- 26 Şubat 2022
- 667
- 3.094
- 43
- Konu Sahibi geceninsesigibi
-
- #101
Bir de benim gibi kavanoz kapağı açma aleti alanlar var, koca o denli gereksiz bir ayrıntı bizim için.Bayılıyorum kavanoz kapağını bile kocasına açtıran kadınlara. Öyle narin öyle minnoşlar. Ama ben nerdeyse koltuğu sırtlayacağım. Halbuki ne gerek var. Biraz cilve ve genelde yorulmuş olmak varken bu koşturma, dur ben yaparım demeler neden?
O yüzden burada yerimi alayım belki benimde işime yarar
Kaliteli internet kullanımı demek kiValla çokta aktif kullanırım interneti vs filan cidden hiç denk gelmedim
Kabul etmek istemesem ve karakterime ters olsa da galiba bu dogruGerçekten erkeklere , onlara ihtiyacımız olduğunu hissettirmek bence ana mevzu. Bi kavanoz kapağını dahi çok kolay bir şekilde açabilecekken onu çağırırım mutlakaya ben açamıyorum sen nasıl tık diye açıyorsun derim bir de iyice mutlu olur Esra ezmecinin bu konuyla ilgili bir sürü yazısı vardı faydası olur olmaz bilmem bir de ben önceden böyle eşime hiç külfet olmayayım kafasındaydım. Ama baktım ki ben ondan bir şey şeyler istedikçe gerçekten daha değerli olunuyo daha bir sahipleniyor. Mesela ikimiz de çalıştığımz halde maddi olarak daha pahalı olan ihtiyaçlarımı eşime aldırırım genelde erkek gerçekten yatırım yaptığı kadına bağlanıyor
Sürekli hadi komutuna maruz kaldıysanız normaldir.Süper örnekler.
Benim de içsel hızım yüksek. Aşırı tezcanlıyım. Bir işim varken eşim beni bekliyorsa aşırı geriliyorum bekletiyorum diye. Bunla ilgili hiç tartışma yaşamadık ama ben yine de endişeme hakim olamıyorum.
Aynıyız gerçekten ya. Psikoloğumdan bile daha nokta atış tespitler bunlar:))Sürekli hadi komutuna maruz kaldıysanız normaldir.
İnsan bir anda değişemiyor.
Benim kök ailemde bir yere her gideceğimizde türk aile yapısının gerektirdiği üzre üçüncü dünya savaşı çıkardı.
Ben evlendikten sonra özellikle yeni evliyken eşim ne zaman annem babam gibi gerilecek diye bekler stres altında hazırlanırdım. Hatta ben öfkeleniyordum her şeye. Bağlayamadığım bağcığa, hazırlayamadığım çantaya.
Sonra fark ettim ki eşim öyle biri değil Bana bir kere bile hadi dememiştir, bekler.
Beklerken oflamaz oyalar kendini ya da o da yardımcı olmaya çalışır bana, bize.
Hep başkalarının duygu durumunu düşünmekten bunlar.
Sanki birinden bir şey isterken, birini bekletirken, biri bana bir şeyi ben demeden sunarken, beni düşünürken ben sanki onun canından can alıyormuş gibi streslenirim.
Bu yapıya da bağlı.
Yine o akrabam mesela kimseden bir şey istemeye çekinmez.
Herkese bir görev verir, her işini yaptırır.
Bir bakarsınız onun için üzüm yıkarken bulursunuz kendinizi akdkflf
Biri bana üzüm yıkasa ben kalkar ona ev hediye etmek isterim misal akfkfk
Kabul makamına geçmek lazım.
Kabul etmek istemesem ve karakterime ters olsa da galiba bu dogru
Peki karsiliginda ne bekliyorlar?
HahahahYeni nesli cok seviyom ben ya.
Yillardir tembel diye etiketlenen sahsim megersem disil enerji doluymusum
Valla kendime zor bakiyom, 2 de cocukcagizim var, hic de kocaya bakamam. Herkes kendisine baksin. Bizde bu sebepten denge bozulmadi saniyorum kikavanoz da acmam actiririm
Hahahahazönce ben de nevresimleri değiştirmek için eşimi çağırdım. Yatağı kaldırdı çarşafı altına sokmak için . Ooo nasıl kaldırdın diyorum dalga da geçiyor yaaaa alt tarafı yatak kaldırdık diyo ama bi hoşuna gitti
Yani,
Nevresim degistirmek, cam silmek falan hep erkek kuvveti gerekir bence de
Saka bir yana, yanliz da yasadim, her isi kendim de yapabilirim. Ama neden yapayim ki, bosuna mi koca aldik
Disil enerjim var mi bilemem ama 20 yildir ayni adamla sarmas dolasiz diyeyim
Ya biz 14 senedir beraberiz bi de genel olarak bakınca yani kendimi uzaktan izleyince hatalarımı görüyorum bende hatta yapılmaması gerekenlere bende bişey ekleyim bende hakimim çünküKonu sahibi o kadar bensin ki. Yetiştirilme tarzından galiba ben de her şeyi üstlenen biriyim. Bireysellik ve kendi kendine yetsin diyerek yetiştirildim ki bu şekilde olmasını doğru buluyorum. Kendi kendime yetebilmek hoşuma gidiyor ama son dönemde bunun ilişkimde sıkıntıya yol açtığını farkettim ben de. Yani alma verme dengesinin bozulmasına artı olarak aşırı kontrolcü tavrım bana zarar veriyor zaten tamam ama bu bir nevi partnerimin sınırlarına da saygı duymamak. Tabiki tezcanlılıkla her şey hemen olsun istiyoruz ama bazı şeyleri salıp karşı tarafa bırakmak gerekiyormuş.
Üstüne düşünüyor ve çalışıyorum bu aralar. Kendimi tutmakta zorlandığım zamanlar oluyor tabiki ama her şeye de atlamıyorum artık. En son buluştuğumuzda hesaba hiç dokunmadım mesela. Normalde zaten ben bıraksam kendi ödeyecek ama ben bütün hesabımı karşı tarafa ödetince rahatsız olan biriyim işte. Pipeti bardağa girdirmekte zorlanmıştım orası sıkıştığı için, bunu da ona yaptırdım.
Şunu yapar mısın bitanem, bunu toplar mısın aşkım gibi gibi şeyler de istiyorum tamam. Gel gelelim ki başka ne yapılır noktasında tıkanıyorum ben deO yüzden tavsiyeleri okumaya geldim. Yukarıdaki bir üyenin dediği gibi yapılmaması gerekenlere aşırı hakimim ama ne yapılırı ben de bilmiyorum
Ya biz 14 senedir beraberiz bi de genel olarak bakınca yani kendimi uzaktan izleyince hatalarımı görüyorum bende hatta yapılmaması gerekenlere bende bişey ekleyim bende hakimim çünküşikayet etmek. Veya birinin kocasını aaa bak o şöyle yapmış diye övmek. Erkeklerin kendi içinde gururunu kırıyor. Ve bilin bakalım en çok kim şikayet ediyor karşımdaki insanı değiştiremem. Evliliğimi ve kocamı seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum. Bende kendimi değiştireyim bakalım be değişecek diyerek çıktm işte bu yola.. bakalım ne olacak.
Ya ben de sevgilimden çok memnunum aslında. Çok seviyorum ve her anlamda sevildiğimi de hissediyorum. Ama yani ben çok plan program insanıyım. O bana göre rahat ve anı yaşayan bir tip. Mesela bu ara ailelere söyleme ve ilişkiyi ciddiye bindirmek gündemimizde. İstiyorum ki bunu ayrıntılı planlayalım. İşte atıyorum şubatta söyleyelim martta isteme olsun kasımda şu olsun falan filan. Ana hatlarıyla planın kafamda olması benim kaygı düzeyimi azaltıyor. Sevgilim de önceden düşünüp gerilmeyi sevmiyor. Orta yolu bulmaya çalışıyoruz bu aralar. Ben kendi düşünce tarzımı ona dikte etmeye çalıştığımı farkettim.Ya biz 14 senedir beraberiz bi de genel olarak bakınca yani kendimi uzaktan izleyince hatalarımı görüyorum bende hatta yapılmaması gerekenlere bende bişey ekleyim bende hakimim çünküşikayet etmek. Veya birinin kocasını aaa bak o şöyle yapmış diye övmek. Erkeklerin kendi içinde gururunu kırıyor. Ve bilin bakalım en çok kim şikayet ediyor karşımdaki insanı değiştiremem. Evliliğimi ve kocamı seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum. Bende kendimi değiştireyim bakalım be değişecek diyerek çıktm işte bu yola.. bakalım ne olacak.
Ve bu kadar olur cidden ben de şikayet ve başkasını örnek gösterme olayına girmiştim bir araYa biz 14 senedir beraberiz bi de genel olarak bakınca yani kendimi uzaktan izleyince hatalarımı görüyorum bende hatta yapılmaması gerekenlere bende bişey ekleyim bende hakimim çünküşikayet etmek. Veya birinin kocasını aaa bak o şöyle yapmış diye övmek. Erkeklerin kendi içinde gururunu kırıyor. Ve bilin bakalım en çok kim şikayet ediyor karşımdaki insanı değiştiremem. Evliliğimi ve kocamı seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum. Bende kendimi değiştireyim bakalım be değişecek diyerek çıktm işte bu yola.. bakalım ne olacak.
Aynen 100% katılıyorum. Kendilerini kahraman gibi hissetmeleri lazım. Nazlanmak ve her türlü işi yapturmak lazım. Benim eşime annesi hiç iş yaptırmamış, babası tamir işiyle uğraşırken gel izle dememiş. İlk evlendiğimizde ampulü takmaya bile adam çağıracak durumdaydı. Bu ne be dedim. Netten izleyerek klozet musluğu değiştiren, avize takan bir ben oldum. Boya badana benden sorulur zaten. Evin erkeği gibi bişey oldum. Son zamanlarda inat ettim ona bırakıyorum ama 3yılda wc nin sararan derzini yenile bari dedim (çok şey mi istedim bilmiyorum) yaptı ama derz yerine alçılamış, berbat oldu. E gel de çocuğa öğretir gibi deneme yanılmayla öğret zaman kaybı diyip kendim yapıyorum. Al sana kaldı mı bende dişil enerji? Nerdeee.Yapmayın hanımlarrr yapmayın.
Erkekler güçlü herşeyi halleden seyit onbaşı gibi kadınları sevmezler.
Ay hayatım yapamadım, oyy tatlım senndaha iyi yaparsın demek lazım.
Ben çok sivri dilliyim bi de ters etki iki katına çıkıyor, birde benim maaş ondan yüksek o da onu geriyor tüm bunlar üstüne bi de bi iş yaptı ve battı mı haydiii benim çenem durur mu peki ? Bi de ben o dönem hamileyim filan işler orda birbirine girdi zaten.. en azından yaptığım hataların farkındayım elbet değişecek herşey düzelecek ama bende nasıl yapılacağını bilmiyorum işte herşeye koşmaya çalışıp tek başına yapmaya çalışınca doğrusu nedir diye sordum kendime ve tıkandım çünkü bilmiyorum.. siz dahil valla herkes çok güzel örneller verdi çok teşekkür ederimmO kadar güzel tespit etmişsiniz ki . Erkekler kesinlikle kıyaslanmayı sevmiyor. Hangimiz seviyoruz ki . Eşim bana milletin karısı ne güzel yemek yapıyor dese ağzına bi tane çakarım meselasiz eşinizin yaptığı işlerden memnun değilmişsiniz gibi yansıtmışsınız sanki. Bence öncelikle onu değiştirin . Ben eşimin serdiği çamaşırları o görmeden düzgünce tekrar serdiğimi hatırlıyorum ama o bunu hiçbir zaman bilmedi ve bana çok yardımcı olduğunu düşündü hep ha sadece şunu derdim çamaşırları topladıktan sonra ;Hayatım çamaşırlar biraz ağzı yüzü yamuk serilmiş galiba bir dahakine düzgün ser de millete bizi malzeme etme der gülerdim. Öyle öyle dikkat etmeye başladı.
Aynen öyle zaten sürekli şikayet etmek de negatif enerji çekiyor ama tabi ben bunları anlayıp yapana kadar..Ve bu kadar olur cidden ben de şikayet ve başkasını örnek gösterme olayına girmiştim bir araSonra baktım işler iyice sarpa sarıyor tam zıttı bu sefer iyi noktalarını pekiştirmeye başladım. Ya mesela sevgilim normalde ilgili biri. Son dönemde ilgisiz kalıp yoğun olduğu bir dönem olmuştu. Ben ilgilenmiyorsun diye şikayet ede ede onu iyice o moda soktum. Baktım işe yaramıyor. Tersini denemeye başladım. İşte benim sevgilim zaten çok ilgilidir, sen zaten ilgili olduğun için tarzı normal sohbette aralara serpiştirdim bunları. Çok daha fayda gördüm.
Bir filmde de vardı ya annesi tembel oğlunu sen çok zekisin çalışkansın diye diye beyin cerrahı yapmıştı. Buna inanıyorum ben cidden. Çocuğum tembel dersen onu etiketleyip daha da pekiştirirsin ama tersi moda sokarsan beyni buna inanmaya başlayıp hareketleri değişir
Rica ederiz ne demekBen çok sivri dilliyim bi de ters etki iki katına çıkıyor, birde benim maaş ondan yüksek o da onu geriyor tüm bunlar üstüne bi de bi iş yaptı ve battı mı haydiii benim çenem durur mu peki ? Bi de ben o dönem hamileyim filan işler orda birbirine girdi zaten.. en azından yaptığım hataların farkındayım elbet değişecek herşey düzelecek ama bende nasıl yapılacağını bilmiyorum işte herşeye koşmaya çalışıp tek başına yapmaya çalışınca doğrusu nedir diye sordum kendime ve tıkandım çünkü bilmiyorum.. siz dahil valla herkes çok güzel örneller verdi çok teşekkür ederimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?