Acı ama gerçek 30 yaş üstü iş güç sahibi bir adam 6 aydan sonra evlilikle ilgili ciddi bir adım atmıyorsa, o adam o kadınla kolay kolay evlenmez. Bakın insanların 20 li yaşlarda bu tip korkuları olabilir ama adam ömrünün yarısını bekar geçirmiş hala evlenme korkum var diyorsa o adam evlenmez en azından sizinle. Ayrıca sana bir abla tavsiyesi kimseye karşı kendini bu konuma düşürme,ne o öyle şu kadar zamanda şunu yaparız diye sanki sadaka verir gibi muallak cevaplar vermek. Bayanlara hep söylüyorum evlilik zaten kadını yıpratan ve kadına sorumluluk yükleyen birşey, yani korkması gereken sizken sanki sizle lütfedip evleniyormuş gibi tavırla hareket eden adamları etrafınızda barındırmayın. Bakın insan evlilik düşünmeyebilir bunu anllarım, o zaman öyle talebi olan insanla beraber olmayacak, ama sizin yapmanız gereken, size düşen evlilik korkum var diye kıvırttığında direk ayrılıp arkanıza bakmamaktı, sizi gerçekten seviyorsa ciddi adımlar atardı zaten ama siz iki tatlı lafa inanmayı seçmişsiniz. Bence düştüğünüz durum çok üzücü bunu kendinize yapmayın, bakın gerçekten aşıksanız ve evlilik olmadan yürütülen bu ilişki sizi tatmin edecekse devam edin yoksa yolunuza bakın, sizin gibi bir arkadaşım vardı, tam üç sene erkek arkadaşının korkusunu yenmesini bekledi. Adamın ağzında hep bir bekle şu zaman olacak şöyle olucak kendimi hazır hissetmiyorum lafları, bizim kızda hep bir ikna etme anlayış modları en son çocuk ayrıldı. Bizim arkadaştan ayrıldıktan sonra bir sene dolmadan bir kızla nişanlanmış senesinede evlendi. Sonradan öğrendiğimize göre tanıştıkları dönemde bu kızada yok ben evlilikten korkuyorum diye namelere başladığında, kız direk beklentilerimiz farklı diyip basmış tekmeyi , ne dese ikna edememiş, evlilik teklif etmiş kız kabul etmemiş, benim zorumla birşeyler olsun istemem ben böyle birşey istemiyorum diye , tam biray teklifi kabul etsin diye uğraşmış oğlan bu seferde, kız vazgeçmesin diye de 6 ayda nişanı düğünü hallettiler, mutlularmış, o kızı çok taktir etmiştim. Bir edene bir eden bulunuyor.