Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

İnşallah adam evli falan değildir de..
Tabi ki önce çocuğun babasına durumu açıklasin ondan sonra ki duruma göre ilerler ..işi zor ama yapacak birşey yok başa geldi ise bir şekilde cozulecek..

Ruhen zor, ama atlaticak mecbur, adama soylemeli, sonra niye soylemedin durumu olmasin,doğunca da nafaka falan filan işte. Ve çocuk için de zor. baba figuru olmali.Allah yardcisi olsun, olan olmuş artık uzulmesin önüne baksın.

İyi günler herkese. Kuzenim hamileymis evli değil korunmalarina rağmen olmuş. Karşı taraf sevgilisi değil Uzun süredir görüştükleri biri. Daha net açıklamak gerekirse kuzenim aşık karşı taraf değil ama kızın ilgisinin de farkındaydi.
Adet dönemi düzensiz olduğu için geç farketmis ve yasal süre dolmuş. Dolayısıyla aldiramayacak.
Şimdi sizce izlenmesi gereken yol nedir? Erkeğin henüz haberi yok ama haberi olsa da evleneceğini sanmıyorum olayın içinden sıyrılmaya çalışacak gibi.
Henüz çok yeni öğrendik yarın is olduğu için yanına gidemiyorum şehir dışında. Ailelere ne denir ne yapılır onu da bilmiyoruz. Aile yapımız bu konuda rahat değil. Yani evet öldürmezler ama bilmiyorum ya karışık işte.
Tek başına cocuk doguran kimseyi tanıyor musunuz? Nasıl geçti süreç? Baba daha sonra iletisime geçmek istedi mi ne oldu. ŞaşkınIm baya aslında detay unutmuş olabilirim kısaca sormak istediğim olay sizin başınıza gelse ne yapardınız. Çocuk doğacak o kesin ama aileler, akrabalar, komşular vs. Düşünülürse nasıl kolay atlatılir bu dönem

Bu olay çok ünlü birinin başına gelse yasak aşkın meyvesi denir ve herkes kadına destek verir. Ama bizler gibi sıradan insanların başına gelince sergilenen tavırlar ve söylenen laflar malum.. bu konuda çok ikiyüzlü bir toplumuz malesef.

Kolay olmaz. Ben onun yerinde olsaydım,yasal süre geçmese bile doğururdum ama mutlaka yaşadığım çevreyi degiştirirdim. Umarım kendine ve evladına bakacak maddi imkanı vardır ve umarım erkek kişisi birazcık vicdanlıdır da hiç olmazsa o masum bebeği kabullenir.

Hamile oldugu için ekstra hassastır, ilginizi esirgemeyin lütfen.

İyi günler herkese. Kuzenim hamileymis evli değil korunmalarina rağmen olmuş. Karşı taraf sevgilisi değil Uzun süredir görüştükleri biri. Daha net açıklamak gerekirse kuzenim aşık karşı taraf değil ama kızın ilgisinin de farkındaydi.
Adet dönemi düzensiz olduğu için geç farketmis ve yasal süre dolmuş. Dolayısıyla aldiramayacak.
Şimdi sizce izlenmesi gereken yol nedir? Erkeğin henüz haberi yok ama haberi olsa da evleneceğini sanmıyorum olayın içinden sıyrılmaya çalışacak gibi.
Henüz çok yeni öğrendik yarın is olduğu için yanına gidemiyorum şehir dışında. Ailelere ne denir ne yapılır onu da bilmiyoruz. Aile yapımız bu konuda rahat değil. Yani evet öldürmezler ama bilmiyorum ya karışık işte.
Tek başına cocuk doguran kimseyi tanıyor musunuz? Nasıl geçti süreç? Baba daha sonra iletisime geçmek istedi mi ne oldu. ŞaşkınIm baya aslında detay unutmuş olabilirim kısaca sormak istediğim olay sizin başınıza gelse ne yapardınız. Çocuk doğacak o kesin ama aileler, akrabalar, komşular vs. Düşünülürse nasıl kolay atlatılir bu dönem
Ben ne kuzeninize ne başka bişeye acırım. Olan günahsız bebeğe olacak. Kim bilir nasıl şartlarda yetişip nelere şahit olacak ki sonra ondan sağlıklı düşünen bir insan olmayı beklicek herkes. Keşke dikkatli olunsaymis.. Bu kadar basit mi tek dert ailelerin nasıl karşılayacağı mi?
Gidip baba kimse önce ona söylesin. Oda yapacağını yapsın. Aksi takdirde 20 yıl sonra parça parça olmuş ailenin buluşturma programlarına konu olmuş bir halinin kokusunu alıyorum.

Stajyer avukat kuzen atılmaz işten. Kurum avukatlığı düşünüyordu bu vesileyle o da yalan oldu tabi ama biz önce aileye nasıl söyleniri düşünüyoruz. Bir de adama da soylenmedi henüz gerçi kesin arazi olacak
Yani kimseyi kinamamak lazim ama su durumda insan ister istemez bir kiziyor.ben konuyu okuyunca baya cahil bir kiz sandim.belli ki tam korunma isini becerememis.ustune ustluk yasal sure gecene kadar hamile oldugunu da anlayamamis.yasal sure 12 hafta miydi ya da 16 hafta mi tam bilmiyorum ben ama baya bir sure yani.simdi su durumda olmasi cok yazik yani.kulturlu bir insan bu.neyse olan olmus da bence bu bebegin babasi bir sekilde ikna edilsin formalite icabi da olsa evlensinler sonra bosanirlar.biraz olsun duzgun bir durum olsun.aileler de az uzulur.kuzenin de daha iyi bir durum yasamis olur.bebegi de malesef yalniz buyutecek allah yardimcisi olsun zor bir hayat onu bekliyor.

Benim cok yakin arkadasim evlilik disi hamile kaldi ... cok zor ... allah sabir versin :/

Yorumları okuyunca şaşırdım, bu konu evli bir kadının konusu olsaydı mesela ve denilseydi ki eşim beni sevmiyor ama hamile kaldım, bir sürü yorum gelecekti seni sevmediğini bildiğin halde neden çocuk yaptın ve hatta neden birlikte oluyorsun seni sevmeyen kocanla.

Ama iş evlilik dışı bir birliktelik hatta ortada birliktelik değil de partnerlik durumu var ama konu da ki kadın koruma altına alınıyor, niye korunmadın diyenlere tepki gösteriliyor vs. Hatta bu kadın avukat, okumamis bir kadın da olsaydı bunlar hep cehaletten olacaktı. Bu ne yaman celiski demek geliyor içimden..

Yorumları okuyunca şaşırdım, bu konu evli bir kadının konusu olsaydı mesela ve denilseydi ki eşim beni sevmiyor ama hamile kaldım, bir sürü yorum gelecekti seni sevmediğini bildiğin halde neden çocuk yaptın ve hatta neden birlikte oluyorsun seni sevmeyen kocanla.
Ama iş evlilik dışı bir birliktelik hatta ortada birliktelik değil de partnerlik durumu var ama konu da ki kadın korumaya altına alınıyor, niye korunmadın diyenlere tepki gösteriliyor vs. Hatta bu kadın avukat, okumamis bir kadın da olsaydı bunlar hep cehaletten olacaktı. Bu ne yaman celiski demek geliyor içimden..
:KK9::KK9::KK9::KK9:

Aldırabilse keşke demek cok kötü dilim varmıyor ama. Benim bir arkadasım bosanma sürecindeyken hamile oldugunu öğrenip bosanıp dogurmustu ki onun icin bile cok zor bir surecti. O yüzden karsı tarafla olur bir yol bulmaya calıssın. Tek basına yapılmıyor cocuk sonucta

Ama iş evlilik dışı bir birliktelik hatta ortada birliktelik değil de partnerlik durumu var ama konu da ki kadın koruma altına alınıyor, niye korunmadın diyenlere tepki gösteriliyor vs. Hatta bu kadın avukat, okumamis bir kadın da olsaydı bunlar hep cehaletten olacaktı. Bu ne yaman celiski demek geliyor içimden..

Modernlik bunu gerektiriyor bazisina gore cunku.. daha gecen condom yirtildi diye bir konuya.. kadina sorunlarin var niye sevisiyosun dendi:)

El gider mersine biz gideriz tersine milletce:)

Bence babası bebek mağdur olmasın evlenmeye yanaşır
Önce babayla konuşun aile ile değil

Benım ortaokul arkadasım bu sekılde cocuk sahıbı oldu. 16 yasındayken hamılr kaldı okulu bıraktı ortalık karıstı. Cocukla bebek dogmaya yakın nıkah yapıldı aynı evde formalite icabı kaldılar sanıyorum, cunku kısa surede bosandılar ve kızla cocuk asla bırbırıne uygun degıldı. Cocuk yakısıklı, oldukca zengın tarzı degısık bır cocuktu bızım kıza gore, kız ise guzel ama fakır, ıce donuk bır kız ıdı. O sekıl oldu ılıskılerı ben 31 yasındayım arkadasımın suanda 15 yasında kızı var ınanılır gıbı degıl. Ondan sonrası yok ama baska bır hayatı olmadı bıze yansıyan bısey yok yanı, neden aldırmadılar sure mı gecmıs tı emın degılım.

Erkek geri döner mi düşüncesi yok ki.
Şu an çocuğun babası ne tepki verir kismindayiz. Acele bi nikah mi olsa dedik kendi aramızda sonra onu da adam kabul etmez diye düşündük. Adamı direkt kabul etmeyecek olarak kabul edip asıl meseleye çözüm bulmaya çalışıyoruz. Yalnız anne olmak zor mu, nasıl olur vs. Gibi
Adama nikahı teklif etse. Yine ayrı yasayacaklarini, değişen hiçbir şey olmayacagini, sadece çocuğu düşündüğünü, babasız adledilirse sıkıntı yaşamasından vs korktuğu için aile kurumu içinde doğmasını istediğini vs anlatsa. Hatta evlilik sözleşmesi bile imzalayabilir ve 1 yıl içinde bosanicagina vs söz verebilir.
Ben olsam gönülsüzse bunun için adama para bile teklif ederdim sanırım. Herşey çocuğum için.

Benım ortaokul arkadasım bu sekılde cocuk sahıbı oldu. 16 yasındayken hamılr kaldı okulu bıraktı ortalık karıstı. Cocukla bebek dogmaya yakın nıkah yapıldı aynı evde formalite icabı kaldılar sanıyorum, cunku kısa surede bosandılar ve kızla cocuk asla bırbırıne uygun degıldı. Cocuk yakısıklı, oldukca zengın tarzı degısık bır cocuktu bızım kıza gore, kız ise guzel ama fakır, ıce donuk bır kız ıdı. O sekıl oldu ılıskılerı ben 31 yasındayım arkadasımın suanda 15 yasında kızı var ınanılır gıbı degıl. Ondan sonrası yok ama baska bır hayatı olmadı bıze yansıyan bısey yok yanı, neden aldırmadılar sure mı gecmıs tı emın degılım.
Baba da mı aynı yaştaydi? :( ortaokul çocuğu ve seks. Yaw hadi dürtü varsa bile ortamı nerden buluyorsunuz, hem de bundan 15 sene önce. ..

birde erol taslar var kotu insanlar.. onu unutmayalim
erol taş eşi vefat edince bir kaç yıl çocuklarına kendi bakmıştır çamaşır yıkarken bile resimlerini görmüştüm snra mecbur yeni bir evlilik yapmış çocuk 3 tü galiba tam hatırlayamadım.istanbuldan tanıyanlar vardı kahvesinden dünya şekeriymiş.keşke her kötü onun gibi olsa.allah rahmet eylesinn

Once kuzeniniz karai tarafla konusmali ondan sonra yol izlemeli bir anne olarak soyluyorum babasiz biyutmel cok zor hamilelik sureci dogum bebegin dunyaya gelmesi buyumesi maddi olan seyler halolur ama manevi duygu onemli cocuk icin kizim aksama kadar nerdeysr 40 kere babasini soruyor kabul etmezsede eminim ki twk basinada bakar buyutur ama etrafin soyleyecekeri cok yipratir bence belli bir sure uzak kalsin herkesten yurt diaina cikabiliyorsa ciksin bebek dogunca gelsin anlasamadik bosandik der

Buarada dogurmak veya bakmak sızın ıcın sorun olmayabılır elbette, ama o cocuklar hıc oyle kalmıyor buyuyorlar ve sorguluyorlar. Benım ılk esım benı terk etrıgınde oglum 2 aylıktı, bugun 9 yasında evet babasının bıyolojık babası olmadıgını bılıyor 2 senedır ama bıyolojık babanın adını sormadı henuz, boyle ılmek ılmek ıslenen bır surec bu. Benim sacımın yarısı beyazladı, maddı olarak nelerı verdıgımızı hıc soylemıyım psıkologlara ben mumkun oldugunca en hafıf ve en hazır sekılde gecırmek ıstedım bu sureci o yuzden suanda ben ve esım ara ara oglum arkadasım dedigimiz psıkılogla gorusuyor. Pekı ben ne demek ıstıyorum, cocugumu cok seviyorum ama herkes bız gıbı sanslı olur mu, bızım bıyolojık baba kadar karaktersiz olur mu bilmiyorum da kuzen tek basına yapamayacaksa dogurmasın,
Baba da mı aynı yaştaydi? :KK43: ortaokul çocuğu ve seks. Yaw hadi dürtü varsa bile ortamı nerden buluyorsunuz, hem de bundan 15 sene önce. ..
Evet babada aynı yastaydı. Hayatımın sokuydu yanı o donem benım ıcın

Tanıdığınız nikah kiyacak bir adam yokmu? Eş, dost...uniden arkadaş vs.?
Bilemedim... benim teyzem 47 sene önce aynısını yaşadı (adam hem evli hemde yaşca baya büyükmüş). Dedem 5yila yakin konuşmamış ama sonra barışmış teyzemle. Nenem ve diğer kadın akrabalar kadinlik birliği kurup sahip çıkmışlar.
Kuzenin icin kagit üstüne bir nikah kiymak bence en sağlıklısı...
Allah kolaylik versin
Gerekirse para karşılığı nikah kiyan biri bulunur.

Back
X