Evlilik 😖😣

3 sene oldu ayrılalı tanısam da ssorun yaşarım diyip vazgeçiyorum bunu defalarca yaptım
Tanışın bence.Tanışmaya evlenmek için bir adım atıyorum gözüyle bakmamaya çalışın ama tanışayım reddedeyim bitsin gitsin diye de düşünmeyin.

Belki kalkıp gitmek istersiniz,belki de hoşlanırsınız.😊

Bence önyargılı olmayın. İkinci baharında çok mutlu olan birçok insan tanıyorum. Ben şans verin tanımaktan zarar gelmez diyorum. Tanıyın içinize sinmezse öyle reddedin. Ama mutlaka şans verin derim ben.

Karakterinize uygun bir eş karşınıza çıkarsa bence Evlilik muhteşem birşey.

-Bekarlık biryere kadar iyidir hoştur, sonra genelde bayar, yanlış yollara sürükler v.s
-Evlilik( saygı ve sevgi çerçevesindeyse) ömür boyunca devam eder, en güvendiğin arkadaşın, ailen, herşeyin olur. Huzur verir ve bu huzur büyüdükçe büyür.

Bir yandan okumak istediğinizi söyleyip diğer yandan habire evlilik, sevgili konuları açıyorsunuz bence ne istediğinize net olarak karar verin.

İkinci eşiniz de kötü biri çıkarsa bu sefer aile evine döndürmezler bunu da hesaba katın. Halanız da kim oluyor ki sizi evlilik işlerine sokuyor? Madem bu kadar iyi bir insan o zaman neden hiç okumanıza yardımcı olmadı bu muhteşem kişilik?

Gidip evlenseniz bu sefer cocugunuz da olur. O zaman işler kötü giderse nasil boşanip 7/24 sikayetlendiginiz baba evine, elinizde bi de coluk cocukla gireceksiniz hiç dusunuyor musunuz?
Bu sefer de cocugum var, meslek yok, iş aradim iş yok, ailem cok kotu gidemem napacagim diye soracaksiniz.

Bakın aşk evliligi de olsa (ki goruculu yapiyorsunuz siz yine) o evlilikte bir duruşunuzun olabilmesi için guvenecek bir şeyleriniz olmali. Ya kendi maddiyatiniza, imkanlariniza guveneceksiniz ya da arkanizda saglam ailenize guveneceksiniz ya da ikisi birden...
Sizde hangisi var? Hiç biri.

Boyle ortada kalmiş şekilde evlenen insanlar ezilmeye, deger gormemeye daha musait. Şuan bir şeyleri duzeltme şansiniz var ama bu evlilik kotu giderse ki bu ihtimal az degil daha zor olacak her şey
Umarim henuz evlilik tecrubesi yasamamis kadinlar da okur bu yorumunuzu. Soylediklerinizin her bir kelimesi hayat dersi gibi. Birak gorucu usulu evliligi senelerce ask yasadigin adamla bile evlensen guvenecek birseyleriniz olmali demissiniz ya ben bu lafin dogrulugunu 30 yasimdan sonra anladim. Kadinlar kendini garanti altina almadan (mesleginin olmasi, kenarda birikmisi olmasi, kendi arkasinda duracak bir ailesi olmasi vb.) beyaz atli prensle bile evlenmemeli.

Daha önce bir evlilik yaptım okumak için ailemin desteği yok uzun süredirde iş arıyorum bulamadim ( çocuğum yok ) baba kişisiylede hiç anlaşamıyorum derkennn bir tanıdık evlilik için aracı olmak istedi bu dönemde çok bunaldim kacacak delik arıyorum hayatımı kısaca özet geçtim hayalim kendi ayaklarımın üzerinde durup kendime yetebilmek lakin hayat beni çok bunalttı özellikle halam tanı diyor evlenmemden yana ama ben gerek geçmişte yaşadıklarım gerek burada okuduklarım gerekse çevreden duyduklarim ile evliliğe sıcak bakamıyorum eş ailesi sorunlarını düşünmek bile bana baygınlık geçirtiyor zira geçmişte bu konudan çok çektim.. herkes çocuk iyi diyor ilk evliliğim de aynı kelimeleri duymuştum evlendim ve kabusu yaşadım evlilik denince aklıma hep kötü şeyler geliyor yanlış mi yapıyorum ? Sizce hiç mi gerçekten düzgün sevilen mutlu ailesi olan bir kadın yok ? Reddetmeyi düşünüyorum sizce doğru mu yapıyorum fikirleriniz benim için önemli😕
Evlilige hazir degilsin.
Tanisma bile bosver
Daha ustunden atamamissin o gunleri.
Demekki senin icin halen uygun zaman degil.
Zaten sartlar olusunca, kendin istersin...
Suan senin icin uygun bir zaman degil hala. Soguyamamissin cunku ofke dolusun.
Tanisma bile...

Evet arıyorum evlilikte çok uzak geliyor herkesi redderek hata mi yapıyorum dedim ama doğrusu kendi ayaklarımın üzerinde durmak
Bak şöyle bir söz vardır. Yastık değişince kaderin değişmez.
Sen kendi ayakların üzerinde durursan kaderin değişir ancak.
Acele etme, tanımak istiyorsan tanı karşına çıkanları ama kendi ayakların üzerinde durmak istediğinde seni destekleyenler olsun hayatında.

Amacın seninde dediğin gibi sadece kaçmak evlendiğin kişi iyi olsun da kim olursa olsun önemli değil diyor gibisin. Bu şekilde yapacağın evlilik sana ne mutluluk ne huzur getirir.

Günlük ekmek çıkaran fırınlar gibi konu açıyorsun..
Konu fırını gibi,konu fabrikasi gibisin.
Benim dikkatimi ceken de o oldu.
Her konunun altına da çokça yazmış katılımcılar.
Merakım ; hiç ilerleme kaydettin mi ?
Yahut düzelme var mı ?
Sorunlarım çözüldü diye birşey dedigimi göremiyorum derdim var ki yazıyorum okumak yorum yapmak zorunda değilsin herkesin hayati kendine yeterince zor zaten

Sorunlarım çözüldü diye birşey dedigimi göremiyorum derdim var ki yazıyorum okumak yorum yapmak zorunda değilsin herkesin hayati kendine yeterince zor zaten
Yani bu kadar konu içerisinde 1 tanesi bile mi düzelmedi ?
Bu kadar yorum bu kadar fikir 1 tanesine bile mi katkı sağlamadi.
Derya deniz bilgileri olan,mantıklı düşünen bir çok kadın var.
1 görüş bile mi fayda etmedi ?
Hiç ilerleme kaydetmedin mi ?
Okumak zorunda degilim elbette ancak insan merak ediyor.
Yoruma açık olmayacaksan konu acmayacaksin,burada sana hakaret edilmedi, agresiflik anlamsız.

Daha önce bir evlilik yaptım okumak için ailemin desteği yok uzun süredirde iş arıyorum bulamadim ( çocuğum yok ) baba kişisiylede hiç anlaşamıyorum derkennn bir tanıdık evlilik için aracı olmak istedi bu dönemde çok bunaldim kacacak delik arıyorum hayatımı kısaca özet geçtim hayalim kendi ayaklarımın üzerinde durup kendime yetebilmek lakin hayat beni çok bunalttı özellikle halam tanı diyor evlenmemden yana ama ben gerek geçmişte yaşadıklarım gerek burada okuduklarım gerekse çevreden duyduklarim ile evliliğe sıcak bakamıyorum eş ailesi sorunlarını düşünmek bile bana baygınlık geçirtiyor zira geçmişte bu konudan çok çektim.. herkes çocuk iyi diyor ilk evliliğim de aynı kelimeleri duymuştum evlendim ve kabusu yaşadım evlilik denince aklıma hep kötü şeyler geliyor yanlış mi yapıyorum ? Sizce hiç mi gerçekten düzgün sevilen mutlu ailesi olan bir kadın yok ? Reddetmeyi düşünüyorum sizce doğru mu yapıyorum fikirleriniz benim için önemli😕
Evlenmek için evlenilmez

Alınmayın ama evlilik konuları düşünüp burada konu açmak yerine youtube da kpss, tyt videoları izleseniz eğitiminize daha çok katkısı olur. Okumayı çok istiyorum diyorsunuz ama icraate geçmiyorsunuz. Üzmek istemem sizi ama çalışmadan etmeden üniversite/memurluk ayağınıza nasıl gelebilir kendiliğinden?

Once ekonomik ozgurlugun olsun. Hayattaki amacimiz evlenmek degil. Hala, teyze, yenge vs ne dedigi hic onemli degil. Çok asik olsan bile once kendini garantiye al.
Evliliği bir kurtuluş yolu olarak görmekten vazgeçin, zaten bu konuda kötü bir tecrübe yaşamışsınız artık bunu anlamış olmanız gerek. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmadan evlilik düşünmeyin.
Meslek sahibi olmadan birdaha evlenme
Umarim henuz evlilik tecrubesi yasamamis kadinlar da okur bu yorumunuzu. Soylediklerinizin her bir kelimesi hayat dersi gibi. Birak gorucu usulu evliligi senelerce ask yasadigin adamla bile evlensen guvenecek birseyleriniz olmali demissiniz ya ben bu lafin dogrulugunu 30 yasimdan sonra anladim. Kadinlar kendini garanti altina almadan (mesleginin olmasi, kenarda birikmisi olmasi, kendi arkasinda duracak bir ailesi olmasi vb.) beyaz atli prensle bile evlenmemeli.
Sen kendi ayakların üzerinde durursan kaderin değişir ancak.
Alınmayın ama evlilik konuları düşünüp burada konu açmak yerine youtube da kpss, tyt videoları izleseniz eğitiminize daha çok katkısı olur. Okumayı çok istiyorum diyorsunuz ama icraate geçmiyorsunuz. Üzmek istemem sizi ama çalışmadan etmeden üniversite/memurluk ayağınıza nasıl gelebilir kendiliğinden?

Hayatta ekonomik özgürlükten, kendi ayakları üzerinde durabilmekten daha önemli bir şey yok.
Yukarıdaki alıntıları bir kez daha okumanı ve düşünmeni öneririm. Hızlı meslek olsun dersen kuaför, ağda, kişisel bakım, terzilik, aşçılık, tezgahtarlık (pazarlama)... çıraklıktan yetişip geçinebilecek paralar kazanmak mümkün. Okumak istiyorsanız internet ücretsiz ders videoları dolu.

Back
X