Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

Yaptığı kesinlikle doğru değil sanirim suan kuzeniniz de farkındadır pismandır diye umuyorum ama iş işten geçmiş annesi yok demişsiniz abisi ve babasıyla yasiyo ciddi tepkiler alır o yüzden bebeğin babasına aciklasin eğer kabul etmesse o evden ayrılsın bence ya kadın sığınma evine gitsin oradan aciklasin ailesine ya da kendine bi ev tutup çıksın yani zor bir durum ama ailesine yüz yüze açıklamak hem zor hem de tehlikeli olabilir :(

Tüm yorumlari okumadim yalniz benimde kuzenim bundan 25 yil önce evlilik disi hamile kaldi ve cocugu dogurdu su anda oglu 24 yasinda. Babasi ve adamin ailesi sahip cikmadilar uzun yillar. Kuzenim yasadigi semti degistirdi kendi büyütdü. Aile sonunda bir sekilde insafa geldi cocugu kabul etdiler, DNA testleri mahkemeler hukuk davalari oldu bu sürecde. Sonra bir araya gelip evlendiler 3 cocuklari daha oldu.

Arkadaşımın başına aynı olay geldi canım, hep beraber yardım ettik. Adam kabul etmedi terk etti.
Bir şekilde annesine anlattık, arkadaşım hamileliği sürece başka bir şehirde kaldı, babasına akrabalara yalan söyledik birini sevdi kaçtı evlendiler dedik. Sonra bebiș dünyaya geldi ve yine iki ay daha orda kaldı tabi arkadaşimin babası o zaman hala kızı evli zannediyordu sonra annesi bir şekilde babasına sürekli kaçtı kız bir cahillik etti çok mutsuz falan diyordu babasıda ona çok öfkeliydi. Bir kaç ay sonra ben annesi ile plan yapıp arkadaşımı baba evine getirdik. Babası önce çok kızdı esdi gürledi ne onunla nede bebiș le muhatap oldu daha sonra ayrıldı dedik babasına, arkadaşım babasından özür diledi ve zamanla baristilar. Şimdi arkadaşim başkası ile evli ve bir çocuğu daha var maşallah çok mutlular herșey unutuldu gitti 8 sene oldu. Çocuğun babası ile irtibata geçmek istedik ilk doğduğunda ama adam istemedi arkadaşimda kendi soyadini verdi(Almanya da yaşıyoruz burda bu mümkün).

İyi günler herkese. Kuzenim hamileymis evli değil korunmalarina rağmen olmuş. Karşı taraf sevgilisi değil Uzun süredir görüştükleri biri. Daha net açıklamak gerekirse kuzenim aşık karşı taraf değil ama kızın ilgisinin de farkındaydi.
Adet dönemi düzensiz olduğu için geç farketmis ve yasal süre dolmuş. Dolayısıyla aldiramayacak.
Şimdi sizce izlenmesi gereken yol nedir? Erkeğin henüz haberi yok ama haberi olsa da evleneceğini sanmıyorum olayın içinden sıyrılmaya çalışacak gibi.
Henüz çok yeni öğrendik yarın is olduğu için yanına gidemiyorum şehir dışında. Ailelere ne denir ne yapılır onu da bilmiyoruz. Aile yapımız bu konuda rahat değil. Yani evet öldürmezler ama bilmiyorum ya karışık işte.
Tek başına cocuk doguran kimseyi tanıyor musunuz? Nasıl geçti süreç? Baba daha sonra iletisime geçmek istedi mi ne oldu. ŞaşkınIm baya aslında detay unutmuş olabilirim kısaca sormak istediğim olay sizin başınıza gelse ne yapardınız. Çocuk doğacak o kesin ama aileler, akrabalar, komşular vs. Düşünülürse nasıl kolay atlatılir bu dönem
Hayatımda tiksindiğim birinin başına geldi bit kadar sevmem kendisini , 8 ay saklamış karnını sarmış, sonra ablasına halasına söylemiş ve eşime.tabi dertliye aslaaa söylemeyin diyerek.. herneyse ablası halası diğer halası ve teyzesi dışında kimse bilmiyordu . En zor süreci tek başına atlatmış bu çok.uzucu . Evli bir adamla ilişki hamilelik ve koşarak kaçan bir baba adayı . Son dönemlerde söylemiş şimdi oğlu 3 yaşında. Babasına iftar zamanı, sana bir hediyemiz var kapat gözünü diyerek kucağına vermişler al bu torunun diye , ufak yalanlarla süsleyerek. Işte evlendi gizli boşanıyor vs .. tabi herkes durumun farkında ama.el.aleme söyleyecek güzel bir malzeme... dediginiz gibi öldürme asma olamaz zaten.. annesi olmadigi için , babası da i.. uğursuz denebilecek birisi olduğu için. Çokta sasirilmadi . Büyüdü gitti herşey yoluna girdi . Ilk söyleme ve hamilelik süreci en zor olanı sanırım . Allah yardımcısı olsun

Bazi avrupa ulkelerinde 22. Haftaya kadar kurtaj oluyor. Allah yasatmasin ama bu da mumkun

Öyle kolay değil bu işler madem her bi şeyi yapmayı biliyorlar!!! O adamı da ikna edecek paşa paşa kiydiracak nikahı gerisi Allah kerim. Kuzeniniz malum kişiye daha durumu açıklamadan yok kabul etmez yok bilmem ne modunda, pardooon öyle basit deyil baktı malum kişide iş yok o zaman malum kişinin anasına dansına gitsin durumu açıklasın olan olmuş.

Yoo açmadı sanırım daha fazla rezillik çıkmasın diye Şuan başkasıyla evlendi.
Boyle olacaksa da cocugu dogurmasınlar, ne anlamı kaldı sımdı? Evlılık dısı cocugu anane buyutsun, kız evlensın gununu gun etsın. Cocuk bır omurluk sevgiyi de sıkıntıyıda ıcınde barındırır, gerekırse evlenmeyecektı de. Iste bu yuzden yapamayacaksa hıc dogurmasın.

Ben bu konuyu 2 gün önce süslü sözlükte okudum.

Yanlış anlaşılmasın, aynı kişi
olmayabilirsiniz tabi ama, konu sahibinin kuzeni hakimlik mülakatına gireceği için merdiven altı bir yer arıyordu, ileride karşısına çıkmasın diye. Doktorlara rüşvet falan teklif ediyordu. Adamı evliliğe nasıl mecbur edebiliriz diye soruyordu. O kişi siz misiniz? @Ritsanaz

Şimdi saldıracaksınız bana ama bence o kuzen bile isteye yaptı o çocuğu,ve bile isteye kürtaj zamanının geçmesini bekledi...çocuğa yazık...

evlenmek için mi hamile kaldı kuzeniniz?

bikaç aile dostumuzun kızı hamile kalıp zorla evlendiler sonuç bikaç sene sonra boşanma oldu yine.

daha seni sevmiyorken çocuğunu sevmesini bekleyip seni sevmeyen adamdan çocuk yapmak ne kafa anlamadım. şimdi kuzenim farkında değildi ayaklarını geçelim 16 haftaya kadar hamile olduğunu tahmin edemedi mi gerçekten?

bunların dışında yapacak çok bişey yok baba ismi yerine yazılır ama sanırım soyismi annesinin soyismini alabiliyor artık. büyükşehire taşınıp boşandım vs diyebilir soranlara. kk da bile hamileyken aldatılan çok kadın var pek de farkı yok kanımca. aynı bencil sevmeyen erkek sonuç aynı. imzanın çok bir espirisi yok artık şak diye boşanılıyor neticede

Aileye nasıl söylenir kısmı tek nefeste bence. Maalesef gizlenemez zamanla karında büyüyecek biran önce söyleyip üstünden bu korkuyu atması gebelik süreci içinde iyi olur. Aileye demeden öncw çocuğun babasıyla konuşsun ki aileyle konuşurken ilk soracakları şey babası kim evlenecekmi tarzı sorular olacaktır onlara cevap verebilsin. Çok uzatmasın

Dilerim baba kabul eder ve evlenirler. Diğer türlüsü kadını çok yorar erkeğin pekte umrunda olmaz hayatlarına çok kolay devam ediyor erkek cinsi. Vicdanlıysa ne ala.

Kuzeninize geçmişi için bişey diyemem ama geleceğinde bundan sonraki adımlarını daha dikkatli atsın. Bu olanlar kariyerini de çokca etkileyecektir. Doğacak olana da belirsiz bir hayat yaşatmamak lazım diye düşünüyorum

erol taş eşi vefat edince bir kaç yıl çocuklarına kendi bakmıştır çamaşır yıkarken bile resimlerini görmüştüm snra mecbur yeni bir evlilik yapmış çocuk 3 tü galiba tam hatırlayamadım.istanbuldan tanıyanlar vardı kahvesinden dünya şekeriymiş.keşke her kötü onun gibi olsa.allah rahmet eylesinn
aynen ole gercek hayati icin. demedim .sinamadaki zalim karkteri icin dedim canm. yoksa dedigin gibi cok merhametliymis

Ben bu konuyu 2 gün önce süslü sözlükte okudum.

Yanlış anlaşılmasın, aynı kişi
olmayabilirsiniz tabi ama, konu sahibinin kuzeni hakimlik mülakatına gireceği için merdiven altı bir yer arıyordu, ileride karşısına çıkmasın diye. Doktorlara rüşvet falan teklif ediyordu. Adamı evliliğe nasıl mecbur edebiliriz diye soruyordu. O kişi siz misiniz? @Ritsanaz

Süslü sözlükte şöyle oldu, konuya bir sürü avukat cevap yazdı. Soruyu soran kişinin hukukçu olmadığı ayan beyan ortaya çıktı. Yani trol bir konuydu.

Bana, hakimlik yalanını süslü sözlükte tutturamayınca, kurum avukatlığı olarak değiştirip buraya konu açılmış gibi geldi. Bilemiyorum. Umarım konu sahibi gelip bizi aydınlatır.:kahve:

Mune Mune

Bebeğin babasına mutlaka söylenmesi gerek ister yanında olsun ister olmasın bilmek hakkı yarın ne olur bilinmez çünkü. Aile tarafı hakkında yorum yapamam çünkü her aile dinamiği farklı ilerliyor illaki çok zor olacak. Doğurmak istediğine emin ise tek başına doğurup büyüten bir sürü kadın var siz kimseye bu konuda söz söylemeye fırsat vermezseniz kimse bişey diyemez kaldı ki işi gücü olan saygın insanlarsınız. Aile dışında kimseye açıklama borcunuz yok. Ama aile ne tepki verir orası soru işareti

Şuan ne durumdasınız ne gibi bi yol çizdiniz bilmiyorum. Bu durumda olan bi başkaları varsa lütfen okusun. Umarım herşey yoluna girmiştir kuzenin için. Yaşadığınız durumun aynısı şuan ne yazık ki benim başımda. Aile yapım eskiden beri sarsılmış durumdaydı. Anne ve babam birbiriyle savaşmaktan beni görmediler bile. Sırf karmaşadan uzak kalmak için defalarca şehir değiştirdim ve şuan kardeşlerimle beraber yaşıyorum anne baba ayrı. Önceden arkadaş olduğum bi adamla sevgili oldum, adam evlenip boşanmış ve 13 yaşında bir çocuk sahibi. Kısa dönemli ilişkimizde umursamaz tavırlarından dolayı bitirdim. Kendiside pek umursamadı. Şimdi ise hamile olduğumu öğrendim. Şöyle özetlemek istiyorum. Yıllarca topluma göre en ahlaklı(!) Oldugum dönemlerde de hep eleştirildim. Genellemeye göre az çok dikkat çeken bi insanım çunku. Bozuk aile yapımla beraber bu lanetim oldu ve yıllarca hem kotu insanlarla hem de ön yargılarla uğraştım. Ahlaksız ahlak bekçileriyle uğraştım. Bugün hamileyim ve bu bebeği çok istiyorum. Evlenip yapsaydın diyenler olacak, bu adam anneme bile kızınla evlenicem diyip 10 gün sonra su koyvermiş bir insan. Kimseye güvenilmiyor artık hiçbirsey sanıldığı gibi değil herkes bakire doğar kimse paçavra gibi atılmak için sevişmez kimseyle. Ama toplum artık böyle. Ev kızıda olsan, hayat kadını da olsan sana yaklaşan zihniyetler aynı. Kisa keseyim. Öncelikle babasına anlatıp geçici nikah kıymayı teklif edicem. Kabul etmezse babalık davası açıcam. Her hafta rakı masasına yüzlerce lira para bırakacağına iki haftada bir bırakacak bundan sonra çocuğuma da bakacak. Yüzünü isterse hiç görmesin. Anneme konuyu açıcam. Üvey babamında anlayışlı davranacağını umut ediyorum. Ardından gelinlikli bir şekilde yanımda yüzü gözükmeyecek bir erkek dostumla elimde nikah cüzdanıyla resmimi tüm sosyal medya hesaplarımda paylaşicam. Baba adayı sarışın renkli gözlü, eşimin yabancı olduğuna ikna etmem çok zor olmayacak. Bi sure ortalıktan kaybolup kısa zaman sonra ayrıldığımı, hamileliğimi sonradan öğrendiğimi ve doğuracağımı söyleyeceğim. Ardından adam gibi çalışıp çocuğuma bakacağım. Ailem çocuğuma sahip çıkmak zorunda. Bana yapmadıklarını ona yapacaklar yapmazlarsa da bi şekilde başımın çaresine bakıcam. Eminim ki yıllar sonra evladımın yüzüne baktığımda iyi ki diycem. Cesaretiniz varsa yapın arkadaşlar. Kimse siz acıları çekerken yanınızda değilse, eleştirilerini de alıp biyerlerine soksunlar.

Şuan ne durumdasınız ne gibi bi yol çizdiniz bilmiyorum. Bu durumda olan bi başkaları varsa lütfen okusun. Umarım herşey yoluna girmiştir kuzenin için. Yaşadığınız durumun aynısı şuan ne yazık ki benim başımda. Aile yapım eskiden beri sarsılmış durumdaydı. Anne ve babam birbiriyle savaşmaktan beni görmediler bile. Sırf karmaşadan uzak kalmak için defalarca şehir değiştirdim ve şuan kardeşlerimle beraber yaşıyorum anne baba ayrı. Önceden arkadaş olduğum bi adamla sevgili oldum, adam evlenip boşanmış ve 13 yaşında bir çocuk sahibi. Kısa dönemli ilişkimizde umursamaz tavırlarından dolayı bitirdim. Kendiside pek umursamadı. Şimdi ise hamile olduğumu öğrendim. Şöyle özetlemek istiyorum. Yıllarca topluma göre en ahlaklı(!) Oldugum dönemlerde de hep eleştirildim. Genellemeye göre az çok dikkat çeken bi insanım çunku. Bozuk aile yapımla beraber bu lanetim oldu ve yıllarca hem kotu insanlarla hem de ön yargılarla uğraştım. Ahlaksız ahlak bekçileriyle uğraştım. Bugün hamileyim ve bu bebeği çok istiyorum. Evlenip yapsaydın diyenler olacak, bu adam anneme bile kızınla evlenicem diyip 10 gün sonra su koyvermiş bir insan. Kimseye güvenilmiyor artık hiçbirsey sanıldığı gibi değil herkes bakire doğar kimse paçavra gibi atılmak için sevişmez kimseyle. Ama toplum artık böyle. Ev kızıda olsan, hayat kadını da olsan sana yaklaşan zihniyetler aynı. Kisa keseyim. Öncelikle babasına anlatıp geçici nikah kıymayı teklif edicem. Kabul etmezse babalık davası açıcam. Her hafta rakı masasına yüzlerce lira para bırakacağına iki haftada bir bırakacak bundan sonra çocuğuma da bakacak. Yüzünü isterse hiç görmesin. Anneme konuyu açıcam. Üvey babamında anlayışlı davranacağını umut ediyorum. Ardından gelinlikli bir şekilde yanımda yüzü gözükmeyecek bir erkek dostumla elimde nikah cüzdanıyla resmimi tüm sosyal medya hesaplarımda paylaşicam. Baba adayı sarışın renkli gözlü, eşimin yabancı olduğuna ikna etmem çok zor olmayacak. Bi sure ortalıktan kaybolup kısa zaman sonra ayrıldığımı, hamileliğimi sonradan öğrendiğimi ve doğuracağımı söyleyeceğim. Ardından adam gibi çalışıp çocuğuma bakacağım. Ailem çocuğuma sahip çıkmak zorunda. Bana yapmadıklarını ona yapacaklar yapmazlarsa da bi şekilde başımın çaresine bakıcam. Eminim ki yıllar sonra evladımın yüzüne baktığımda iyi ki diycem. Cesaretiniz varsa yapın arkadaşlar. Kimse siz acıları çekerken yanınızda değilse, eleştirilerini de alıp biyerlerine soksunlar.
Sagliklivca dogsun bebeginiz, hep mutlu olun ki mutlu bi bebek yetistirin. Rabbim yardimciniz olsun

Düşüncene ve planlarına hayran kaldım. Kimse kaderini bilerek doğmaz.
Umarım çocuğun ve sen çok mutlu olursun.
Yolun açık olsun, ara ara bizi de bigilendir🙏🏼💐

Herşey keşke en baştan farklı olsaydı :((
İnş Çocuğunuzu sevgi içinde büyütürsünüz.

Back
X