Evlilik beni çok değiştirdi..kendimi tanıyamıyorum

eşiniz komplekse girdiği için böyle davranmış olabilir. sizden de yüz bulmuş sesinizi çıkarmadığınız için. evlendiniz diye karakterinizi sıfırlamak zorunda değilsiniz. istediğinizi izleyin sorarsa da canım bunu izlemek istedi deyin. bu kadar abartırsanız tepenize çıkması normal. tabi çok önemli yıkıcı olabilecek tartışmalarda alttan alabilirsiniz yeri gelince ama öyle hep tek taraflı olursa bu durum daha çok ezilirsiniz.

ben eskiden beri olaylara bağırarak hiddetlenerek tepki vermeyen biriyim aslında..
benim için herkes herşeyi yapabilir durumu olduğundan kimseye bişey demem karışmam.
ama artık izlediğim tv programına bile karışmaya başlayınca ve seviyesiz misin gibi konuşunca ben bunu izlemek istiyorum demem bile yetmiyor malesef..

ayrıca her uyarımda o kavgaya başlıyor..sonunda çok şiddetli bir tartışma tabi..en iyisi susmak diyorum..gönlü olsunda sussun

Canım, ben de tıpkı senin gibi yaşadığım şehirden farklı bir şehire geldim eşim için. Ankara'da bıraktım her şeyimi, ailemi çevremi arkadaşlarımı işimi ve İstanbul'a eşimin yanına geldim. O fedakarlığının nasıl bi duygu olduğunu çok iyi anlıyorum. Eşinin ailesine gelince dediklerin bana çok tanıdık :) Çünkü benim de eşimin ailesi öyle, kayınpederim çok iyi bir insandır beni kızından öte sever ama annesi ile yapımız çok farklı. Akşama kadar mutfaktalar çıkan yemek hazır mantı dedin çok güldüm :1: Çünkü bu manzaraya o kadar aşinayım ki... Annesinin yapamadığı yemekleri tatlıları sofraları kuruyorum hem de oyalanmadan vakit harcamadan :) Bunun annesinin suratında yarattığı hissi görmek nefis.. Hele ki eşim de överse... :1: Canım, eşinle durumuna gelince, asla ama asla kendini özgüvensiz hissetme, çünkü sen kendinde bunu hissetmeye başladığın anda eşinin sana saygısı ve duruşu da değişecektir. Tavrın duruşun güçlü ve net olsun,,, Erkeklere güçlü kadın lazım. Ayrıca bu kadar müdahele etmesine izin verme derim, sürdüğün rimele bile laf etmek senin ince ince içine işler, bi zaman sonra eşine nahoş duygular hissetmeye başlayabilrsin ki zaten başlamışsın anladığım kadarıyla. Bildiklerini yap bir şey için izin isteme sadece söyle, kendine özen göster kendine güven ve bir set çek, o set eşinin aşamayacağı bi set olsun, avantajlarını kullan. Prangalara bağlı gibi yaşamak değil senin hakettiğin eminim ki... Huzurunu yeniden yakalamanı diliyorum...

kesinlikle güzel bir mesaj yazmışsın..
ama rimeli elimden çekiyor sen bilirsin ama sürmesen daha güzel diyor..tamam aşkım sen yeterki mutlu ol diyorum
onda pek tepki yok tınnnnnn :)

yaşadığım yerden farklı bir yere evlendim geldim..
kendim mühendisim eşim lise mezunu bunu hiçbir zaman sorun etmedim yada dillendirmedim..
kendisi başlarda özgüveni çok yoktu ama zamanla askerliğini yapıp güzel bir işe girdi biraz da zayıfladı ve etrafında bir sürü insan olunca süslü püslü gözü açıldı..benim 4 4 lük olmam onu cezbediyordu ama o da artık herşeyi başarmaya başlamıştı..
neyse bir afatla evlendik..
eşimin ailesi çok enterasandı..aile bağlarımız kuvvetli diyorlar yılda 1 kere evime gelmiyorlar.sadece benim değil eltimede giden yok.
doğum yaptım kilolar azıcık kaldı,çalışmaya devam ediyorum ve yoruluyorum..
evde kızımı bırakmak başlarda hiç sorun değildi ama dillendikçe ondan ayrı duramaz hale geldim..
her haftasonu kayınvalidem yok pazar yok anneanneye yok güne götür beni diye eşimi arayıp duruyor
o kadar akıllı bir kadın ki zavallılıkla işlerini yaptırıyor ve kayınpederim çok saygın tanındık biri ona lafı geçmiyor artık adam da bıkmış bunlardan
bir yere gidecekler 5 saat hazırlık sürer mi ya?
akşama kadar mutfaktalar akşam çıkan yemek hazır mantı???
çok ağır kanlılar..
eşim de çok inatçı..artık sevgi mi desem saygı mı desem bitti.
işe giderken rimel sürme dikkat çekiyor peki aşkım diyorum..
eve gelince kadın programı izleme seviyeni düşürme diyor peki aşkım diyorum..
o renk giyme seni şişko gösteriyor peki aşkım ama ben onu çok seviyordum diyorum..
onu yapma böyle bunu yapma şöyle..
azıcık farkla bişey söyleyeyim yalancısın iftira atıyorsun diyor şok olup kalıyorum tabi

artık herşeye amenna demekten bıktım..imkanım olsa ayrılmak bile çok istiyorum

kayınvalidenin saatlerce mutfakta durup hazır mantı çıkarması..
eşinin kadın programı izleme demesi..
gerçekten çok ciddi problemler
dediğin gibi imkanın olsa da ayrılsan keşke

yani okurken dusundumde muhendis olan o lise mezunu siz olan siz olsaniz nolurdu acaba? yorum yapan arkadaslar gercekten dogru bir tesbitte bulunmuslar. esinize oyle her defasinda yuzune yuzune carparak degilde zaman zaman gereken hallerde yani o rimel surme bunu izleme vs gibi bereksiz yorumlarinda bulundugunda konumunuzu bi hatirlatin derim faydasi olacaktir. dahasi bir evladiniz var ve siz onun akli ermege basladiginda rol modeli olacaksiniz bu sekilde ona ornek olmak dogru mu sizce kaldi ki boyle giderse allah korusun kizinizin akli ermege basladiginda siz iyice sizlikten cikmis sinik ezik pasif olacaksiniz belkide yani cok uzgunum durum onu gosteriyor...

ben ev hanimiyim arkadaslarimda oyle bazen eslerden yana dertlesirken ah ah meslek sahibi olup calisip ayaklarimizin ustunde dursaydik boyle olmazdik diyoruz ama siz tam o insansiniz iste meslek sahibisiniz calisiyor ve ayaklarinizin ustunde duruyorsunuz e daha neden bilincsiz cahil bir insan gibi giyiminize tv nize varana kadar karistiriyorsunuz

:):):) süper bir yorum sizinki..
olay şu ki iyi anlaşılması açısından diyorum
ben çok anlayışı geniş bir insanım
mesela evli bir arkadaşım birinden hoşlandığından bahsetti ben hiç olumsuz bir tepki vermedim.sadece dönem döçnem her insanda bu tarz eğilimler olabileceğini ama geçici bir durum olduğunu evlenirken neler yaptığımızı kısaca anlattım.ve arkadaşım sonra bu durumdan kurtuldu en azından bu tarz duyguların herkeste olabileceğini farketti.
insanız her durumda olabiliriz diye düşünürüm.
eşime de hep öyle yaklaştım erkektir ezmeyeyim dedim
ama o bunu anlayamıyor.
tam tersi bir durum zaten olamaz sadece ben soğurum ama belli etmem
zamanla aşarız umarm.

kayınvalidenin saatlerce mutfakta durup hazır mantı çıkarması..
eşinin kadın programı izleme demesi..
gerçekten çok ciddi problemler
dediğin gibi imkanın olsa da ayrılsan keşke

bu yazdığında gerçekten ayrılmasını mı istedin anlamadım...bunlar mı çok ciddi problem..
ala ala burda insanlar neler çekiyor yuvasını yıkmıyor...yukarda sayılanlar için yuva yıkılcaksa bunu düşünebiliyorsa o insan hiç durmasın yıksın yani.. :19:

Siz bence çok alttan almışsınız kendi üstünlüğünüz olmasın diye elbette evde bence mesleklerle ilgiil üstünlük olmaz olmamalı iki kişi birbirini seviyor ve bunda asla lise üniversite diye ayrım yapılmamalı eve girildiği zaman ünvanlar dışarıda kalmalı ama eşiniz bunu yapamamış üstün olmaya çalışmış o açığı kapatmak için bence istediklerinzde ısrarlı olun savununn kendinizi ailesine karşı da. Biz de bir aileyiz bize zaman diye söyle kaynanın başında kocası var zaten.

ben bunu eşime güzelce anlattım..
biz bir aile olduk herkes kendi eviyle ilgilensin diye.
ama babamı biliyorsun eviyle pek ilgilenmiyor diyor.
ama adam haklı bence.
hadi kalkın dediği zamandan 1 saat sonra ancak kalkabiliyorlar.böyle oluncada kayınpederm hiç bulaşmak istemiyor.
adam tatile bile yurtdışında işim var diye gizli kaçamak gidiyor.
çünkü şahit olduğum kadarıyla bir tatil planı yaptık kıştan yaza gelene kadar o havuz istemem diğeri deniz olsun o olmasın bu olsun yanımızda yicek alalım gece gezmeyelim vs vs vs üfffff yani..adamda kendi kadar tatil ayarlayıp kaçtı gitti

yaşadığım yerden farklı bir yere evlendim geldim..
kendim mühendisim eşim lise mezunu bunu hiçbir zaman sorun etmedim yada dillendirmedim..
kendisi başlarda özgüveni çok yoktu ama zamanla askerliğini yapıp güzel bir işe girdi biraz da zayıfladı ve etrafında bir sürü insan olunca süslü püslü gözü açıldı..benim 4 4 lük olmam onu cezbediyordu ama o da artık herşeyi başarmaya başlamıştı..
neyse bir afatla evlendik..
eşimin ailesi çok enterasandı..aile bağlarımız kuvvetli diyorlar yılda 1 kere evime gelmiyorlar.sadece benim değil eltimede giden yok.
doğum yaptım kilolar azıcık kaldı,çalışmaya devam ediyorum ve yoruluyorum..
evde kızımı bırakmak başlarda hiç sorun değildi ama dillendikçe ondan ayrı duramaz hale geldim..
her haftasonu kayınvalidem yok pazar yok anneanneye yok güne götür beni diye eşimi arayıp duruyor
o kadar akıllı bir kadın ki zavallılıkla işlerini yaptırıyor ve kayınpederim çok saygın tanındık biri ona lafı geçmiyor artık adam da bıkmış bunlardan
bir yere gidecekler 5 saat hazırlık sürer mi ya?
akşama kadar mutfaktalar akşam çıkan yemek hazır mantı???
çok ağır kanlılar..
eşim de çok inatçı..artık sevgi mi desem saygı mı desem bitti.
işe giderken rimel sürme dikkat çekiyor peki aşkım diyorum..
eve gelince kadın programı izleme seviyeni düşürme diyor peki aşkım diyorum..
o renk giyme seni şişko gösteriyor peki aşkım ama ben onu çok seviyordum diyorum..
onu yapma böyle bunu yapma şöyle..
azıcık farkla bişey söyleyeyim yalancısın iftira atıyorsun diyor şok olup kalıyorum tabi

artık herşeye amenna demekten bıktım..imkanım olsa ayrılmak bile çok istiyorum

senin kocan buldumcuk olmuş belasını arıyor. o anası olacak kadın da bulmuş senin gibi gelini
yatıp kalkıp şükredeceğine oğlunu senden ayrı koyma derdine düşmüş..
bunlara haddini bildirmek lazım ama işde sen belli nazik, seviyeli birisin.
bunlara anladığı dilden konuşmak lazım oysa.
bir de ne demek kadın prog. izleme seviyeni düşürür. senin kocan önce bi kendi seviyesini
yükseltsin ondan sonra kadın prog. ları hakkında konuşmaya kalksın. :47::47::47::47::47::47::47::47::47::47:

Öncelikle erkek statü ve yaş açısından daima yukarda olmalıdır yada en kötüsü aynı seviyede olmalı. Erkek milleti egomanyak bir varlıkdır ve okuma yazma bilmesede kendini bi halt sanır. Bunun en onemli sebebi de ataerkil bir toplum olmamız. Kadın isterse alim olsun hic farketmez. Sizin en buyuk hatanız ki aşk da bir hatadır bence, erkegin sizin ondan üstün bilgi ve kültür seviyesinde oldugundan ilerde sorun olabilecegini dusunmemişsiniz yada cevrenizdekiler evlilik kutsaldır evlenince hersey yoluna gider gibi en nefert ettigim gerzekce bir lafı söylemiştir. Evliligin sihride kutsallıgıda tamamen kadına ve erkege baglıdır. O evlilik dunyadaki cennetde olur cehennemde. Kutsallık felan yalaaaannn. Bi erkek buzağı doğar öküz ölür. Bunu asla unutmayın. Ama öküzün cahili daha tehlikelidir.
Cahil cesareti ve aşşağılığı ve ilaveten erkek üstünlüğü bir araya gelince ortaya tahammül edilmez bir karışım gelir. Keşke evlenmeden önce daha çok araştırsaydınız. Hele birde ana/baba kuzusu , onlara baglı, onların ekmegini yiyen bir erkek se ki sizin ki oyle, o erkek ister brad pitt kadar yakışıklı olsa bile yenmez , dogrudan wc e atılıp üstüne 10 kez sifon cekilir hatta beton dökülür ki geri yüzüp cıkmasın. Sizin işiniz cok zor, Allah size peygamber sabrı versin diyorum.

kesinlikle her satirina katiliyorum.
baska da birsey soylersem ustune ayip olur...

Öncelikle erkek statü ve yaş açısından daima yukarda olmalıdır yada en kötüsü aynı seviyede olmalı. Erkek milleti egomanyak bir varlıkdır ve okuma yazma bilmesede kendini bi halt sanır. Bunun en onemli sebebi de ataerkil bir toplum olmamız. Kadın isterse alim olsun hic farketmez. Sizin en buyuk hatanız ki aşk da bir hatadır bence, erkegin sizin ondan üstün bilgi ve kültür seviyesinde oldugundan ilerde sorun olabilecegini dusunmemişsiniz yada cevrenizdekiler evlilik kutsaldır evlenince hersey yoluna gider gibi en nefert ettigim gerzekce bir lafı söylemiştir. Evliligin sihride kutsallıgıda tamamen kadına ve erkege baglıdır. O evlilik dunyadaki cennetde olur cehennemde. Kutsallık felan yalaaaannn. Bi erkek buzağı doğar öküz ölür. Bunu asla unutmayın. Ama öküzün cahili daha tehlikelidir.
Cahil cesareti ve aşşağılığı ve ilaveten erkek üstünlüğü bir araya gelince ortaya tahammül edilmez bir karışım gelir. Keşke evlenmeden önce daha çok araştırsaydınız. Hele birde ana/baba kuzusu , onlara baglı, onların ekmegini yiyen bir erkek se ki sizin ki oyle, o erkek ister brad pitt kadar yakışıklı olsa bile yenmez , dogrudan wc e atılıp üstüne 10 kez sifon cekilir hatta beton dökülür ki geri yüzüp cıkmasın. Sizin işiniz cok zor, Allah size peygamber sabrı versin diyorum.

:D:D:D bu yorumlar süper ya..okudukça mutlu oldum:)
haklısınız allah bana peygamber sabrı versin.
ama benim eşim biraz inat biraz cahil biraz da söz anlamayan biri
tatlı dille denedim heeee sen bunu kastediyorsaun diye direkt yüzüme söyledi güldüm geçtim FESATSIN dedi:)
ne yapam suç anladığınız gibi..
ses çıkarmıyorum yine bişey buluyor..çıkarırsam hepten kötü küsüp duruyor..

canım siz severekmi yoksa görücü usulüylemi evlendiniz evlenmeden önce aradaki ucurumlları farketmedinizmi:50:

canım her bir kelimene her satırına katılıyorum. ağzına sağlık, parmaklarına sağlık. ben seni çok sevdim valla, ay arkadaş olalım biz ya.
konu sahibinin kocası da hakketen senin dediğin gibi wc ye atılıp üzerine sifon çekmelik...
bu erkekler madem bu kadar anacı-babacı olacaklardı ne b.k yemeye evleniyorlar da elin kızının başını yakıyolar anlamam.
hepsini sallandırcan orta yerde kurutcan soylarını öyle sinir oluyorum bu tiplere :47::47::47::47:

senin kocan buldumcuk olmuş belasını arıyor. o anası olacak kadın da bulmuş senin gibi gelini
yatıp kalkıp şükredeceğine oğlunu senden ayrı koyma derdine düşmüş..
bunlara haddini bildirmek lazım ama işde sen belli nazik, seviyeli birisin.
bunlara anladığı dilden konuşmak lazım oysa.
bir de ne demek kadın prog. izleme seviyeni düşürür. senin kocan önce bi kendi seviyesini
yükseltsin ondan sonra kadın prog. ları hakkında konuşmaya kalksın. :47::47::47::47::47::47::47::47::47::47:

teşekkür ederim benimle ilgili olan kısımlar için.
eşimle ilgili de malesef haklısınız.
annem de öyle diyor bana hiç olaylardan bahsetmemiş olmama rağmen annem bir sözümden anlayıp bana sen seçtin gör şimdi ne olduklarını diyor. çok garip bir ailesi var malesef. ailedeki kadınlar malesef ki kaliteli değil cahil.

Bence siz esinize bir seyleri yansitmamak adina,
her seyi alttan alip,
ozguveninizi kaybetmissiniz.
Esiniz de siz alttan aldikca sinirlarini zorlayip
sizi sindirmis.

Rimele, izlenen programa karismak ne demek yahu?
Araya seviye karistirmak falan ...
bu dupeduz sahsiniza saygisizlik ...

Lutfen bunlara musaade etmeyin.
bugun rimel, tv programi olur, yarin baska seylerle olayi iyice arttirir...

:D:D:D bu yorumlar süper ya..okudukça mutlu oldum:)
haklısınız allah bana peygamber sabrı versin.
ama benim eşim biraz inat biraz cahil biraz da söz anlamayan biri
tatlı dille denedim heeee sen bunu kastediyorsaun diye direkt yüzüme söyledi güldüm geçtim FESATSIN dedi:)
ne yapam suç anladığınız gibi..
ses çıkarmıyorum yine bişey buluyor..çıkarırsam hepten kötü küsüp duruyor..

siz iyisi mi ses cikarmamaya devam edin.
o da tepenize binmeye devam etsin.

eşin senin karşında kendini ezik hissetmesin diye sen çok alttan alıyorsun itiraz edincede eşin sana fesatsın diyormuş :26:böylesine ne yapılır bilmiyorum ama gerekirse sert çık en azından izlediğin programa yada sürdüğün rimele kadar karışmasın.sana fesat demesin bunlar hoş şeyler değil:20:tatlılıkla yola getiremiyorsan biraz dişini göster canım benim aklıma başka birşey gelmedi:44:son olarak hiçbir erkek bu kadar fedekarlığı haketmiyor çok da alttan alma:31:

teşekkür ederim benimle ilgili olan kısımlar için.
eşimle ilgili de malesef haklısınız.
annem de öyle diyor bana hiç olaylardan bahsetmemiş olmama rağmen annem bir sözümden anlayıp bana sen seçtin gör şimdi ne olduklarını diyor. çok garip bir ailesi var malesef. ailedeki kadınlar malesef ki kaliteli değil cahil.

aaahhh ahh anası ne ki oğlu ne olsun bikere. neyse olan olmuş evlenmişin artık.
ama o kocana haddini bildirmek lazım ya.
bunlar önce eziktirler, sonra bulurlar iyi niyetli, kaliteli, eğitimli bir kadını.
sonra o kadın onu yükseltir, adam eder tabiri caizse..
sonra bunlara bi hava gelir. g.tleri kalkar..
burda kk da benzer konular vardı böyle, hatta bi tanesinde adam o kadar
havalanmıştı ki en sonunda karısını aldatmıştı.
pis köpekler :47::47::47:
sen seninkini o noktaya gelmeden dizginle, az ipini kısalt bakalım
öyle fazla hava yaramaz bunlara. :20:

bence eşine fazla taviz vermişsin aman ezilmesin aman komplekse girmesin demişsin ama o seni ezmeye kalkmış...bence fazla iyi niyetli olma ..sürekli bağır çağır kavga et demiyorum ama o seni eleştirince sende onu eleştir..sende ona karış onu yapma bunu yapma falan işte onun sana yaptıklarının aynısını sende ona yap..eşin için sakın sevdiğin şeylerden vazgeçme derim..

aaahhh ahh anası ne ki oğlu ne olsun bikere. neyse olan olmuş evlenmişin artık.
ama o kocana haddini bildirmek lazım ya.
bunlar önce eziktirler, sonra bulurlar iyi niyetli, kaliteli, eğitimli bir kadını.
sonra o kadın onu yükseltir, adam eder tabiri caizse..
sonra bunlara bi hava gelir. g.tleri kalkar..
burda kk da benzer konular vardı böyle, hatta bi tanesinde adam o kadar
havalanmıştı ki en sonunda karısını aldatmıştı.
pis köpekler :47::47::47:
sen seninkini o noktaya gelmeden dizginle, az ipini kısalt bakalım
öyle fazla hava yaramaz bunlara. :20:

benim eski kocada dedigin gibiydi.
sifonu cektim ustune :)

yaşadığınız sorunlar birçok kişinin başına farklı şekillerde gelebiliyor arkadaşım.ama burada önemli olan siz gerçekten eşinizi seviyor musunuz hala.yani yanlış birşey söylemek istemem ama sizde için için neydin ne oldun diyo musunuz eşinize.tabi ki eşinizin yaptıkları hiç hoş değil, savunalacak bir tarafı yok.eşinizi seviyorsanız bir yolunu bulup o şekildeki sözlerinden rahatsız olduğunuzu söyleyin.kayınvalide konusuna gelince bizzat benzerini yaşadığım için; söyleyebiliyorsanız güzellikle ama kararlı bir biçimde bizimde haftasonu çok işimiz oluyo anne eşimle bir yerlere gitme planlarımız var felan diye laf arasında söyleyin anlar herhalde...anlamadı ise arada tekrar etmekte fayda var.eşinizi seviyorsanız biraz uğraşın derim...

bence eşine fazla taviz vermişsin aman ezilmesin aman komplekse girmesin demişsin ama o seni ezmeye kalkmış...bence fazla iyi niyetli olma ..sürekli bağır çağır kavga et demiyorum ama o seni eleştirince sende onu eleştir..sende ona karış onu yapma bunu yapma falan işte onun sana yaptıklarının aynısını sende ona yap..eşin için sakın sevdiğin şeylerden vazgeçme derim..

aynen o yolu da denedim.
eleştirdim
dedim kollarında ne kadar çok çatlakların var.. çok kötü olmuşlar tüh tüh dedim..
bu sefer ezildi büzüldü ben yüzmeye başlıyorum spora gitmeme izin vermion vs vs vs..
bu seferde free takılmak istiyor:)

Back
X