Bir grup kadında var bu, maalesef. Takılmayın, 30 yaşında evlendim, çok mutlu olsam da asla "keşke daha erken evlenseydim" demedim. Doğru kişiyi bulduğunuza emin olana kadar evlenmeyin, acele etmeyin. Bu baskıyı yaratan, evliliklerini gözünüze sokup "senden öndeyim" imasında bulunan insanlar emin olun evliliklerinde mutlu değiller, bunu kapatma derdindeler.
Hayatta en çok gördüğüm ve de kendim yaşarken de onayladığım tespit, evinde mutlu olan dışarıya ilişmiyor. Öyle instagramdan, facebooktan ona buna laf sokayım, "bakın nasıl mutluyum görün de çatlayın ay çekemeyenler çatlasın bla bla" triplerine girmiyor. Evinde eşiyle, ailesiyle mutlu mesut yaşıyor, birileri ile yarışı ya da derdi olmuyor. 30 yaşıma kadar bana da demediklerini bırakmadılar, sizin hissettiğiniz şeyi yaşadım ikileme düştüm ama inatla bekledim. Şimdi kendi kendine aile hayatını yaşayan kesimdeyim. Dediğiniz gibi hayat, tabaklardan, evlerden mobilyalardan, bebekten, kocadan ibaret değil. Kendiniz için yaşayın, kendinizi bu tip insanlardan sıyırıp ufkunuzu aşın. Aşk, evlilik gelmesi gerektiği vakitte gelip sizi buluyor kalbinizi ferah tutun.