Evlilik Baskısı

Alrin

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2023
7
1
16
24
Merhaba 24 yaşındayım üniversite okuyorum çevrem özellikle dayılarım,yengelerim bana sürekli sana koca bulduk ne zaman evleneceksin gibi yorumlarda bulunuyorlar. Bugün en basitinden bir manzar fotoğrafı paylaştım hemen alıntılayıp sana koca bulduk kocan geliyor üzülme mesajı yazdılar. Güzel bir manzara fotoğrafının altında bile bu yorumları ediyorlar hemen mutluluğumu söndürüyorlar gerçekten bıktım. Ben babasız büyüdüm ve yoklukla büyüdüm erken olgunlaştım ama çocukluğumu tam yaşayamadığım için çocuk ruhlu biriyim ve bana artık olgunlaş diyorlar. Çocuk ruhlu olmam olgun olmadığım anlamına gelmiyor. Kendileri gibi huysuz, her şeyi eleştiren, insanların hayatına laf uzatan biri olmalıydım sanırım.. Ben 30 lu yaşlarımda evlenmeyi düşünüyorum şu an okumak işimi elime almak daha önemli benim için. Bu konuları açmayın hoşlanmıyorum diye kaç kez söyledim benden önce daha evlenmemiş abim var ama ona bu kadar baskı yapmıyorlar. Büyüklerim diye alttan alıyorum ama artık dayanamıyorum. Bir daha bu laflar geldiğinde onlara ne diyebilirim ne desem bu sözleri keserler

Kimseye bir şey söylemek zorunda değilsiniz zaten söylemişsiniz anlamamışlar aynı şekilde konuşmaya devam etmişler artık size bu konuları açan insanlara mesafe koyun daha yaşı küçük okumak isteyen yeğenine sürekli evlilik baskısı yapan akrabalarınız hayatınızda olmasa da olur yani

Mesafe koymaya çalışıyorum ama aynı apartmanda yaşıyoruz bir yengem üstte bir yengem altta. Ben anneannemin ve dedemin yanında onlarla kalıyorum bir şey söylediğimde aramız bozulmasın diyorlar ben haksız oluyorum. Görmezden geldiğimde işin içine herkes giriyor bana ortamı bozuyorsun diyorlar. Bazen sadece kaçasım geliyor hibir yere sığmadım

Muhtemelen cevrelerınde yalakalık yapacakları bekar oğlu olanlar vardır .onlar ne derlerse desinler nıkah masasında evet diyecek olan sizsiniz sizin rızanız olmadan zorla kimse sizi evlendiremez okulunuzu bitirip kendı duzenınızı sağlamaya bakın
Görüştüğünüz ama bilmedikleri bi ilişkiniz var mı ?

Sessiz kalma mesela böyle dediklerinde sizin bulduklarınız sanki çok mu iyi de yengenin gözünün içine bak senin gibi hayatım olmasını istemiyorum de devam ederlerse çok iyiyse sen kendine al de

Sevgilim yok. Bugün gene geldi yengem mesafemi koydum hiç yüzüne bakmadan odama geçtim geldi gönlümü almaya çalıştı. Şaka yapıyorum falan dedi özür diledi şaşırdım yani. Şimdilik sorun yok gibi kolay kolay da özür dilemez artık kim konuştuysa Allah razı olsun umarım artık beni bu konuda rahtsız etmezler

Sessiz kalma mesela böyle dediklerinde sizin bulduklarınız sanki çok mu iyi de yengenin gözünün içine bak senin gibi hayatım olmasını istemiyorum de devam ederlerse çok iyiyse sen kendine al de
Bir daha aynı olay yaşanırsa kesinlikle diycem

Fotoğraflarını gizle her şeyini görmesinler. Bir şey söylediklerinde bu konuyu kapatır mısınız artık de tersle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…