evlilik, denge, dişil enerji

Bir de benim gibi kavanoz kapağı açma aleti alanlar var, koca o denli gereksiz bir ayrıntı bizim için.

Konu sahibi o kadar bensin ki. Yetiştirilme tarzından galiba ben de her şeyi üstlenen biriyim. Bireysellik ve kendi kendine yetsin diyerek yetiştirildim ki bu şekilde olmasını doğru buluyorum. Kendi kendime yetebilmek hoşuma gidiyor ama son dönemde bunun ilişkimde sıkıntıya yol açtığını farkettim ben de. Yani alma verme dengesinin bozulmasına artı olarak aşırı kontrolcü tavrım bana zarar veriyor zaten tamam ama bu bir nevi partnerimin sınırlarına da saygı duymamak. Tabiki tezcanlılıkla her şey hemen olsun istiyoruz ama bazı şeyleri salıp karşı tarafa bırakmak gerekiyormuş.

Üstüne düşünüyor ve çalışıyorum bu aralar. Kendimi tutmakta zorlandığım zamanlar oluyor tabiki ama her şeye de atlamıyorum artık. En son buluştuğumuzda hesaba hiç dokunmadım mesela. Normalde zaten ben bıraksam kendi ödeyecek ama ben bütün hesabımı karşı tarafa ödetince rahatsız olan biriyim işte. Pipeti bardağa girdirmekte zorlanmıştım orası sıkıştığı için, bunu da ona yaptırdım.
Şunu yapar mısın bitanem, bunu toplar mısın aşkım gibi gibi şeyler de istiyorum tamam. Gel gelelim ki başka ne yapılır noktasında tıkanıyorum ben de O yüzden tavsiyeleri okumaya geldim. Yukarıdaki bir üyenin dediği gibi yapılmaması gerekenlere aşırı hakimim ama ne yapılırı ben de bilmiyorum

Kabul etmek istemesem ve karakterime ters olsa da galiba bu dogru
Peki karsiliginda ne bekliyorlar?

Sürekli hadi komutuna maruz kaldıysanız normaldir.
İnsan bir anda değişemiyor.

Benim kök ailemde bir yere her gideceğimizde türk aile yapısının gerektirdiği üzre üçüncü dünya savaşı çıkardı.
Ben evlendikten sonra özellikle yeni evliyken eşim ne zaman annem babam gibi gerilecek diye bekler stres altında hazırlanırdım. Hatta ben öfkeleniyordum her şeye. Bağlayamadığım bağcığa, hazırlayamadığım çantaya.
Sonra fark ettim ki eşim öyle biri değil Bana bir kere bile hadi dememiştir, bekler.
Beklerken oflamaz oyalar kendini ya da o da yardımcı olmaya çalışır bana, bize.

Hep başkalarının duygu durumunu düşünmekten bunlar.
Sanki birinden bir şey isterken, birini bekletirken, biri bana bir şeyi ben demeden sunarken, beni düşünürken ben sanki onun canından can alıyormuş gibi streslenirim.
Bu yapıya da bağlı.

Yine o akrabam mesela kimseden bir şey istemeye çekinmez.
Herkese bir görev verir, her işini yaptırır.
Bir bakarsınız onun için üzüm yıkarken bulursunuz kendinizi akdkflf
Biri bana üzüm yıkasa ben kalkar ona ev hediye etmek isterim misal akfkfk

Kabul makamına geçmek lazım.

Aynıyız gerçekten ya. Psikoloğumdan bile daha nokta atış tespitler bunlar:))

Benim kocam da pehlivan karisi oldugu icin ayni ilgisizlikte ama benimkinde su sorun da var. En ufak bir muhtaclik hissettiginde sonrasinda bana hic elinden is gelmez gungormemis cahil muamelesi yapiyor cunku anasiyla o cevrelerinde hep onlara muhtac kendilerinden dusuk statude gordukleri kisileri tutuyorlar ve bunun uzerinden ego tatmin ediyorlar. Ben ona supriz yapar bir sey alirim bana der sen kadinsin benim sana almam lazim ama ictaatte ne var hicbir sey. Evlendigimden beri ne jesti gordum hicbir sey. Dogrusu bu hayatta bende de artik sevilip deger gorme duygusu kalmadi. Bu erkeklerin degisecegini inanmiyorum. Ben de bu saatten sonra kavanozu acamiyorum yardim et diyecek degilim. Kocam da benden disil enerji filan beklemesin artik.

Hahahah azönce ben de nevresimleri değiştirmek için eşimi çağırdım. Yatağı kaldırdı çarşafı altına sokmak için . Ooo nasıl kaldırdın diyorum dalga da geçiyor yaaaa alt tarafı yatak kaldırdık diyo ama bi hoşuna gitti

Yani,
Nevresim degistirmek, cam silmek falan hep erkek kuvveti gerekir bence de

Saka bir yana, yanliz da yasadim, her isi kendim de yapabilirim. Ama neden yapayim ki, bosuna mi koca aldik

Disil enerjim var mi bilemem ama 20 yildir ayni adamla sarmas dolasiz diyeyim

Allah daim etsin inşallah ben bazı şeyleri de eşime batıl inançlarımla yapmaya alıştırdım mesela şuan hamileyim ve asla şeftali ellemem. Oturduğum yerden ‘bitanem bana şeftali soysana’ derim itiraz etmez soyar getirir. Niye? Çünkü çocuğumuz tüylü olur diye söyleye söyleye adam yargılamadan inandı artık

Ya biz 14 senedir beraberiz bi de genel olarak bakınca yani kendimi uzaktan izleyince hatalarımı görüyorum bende hatta yapılmaması gerekenlere bende bişey ekleyim bende hakimim çünkü şikayet etmek. Veya birinin kocasını aaa bak o şöyle yapmış diye övmek. Erkeklerin kendi içinde gururunu kırıyor. Ve bilin bakalım en çok kim şikayet ediyor karşımdaki insanı değiştiremem. Evliliğimi ve kocamı seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum. Bende kendimi değiştireyim bakalım be değişecek diyerek çıktm işte bu yola.. bakalım ne olacak.

O kadar güzel tespit etmişsiniz ki . Erkekler kesinlikle kıyaslanmayı sevmiyor. Hangimiz seviyoruz ki . Eşim bana milletin karısı ne güzel yemek yapıyor dese ağzına bi tane çakarım mesela siz eşinizin yaptığı işlerden memnun değilmişsiniz gibi yansıtmışsınız sanki. Bence öncelikle onu değiştirin . Ben eşimin serdiği çamaşırları o görmeden düzgünce tekrar serdiğimi hatırlıyorum ama o bunu hiçbir zaman bilmedi ve bana çok yardımcı olduğunu düşündü hep ha sadece şunu derdim çamaşırları topladıktan sonra ;Hayatım çamaşırlar biraz ağzı yüzü yamuk serilmiş galiba bir dahakine düzgün ser de millete bizi malzeme etme der gülerdim. Öyle öyle dikkat etmeye başladı.

Ya ben de sevgilimden çok memnunum aslında. Çok seviyorum ve her anlamda sevildiğimi de hissediyorum. Ama yani ben çok plan program insanıyım. O bana göre rahat ve anı yaşayan bir tip. Mesela bu ara ailelere söyleme ve ilişkiyi ciddiye bindirmek gündemimizde. İstiyorum ki bunu ayrıntılı planlayalım. İşte atıyorum şubatta söyleyelim martta isteme olsun kasımda şu olsun falan filan. Ana hatlarıyla planın kafamda olması benim kaygı düzeyimi azaltıyor. Sevgilim de önceden düşünüp gerilmeyi sevmiyor. Orta yolu bulmaya çalışıyoruz bu aralar. Ben kendi düşünce tarzımı ona dikte etmeye çalıştığımı farkettim.

Amaaa her şeyin farkındayım tamam da pratikte uygulaması o kadar zor ki

Ve bu kadar olur cidden ben de şikayet ve başkasını örnek gösterme olayına girmiştim bir ara Sonra baktım işler iyice sarpa sarıyor tam zıttı bu sefer iyi noktalarını pekiştirmeye başladım. Ya mesela sevgilim normalde ilgili biri. Son dönemde ilgisiz kalıp yoğun olduğu bir dönem olmuştu. Ben ilgilenmiyorsun diye şikayet ede ede onu iyice o moda soktum. Baktım işe yaramıyor. Tersini denemeye başladım. İşte benim sevgilim zaten çok ilgilidir, sen zaten ilgili olduğun için tarzı normal sohbette aralara serpiştirdim bunları. Çok daha fayda gördüm.
Bir filmde de vardı ya annesi tembel oğlunu sen çok zekisin çalışkansın diye diye beyin cerrahı yapmıştı. Buna inanıyorum ben cidden. Çocuğum tembel dersen onu etiketleyip daha da pekiştirirsin ama tersi moda sokarsan beyni buna inanmaya başlayıp hareketleri değişir

Yapmayın hanımlarrr yapmayın.
Erkekler güçlü herşeyi halleden seyit onbaşı gibi kadınları sevmezler.
Ay hayatım yapamadım, oyy tatlım senndaha iyi yaparsın demek lazım.
Aynen 100% katılıyorum. Kendilerini kahraman gibi hissetmeleri lazım. Nazlanmak ve her türlü işi yapturmak lazım. Benim eşime annesi hiç iş yaptırmamış, babası tamir işiyle uğraşırken gel izle dememiş. İlk evlendiğimizde ampulü takmaya bile adam çağıracak durumdaydı. Bu ne be dedim. Netten izleyerek klozet musluğu değiştiren, avize takan bir ben oldum. Boya badana benden sorulur zaten. Evin erkeği gibi bişey oldum. Son zamanlarda inat ettim ona bırakıyorum ama 3yılda wc nin sararan derzini yenile bari dedim (çok şey mi istedim bilmiyorum) yaptı ama derz yerine alçılamış, berbat oldu. E gel de çocuğa öğretir gibi deneme yanılmayla öğret zaman kaybı diyip kendim yapıyorum. Al sana kaldı mı bende dişil enerji? Nerdeee.

Ben çok sivri dilliyim bi de ters etki iki katına çıkıyor, birde benim maaş ondan yüksek o da onu geriyor tüm bunlar üstüne bi de bi iş yaptı ve battı mı haydiii benim çenem durur mu peki ? Bi de ben o dönem hamileyim filan işler orda birbirine girdi zaten.. en azından yaptığım hataların farkındayım elbet değişecek herşey düzelecek ama bende nasıl yapılacağını bilmiyorum işte herşeye koşmaya çalışıp tek başına yapmaya çalışınca doğrusu nedir diye sordum kendime ve tıkandım çünkü bilmiyorum.. siz dahil valla herkes çok güzel örneller verdi çok teşekkür ederimm

Aynen öyle zaten sürekli şikayet etmek de negatif enerji çekiyor ama tabi ben bunları anlayıp yapana kadar..

Rica ederiz ne demek yorumları okudukça birbirimize katkımız oluyor. Çok faydalı bu site çoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…