• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik de iş paylaşımı

kocam evlenmeden önce yardım ederim sana bir bi süpürür silerim diyordu hiç birini yapmıyor tamam çalışıyor diyorum kıyamıyorum ama sadece kıyafetlerine ellemiyorum kendi katlasın etsin diye onu da yapmıyor ve bana bağırdı bu kıyafetler nie hep burda diye sığmış hepsini üstüste zaten çok dağınık biri ev hanımları kocanıza evde iş yaptırıyor musunuz ? Kendi yapıyor mu ya da
çalıştığım halde yapıyorum butunev işlerini ayda yılda bir çamaşır toplar, nevresim geçirmeye yada süpürmeye yardım eder o kadar.. sadece ütüsünü ben yapmam kendisi halleder. ama dağınık değildir.
ev hanımı olsam eşimden iş beklemem ama zaten tüm gün evdesiniz haftanın bir gününe temizlik diğerine ütüyü sığdırsanız kalan günler tek yapmanız gereken yemek ve gunluk rutın ısler yetısememe ımkanınız yok , ayy cok yoruldum da dıyemezsınız vaktınız bol...

benim eşim benden 100 kat güzel yapar daha düzenlidir sağolsun
insanın kendisiyle alakalı bir durum :kahve:

kocam evlenmeden önce yardım ederim sana bir bi süpürür silerim diyordu hiç birini yapmıyor tamam çalışıyor diyorum kıyamıyorum ama sadece kıyafetlerine ellemiyorum kendi katlasın etsin diye onu da yapmıyor ve bana bağırdı bu kıyafetler nie hep burda diye sığmış hepsini üstüste zaten çok dağınık biri ev hanımları kocanıza evde iş yaptırıyor musunuz ? Kendi yapıyor mu ya da
eğer çalışmıyor olup evde olsaydım hiç yaptırmazdım, şuan ikimiz de çalıştığımız için sağolsun bana çok yardım ediyor, siz de evdeyseniz yapıverin bir zahmet

Evin gecimi icin disarida calisma gorevini tek basina esinize yukluyorsunuz ama.. Tamam evde tek siz yasamiyorsunuz ancak o evi gecindirmek icin gerekli finansmani da esiniz disarida en az 8 saat calisarak sagliyor. Tek yasamadiginiz icin is bolumu yapmis olmaniz gerekir. Esiniz disari isini siz iceri isini yaparsiniz.. Dedigim gibi kisisel islerini yapmali ancak esinizden hem disari isinde hem de evde ev islerinde calismasini beklemek bencillik degil mi? Insan isten donunce gercekten masadan bir tabagi kaldirmak bile guc geliyor. Dedigim gibi siz istediginiz zaman mola verebilirsiniz. islerinizi öteleyebilirsiniz. Patron sizsiniz ancak esiniz icin durum ayni degil. Kendi isini yapsa bile ticaret bekletmeye gelmez. Belli bir rutini var. Calismayan kadinlarin eslerine daha anlayisli yaklasmasi gerektigini dusunuyorum. Gercekten aksam isten gelince insan temel ihtiyaci olan yemek yeme faslini bile zorla gerceklestiriyor.
ne kadar bencil kadınlar var ya cidden şaşıyorum yani, böyle bencil insanların karşılarına da böyle insanlar çıksın ki anlasınlar

Bu tamamen ailenin yetistrme tarziyla ve tabii adamin fitratiyla alakali.
Esim kendi yapabilecegi seyleri benden istemez. Herkesin isi ayri. Bende ondan muhtesem yemekler beklemem cunku ilgisi yok. Hasta oldugumda ya da yapamadgmda bana yardmci oluyorsa gun icindede kendi yapabilecegi seyleri benden istemyorsa bu kafi benm icin.
Ben suan calismiyorum evdeym. Hamile oldgum icin ekstra yardmci olur ama normal zamanlarda ondan utu yapmasini temzlik yapmasini evi derleyip toplamasini beklemiyorum.

Evde olduğum dönem doğum sonrası 6 ay kadar olduğu için gözlemlerime göre çalışırken de çalışmazken de yardım eder diyebilirim. Çünkü ben iş yaparken yayılıp yatmaz. Mesela ben süpürmeye, cam silmeye vs. kalkışırım bırak ben yaparım der. Ama onun iş yapması için benim kalkışmam şart onu anladım. Yoksa erkekler temizliği hep geri plana atar. Kadınlar gibi değiller.

Ev hanımı olsaydım ve rahat iş yapabilecek durumda olsaydım(çocuğum küçük iş yaptırmıyor) o işteyken zaten temizliğimi yapardım. Ona yardım edecek durumlar sadece yemek, bulaşık yerleştirme, çamaşır katlama gibi şeyler olurdu. Ama dışarıda çalıştığım için evde her işimiz ortak. Beraber yaparsak tek taraf telef olmaz.
İş yapmayan adamların önüne yemek koymak için dört dönmeyin bir zahmet..

Yaşasın çalışmak :işsiz:
Ben yemek yapsam eşim sofra kurar kaldırır bulaşığı asla elletmez, çayı koyar.
Toz alsam evi süpürür vileda yapar.
Çamaşır assam katlar. Bütün ama bütün iş bölüşülür bizde.
İlk zamanlar benim eşimde biraz sallamıştı, sonra baktı o yapmayınca ben hiç yapmıyorum sonra bana ayak uydurdu sağ olsun. Şimdi bir iş söylemem bile gerekmez ben oturmadan asla oturmaz.
Baştan tutumunuz ne olursa öyle gider üzgünüm

adam hem çalışıp hem de evde iş mi yapacak
bütün gün evdesiniz
biz ne yapalım günde 10 saat çalışıyoruz.

Aynı benım eşimi tarıf etmışsınız Gıyıp çıkartıp atıyor eve geliyor yemek yeyıp uzanıyor ben çocuğu besle mutfağı topla mahvoluyorum ama dağınık olsada bırsey deme huyu yoktur senın eşin gıbı ☺️Soyluyorum yardım et bı lavobodan çıkınca çif dok fırçala falan hayatta yapmıyor artık çözümü buldum hıc bır şey demıyorum ama ıkı haftada temızlıkci alıyorum detaylı temızlık için sizde oyle yapın canımıza yazık
Çocuk olunca isterim çünkü yetiştiremem eşim yapmaz

Konu sahibi zaten kocam evi supurmuyor hali silmiyor dememis, kisisel esyalarini katlamak ve toplamaktan bahsetmis. Konumuz o aslinda. Ve benzerleri. Yani uzerinden cikardigini katlayabilmek,sofradaki tabagini kaldirabilmek gibi isler.

Bu arada cocuklu evde mola verilmiyor malesef. Hele ki benimki gibi bir cocuksa. Disarida calismak cok daha kolay. Evin finansmani konusunda da soyle bir durum var,kimse parasini veriyor diye isi gucu esine yikmamali. Bunun icin meslekler var. parasini veriyorsan yaptirabiliyorsun ama hayati paylastigin insana bunu soylemek bana gore kabalik. Kac tane ev hanimi vardir ki sabahtan aksama kadar yatan? Illa ki bir is yapiyordur butun gun. Ev isi dedigimiz sey cok genis bir kapsam. Asla da bitmez.

Gunumuz kadini zaten cok guclu. Cocuk bakmak disinda evde oturmak istemiyor kimse. Hoslarina gitmiyor hakli olarak. Sebebi de buyuk olcude butun islerin uzerine yikilmasi. Ayagindaki corabi cikarip makineye atmaktan aciz kocalar. Tabi bana gore oyle. Herkesin fikri :KK66:
Dün bende çalışıyım dedim olmaz dedi anlaştık biraz o katlayacak biraz ben de gene katlanmadan işe gitti bana bıraktı

EĞER ev hanımı iseniz neyin iş paylaşımını istiyorsunuz anlamadım.
Bunu bir kuralmış gibi eşinize empoze etmeniz yanlış.
Ama çalışıyor iseniz tabiki yardım etmek zorunda .
TABİ BUNU zorunlusun gibi değilde yumuşak söyleyerek evliliğinize saygınıza zarar vermeyecek şekilde yapmalısınız.
Zira adam işten yorgun geliyor birde ev işi ile mi uğraşsın.

EĞER ev hanımı iseniz neyin iş paylaşımını istiyorsunuz anlamadım.
Bunu bir kuralmış gibi eşinize empoze etmeniz yanlış.
Ama çalışıyor iseniz tabiki yardım etmek zorunda .
TABİ BUNU zorunlusun gibi değilde yumuşak söyleyerek evliliğinize saygınıza zarar vermeyecek şekilde yapmalısınız.
Zira adam işten yorgun geliyor birde ev işi ile mi uğraşsın.
Ev işinden kastım kendi kıyafetleri bu evin işi mi ?

Evet ev işi .
İşten gelince haşatım çıkıyor tabiri caizse oda bilgisayar başında yada üretimde kontrol düşünün.
Birde eşiniz vucut +kafa yoruyorsa bu ona çok ağır gelir.Adam uzanmak bir bardak çay içmek ,azıcık sohpet etmek ister.
Ama yok mesela siz kahvaltı hazırlarken o çay katabilir ocağa yada masa ttoplanmasına yardım edebilir.sıkıntı yok.

Kişisel algılamayın lütfen,sadece fikir ve doğru bulmuyorum.

Keza çalışan bayan olarak hafta sonları evdeyim.
Mesela cumartesi Akşama kadar 2 küçük çocuk ev işi yemek çamaşır şu bu gibi şeylerle işimi bitiriyorum.
Pazar günü silme süpürme gibi şeylerle iş bölümü yapıyoruz.
Ama bunu zorunlusun gibi değilde anlayacağı dilden yumuşak bir şekilde rica ediyorum.

Bu daha kotu evin isini yapip esinizin kisisel esyalarinin toplanmasina yardim etmemek bence cok kirici. Adam kazandığı parayi sizle harcarken iki kiyafeti katlayip koymamak neden ?Utulemek bile degil katlamak .Bence zor oldugu icin degil de biraz inatlasmadan dolayi boyle yapiyor gibisiniz .

Evet ev işi .
İşten gelince haşatım çıkıyor tabiri caizse oda bilgisayar başında yada üretimde kontrol düşünün.
Birde eşiniz vucut +kafa yoruyorsa bu ona çok ağır gelir.Adam uzanmak bir bardak çay içmek ,azıcık sohpet etmek ister.
Ama yok mesela siz kahvaltı hazırlarken o çay katabilir ocağa yada masa ttoplanmasına yardım edebilir.sıkıntı yok.

Kişisel algılamayın lütfen,sadece fikir ve doğru bulmuyorum.

Keza çalışan bayan olarak hafta sonları evdeyim.
Mesela cumartesi Akşama kadar 2 küçük çocuk ev işi yemek çamaşır şu bu gibi şeylerle işimi bitiriyorum.
Pazar günü silme süpürme gibi şeylerle iş bölümü yapıyoruz.
Ama bunu zorunlusun gibi değilde anlayacağı dilden yumuşak bir şekilde rica ediyorum.
Size sonuna kadar katılıyorum .Erkekler emri vakiden zaten nefret eder .Ama yorgunlugunuzu belirtip isin ucundan tutar misin derseniz neden yapmasin ki .Haa şöyle erkek tipleri de var .Eve ekmek getirmez kazandigini disarda yer icer kadindan hizmet bekler .Bu tiplere her sey mustehaktir.Ama saglikli bir evlilikte boyle degil

Temizlik misafir gelmedikce ve bir durum olmadikca haftada 1 yapiyoruz ben banyo tuvaletleri camasir sularken (ne yazikki 3 tane zaman aliyor.) o tum evi supuruyor pesine siliyor ben tozlari alirken etrafi topluyor camasirlari beraber katlariz. Yemek kahvalti hep beraber hazırlariz hafta sonu. Hafta ici o benden once geliyor eve. Masayi hazırlar bende toplamasini yaparim.

Size sonuna kadar katılıyorum .Erkekler emri vakiden zaten nefret eder .Ama yorgunlugunuzu belirtip isin ucundan tutar misin derseniz neden yapmasin ki .Haa şöyle erkek tipleri de var .Eve ekmek getirmez kazandigini disarda yer icer kadindan hizmet bekler .Bu tiplere her sey mustehaktir.Ama saglikli bir evlilikte boyle degil

+1 +1

Ama ben esimden daha agir kosullarda calisiyorum. Yardim etmese yetisemem. Fakat ev hanimi olsaydım o gelene kadar tum isimi bitirmek isterdim ki onunla daha fazla vakit gecireyim. Yapamayacagim birsey olursa ondan rica ederdim.

Biz eşimle birlikte yapmaya başladığımızda o kadar çok uzuyor ki süre ben bira tez canlıyımdır. Kafamdaki programa uymak isterim. O yüzden çok fazla yardım istemem kendisinden ama yardım istediğimde de elinden geleni yapar.

Back
X