinvalidenize soyleseniz çocuklara baksa,sizde esinizle birlikte vakit gecirin,sinemaya gidin,yemeğe gidin hatta bir iki günlüğüne tatile gidin,en azından haftada bir kere birbirine zaman ayırın,ikinize de çok iyi gelecektir
Yatılı bir yere gidemeyiz çünkü çocuklarımız daha bebek bakamazlar iki tane oldukları için. Ama sinema yemek vs uygun bizim için.. bi pazar günümüz var oda alışveriş çocukların eksikleri pazar marketle bitiyor :(

Yatılı bir yere gidemeyiz çünkü çocuklarımız daha bebek bakamazlar iki tane oldukları için. Ama sinema yemek vs uygun bizim için.. bi pazar günümüz var oda alışveriş çocukların eksikleri pazar marketle bitiyor :KK43:
O zaman şöyle yapsaniz siz çalışmiyorsaniz hafta içi bı iki saatliğine bebekleri kayinvalidenize bırakın,alisverisi yapın,hafta sonu da esinizle birlikte zaman geçirmek için fırsatınız olur

O zaman şöyle yapsaniz siz çalışmiyorsaniz hafta içi bı iki saatliğine bebekleri kayinvalidenize bırakın,alisverisi yapın,hafta sonu da esinizle birlikte zaman geçirmek için fırsatınız olur
Haklısınız. Sanırım bu benim çok yorucu olacak ama tabiki halledebilirim bir şekilde. Eşim araba kullanıyor ben kullanmıyorum bu yüzden hepbirlilte hallediyoruz. Bide bu duruma alışırsa herşeyi benden beklerse sıkıntı:)

Valla hayatin kosusturmasi icinde heleki 2 ufak bebekle cok fazla alternatifniz yok.

Cocuklar buyuyene kadar boyle gider.

Arada kv ye birakip aksam yemegidir sinemadir olabilir ama o da her dakka olmaz.

Sizde
Haklısınız. Sanırım bu benim çok yorucu olacak ama tabiki halledebilirim bir şekilde. Eşim araba kullanıyor ben kullanmıyorum bu yüzden hepbirlilte hallediyoruz. Bide bu duruma alışırsa herşeyi benden beklerse sıkıntı:)[/QUOTE sizde haklısınız :-) o zaman sadece akşamları bı yerlere gidin sinema olur yemek olur,ya da bulunduğunuz sehire göre konserler filanda olur.

Valla hayatin kosusturmasi icinde heleki 2 ufak bebekle cok fazla alternatifniz yok.

Cocuklar buyuyene kadar boyle gider.

Arada kv ye birakip aksam yemegidir sinemadir olabilir ama o da her dakka olmaz.
Evet.. benim korkum miniklerim büyüyene kadar aradaki saygı sevgiyi kaybetmek.. sevgi varken aşk ısınabilir ama soğuyunca ısınmaz diye düşünüyorum.en azından benim onu ne kadsr çok sevdiğimi hissettirebilsem yine olur ama bendede odunluk var işte

Ben evliliğin aşkı öldürdüğüne inanmıyorum...

Dip dibe yaşıyor olmanız belki sebep olabilir,
Yavrularınızın ufak olması,sizin daha çok yıpranıyor olmanız,yoruluyor olmanız.

Yavrular ufak olduğu için yaşantınızı sürekli onlara göre ayarlıyor olmanız etken olabilir...

Belki bir tatile ihtiyacınız vardır...
Eşinizle başbaşa...

Hayat aynı değil, siz aynı değilsiniz, eşiniz aynı değil, bırakın da aşk da aynı kalmasın.
Aslında biçim değiştiren sevgiyi kabullensek ve mutlu olmayı öğrensek her şey çözülecek. Burada söylenenler geçici olacak, şok diyetler gibi :)
Ben o eski hallerimizi çok özlüyorum.. beni görmek için kırk takla atan bana hiç kıyamayan beni özleyen adamı çok özlüyorum. Şimdi herşey monoton sabah kalk işe git çocuk bak yemek yap vs gibi. Bize biraz heyecan lazım çok monotonlaştık bu kabul edilir bişey değil. Sağlığına duacıyım gibi bişey

Ben evliliğin aşkı öldürdüğüne inanmıyorum...

Dip dibe yaşıyor olmanız belki sebep olabilir,
Yavrularınızın ufak olması,sizin daha çok yıpranıyor olmanız,yoruluyor olmanız.

Yavrular ufak olduğu için yaşantınızı sürekli onlara göre ayarlıyor olmanız etken olabilir...

Belki bir tatile ihtiyacınız vardır...
Eşinizle başbaşa...
Kesinlikle.. ama bu pek mümkün değil

Evlilik 2. Çocuktan sonra resmen tepetaklak oluyor bizde çocuklar küçükken sürekli kavga ederdik çocuklar büyüdü uykuları düzene girdi ağlamaları kesildi şimdi dingin bir ilişkimiz var huzurluyuz çok şükür ama aşk da öldü bizde yalan yok :olamaz:

Evlilik 2. Çocuktan sonra resmen tepetaklak oluyor bizde çocuklar küçükken sürekli kavga ederdik çocuklar büyüdü uykuları düzene girdi ağlamaları kesildi şimdi dingin bir ilişkimiz var huzurluyuz çok şükür ama aşk da öldü bizde yalan yok :olamaz:
Ben iki güzel cümleye hasret kaldım ya.. ne biliyim ben aşk kadınıyım sanırım sevmeyi sevilmeyi hep çok sevdim bu benim için olmazsa olmaz bişey yani başımın okşanması yemek yaprken arkadan gelip sarılması ağlarken başımı omzuna yaslaması gibi açım ya bu hislere

Ben iki güzel cümleye hasret kaldım ya.. ne biliyim ben aşk kadınıyım sanırım sevmeyi sevilmeyi hep çok sevdim bu benim için olmazsa olmaz bişey yani başımın okşanması yemek yaprken arkadan gelip sarılması ağlarken başımı omzuna yaslaması gibi açım ya bu hislere
Zamanla olur herşey tabiki öküz değildir ama o dediklerin de artık rutin ilişkimizde olmuyor üzgün olsam teselli eder ama yaş ilerledikçe taktığın şeyler de azalıyor diğerlerini de bilemeyeceğim çocuklar büyüsün bakalım

eskiden çiftler evlendikten hemen sonra çocuk yaptıkları için ilk cicim aylarından sonra doğum stresi ve koşturmacası sıkıntıları başlatan evre olup çocuk sonrası ilginin ve alakanın çiftin birbirlerinden bebeğe kayması neticesinde kendine zaman ayıramamanın, yorulmanın ve eskisi gibi sevgi sözcükleri kullanmamanın sebebi evlilik görülmüş ancak günümüzde evlendikten çok sonra çocuk yapılmaya başlandığından mütevellit evliliğin ilk yıllarında aslında evliliğin aşkı öldürmediği antitezi öne sürülüp yıllar sonra aşkın meyvesi aileye katılınca da yanılmışık, aslında öldürüyormuş tümevarmına ulaşılmakta ancak yanlış olmamakla beraber yanılsamaktır.
evlilik değil maalesef çocuk aşkı öldürmektedir ancak çocuktan daha büyük aşk yoktur. o nedenle evli olup çocuğu olmayanlara tavsiyem aşkınızın kıymetini bilin, tadını çıkarın. çocuğu olanlar da aşkın bitişinin suçunu evlilikte değil bebekte arasınlar. yine de bebek olmadan biten aşklar olduğu gibi 3 çocuk yapıp hala aşkı devam edenler de vardır tabii ki. ancak dediğim gibi bir bebek bin aşka bedeldir. aşkların en güzelidir. boşuna aşkın meyvesi denmemiştir.

Mesela hafta sonu çocukları Kv ye bırakıp yakın yerlere 2 gün kaçamak yapmak güzel olur .

Siz durduk yere kocaniza sarılıp öper misiniz mesela? Espiriler sakalar yapar mısınız? Cilve vs? Bazen erkekler karşıda. İlk adımı bekliyor. Yorgun olduğunuzu istemediğinizi düşünüp ilismiyorlar. İlgi gösterince hoşlarına gidiyor. Bebekleriniz kaç aylık bilmiyorum. Uyuyunca en basitinden film açıp izleyin. Gece uyanırlar tabi uyutup devam edersiniz vs vs. Başbaşa olmak için vakit ayırın. Arkadaşlar demişler başbaşa dışarı çıkın yarım saat bile olsa çıkın boş boş yürüyün bir çay için dondurma yiyin vs. Keşke erkekler bunu düşünse ama her zaman olmuyor.

Çocukların yaşlar kaç bilmiyorum ama 3 ve 1 yaşlarında iki de bende var.
Gerçekçi bakmaya çalışıyorum. En azından 2 sene daha aşkımlı canımla sarılmalı hayatımıza zor döneriz biz :D
Hiç yoktan dediğiniz gibi yıpranan sinirler var.
Çocuklara tahammül etmek gün sonu olmadan en ufak patlamaya hazır hale getiriyor mesela beni.
Eşimin daimi sakin kalması lazım ki en azından kavga etmeyip asgari iletişim ile bir ilişki yürütelim.
Genelde sakin olsa da, kötü bir iş günü, ailelerin can sıkması yada çocuklara o da yardım ettiğinde ateşle barut oluyoruz ama genelde kullanıldığı anlamda değil :))
Geçer. Kendinize zaman ayırmak için aileleri kullanın. Anneanneye babaanneye bırakın çocukları gidin başbaşa vakit geçirin.

Bir de yaşadığınız sinir bozucu anlarda gülmek için sebepler ortaya koymaya bakın.
İşi biraz deliliğe vurmak iyidir :)

Back
X