• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik de iş paylaşımı

comeback06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2016
686
119
103
36
kocam evlenmeden önce yardım ederim sana bir bi süpürür silerim diyordu hiç birini yapmıyor tamam çalışıyor diyorum kıyamıyorum ama sadece kıyafetlerine ellemiyorum kendi katlasın etsin diye onu da yapmıyor ve bana bağırdı bu kıyafetler nie hep burda diye sığmış hepsini üstüste zaten çok dağınık biri ev hanımları kocanıza evde iş yaptırıyor musunuz ? Kendi yapıyor mu ya da

Benim ki dokunmasin başka ihsan istemem.
Yardım ederken o kadar yavaş o kadar detaylı ki bir yatak odasi için abartmiyorum 3 saat ayirir kendine..Köşe bucak bırakmaz
O yüzden o otursun ben toplarım :D

Ama sizin durumunuz çok farklı bir de hesap soran cinsten.Bence taviz vermeyin o ev sadece sizin yaşadığınız yer değil dağıttığını toplamayı bilsin.

Bunun tek sorumlusu anneler oluyor maalesef..

Ev hanimiysaniz kocanız isteyken zaten evin islerini halletmiyor musunuz yani o gelcek yapsin diye bekletiyor musunuz anlamadim .Ben calisiyorum ustune de hamileyim .Esim sabah 8 aksam 10 calisiyor .O gelcek is yapsin diye beklesem herhalde evi bk götürür. Hamile degilken her yeri kendim temizliyordum .Yetisemedigim yerde esime soyluyordum yapıyordu .Simdi dusuk tehlikem oldugu icin sadece hafif seyleri yapiyorum gerisi kaliyor haftasonuna .Sen adama sunu sen yap sunu ben yapayim diye emir verirsen yapcaksa da yapmaz .Ama tatli dil yilani deliginden çıkarır. Ornek veriyorum canim cekyatlari çekemedim yardim eder misin vs.diye rica etmelisin ;)

yapar neden yapmasın,
çalışıyorken de çalışmıyorken de yemeği ben yaparım, o sofrayı toplar bulaşıkları yıkar mesela.
ben de o esnada çay vs hazırlarım.
bunun çalışmakla alakası yok ki, birimiz bir iş yaparken diğeri oturmaz, bizde rutin bu.

Şu an tam da konu üzerine geldi. iş sonrası arkadaşıma uğrayayım dedim rahatsızdı sonrasında eve geldim bisey yememiş benim gelip biseyler hazırlamamı beklemiş ben de insanım yaa hiç mi işin ucundan tutmaz yemin ediyorum deliricem artık yemek ütü bulaşık evi çekip çevirme her şey mo bana bakar yaaa ağlayabilirim her an sinirimden o derece ayarım su an esime

Çalışıyorsanız elbet yardım etmesi lazım ama ev hanımı olup ta iş beklemek bana da garip geliyo eşim zaten çok yoğun çalışıyor bide gelip iş hayatta yapmaz
Neden ki? Sofra kurulmasina yardim etmek, ayagindaki corabi cikarip makineye atabilmek, sabah uyaninca yatak toplamak ve cayi koymak icin ev hanimi olmak gerekmez bence.

Calismiyorum esime de pek bir sey yaptirmam aksama kadar zaten calisip yoruluyor. Kendisi evde bi seyler yapmayi cok sevdigi icin arada bir yemek yapma ben gelince x yapacagim der. Yuksekte oturdugumuzdan camlari icten ben distan o siler. Arada bir balkon yikar hastaysam ya da misafir gelecekse ben mutfakta hazirlik yaparken evi supurur vs. ama gerekmedikce yaptirmam:KK36:

Calisan kadinlarin kocasi elbette is paylasimi yapip uzerine dusen gorevi yapmali ama ev hanimlari dediginize gore calismiyorsunuz.adamin hem calisip hem eve gelip ev isi yapmasini mi bekliyorsunuz anlamadim ben?
Evet ben de beklerim is yapmasini. O evde yalniz yasamiyorum ki. Herkes bir ucundan tutarsa cok daha cabuk biter bana gore. Hem calismiyorum diye neden herseyi ben yapayim? Adam da isten gelip elinde telefon kanepede yayilsin degildir evlilik bence. Siz rahatsiz olmuyor musunuz bu durumdan misal?

Ben okuldan geldiğimde bile çok yorgun oluyorum, hiçbir şey yapmamama rağmen... bir de eşinizi düşünün. Küçük ev işleri bile yorucu geliyor insana. Bence çalışmıyorsunuz madem, o halde kocanızdan pek bi şey beklemeyin.

Canım çalışan bir kadın olsan sonuna kadar yaptır diyeceğim fakat ben ev hanımı olsam kendim eşime kıyamaz ve yapmasını beklemezdim yani. Zaten evdesin bence bir atlet çorap katlarsın yani. Bunu çalışan insanlar bazen yaptıramıyor eşlerine. Bence büyütme hiç..

Benim koca çok titiz güzel de yapar ama ben istemiyorum yapsın yardm etsin kendim yapıyorum zaten o yorulsun istemiyorum :KK200:ona kalsa yaparda yapmsn ben yaparım ona

Back
X