Evlilik belirsizliğinden çok bunaldım

Bakın burada bazı arkadaşlar var, evlenmezse ayrılacaksan evlenmek sevmiyorsun, daha bir yıl olmuş erken söylemleri olmuş, öncelikle evlenmek istemenin , ya da evlenmek istemezse ayrılmak istemenin sevgiyle bir ilgisi yok, 20 li yaşlarda bi kadınlarda son dönemde daha çok duymaya başlıyorum bu söylemleri, onlara söyleyeceğim 35 yaşınıza geldiğinizde tekrar görüşelim. Bakın insanların yaşadığı çevreye ve kişiliğine göre kadın ya da erkek fark etmez evlilik düşünmeyebilir, cinselliğinde yaşandığı uzun süreli ilişkiler ona yeter, bu onların tercihidir ben bu insanlara saygı duyarım ancak onlarda diğerlerinin fikrine saygı duyduğu sürece. Bir kadın evlilik isteyebilir, sevgilisi kabul etmiyorsa ondan ayrılabilir. Bu onun evlilik merkalısı olduğunu, erkek arkadaşına aşık olmadığını göstermez. Lütfen bu konularda insanları bu şekilde yargılamayalım. Evlilik bir tercihtir. Ve bizim toplumumuzda hem dinen hem de sosyal açıdan kadınların yaşadığı ilişkilerde geçerli görülen bu kurum, anne olmak için olmazsa olmazdır. Bu nedenle evlilik istemeyen ya da çekincesi olan erkeklere saygı duyarken, ilişkilerinde bir süre sonra evlilik beklentisine giren kadınları da yaftalamaktan vazgeçelim. Süre konusunda da 1 yıl 3 ay kimine göre çok uzun kimine göre çok kısa gelebilir ama bu birazda yaşla ilgili birşey 20 li yaşlarda şartlar uygun değilse insan 3 senede bekler bu önemli değil ama ortada ciddi bir ailevi ya da maddi sebep yokken yaşlarda evlilik için uygunsa bir yıldan daha uzun ilişkide resmiyet oluşması açısından bir adım atılmaması, üstüne adamın buna ilişkin çekincesini açıkça belli etmesi ve evlilikle ilgili her konunun da kadının zoruyla gündeme gelmesi sorun. Yoksa konu sahibinin tek derdi de zaman değil anladığım kadarıyla sorun erkek arkadaşından bu konuda bir ışık görememesi.

Ben katiliyorum
Burda konu sahibesine evlilim delisi vb yazmislar ama bence alakasi yok. Burda 34 yasinda bir adam var ama diyor ki evlilikten korkuyorum. Eee peki sevdigi kadin icin sorumluluk altina girenler essek mi yani? Bu sekilde konusan bir erkek asla bana guven vermezdi, konu sahibesi guvenememekte, buraya konu acip akl sormakta hakli. Ben olsam boyle basiretsiz, kararsiz bir erkeketen sogurdum. Erkek dedigin biraz dik duruslu, kararli olmali.

Acı ama gerçek 30 yaş üstü iş güç sahibi bir adam 6 aydan sonra evlilikle ilgili ciddi bir adım atmıyorsa, o adam o kadınla kolay kolay evlenmez. Bakın insanların 20 li yaşlarda bu tip korkuları olabilir ama adam ömrünün yarısını bekar geçirmiş hala evlenme korkum var diyorsa o adam evlenmez en azından sizinle. Ayrıca sana bir abla tavsiyesi kimseye karşı kendini bu konuma düşürme,ne o öyle şu kadar zamanda şunu yaparız diye sanki sadaka verir gibi muallak cevaplar vermek. Bayanlara hep söylüyorum evlilik zaten kadını yıpratan ve kadına sorumluluk yükleyen birşey, yani korkması gereken sizken sanki sizle lütfedip evleniyormuş gibi tavırla hareket eden adamları etrafınızda barındırmayın. Bakın insan evlilik düşünmeyebilir bunu anllarım, o zaman öyle talebi olan insanla beraber olmayacak, ama sizin yapmanız gereken, size düşen evlilik korkum var diye kıvırttığında direk ayrılıp arkanıza bakmamaktı, sizi gerçekten seviyorsa ciddi adımlar atardı zaten ama siz iki tatlı lafa inanmayı seçmişsiniz. Bence düştüğünüz durum çok üzücü bunu kendinize yapmayın, bakın gerçekten aşıksanız ve evlilik olmadan yürütülen bu ilişki sizi tatmin edecekse devam edin yoksa yolunuza bakın, sizin gibi bir arkadaşım vardı, tam üç sene erkek arkadaşının korkusunu yenmesini bekledi. Adamın ağzında hep bir bekle şu zaman olacak şöyle olucak kendimi hazır hissetmiyorum lafları, bizim kızda hep bir ikna etme anlayış modları en son çocuk ayrıldı. Bizim arkadaştan ayrıldıktan sonra bir sene dolmadan bir kızla nişanlanmış senesinede evlendi. Sonradan öğrendiğimize göre tanıştıkları dönemde bu kızada yok ben evlilikten korkuyorum diye namelere başladığında, kız direk beklentilerimiz farklı diyip basmış tekmeyi , ne dese ikna edememiş, evlilik teklif etmiş kız kabul etmemiş, benim zorumla birşeyler olsun istemem ben böyle birşey istemiyorum diye , tam biray teklifi kabul etsin diye uğraşmış oğlan bu seferde, kız vazgeçmesin diye de 6 ayda nişanı düğünü hallettiler, mutlularmış, o kızı çok taktir etmiştim. Bir edene bir eden bulunuyor.

O kız cok dogru yapmış var ya...
Konu sahibi kesinlikle aynısını yapmalısım..
Oyalamalara gelme, avize vs o da oyalama zaten...
Senden somut adım gelmeyecek beklentilerimiz farklı de ayrıl...Emin ol peşine düşecek...

Korkma kaybetmekten korkma, çünkü bunu o anlıyor ve sen gidemediğin icin nasılsa cepte deyip uzattıkca uzatacak...Korkma ayrıl

Bu kendi evine esya alırken sevgiliye sormak klasik taktiktir...Daha once de rastlamıştım, parmağa bal çalmak....Eşya beraber seçilir zaten...

Cinsel hayat var ama cinsellige duskun bi adam değil. Zaten şu an ayrı sehirlerdeyiz. Birlikte hicbir şey yapamiyoruz neredeyse. Liseli gibi cafelerde oturuyoruz geldiginde. Benim anlamadigim beni sevdigini ailem dahil herkes goruyor söylüyor. Benim icin emek harcıyor. Her hafta beni görmeye geliyor. 9 kadar paralar harcıyor benim icin. Hediyeler alıyor. 7 24 arayıp mesaj atıyor. Bu kadar düşkün bi adam bana. O zaman neden evlilik konusunda adim atmıyor? Başkası olsa coktan sepetlemistim. Ama bu adam bana bu kadar düşkün diye oyalamadigina inandim.

Bunları yapması evlilik düşünüo anlamına gelmiyor emin ol...Bazıları sevio boyle ilgi verip karsıdakinin baglanmasını

Senin sorunun tam olarak cevabı şu videodaki ilk soru: tam senin konunu okuduyunca karşıma çıktı:

Bazı kadınlardaki evlilik erkeğe yarıyor filan kafası beni rahatsız ediyor gerçekten bu devirde evlenmek kolay mı bir düşünün hayat ne kadar pahalı her gün her şeye zam geliyor ama evde oturan kadınlar iki bulaşık çamaşır işi yapıyor diye evliliğin erkeğe yaradığını düşünüyor?
o yaptığın yemeğin çamaşırın deterjanının parası havadan mı geliyor?
bu devirde ev geçindirmek hele ki tek maaşla ciddi mesele o yüzden erkeklerin korkması çok normal.

bakma sen burdaki yok sevse hemen evlenir filan laflarına öyle hızlı evlilikler aynı hızla bitiyor.
bu ya evleniriz ya biter diyen kadınların da karşısındaki erkeği sevdiklerini de çok düşünmüyorum. amaçları evlilik gibi hani kim olursa olsun der gibi.
evlenmek istemek en doğal hakkkın ama bunu net konuşmanız lazım.
korkuları neler,
sen neden evlenmek istiyorsun,
evliliği ne sanıyor,

bunları detaylıca konuşunca her şey çözülür.
diretme, taktik maktik filan seni nikah masasına götürür belki ama aynı hızla mahkeme salonuna da yolunu yapar.

O kız cok dogru yapmış var ya...
Konu sahibi kesinlikle aynısını yapmalısım..
Oyalamalara gelme, avize vs o da oyalama zaten...
Senden somut adım gelmeyecek beklentilerimiz farklı de ayrıl...Emin ol peşine düşecek...

Korkma kaybetmekten korkma, çünkü bunu o anlıyor ve sen gidemediğin icin nasılsa cepte deyip uzattıkca uzatacak...Korkma ayrıl
Yalnız blöf için ayrılmak çok mantıklı değil, adam aman banane diyip geçedebilir, yani sonra adam dönmeyince çark edecekse hiç o toplara girmeye gerek yok. Ben orada o kadını kendini iyi tanıdığı ve kendisinede sorumluluk yükleyecek bir kurum için erkeği ikna etmeyecek , peşinde koşmayacak kadar değerli gördüğü için yazmıştım. Yoksa blöf için yapılacak iş değil zaten kız evlenme teklifinde de kabul etmemiş, adam baya uğraşmış gerçekten evliliği istediğini ispatlamak için.

Yalnız blöf için ayrılmak çok mantıklı değil, adam aman banane diyip geçedebilir, yani sonra adam dönmeyince çark edecekse hiç o toplara girmeye gerek yok. Ben orada o kadını kendini iyi tanıdığı ve kendisinede sorumluluk yükleyecek bir kurum için erkeği ikna etmeyecek , peşinde koşmayacak kadar değerli gördüğü için yazmıştım. Yoksa blöf için yapılacak iş değil zaten kız evlenme teklifinde de kabul etmemiş, adam baya uğraşmış gerçekten evliliği istediğini ispatlamak için.

Blöf için değil ki...1 yıl sonunda hala tanıstırmıosa adam zaten evlilik düşünmüyor...videosunu attım bak izlersin konuda var

Blöf için değil ki...1 yıl sonunda hala tanıstırmıosa adam zaten evlilik düşünmüyor...videosunu attım bak izlersin konuda var

neye dayanarak böyle bir şey söyleniyor?
elin adamı bişey yumurtladı diye körü körüne ona mı inanacaksın?
ailesiyle tanıştırmak bir evlilik göstergesi değil ayrıca burda nice aileyle tanışıp hüsrana uğramış konu sahibi var.
saçma genellemelerle olmaz bu iş.

Önünü görmek istemen normal, anliyorum seni.
Biraz daha beklemekte gayet mantikli.
Yine bir adim olmazsa ayrilirsin. Ama ikinizin de yaslari uygun olduguna göre, gereksiz yere uzatmanin anlami yok.
Anne babayla tanistirmakta o kadar zor olmamali.

Böyle durumlarda hemen tekmeyi basıyorum. Ben evlenmeyi düşünmüyorum diyene sen bilirsin diyorum. Ben 6 ayda evlenmiştim. 3 yıl zor boşandım adamdan. Evlilik bize zor adam bana lütfedecek ben de peki diyeceğim oldu başka isteği varsa onu da yapalım. Kendi haline bırak baskı yapma dışardan gözlemlemeye çalış. Sen kendi hislerine inan, yalan olduğunu hissediyorsan yalandır. Biri gider biri gelir bence.

Böyle durumlarda hemen tekmeyi basıyorum. Ben evlenmeyi düşünmüyorum diyene sen bilirsin diyorum. Ben 6 ayda evlenmiştim. 3 yıl zor boşandım adamdan. Evlilik bize zor adam bana lütfedecek ben de peki diyeceğim oldu başka isteği varsa onu da yapalım. Kendi haline bırak baskı yapma dışardan gözlemlemeye çalış. Sen kendi hislerine inan, yalan olduğunu hissediyorsan yalandır. Biri gider biri gelir bence.

eee 6 ayda evlenmişsin de bir hayır gelmemiş.. demek ki öyle erkenden arkadan atlı kovalıyor gibi evlenmek bir meziyet değilmiş..

Açıkçası benim de daha önce çok ilgili ama evliliği istemeyen bir sevgilim olmuştu. Yirmili yaşların ortasındaydık. Ben de evlenmek istemiyordum gerçi. Sadece hayatımda birisi olsun istiyordum. Yani koymadı bana ama eğer erkekleri biraz tanıdıysam muallakta bırakan erkek evlenmez maalesef. Otuz yaş üzeri için altı aydan sonrası artık evlilik kararının alındığı zamanlardır. Ne kadar ilgili olursa olsun, hatta sizi ne kadar seviyor olursa olsun bu kadar ısrar aşamasına getiren erkek evlenmiyor benim tecrübem ve gözlemime göre

Hayırlı olsun canim allah tamamina erdirsin inşallah. Iste siz en azından 3 4 ayda ailesini görmüşsünüz. ben daha ailesiyle yüzyüze gelemedim. ondan da geriliyorum biraz. Gerci uzak sehirde olmaktan da kaynaklaniyor olabilir. Ama ailede hic demiyor mu su görüştüğün kizi bi yemege davet et bakalim kimmis neymis gorelim falan.. davet etseler ucaga atlayıp gideceğim. Cok mu zor Yani..
Kuzeni hala yanında mı?

eee 6 ayda evlenmişsin de bir hayır gelmemiş.. demek ki öyle erkenden arkadan atlı kovalıyor gibi evlenmek bir meziyet değilmiş..
Sen laf sokunca ne oldu kazanmış mı oldun biz de yanlışlığından bahsediyoruz, keyfim ister yine evlenirim ama en azından bakış açım ve kalbim şükürler olsun iyi sen de iyi ol belki pozitif olursun bacım 😁😁😁

1 ayda evlenme teklif edip 3 ayda evlenenler 3 ayda da boşanıyor hiç şaşmadı bu:işsiz:acele etmeyin iyi tanıyın.

1. ayda evlenme teklifi almistim, cok beklemeden evlendik(3 aydan bile önce). Evliligimizin 6. yilina dogru gidiyoruz suan.
5 sene sevgili olup 3 ayda boşananlar da var👍
Ne zaman evlilik teklifi aldiginla alakali birsey degil bu.

Konu sahibi bence cok ustune gidiyorsunuz. Evlenmeyi dusunmyorum diyen adam bile asik oldugunda ve kafasina yattiginda zart diye evlenmeye karar verir gayet. Sizde boyle bir durum yok, benim de kuzenim beyaz esyalara kadar "eski" sevgilisine sorarak almisti simdi baskasiyla evli.

Kimisi de israr ede ede nikah masasina goturmeyi basariyor ama ne anlami var, birak kendi istesin.

Back
X