- 4 Ekim 2007
- 3.340
- 130
- 688
Şu yaşıma kadar evlenmeyi hiç düşünmedim, istemedim. Bir insanla hayatını her şekilde birleştirebilirsin, prosedürleri oldum olması sevmedim.
Geleneklerden hep nefret ettim. Düğün, nişan, söz, gelinlik, balayı, ilk gece, kına, tatlı, çeyiz... Hiç bana göre değildi bunlar. Belki yetiştiğim çevre dolayısıyla çok rahat yetiştim. Baskıcı bi ailem yoktu, zaten Türkiyeye 10 sene önce geldik. Yani daha farklı koşullar gördüm çoğunuzun aksine.
İnsanlar beni yargılayacaklar, hem de acımasızca. Çünkü ben "evlilik dışı" bir bebek dünyaya getireceğim. Ve aslında eşim, evet evlilik bağımın olmadığı adam, ailem ve onun ailesi bu konuya oldukça ılımlılar ve arkadaş çevrem de benim gibi düşünen kimselerden oluşuyor. O yüzden içim rahat ve bebeğimi kollarıma alacağım günü bekliyorum.
İlerde bebeğimiz büyüdüğü zaman eğer sorun yaşamaya başlarsak, basit bir imzadır neden olmasın diyip bu prosedürü yerine getirebilirim de. Ancak iki insanı tek bir yüzüğün birleştireceğine ve aynı şekilde bağlayacağına inanmak ne kadar trajik! Burada çoğu kadın evliliğiyle ilgili onca sorun yaşarken, ben beraber olduğum adamla o kadar huzurlu ve mutluyum ki. Her şey peri masalı gibi neredeyse.. Aynı evi, aynı yatağı, aynı sorunları ya da aynı sevinçleri paylaşmak için evlilik bağına gerek görmüyorum, ve bu yüzden eğer insanlar beni yaftalayacaklarsa, varsınlar yaftalasınlar.. Benim başım dik.
imzayı aşkla bağlı oldugum adam için attığım sürece sorun yok evlilikleri huzuru bozan imza değil
törenler değil insanların kötü huyları ve anlaşamamalarıdır...yani kurdugunuz mantık yanlış
imza atmadım ve atmayanlara göre çok daha mutluyum denklemınız evlılık dışı ilişki yaşayanların mutsuzlugu mantıgıyla
hesaplanırsa cuvalalrsınız ben imza attım ve cok mutluyum diyorum çok şükür ama bunu derken evlilik dısı ilişkiler
yaşayanlara göre daha mutluyum deyip de aşağılık kompleksine girmiyorum...kararınıza saygılıyım ama bu yazınız
mutlulugunuzu paylastıgınız bi yazı olmaktan cıkmıs imzayla mutlşu olanalrlar imzasız mutlu olanalr diye gruplamalarla
ayrımcılık oluşturmus ve başkalarını gömerken kendını yükseltmeye calışan bi yazı olmuşş..Allah mesud etsın
bebegınızı de size ve sevgilinize bağışlasın...imza atmış veya atmmaış olsun umarım aşık olduğu insana ömrünü veren
sevgisini veren hiç ama hiç kimse kararından dolayı sevdiğinden dolayı pişman olmaz....[/
Başka bir konunuzda eski sevgilimi rüyamda görüyorum 5 aydır ayrıyız yazmışsın bu nasıl oluyor şimdi:44::44:
Başka bir konunuzda eski sevgilimi rüyamda görüyorum 5 aydır ayrıyız yazmışsın bu nasıl oluyor şimdi:44::44:
sizin bu mesajınızın üzerine bende konularına baktım daha çok yeni konu açılmış ikilemde kaldım diye..konu sahibinin ya bi yakını için açtığı bir konu yada bu işte bi terslik var..
anlarız şimdi
bense bir erkegi sevmeyi ona ömrünü adamayi, onunla evlenmeyi
cok bos bulan biriyim.. gereksiz buluyorum..
evlenmedim mutluyum, evlenipte , ev isinden tut, akrabalar kaynana vs. derdiyle ugrasmama gerek yok..
hayatimda kimsede olmadi yokta..
fakat benim söyle bir sorunum var.. bunu kime söylesen, herkes evlenmek zorunda olurmu öyle sey deniliyor
allah hayirli insanlari karsiniza cikarsinlar diyorlar birde..
istemiyorumki ? yok öyle bi düsüncem..
dertsiz basima dert almak istemiyorum..
fakat herkes herkes gibi olmak zorunda evlenmek zorunda..
evet çok haklısın bu konuda bir teslik var:44:..kesin 2 konuda doğru değil,birileri eğleniyor
gece gece ağzımdan kötü bi söz çıkmaması için kendimi dizginliyorum
ne anlarlar yalan dolanla konu açmaktan..
bende az önce bir başka konusunda hamileliğini tebrik etmiştim.
benmi safım insanlarmı akıllı anlamadım gitti
evet ikizcim var bir şey ama ne
buradaki bayanları keklemek için gebelik tickiri yapmış olamaz herhaldebu kadar ileri gider mi acaba:44:
haklısınız herkes evlencek diye bişey yok istemıysa evlenmesın buna karısanlara ben de çok gıcık oluyorum
saki kadın tek basına yapamazmış illa çobana ıhtıyac varmış gibi bi hava olusturuyolar ki asla tasvip etmıyorm
zaten evlenmek dinimizce kimisine farz kimisine helal kimisine haramdır....
evet ikizcim var bir şey ama ne
buradaki bayanları keklemek için gebelik tickiri yapmış olamaz herhaldebu kadar ileri gider mi acaba:44:
Şu yaşıma kadar evlenmeyi hiç düşünmedim, istemedim. Bir insanla hayatını her şekilde birleştirebilirsin, prosedürleri oldum olması sevmedim.
Geleneklerden hep nefret ettim. Düğün, nişan, söz, gelinlik, balayı, ilk gece, kına, tatlı, çeyiz... Hiç bana göre değildi bunlar. Belki yetiştiğim çevre dolayısıyla çok rahat yetiştim. Baskıcı bi ailem yoktu, zaten Türkiyeye 10 sene önce geldik. Yani daha farklı koşullar gördüm çoğunuzun aksine.
İnsanlar beni yargılayacaklar, hem de acımasızca. Çünkü ben "evlilik dışı" bir bebek dünyaya getireceğim. Ve aslında eşim, evet evlilik bağımın olmadığı adam, ailem ve onun ailesi bu konuya oldukça ılımlılar ve arkadaş çevrem de benim gibi düşünen kimselerden oluşuyor. O yüzden içim rahat ve bebeğimi kollarıma alacağım günü bekliyorum.
İlerde bebeğimiz büyüdüğü zaman eğer sorun yaşamaya başlarsak, basit bir imzadır neden olmasın diyip bu prosedürü yerine getirebilirim de. Ancak iki insanı tek bir yüzüğün birleştireceğine ve aynı şekilde bağlayacağına inanmak ne kadar trajik! Burada çoğu kadın evliliğiyle ilgili onca sorun yaşarken, ben beraber olduğum adamla o kadar huzurlu ve mutluyum ki. Her şey peri masalı gibi neredeyse.. Aynı evi, aynı yatağı, aynı sorunları ya da aynı sevinçleri paylaşmak için evlilik bağına gerek görmüyorum, ve bu yüzden eğer insanlar beni yaftalayacaklarsa, varsınlar yaftalasınlar.. Benim başım dik.
her ne için yaptıysa çok ayıp gerçektende..
ben hamilelik topiklerinde fink atıyorum gece gündüz
birinden yeni bişey duyarmıyım öğrenirmiyim diye kendimi parçalıyorum
90 tane kür peşindeyim ne duysam yapmaya çalışıyorum
ve kendisinide az önce tebrik edip üstüne üstlük sordumda uyguladığın bir yöntem varmıydı varsa paylaşırmısın diye.
çok salağım çokk
her ne için yaptıysa çok ayıp gerçektende..
ben hamilelik topiklerinde fink atıyorum gece gündüz
birinden yeni bişey duyarmıyım öğrenirmiyim diye kendimi parçalıyorum
90 tane kür peşindeyim ne duysam yapmaya çalışıyorum
ve kendisinide az önce tebrik edip üstüne üstlük sordumda uyguladığın bir yöntem varmıydı varsa paylaşırmısın diye.
çok salağım çokk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?