Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

Baba çocuğunu tanımasa ve takmasa daha iyi. Bu tipten ne hayır gelir. Kuzeniniz baştan kabul etmeli bu durumu. Anne babası da reddedebilir. Taşınsın büyükşehire doğursun. Kendisi baksın. Artık olmuş bir kaza. Neden halen daha erkek geri döner mi düşüncesi var ki? Erkek kişisi kuzenin ilgisini biliyorsa bilerek oyuna getirdin diye çıkışabilir. Düzenli cinsel hayatı olan birinin daha doğrusu çiftin dikkat etmesi gerekirdi. Kuzen kendisi calişsin büyütsün. Büyük yerlerde kimse sormaz babası nerde diye, soranlara da öldü der. Bu daha onurlu bir davranış.

İyi günler herkese. Kuzenim hamileymis evli değil korunmalarina rağmen olmuş. Karşı taraf sevgilisi değil Uzun süredir görüştükleri biri. Daha net açıklamak gerekirse kuzenim aşık karşı taraf değil ama kızın ilgisinin de farkındaydi.
Adet dönemi düzensiz olduğu için geç farketmis ve yasal süre dolmuş. Dolayısıyla aldiramayacak.
Şimdi sizce izlenmesi gereken yol nedir? Erkeğin henüz haberi yok ama haberi olsa da evleneceğini sanmıyorum olayın içinden sıyrılmaya çalışacak gibi.
Henüz çok yeni öğrendik yarın is olduğu için yanına gidemiyorum şehir dışında. Ailelere ne denir ne yapılır onu da bilmiyoruz. Aile yapımız bu konuda rahat değil. Yani evet öldürmezler ama bilmiyorum ya karışık işte.
Tek başına cocuk doguran kimseyi tanıyor musunuz? Nasıl geçti süreç? Baba daha sonra iletisime geçmek istedi mi ne oldu. ŞaşkınIm baya aslında detay unutmuş olabilirim kısaca sormak istediğim olay sizin başınıza gelse ne yapardınız. Çocuk doğacak o kesin ama aileler, akrabalar, komşular vs. Düşünülürse nasıl kolay atlatılir bu dönem

Bunun adı ahlak bekçiliği mi ? Bir çocuğun hayatını etkileyecek. Uzun bir süre belkide düzenli bir aile hayatı olmayacak.

Düzenli bir ilişkisi varsa , " acaba adetim mi gecikti " diye düşünmesi sorumsuzluk.

Madem hukukcusunuz ikinizde yasal süreci biliyorsunuz.

Toplum tepkisini ölçüp ona göre karar vermek için bir sosyal deney olması gerekir sorunuz.

Oysa sizin cevabınız sizin içinizde. Aileniz neyse odur. Biz buradan onların kafa yapısını bilemeyiz.

Ben derim ki , ailesiyle birlikte büyütür birseycik olmaz, bir diğeri başka bir şey der.
E ozaman buraya kimse konu açmasın ? Her ilişkinin dinamiği farklı sonuçta? Birinin kaynanasi bir şeye kızarken başkasınin ki kızmaz? Bakın burada kıza Şeyma Subaşı dendi, cin olmadan adam çarpmasın dendi. Bu ahlak bekciligidir.
Ve güzel bir örnek oldu. Demek ki kız hakkında böyle düşünenler de olacak. İyi ki acmisim konuyu

Hayır hayır kesinlikle değil. Yani adam sevmiyor dedim ama o benim yorumum. Hani seven kişi böyle yapmaz deriz ya o Tarz bir yorum.
Yoksa kız ilanı aşk ediyor da adam Hayır ben seninle sadece cinsel düşünüyorum gibi bir durum yok. Hani flortluk tarzı durum vardır ama adı bir türlü konmaz uzun süre. O tarz bir şeydi. Uzun süre dediğim 2 yıl. Biz de sevse şimdiye sevgili olurdunuz vs. Derdik hep
Sevmiyor net.2 sene boyunca ad koymuyorsa kuzeninizle sadece fingirdemek amaçlı bir araya gelmiş bariz.

Simdik soyleki seven bir sevgilisi olsaydi o adam arazi olmayip o cocugu kabul ederdi muhtemelen. Ama nedense her sekilde kuzenin sucsuz:) yoksa o kiz kuzenin degilde sen misin?

Ne fark eder? Kuzeni olmasın kendi olsun, burda anonimken bile derdini bu şekilde kendini gizleyerek anlatmak zorunda kalması toplum baskısının ne boyutta olduğunu gözler önüne serer zaten. Allah kolaylık versin kadıncağıza.

Prezervatifle korunup hamile kalanı da gördüm. Doğum kontrol hapı ile kalanı da. Yüzde yüz korunma sağlamıyor zAten hiçbir yöntem.
Sperm rahme girmezse hamile kalınmaz eğer prezervatif tif yırtılırsa hamile kalınır diğer türlü kalınmaz

Baba çocuğunu tanımasa ve takmasa daha iyi. Bu tipten ne hayır gelir. Kuzeniniz baştan kabul etmeli bu durumu. Anne babası da reddedebilir. Taşınsın büyükşehire doğursun. Kendisi baksın. Artık olmuş bir kaza. Neden halen daha erkek geri döner mi düşüncesi var ki? Erkek kişisi kuzenin ilgisini biliyorsa bilerek oyuna getirdin diye çıkışabilir. Düzenli cinsel hayatı olan birinin daha doğrusu çiftin dikkat etmesi gerekirdi. Kuzen kendisi calişsin büyütsün. Büyük yerlerde kimse sormaz babası nerde diye, soranlara da öldü der. Bu daha onurlu bir davranış.
Erkek geri döner mi düşüncesi yok ki.
Şu an çocuğun babası ne tepki verir kismindayiz. Acele bi nikah mi olsa dedik kendi aramızda sonra onu da adam kabul etmez diye düşündük. Adamı direkt kabul etmeyecek olarak kabul edip asıl meseleye çözüm bulmaya çalışıyoruz. Yalnız anne olmak zor mu, nasıl olur vs. Gibi

Yapılacak ilk şey kesinlikle bebeğin babasıyla bu konuyu konuşmak.Eğer omdan hayır gelmezse aile içinden güvenilir ve aklı başında(aile büyüklerinden) biri ile paylasıp daha sonra da bilmesi gereken diğer aile fertleriyle paylaşıp bebek için bir düzen sağlamak.Aile fertleri duyunca muhtemelen bebeğin babasının ailesiyle görüşeceklerdir nikah kıyılması için.Benim yapılması gerekenler sıralamam bu Allah yardımcınız olsun

Benim uzaktan bir akrabam aynı bu şekildeydi. Çocuğu doğurdu. Çocuğun babasıyla evli, adam yurtdışında çalışıyor diye anlatıp durdular. Doğru olmadığını herkes biliyor ama ağızını açabilen yok çünkü aile kızına sahip çıktı.
Peki zorlanıyor mu?

Ne fark eder? Kuzeni olmasın kendi olsun, burda anonimlen bile derdini bu şekilde kendini gizleyerek anlatmak zorunda kalması toplum baskısının ne boyutta olduğunu gözler önüne serer zaten. Allah kolaylık versin kadıncağıza.
Benimki sadece bir soruydu..o kadar cok savunduki bu soruyu sordurdu bana. kuzeninin hicbir gunahi yok sorumsuz biriyle olmasi filan.. neyse yaa banane ne hali varsa gorsun

Yapılacak ilk şey kesinlikle bebeğin babasıyla bu konuyu konuşmak.Eğer omdan hayır gelmezse aile içinden güvenilir ve aklı başında(aile büyüklerinden) biri ile paylasıp daha sonra da bilmesi gereken diğer aile fertleriyle paylaşıp bebek için bir düzen sağlamak.Aile fertleri duyunca muhtemelen bebeğin babasının ailesiyle görüşeceklerdir nikah kıyılması için.Benim yapılması gerekenler sıralamam bu Allah yardımcınız olsun
Çok çok teşekkür ederim

Bunun adı ahlak bekçiliği mi ? Bir çocuğun hayatını etkileyecek. Uzun bir süre belkide düzenli bir aile hayatı olmayacak.

Düzenli bir ilişkisi varsa , " acaba adetim mi gecikti " diye düşünmesi sorumsuzluk.

Madem hukukcusunuz ikinizde yasal süreci biliyorsunuz.

Toplum tepkisini ölçüp ona göre karar vermek için bir sosyal deney olması gerekir sorunuz.

Oysa sizin cevabınız sizin içinizde. Aileniz neyse odur. Biz buradan onların kafa yapısını bilemeyiz.

Ben derim ki , ailesiyle birlikte büyütür birseycik olmaz, bir diğeri başka bir şey der.

Sonuna kadar katılıyorum bu yorumun.Her iki kuzen de hukukçuysa gerçekten, buradaki herkesten çok daha biliyorlar yasal süreci.
Sanki polemik yaratmak için özellikle açılmış sosyal deney konusu gibi.

Yazık çok zor bir durum gerçekten.Aile bir şekilde kabul edecek olsa bile bu toplumda evlenmeden babasız bir çocuk büyütmek mucize gibi bir olay olur ancak.
Hem kuzenin hemde doğacak çocuğun psikolojisi açısından en iyi çözüm eğer baba kabul ederse kağıt üstünde bir evlilik yapıp çocuğu nüfusuna aldıktan sonra bosanilmasi konusunda bir anlasma yapmak.
Bu arada baba kaç yaşında ve işi gücü olan birimi?

Sonuna kadar katılıyorum bu yorumun.Her iki kuzen de hukukçuysa gerçekten, buradaki herkesten çok daha biliyorlar yasal süreci.
Sanki polemik yaratmak için özellikle açılmış sosyal deney konusu gibi.
Hanımefendi bakın ısrarla devam ediyorsunuz.
Görmezden geldikçe.
Madem trol olduğunu düşünüyorsunuz soruyu bildirin ve trolu beslemeyin.

Erkek geri döner mi düşüncesi yok ki.
Şu an çocuğun babası ne tepki verir kismindayiz. Acele bi nikah mi olsa dedik kendi aramızda sonra onu da adam kabul etmez diye düşündük. Adamı direkt kabul etmeyecek olarak kabul edip asıl meseleye çözüm bulmaya çalışıyoruz. Yalnız anne olmak zor mu, nasıl olur vs. Gibi
Bu kadar onyargili olmayin , kuzen once adamla konussun ve nikah kiyip sonra bosanmayi teklif etsin
Benim bi arkadasimin ( arkadasim erkek ) badina geldi bu , uzun soluklu takildigi hatun hamile kaldi , kizin ailesi sahip cikti kizina , arkadasim nikaha ok dedi , evlendiler ve cocuk dogduktan sonra bosandilar
Cocuk da gayet mutlu buyudu , arkadasim cok iyi bir baba oldu , arkadasim da kadin da hayatlarina ayri ayri devam ettiler , cocuk da ortak velayetti annede kaliyordu ama arkadasim herseyiyle ilgileniyordu

Once sakin olup adamla konussun kuzeniniz , aileye soyleme isini sonraya birakin , adamin verecegi tepkiye gore yon cizersiniz

Benimki sadece bir soruydu..o kadar cok savunduki bu soruyu sordurdu bana. kuzeninin hicbir gunahi yok sorumsuz biriyle olmasi filan.. neyse yaa banane ne hali varsa gorsun

Sorumsuz davranmış, hamile kalmış, evet sevgilisi de değilmiş takılıyorlarmış öyle. Eee, konu bunlar değil ki. İnsanlar sizin ahlaki sınırlarınız içinde yaşamıyorlar, kendi sınırları var. Bunu kabul etmek bu kadar zor olmasa gerek.
Kızcağız aile konusunda ne yapabiliriz diye sormuş. Kuzenim sorumsuz mu, ahlaksız mı diye sormamış.

Yazık çok zor bir durum gerçekten.Aile bir şekilde kabul edecek olsa bile bu toplumda evlenmeden babasız bir çocuk büyütmek mucize gibi bir olay olur ancak.
Hem kuzenin hemde doğacak çocuğun psikolojisi açısından en iyi çözüm eğer baba kabul ederse kağıt üstünde bir evlilik yapıp çocuğu nüfusuna aldıktan sonra bosanilmasi konusunda bir anlasma yapmak.
Bu arada baba kaç yaşında ve işi gücü olan birimi?
Teşekkürler. İşi gücü olan biri. Kız 27 adam 29 yaşında.
Yani o çocuğu zaten her türlü üzerine almak zorunda tek bir davaya bakar istese de istemese de ama ama ama işte o aradaki dönem nasıl daha az yipratici olabilir diye düşünüyoruz. Yani en kötüsüne hazır olmaya çalışıyoruz. Belki adam kabul edecek nikah yapalım diyecek ama işte dediğim gibi konu hassas en zoruna hazır olunmali

Bu kadar onyargili olmayin , kuzen once adamla konussun ve nikah kiyip sonra bosanmayi teklif etsin
Benim bi arkadasimin ( arkadasim erkek ) badina geldi bu , uzun soluklu takildigi hatun hamile kaldi , kizin ailesi sahip cikti kizina , arkadasim nikaha ok dedi , evlendiler ve cocuk dogduktan sonra bosandilar
Cocuk da gayet mutlu buyudu , arkadasim cok iyi bir baba oldu , arkadasim da kadin da hayatlarina ayri ayri devam ettiler , cocuk da ortak velayetti annede kaliyordu ama arkadasim herseyiyle ilgileniyordu

Once sakin olup adamla konussun kuzeniniz , aileye soyleme isini sonraya birakin , adamin verecegi tepkiye gore yon cizersiniz
Size özel mesaj atabilir miyim ?

Back
X