Evlilik-ayrılık

minnak7

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2023
43
12
8
Merhabalar. Kısa süreli bir evliliğim oldu. İlgisizlik sevgisizlipe, sevgisizlik saygısızlığa dönüşmeye başladı. Boşanma kararı aldık ve evleri ayırdık. Davalarımız açıldı devam ediyor. 2 aydır da ayrıyız. Tekrar düşünmek için birbirimizden yakın zamanda zaman istedik. Sorunlarımız var, çözümlerimizde oluşmak için tekrar bir araya gelmelimiyiz diye düşünüyoruz. Sorum şu ki barışırsak bu ayrılık boşanma sorunlar vs birbirimize ilk zamanlardaki gibi bakmamızı etkiler mi ? Yakın zamanda görüştüğümüzde 2 aydır görmemenin de etkisiyle belkide ilk günki gibi heyecanlıydım. Sarılmamak için kendimi zor tuttum ama konuşmaya başlamak ikimiz içinde zordu. Biraz çekingen ve utangaç hissettim tam düşündüklerimi söyleyemediğim için. Hani bir iki sefer yeni tanıştığınız insanla görüşme gibiydi soğuk ve mesafeli. Barışırsak mesafelerimiz devam mı eder? Daha mı birbirimize yakın oluruz bilemiyorum. Evlilik sürecindede benimle çok şeyi paylaşmazdı. Benim onu açmadığımı söylemişti. Böyle böyle aramıza mesafeler girmişti. O mesafeleri nasıl aşabiliriz. Eski eş yada ayrılmış barışmışlar aradaki soğukluğu nasıl yok ediyorlar.

Yaşanan şeylerin niteliği de çok önemli.yani seviyesi.saygısızlığın seviyesi.evet ayrılıp barışınca eskisi gibi olabiliyorsun ama dozu önemli.eğer çok çok uzun süreler bu saygısızlık, ilgisizlik devam ettiyse gerçekten sevgi azalıyor.ama o seviyeye kadar gelmediyseniz daha da sıkı bağlanıyorsunuz eskisinden.tuz, biber gibi oluyor ama dozaj çok önemli.bıçak sırtı bir denge.demişsiniz ki boynuna sarılasım geldi.gördüğüme sevindim.eee daha o dozajı aşmamışsınız demekki.bence çekincerinizden kurtulun.arada sevgi varsa.ilk saatlerden eskisi gibi olunuyor merak etmeyin.ama.dikkatli olmak gerek.iki tarafında iyi niyetli olması gerek.

Boşanma kararı aldık ve evleri ayırdık. Davalarımız açıldı devam ediyor. 2 aydır da ayrıyız.

Sorum şu ki barışırsak bu ayrılık boşanma sorunlar vs birbirimize ilk zamanlardaki gibi bakmamızı etkiler mi ?
Şu boşanma lafı ağza bir kere alındı mı genellikle o evlilikten bir hayır gelmez.
Bu benim fikrim. Belki de boşanma eşiğinden dönüp çook mutlu olanlarda vardır ama benim gördüklerim ilk boşanma kararı aldığımda boşansaydım,10 yılım heba oldu vs gibi cümleler.
Düzelir,oturur gibi umutlarla ite kaka yürütülen evlilik .
Sebeplerinizi yazmamışsınız ama bu kararı boşuna almadınız mutlaka sizi huzursuz eden nedenler vardır?
Eğer çözülemeyecek gibi sorunlarsa çocuk yapmadan sen yoluna ben yoluma en iyisidir

Evet biraz detaylandırırsam, 8 ay beraber yaşadık aşağı yukarı bunun 3 ayı sorunluydu. Ben çevremden evliliğinle ilgili eleştiri aldım ve kötü bir psikoloji içerisindeydim. Eşiminde yanımda olmasını bekledim. Beklentimi dile getirmedim ama. Yavaş yavaş değersiz ve çirkin hissetmeye başladım. Cinselliktende uzaklaştım açıcası. Kilo almış gibi hissettim bedenimi görmesin vs. Derken eşimde uzaklaştı haliyle. Yavaş yavaş konuşmalar kesildi. İletişim yok gibiydi. Ufak tefek kavga ederdik. Sonra onunla sadece kavga ederken konuşabiliyordum ve daha çok kavga çıkarmaya başladım. Konuşsun benimle diye. Sonradan bu artık öfke haklılık güç savaşına dönüştü.sen erkek misin sen kadın mısın givi sözler vs Yavaş yavaş her kavgada kapıyı çekip çıkmaya başladı iyice yanlızlaşmış gibi hissettim. Böylelikle ayrıldık.

Eee ne konuştunuz tekrar bukuşunca? Ne dedi?

Belkide öyle tabi, her şey o kadar karma karışkk geliyor ki, yıllarını şu kısa ömürde heba etmek istemiyorsun. Barışarak ya da ayrılarak. Bu karışık düşünceler içinde tek emin olduğum şeyin sevgim olması.

Ayrılın.
Sizin ilişkiniz laçkalaşmış.
Her istediğini karşı tarafa söylersen bir gün işitmek istemediklerini duyarsın.
Sanırım doğru hatırlıyorum bu sözü

İyi de aynı şeyi eşiniz yapsa siz de uzaklaşırdınız. Sorunlarınız var, bir şeyler sizi rahatsız ediyor ve oturup kocanızla konuşmuyorsunuz. Belki konuşsaydınız yanınızda olurdu, endişelerinizin yersiz olduğunu sizi sevdiğini vs söylerdi. Adama hiç şans vermemişsiniz ki? Sonra da adam uzaklaşınca konuşsun yeter diye kavga edip durmuşsunuz.

Ayrıca ne gibi eleştiriler aldınız?

Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korktuğunu, sevdiğini sorunların çözümleri üzerinde düşinmemiz gerektiğini ve birbirimize zaman vermemiz gerektiğini.
Hmm.en azından doğru düzgün iletişim kurabilen, konuşmayı bilen biri.derdini bile anlatmaktan aciz o kadar çok erkek var ki.sizde duygular bitmemiş.hâlâ heyecanlandım falan diyorsunuz.eee bunları hissedebileceğin birini bulmak hiç kolay değil valla.hatta hayat boyu bulamayan var.görünce sevinmişsen tamamdır.şimdi ayrıl desem senin için tam olarak bitmediği için aklın hep bu ilişkide kalacak.acaba yeternce şans verdim mi elimdne geleni yaptım mı diye.karşı tarafın duygularını bilemem tabi.ama kendin için tekrar denemelisin.yarım kalmış gibi olup aklından çıkmayacak çünkü.tekrar dene ama çocuk yapma.dikkat et.belki evliliğe alışmak kolay olmadı ikiniz için de.kolay mı aynı evde yaşamak.kaç yaşına kadar tek yaşamışız.

İlgisiz ve sevgisiz kaldığımı, değersiz hissettiğimi tabikide söyledim. Değişen bşr şey olmadı.
Eleştirilere gelecek olursak biraz düzdn takıntılığı var. Ziyarete geldiklerinde bulaşık makinem bozulmuştu elde yıkamam gerekti ve misafirlerim varken bunu yapmamın yanlış olduğunu düşündüler ve herşeyi kontrol etmemem gerektiğini ve bunu derken sen böyleysen eşinde seni terk eder, istemez seni akışına bırak kirli dursaydı bak birgünlüğüne geldik bulaşık yıkadın, eşin olsaydı onunla vakit geçirmek yerine bunları yapsaydın arkasına bakmadan kaçardı kaçadabilir vs gibi.. belki öyle yapmamam gerekirdi ama bunu söylerken eşimi araya sıkıştırmamaları gerektiğini dişünüyorm halen

Evet çok doğru yorumladınız

Ex'ten next olmaz.
Barıştığınızda o ilgisizlik, sevgisizlik, saygısızlık 1-2 günden sonra devam edecek. Kimse değişmez. Yapmayın.

Ex'ten next olmaz.
Barıştığınızda o ilgisizlik, sevgisizlik, saygısızlık 1-2 günden sonra devam edecek. Kimse değişmez. Yapmayın.
Değişmez biliyorum. İlgisizliğinin sebebini anlayamıyorum, benden kaynaklıda olabilir diye düşündüğüm için tekrar bir şansımız olabilir diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…