Evlilik çok mu sıkıntılı

Evliliğe hazır olduğunuzu düşünmüyorum. Yani ufak tefek endişeler olur da sizinkiler fazla. Herkes anasının karnında yemek yapmayı iş yapmayı öğrenmiyor. Zamanla tecrübe edineceksiniz her şeyi. Bunun için laf edecek koca da koca değil benim gözümde. Karşıdaki insanı tanımanız lazım daha fazla. Bu sorduklarınıza tepki verir mi vermez mi diyorsunuz demek ki tanımamışsınız eş adayını.

Merhaba evli bayanlara sormak istiyorum. Ben Corona izin verirse birkaç aya evleneceğim. Zaten yapım gereği stresli biriyim. Sürekli evlilikle ilgili olabilecek problemler aklıma geliyor. Yani size manyaklik boyutumu şöyle anlatayım. Yemek yapamazsam? Evimi yeteri kadar temizleyemezsem beni pis olarak düşünür mü? Aynı wcyi nasıl kullanicaz? O saat 10da uyuyor diye ben de mi uyuyacağım. Ailesiyle ayda kaç kere görüşürüz gibi gibi. Ben kendi ailemi çok mu özlerim.(anneme çok bagimliyim) o kendi ailesinden ayrı yaşıyor. Eminim o da ozluyordur ama alışmıştır heralde..
Bir de üzerine buradaki kocam beni aldattı, bana şişko dedi, beni dövdü konularını görünce Allah diyorum sen yardım et. Yakın çevremdeki arkadaşlarımda sürekli evlilik zor, bide çocuk yaptık ,bosanicam birgün yeter diyorlar.
Ya kızlar bende ki bu kadar stres normal mi? Her zaman çekingen ve içe dönük biriyim. Ya evliliğe alışamazsam. Lütfen kırıcı yorum yapmayın.
14senelik evliyim,eşin anlayışlı sakîn biri olursa aileler sorun cikarmazsa ölene kadar devam edersin.Allah huzur mutluluk versin inşallah

7 aylık biri olarak yazayım. Sizin kadar olmasa da biraz çekimserlik gösterdiğim konular vardı ama hiç sorun yapmama gerek yokmuş. Bence bunlar çok gereksiz şeyler düşünmeye bile değmez. Keşke bunları düşüneceğime eşimin ailesini tanımaya çalışsaydım. Bu kadar saygısızlıkla karşılaşacağımı bilseydim..

Benim için evlilik evet güzel şey ama bekarken annemle babamla ya da kardeşimle tartıştığımda odama kapanır hayata normal devam ederdim. Eşle tartışınca hayat daha bi zehir oluyor bana 🤣 evlilik eşittir sıkıntı diyemem ama özen isteyen bir şey.
Aileyle yaşamak güçlü köklü bir bitkiyi beslemek gibi sulasan da sulamasan da bir şekilde büyüyor besleniyor. Evlilik orkide bakımı gibi özen istiyor kendi haline bırakamıyorsun.

Evleneceginiz kisinin evlilikten beklentisini iyi tartip hesaplayin.
Ben 2 ay yemek yapmasam eşimin umrunda olmaz.
Disardan soyler, kendi yapar.
Meslegim de ascilik. Yapsam en alasini yaparim ama bazen yorulmak istemiyorum ve yapmiyorum. Veya hic bir zaman bi yetebilme çabasıyla gosterisli, emek isteyen seyleri yapma zorunlulugu hissetmiyorum.

Ama yemek tuzsuz olmus diye kadin cinayeti de bu ülkede islendi. Karşınızdaki kisiyle bastan her seyi konusun.

Biriyle ayni wcyi paylasma kismini bilemedim. Wcye bu kadar anlam yuklemedim. Gecen bir uye esinin pislettigi tuvaleti ovma hayali kuruyordu. Böyle seylerim de yok, asik oldugum adamla ayni wcyi kullanmaktan rahatsiz olacak da degilim.
Yani ayni yataga girip sevisiyoruz.
Is arkadaslarimla, okullarda, bugune kadar bir cok insanla ortak wc malesef kullandim. Esimle kullanmak beni hic rahatsiz etmez, etmedi 10 yildir.

3 senelik evliyim .evimizde daha 1 kere sesler yükselmedi birbirimize.

Yemek yapmadığım çok oldu.

Temizliği eşim yapıyor zaten.

Ikimiz de anlayışlı ve hoşgörülüyüz.

Eşimle aramızdaki arkadaslik dostluk yakınlık o kadar farklı ki... nasıl ifade edebilecegimi bilmiyorum... o kadar iyi bir ikiliyiz ki...

ben zor durumda kalmayayim diye eşim sürünür.

Ayni şekilde ben de onu kırmamak icin üzmemek icin ne gerekirse yaparım.

Yani evlilik iyi ve seni seven bir insanla olduğu sürece gayet güzel.

Sorunsuz.

Elbette bazı şeyleri görmemek gerekiyor. Bazı şeyleri duymamak gerekiyor.

Geçinmeye gönlü olan 2 insan bir araya gelince geçinir.

Eğer seviyorsaniz ve seviliyorsaniz paniğe mahal yok. Bu kadar korkmayın.
Çok hoşsunuz teşekkür ederim. Allah daha çok huzur mutluluk versin

Nasıl biriyle evlendiğinlr alakalı bence. Doğru insan İsa evleneceğin kişi evlilik çok güzel birsey. Fakat kesilmemiş karpuz derler ya evlilik birazda öyle . Eminsen karşındaki kişiden evlendikten sonra da kendine güvenip taviz vermez isem karakterinden emin ol mutlu olursun . Bende evlenmeden yemek yapmadım hiç hep okul dersler şişen yemek yaptırmazdı. Evlendim o kadar körü yapıyordum ki eşim çok lezzetli olmuş diye tabağını bitiriyordu ben tadına bakınca berbat bir yemek olduğunu anlıyordum . Yavaş yavaş elimin ayarı oturdu iki yıl olacak mesela geçen yıl eşim itiraf etti aslında çok kötü yapıyordun ama kırmammak için söylemiyordum seni gaza getiriyordum dedi. Aile konusu bence özgür bir durum siz ne zaman isterseniz gidersin . Her zaman onun ailesiyle bir mesafen olsun ben çok yakın ne çok soğuk. Bu çok önemli . Temizlik de bence en kolayı her zaman bir düzenin olsun ama bu düzenini eşinle beraber oturt yani evde kalıplaşmış seyler olsun kirli çamaşırlar kirli sepetine gibi yada sigara vs için belirli yerler . Bitirilen tabak bulaşık makinesine gibi basit şeyler aslında hepsini duşumdugumde işini hafifletecek şeylerdir . Senin bir düzenin olduktan sonra eşin uyum sağlıyor başta . Ama başta bir düzenin olmazsa eşin de amann oda aynısını yapıyor deyip sallar bence . Aynı tuvalette bence sorum değil sonuçta o senin en yakının yani

Evleneceginiz kisinin evlilikten beklentisini iyi tartip hesaplayin.
Ben 2 ay yemek yapmasam eşimin umrunda olmaz.
Disardan soyler, kendi yapar.
Meslegim de ascilik. Yapsam en alasini yaparim ama bazen yorulmak istemiyorum ve yapmiyorum. Veya hic bir zaman bi yetebilme çabasıyla gosterisli, emek isteyen seyleri yapma zorunlulugu hissetmiyorum.

Ama yemek tuzsuz olmus diye kadin cinayeti de bu ülkede islendi. Karşınızdaki kisiyle bastan her seyi konusun.

Biriyle ayni wcyi paylasma kismini bilemedim. Wcye bu kadar anlam yuklemedim. Gecen bir uye esinin pislettigi tuvaleti ovma hayali kuruyordu. Böyle seylerim de yok, asik oldugum adamla ayni wcyi kullanmaktan rahatsiz olacak da degilim.
Yani ayni yataga girip sevisiyoruz.
Is arkadaslarimla, okullarda, bugune kadar bir cok insanla ortak wc malesef kullandim. Esimle kullanmak beni hic rahatsiz etmez, etmedi 10 yildir.
O nasıl hayalmiş ya🤣 bende çok kullandım ortak WC ama sevdiğim kişi benden asla tiksinmesin, bıkmasın , herşey dört dörtluk olsun vb mükemmeliyetçi bir kafaya büründüm.

Merhaba evli bayanlara sormak istiyorum. Ben Corona izin verirse birkaç aya evleneceğim. Zaten yapım gereği stresli biriyim. Sürekli evlilikle ilgili olabilecek problemler aklıma geliyor. Yani size manyaklik boyutumu şöyle anlatayım. Yemek yapamazsam? Evimi yeteri kadar temizleyemezsem beni pis olarak düşünür mü? Aynı wcyi nasıl kullanicaz? O saat 10da uyuyor diye ben de mi uyuyacağım. Ailesiyle ayda kaç kere görüşürüz gibi gibi. Ben kendi ailemi çok mu özlerim.(anneme çok bagimliyim) o kendi ailesinden ayrı yaşıyor. Eminim o da ozluyordur ama alışmıştır heralde..
Bir de üzerine buradaki kocam beni aldattı, bana şişko dedi, beni dövdü konularını görünce Allah diyorum sen yardım et. Yakın çevremdeki arkadaşlarımda sürekli evlilik zor, bide çocuk yaptık ,bosanicam birgün yeter diyorlar.
Ya kızlar bende ki bu kadar stres normal mi? Her zaman çekingen ve içe dönük biriyim. Ya evliliğe alışamazsam. Lütfen kırıcı yorum yapmayın.
Merhabalar endiseleriniz gayet normal öncelikle onu söyleyeyim:)
Bende yaklaşık 2 senedir evliyim ondan önce de 2 sene var eşimi 4 yıldır tanirim.
Evlenmeden önce makarna dışında yemek yapmadım. Evlendigimde de yavaş yavaş kolay yemeklerden basladim şu an yaprak sarma bile yapabilir duruma geldim cunku her sry elimizin altinda . Internet bunun icin bicilmis kaftan .
Eviniz pis oluversin. Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz bu bir kim daha temiz yarışması değil . Evi kirli bulanın eli kolu tutuyor çok şükür buyursun temizlesin.
Aynı tuvaleti kullanacaksiniz ama garip bir şekilde bundan tiksinmeyeceksiniz:) ben çok huyluydum ilk zamanlar benden sonra girince kokudan rahatsız olur diye çok utanıyordum o uyurken giriyordum tuvalete ama artık alistim sizde alışırsınız.
Ayni saatlerde uyuyup uyanmak zorunda elbette degilsiniz:) ben eşim olmadan uyuyamiyorum o yüzden tamamen kendi isteğim üzerine ben onu biraz bekliyorum o benim için biraz erken yatıyor ortayı buluyoruz .

Burada yazılanlar evet çok üzücü . Bir ara bende çok endiseleniyordum . Ama sonra bu minvaldeki konuları okumamaya karar verdim. Bence sizde öyle yapın.

Evlilik çok güzel bir şey. Hayırlısı olsun yolunuz bahtınız açık olsun

Evlendikten sonra hayatımda ne değişir gibi düşünceler oldu benim de. Ama sizinki farklı. Eşiniz olacak kişiden ya yaptığımı beğenmezse ya pis derse vs. diye bahsediyorsun. Sanki kendini sürekli beğendirmek zorundaymışsin gibi. Sanki aranızda bir samimiyet yok gibi.
Yemek güzel olmazsa olmasın ne olacak?
2 yıldır evliyim eşim geçen şakayla karışık 3 seferdir pilavın güzel oluyor diyor. Ben de gülerek önceden güzel değildi di mı diye karşılık veriyorum.
Yani yemek dediğin temizlik dediğin nedir hepsi halledilir. Profesyonel mükemmel olacak diye bsy yok. Birlikte yapar halledersiniz.
Sonra 10da uyuyor ben de o zmn mi uyuycam yazmışsınız. Uykun varsa birlikte uyuyun yoksa git tv izle vs. Hayat böyle kurallarla geçmez kı?
Yaşantın nasılsa öyle devam edeceksin bir bakıma. Birlikte yapacağınız pek çok şey olacak elbet..ama bir kural gibi burada yazmamızı bekleme.
Aradaki saygıyı sevgiyi kaybetmeden gayet de güzel evlilik yurutulebilir.
Yasiniz küçükse anneye bagimliysaniz kendi kararlarınızi alamıyorsanız o evlilikte sorunlar yaşarsınız.

Merhabalar endiseleriniz gayet normal öncelikle onu söyleyeyim:)
Bende yaklaşık 2 senedir evliyim ondan önce de 2 sene var eşimi 4 yıldır tanirim.
Evlenmeden önce makarna dışında yemek yapmadım. Evlendigimde de yavaş yavaş kolay yemeklerden basladim şu an yaprak sarma bile yapabilir duruma geldim cunku her sry elimizin altinda . Internet bunun icin bicilmis kaftan .
Eviniz pis oluversin. Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz bu bir kim daha temiz yarışması değil . Evi kirli bulanın eli kolu tutuyor çok şükür buyursun temizlesin.
Aynı tuvaleti kullanacaksiniz ama garip bir şekilde bundan tiksinmeyeceksiniz:) ben çok huyluydum ilk zamanlar benden sonra girince kokudan rahatsız olur diye çok utanıyordum o uyurken giriyordum tuvalete ama artık alistim sizde alışırsınız.
Ayni saatlerde uyuyup uyanmak zorunda elbette degilsiniz:) ben eşim olmadan uyuyamiyorum o yüzden tamamen kendi isteğim üzerine ben onu biraz bekliyorum o benim için biraz erken yatıyor ortayı buluyoruz .

Burada yazılanlar evet çok üzücü . Bir ara bende çok endiseleniyordum . Ama sonra bu minvaldeki konuları okumamaya karar verdim. Bence sizde öyle yapın.

Evlilik çok güzel bir şey. Hayırlısı olsun yolunuz bahtınız açık olsun
Teşekkür ederim yorumunuz için. Yani evli arkadaşlarıma soramiyorum çekiniyorum laf söz olur diye. Burada da sordum biri evlenme doktora git demiş 😅 zaten stresli ve endişeli yapım var. Umarım herşey güzel olur

%100 böyle hissediyorum. ☹️ Sanırım burada yazılan bazı yorumlarda görünce. Benim sorunum evlilik dışında biraz özgüven problemi gibi gelmeye başladı... Çünkü herkesin kendine güveni 4-4luk maşallah..
Burdaki yorumlarla degıl de ılıskınle alakalı bence.

İleri görüşlü, ensesi kalın (kendi işini kendi halleden) :D ve muhabbeti çekilir biriyse eş kişisi, kibarsa, eğlenceliyse, domuşuk biri değilse sende tripkolik değilsen gül gibi geçinirsiniz. Ben çok sinirleniyorum bütün işi bir günde bitirmeye çalışıp öldüm bittim herşey benim üzerimde diyen kadınlara. Her işi yapmaya alış eşine alıştır sonra yapmıyor diye dert yan. Yok öyle bir dünya evlilik hayatında ezik değil çatlak olacaksın (akıllı çatlak) bide eş kişisiyle hayatlarınıza çok müdahale etmeyin lütfen.

Back
X