• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik bu kadar mı önemli ?

Ben mi amormalim diye dusunuyorum:) 28 yasinda evlendim allahima bin sukur esim benim herseyim. Esimle evlenecegimi bilseydim 23 yasinda okul biter bitmez evlenirdim.onsuz gećen günlerime üzüluyorum ben :)
Evlilik nasip işi sen kendinide yirtsan o zaman gelmeden olmaz.laf edenlere nasip de geç.
Ben de bekar arkadaslarima üzüluyorum ama bekar olduklari icin degil 30 yasina gelmis ,hala brad pitt bekliyorlar ;evlenmek istiyorum dedikleri halde biriyle tanistirmak istediginde resmini görüp hemen hayir diyorlar.madem evlenmek istiyorsun bi gör konus sonra begenmediysen hayir de.adriana lima degilsin ki butun erkekler hayran degil sana hani.(arkadaslarim icin diyorum )
kriterleri dış görünüşle sınırlandırmak çok sığ olur.. brad pitt beklemek çok mantıklı değil ama beğenmediği biriyle de neden evlensin ki bekar kalmaya devam etmesi daha mantıklı o yüzden bir şey diyemem arkadaşlarınaaza da sonuçta onların kararı bana gelince ben anlaşma noktasında sorun yaşayanlardanım iyi ahlaklı ve beni anlayacak bir insan bulmam zor gibi geliyor.

ya boşversene bekara niye evlenmedin , evliye çocuğun yok mu , çocuğu olana kardeş yapmayacak mısın , 2 çocuğu olana 3. yü ne zaman yapacaksın ... bu liste bööööyle uzar gider. He de geç kafana takman hata. Kadının hayattaki misyonunu evlenip çocuk doğurmaktan ibaret sanan insan yorumları işte. Sorsan eşiyle hayalindeki evliliği yaşayan kaç tanesi vardır acaba :işsiz:

Selam hanımlar
27 yaşında bekar bir bayanım, çevremde çoğu tanıdığım evli hatta çocuklu.. Ben buna takılmıyorum çünkü kıyas yapılacak bir konu değil kimi erken evlenebilir kimi geç bu normal bir durum. Evlenmek istiyorum ama bu başkaları evlendi diye değil kendim için ve bazı şeyler için geç kalmak istemediğimden.
Mesele şu ki insanların evliliği bu kadar abartması canımı sıkıyor. Bekar insanlara acımaları mahrumiyet altında yaşıyormuş gibi bakmaları komik gelse de bir yerden sonra sinirimi bozuyor. İşini gücünü eline almış hayatını yoluna koymuş biriyim doğru kişi karşıma çıkmadığı için evlenmedim henüz. Tanışmak için de pek çaba göstermiyorum zaten doğru kişiyi arayarak bulacağımı da sanmıyorum karşıma çıkacaksa çıkartır Allah.
Arkadaşlarımın sürekli bir şeyler yapmam gerektiği iması canımı sıkıyor hayatımı yaşarken tanırsam tanırım sırf biriyle tanışmak için bir şeyler yapmak bana göre saçma. Bekarlık bu kadar mı kötü görülüyor ki çaba göstermeli oluyorum.
Kızların kadınların evliliği rekabete ve gösterişe dönüştüren.. nişandı düğündü derken ev fotolarıyla çocuk şovlarıyla devam eden sosyal medya hesapları bana saçma geliyor.. ama bunu söylemem bile kıskançlık olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bazen artık evleneyim de art niyetli yorumlara kapılar kapansın istiyorum acımalar, eleştirileri kıskançlık sanmalar bitsin istiyorum(istemesem de etkileniyorum sanırım yorumlardan)... ''Ya evliliği ne diye gözümde büyüteyim en salağı bile evleniyor işte'' dediğim için hoşlanmyorlar tabi benden ama işin gerçeği de bu değil mi ? Evliliğin marifet sanıldığı bir ortamda fazla mantıklı olmakla suçlandığım için üzülmeli miyim sevinmeli miyim bilmiyorum.. Evliliği asla yermiyorum hayatın bir parçası ama tek başına bir anlam ifade etmiyor.. pembe cupcake desenli tabaklara sahip olmakdan ibaret değil evlilik..
Oysa ki burada her gün bir sürü evli kadından memnuniyetsizlik ve pişmanlık dolu yazılar okuyoruz bir yerde bir şeyler ciddi manada çelişiyor olmalı masal görünümlü fotograf albümleri moda ama biraz yakından tanıma fırsatı olunca karısına horlayan erkekler görüyorum bolca. ..
Bunlar işin farklı bir boyutu konuyu dağıttım ama hal böyleyken neden bu sahte çifte standart ve bekarlara acıma.. fazla seçme evlen baskısı.. hatta suçlama ?
Senin dusuncelerin gayet mantikli evliliklerin hic biri sosyal medyadaki gibi degil onlar ani yasayamayanlar ve herseyi magazinsel yasayanlar. Evlenmek icin evlenme kesinlikle. Genellikle evlenince insan hemen arkadas veya kardesininde evlenmesini istiyor paylasim dedikodu yapabilmek icin sanirim bende ugrasirim arada kardesimle evlen diye ama kesinlikle bahsettigin sekilde degil takilma mahiyetli :) son soz kalbinin sesini dinle dis sesleri bosver ;)

Selam hanımlar
27 yaşında bekar bir bayanım, çevremde çoğu tanıdığım evli hatta çocuklu.. Ben buna takılmıyorum çünkü kıyas yapılacak bir konu değil kimi erken evlenebilir kimi geç bu normal bir durum. Evlenmek istiyorum ama bu başkaları evlendi diye değil kendim için ve bazı şeyler için geç kalmak istemediğimden.
Mesele şu ki insanların evliliği bu kadar abartması canımı sıkıyor. Bekar insanlara acımaları mahrumiyet altında yaşıyormuş gibi bakmaları komik gelse de bir yerden sonra sinirimi bozuyor. İşini gücünü eline almış hayatını yoluna koymuş biriyim doğru kişi karşıma çıkmadığı için evlenmedim henüz. Tanışmak için de pek çaba göstermiyorum zaten doğru kişiyi arayarak bulacağımı da sanmıyorum karşıma çıkacaksa çıkartır Allah.
Arkadaşlarımın sürekli bir şeyler yapmam gerektiği iması canımı sıkıyor hayatımı yaşarken tanırsam tanırım sırf biriyle tanışmak için bir şeyler yapmak bana göre saçma. Bekarlık bu kadar mı kötü görülüyor ki çaba göstermeli oluyorum.
Kızların kadınların evliliği rekabete ve gösterişe dönüştüren.. nişandı düğündü derken ev fotolarıyla çocuk şovlarıyla devam eden sosyal medya hesapları bana saçma geliyor.. ama bunu söylemem bile kıskançlık olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bazen artık evleneyim de art niyetli yorumlara kapılar kapansın istiyorum acımalar, eleştirileri kıskançlık sanmalar bitsin istiyorum(istemesem de etkileniyorum sanırım yorumlardan)... ''Ya evliliği ne diye gözümde büyüteyim en salağı bile evleniyor işte'' dediğim için hoşlanmyorlar tabi benden ama işin gerçeği de bu değil mi ? Evliliğin marifet sanıldığı bir ortamda fazla mantıklı olmakla suçlandığım için üzülmeli miyim sevinmeli miyim bilmiyorum.. Evliliği asla yermiyorum hayatın bir parçası ama tek başına bir anlam ifade etmiyor.. pembe cupcake desenli tabaklara sahip olmakdan ibaret değil evlilik..
Oysa ki burada her gün bir sürü evli kadından memnuniyetsizlik ve pişmanlık dolu yazılar okuyoruz bir yerde bir şeyler ciddi manada çelişiyor olmalı masal görünümlü fotograf albümleri moda ama biraz yakından tanıma fırsatı olunca karısına horlayan erkekler görüyorum bolca. ..
Bunlar işin farklı bir boyutu konuyu dağıttım ama hal böyleyken neden bu sahte çifte standart ve bekarlara acıma.. fazla seçme evlen baskısı.. hatta suçlama ?

Forumdaki 22 yasinda olup acaba hamile miyim cok istiyorum bebegim olmuyor diye konu acan kizlardan olmadiginiz icin ben sizin adiniza sevindim.

Ama evlilik cok guzel bir sey. Dugunum falan olmadi yani oyle isin gosteris kisminda olan boy boy nisan dugun ev bebek fotografi yayinlayanlardan degilim aklinizda boyle canlanmasin. Evde minik bir tanisma soz takma ardindan nikah oldu hepsi bu. Ama her sabah uyandigimda ilk esimi gordugum icin bile dunyanin en mutlu insani olabilirim. Tabii bu zorlamayla olmaz. Sirf evlenmek icin sizi sevmeyen ve sizin de sevmediginiz bir adamla evlenip hem adamin hem adamin ailesinin agiz kokusunu niye cekesiniz?

16 yasinda yurtta kalmaya basladim. Universite okurken gezdim tozdum, yurt disinda okudum 1 donem, ulkemizin bircok yerine gittim, derken 22 yasinda mezun oldum, calismaya basladim ve 24 yasinda evlendim.

Evlilik herkesin beklentisine gore degisir. O yuzden kimseyi yargilayamam. Ornegin 4 yillik.evliyim ama daha yeni cocuk dusunmeye basladim, o da sadece düşünmek yani...

Esimi seviyorum, onunla hayat daha keyifli. Hatta cocuk ihtiyaci da pek hissetmiyorum. İşte etrafa pek kulak asmamak lazim. Her konuda fikri var etrafin. Evlensen yasin geciyor korunma cocuk yap vs derler.
Derler yani, agzi olan konusuyor.

Dedigim.gibi herkes beklentisine gore yasar...

İnsanların bu çeşit baskıları, özel hayata müdahaleleri hayatımızın her anında var esasen.
Evlendiğinizde bu kez de çocuk için sıkıştırmaya başlarlar sorularıyla.

Takılmamak en güzeli. Hayat, kimin ne dediğini umursamak için fazla kısa. :)
Pembiş cup kekli evinde kim ne yapıyor, bundan da bize ne değil mi? İster paylaşsınlar, ister paylaşmasınlar, takipten çıkarmak yeterli.
Herkesin hayatına kimse karışamaz neticede :KK53:

Bekarlik sultanliktir bacim.
Ye ic gez eglen, yapmak istedigin herseyi yap. gonlunce yasa..
Yasin daha 27. hele bi 30 ol da ondan sonra dussunebilirsin dogru erkek cikarsa karsina..
Hos dogrusu da ayni yanlisi da ayni yola cikiyor zamanla..
bunu da yasayarak ogreniyorsun malesef..
simdiki aklim olsaydi asla ama asla evlenmezdimmm...

Selam hanımlar
Evlenince ilahi bi mutluluk geliyor ya ondan... başımız göğe eriyor.. herkes evlensin de mutlu (!) Olsun istiyoruz...

köküne kadar haklisiniz. bazı insanların tek başarısı "evlenmek"...
avrupada yaşıyorum ve tanıdığım hiçbir kadın evlenmek için çaba sarf etmiyor (ben dahil, nişanlıyım...30 yaşındayım )
-evim var, 10 yıldır...üçüncü mobilyalarımı aldım yani
-arabam var
-çevrem var
- erkek arkadaşım hep oldu
-cinsellik var
-tatil filan fişman zaten 15 senedir gitmediğim delik kalmadı

bunların hepsini ben kendime sunuyorum....

soru: niye evlenmek için yırtının demi? rahatım. bu rahatlığı kendim sağladım.daha demin konu okudum, kocası hamile karısına paket bisküvi için hakaret etmiş...

bu bence evlilik değil...

doğru insan, doğru zaman. bu iki faktör yerine gelince evlenirim.
Beni de alinnn oraya. Mahalle baskısından kusucam az kaldı. Bu yaşta yaşımıdaha da küçük söylüyorum yalan söylüyorum resmen onlara. 25 geç yaş mı ya ? İnsanlar kafayı yemiş sanırım. Bana geç kaliyosun diyorlar gerçekten bunaldım. Bu konu bana iyi geldi :KK51:

Konu sahibi arkadaşım insanlar hep konuşuyor. Türkiye'de evlilik resmiyette üremek için yapılıyor gibi. Genelde bakarsan anne olmak istiyorum artık falan diyorlar. Sevmeden gerçekten ben bu adamla yaşarım demeden çok zor olur diye düşünüyorum ben de. Bir yerde alisilir seversin diyorlar aynı insanlar ama insan sevmedigine de alışıyor bazen. Ne güzel hayatınız yolundaymis, 27 çok genç bir yaş bizim mahalle baskısına göre 22 bile geç bir yaş. Pek kulak aşmamak lazım ama anlıyorum sizi aynı baskı bende de var.:anneadayı:

Bir grup kadında var bu, maalesef. Takılmayın, 30 yaşında evlendim, çok mutlu olsam da asla "keşke daha erken evlenseydim" demedim. Doğru kişiyi bulduğunuza emin olana kadar evlenmeyin, acele etmeyin. Bu baskıyı yaratan, evliliklerini gözünüze sokup "senden öndeyim" imasında bulunan insanlar emin olun evliliklerinde mutlu değiller, bunu kapatma derdindeler.

Hayatta en çok gördüğüm ve de kendim yaşarken de onayladığım tespit, evinde mutlu olan dışarıya ilişmiyor. Öyle instagramdan, facebooktan ona buna laf sokayım, "bakın nasıl mutluyum görün de çatlayın ay çekemeyenler çatlasın bla bla" triplerine girmiyor. Evinde eşiyle, ailesiyle mutlu mesut yaşıyor, birileri ile yarışı ya da derdi olmuyor. 30 yaşıma kadar bana da demediklerini bırakmadılar, sizin hissettiğiniz şeyi yaşadım ikileme düştüm ama inatla bekledim. Şimdi kendi kendine aile hayatını yaşayan kesimdeyim. Dediğiniz gibi hayat, tabaklardan, evlerden mobilyalardan, bebekten, kocadan ibaret değil. Kendiniz için yaşayın, kendinizi bu tip insanlardan sıyırıp ufkunuzu aşın. Aşk, evlilik gelmesi gerektiği vakitte gelip sizi buluyor kalbinizi ferah tutun.
Tebrikler tespitlerinizle tam noktaya basmışsınız. Aile hayatı iyi olan gösteriiş zaten yapmıyor. Benimde komşum var 30 yaşında baskı yapıyorlar evlensin diye ben sinir oluyorum. Pazarcı bile baskı yapıyor kıza :oha: Sanki millete neyse. Evlenme arkadaş. Dediğin gibi tanışmayla olmuyor. Yazıldıysa oluyor. Ben asla evlenmem diyen kesimdeydim ama 19 da evlendim. Yazılmış yani, hemde internette tanıştım. Asla yapmam dediğim ve saçma bulduğum herşeyi yaptım :)

Ya valla bazı kadınlar evlilik cüzdanını eline aldığında kendisine nobel ödülü verilmiş falan sanıyorlar. Çocuk doğurduklarında da atomu parçalamaktan daha büyük bir şey yapmış gibi havalara giriyorlar.

Anneliği küçük görmüyorum yanlış anlaşılmasın ama doğanın bi parçası olağan bir şey bu, "ben oldum ben bi şey oldum" havalarına girmeye gerek yok.

Ne guzel yazmissin, 27 yasinda tum bunlarin farkinda olman ne guzel...

Bence evlilik icin erken yas yok eger gercekten cok severek evlendiysen istersen 18 yasinda ol yillar gecse de mutlu olursun. Anneannem 14 yasinda evlenmis, AMA cok severdi dedemi, dedem oldu 10 yil hala dun olmus gibi aglardi. 10 yil aradan sonra o da oldu.

Ben esimi 19 yasimda tanidim ve 3-4 yil pesimde kostu, Ben onu 3-4 yil boyunca sevmedim, sonra cok seviyor diye Kabul ettim, ee tabi gorusurken Ben de sevdim ama 1 yil kadar. Cilginlar gibi kavga ede ede ede evlendik. Dugun gunu kac damat uzerinde gelinlikle geline ayi gibi bagirir ki? Dusun...

Tum bunlara ragmen evlendim. Kavga dovus yetmedi Bir de cocuk yaptim. Pisman miyim, pismanim.... AMA ne yapalim Dayak da yesek dizimizi kirip oturacagimiz Bir kulturden gelmisiz, Ben bunlari asamadim, Evliligi Benim gibilere sor asil sen. Bu arada esim doktora yapan Bir muhendis yani egitimini sen dusun. Ailesi de sakin aslinda AMA okuzluk ruhunda var.

Biktim valla evlilikten. 5 yildir keske evlenmeseydim diye agliyorum. Keske var ya zaman geriye gitse, sadece esimle evlenme kismini degistirirdim yemin ederim. Yasin buyuk degil, evlenme lutfen.

Son düzenleme:
Bence evlilik icin erken yas yok eger gercekten cok severek evlendiysen istersen 15 yasinda ol
Buna inanamadim. Cocuk gelinlerin onemli bir sorun oldugu ulkemizde bu yazdiginiz kabul edilemez. 15 yasinda birisi COCUKtur, evlilik gibi ciddi sorumluluklarin altina girmemelidir.

Buna inanamadim. Cocuk gelinlerin onemli bir sorun oldugu ulkemizde bu yazdiginiz kabul edilemez. 15 yasinda birisi COCUKtur, evlilik gibi ciddi sorumluluklarin altina girmemelidir.
Ben o amacla demedim ki aklima bile gelmedi Ananemi ornek verdim sadece

Ben o amacla demedim ki aklima bile gelmedi Ananemi ornek verdim sadece
Anneanneniz de bir cocuk gelinmis, benim babaannem gibi. Onlarin mutlu oldugunu soylemeyin lutfen, o jenerasyon bir dokun bin ah isit jenerasyonu. Hayati tanimalarina, yasamalarina firsat verilmemis. Eger mutlu olduklarini soyluyorlarsa da bu baska careleri olmadigindandir.

Anneanneniz de bir cocuk gelinmis, benim babaannem gibi. Onlarin mutlu oldugunu soylemeyin lutfen, o jenerasyon bir dokun bin ah isit jenerasyonu. Hayati tanimalarina, yasamalarina firsat verilmemis. Eger mutlu olduklarini soyluyorlarsa da bu baska careleri olmadigindandir.
Aslinda tam olarak cocuk gelin degil, evlat lik gitmis. Yani annesini hic tanimamis, babasi da uvey anneyle evlenince sahip cikan olmadigi icin dedemin annesi babasi cok sevdiklerinden dedeme almislar AMA ilk cocuklari Yine 20 li yaslarda olmus. Yani aralarinda birsey olup olmadigi bile mechul zaten evlendikten sonra dedem askere gitmis iki yil sonra gelmis. AMA o hep cok mutluydu hic gecmisinden kotu bahsetmezdi, hic. Dedemi hep cok sevdi. Babannem de oyle. Baksana biz kac yil tanisak da, gorussek de sevmiyoruz. Benim burda deginmek istedigim. Bizim jenerasyonda sevgi ask ancak instagramda gosteris.

Eğer noktalama işaretleri ile yazıyı okunur hale getirseydin.. bu yazıyı ben yazdım sanacaktım. 27 evlenmek için zamanın gelmeye başladığını gösterir. Geç değil. Evlenme yaşına henuz gelmissin. Sunum meraklısı, kocişkocu tipler genelde evlilikten başka sermayesi olmayan tipler sosyal medyada hizla tırmanırken.. okuyan gelişen insanlar hızla yok oluyor. Evlenmek bir başarı değil. Eski kafalı düşüncelere kulak asma. Evlenmek ya evlenmemek birer tercihtir. Herkes evlenecek diye bir kaide yoktur. Bekarlık be. Kurban olduğum bekarlık. Boşversene kardeşim. Inan evlenme meraklısı tipler de sana özeniyor.

Ah bacıiiim Yasin kırka gelse ve evlenmesen :"Evlilik" de ne yau diyemezsin:)Bunlar hep 20li yaş dusunceleri:)

Oyleleri dar goruslu ve cahil canim. Bilinci ve farkindalik icinde yasayanlar bilir bunu.. Ve aldirmaz.
Evlenince hayatlarinda level atladigini statüleri yukseldigini saniyorlar iste:deli:

Toplumun geneli oyle oldugu icin baski hissederek kendi dogrularindan sasip gaza gelme. Evlenmek zor birsey degil. Onemli olan dogru kisiyle evlenmek.

Back
X