Evlilik Dışı İlişkiler Üzerine Söyleyeceklerim Var!

şu evlilik dışı ilişkiyi modernlikmiş gibi yansıtma çabalarını da hiç anlamam.
sevgili konu sahibi arkadaşım:
insanlar yüzyıllar öncesinde sizin gibi yaşıyorlardı.sonra kadınlar ciddi haksızlıklarla karşılaştığı için ve soy sop birbirine karıştığı için (o zamanlarda yasalar filan da malum) nikah denilen olay ortaya çıkmış.yani kadınların ve çocukların mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için!!!!
....................
sonra bahsettiğiniz o gereksiz teferruatlara geleyim:
örneğin ailelerin istemeye gelmesinin ,bu işlerin içinde aktif rol alması ; gençlerin fevri davranmalarını önlemek,onlara maddi manevi destek sağlamak,hayat tecrübeleri ile onların yanlarında olmaları sebebiyle olamaz mı?
gelelim nişan olayına ve nişanlılık dönemine.nişanlılık dönemi insanların doğru kişiyi seçip seçmediklerini yendien tartmaları bakımından bir joker dönemi olamaz mı?
bu süreçlerde alınan hediyeler bohçalar filan karşılıklı hediyeleşmek suretiyle sıcak samimi ilişkiler kurulması açısından önem arzeden durumlar olamaz mı?
yeni kurulan akrabalıklar zor günlere yatırım değil midir?
düğün dernek sevdiğiniz insanla hayatınızı birleştirmenin sevincini bütün sevdiklerinizle bereber kutlama programı değilmidir?(batıda güzel günleri kutlamak için partiler düzenleniyor.siz iyi bilirsiniz)
evlilik sorumluluktur,geleni gideni ile uğraşamam gibilerinden bi laf etmişsiniz.demekki şu anda da sizin kapınızı çalan bi arkadaşınız yok.çünkü misafirperverseniz bekarken de gelen gideniniz olur,evliyken de...
ayrıca her erkeğin ailesi kötü değildir.örneğin benim eşimin ailesinin bana faydası var zararı yok.desem ki benim ailemden daha iyidir yalan olmaz.
hani siz çok mutluymuşsunuz ya,istediğiniz zaman gidebilirmişsiniz ya;pardon ama bizim gibi evlileri zincirle mi bağlı tutuyorlar.biz de eşimizi sevdiğimiz için onun yanındayız.evlenmek basit bir imzaysa şayet,boşanmak ta basit bir imzadır o halde!!!!!!!
sonra prosedürlerden herşeye rağmen hoşlanmayanlar sade bir nikah töreni ile evlenebilirler.yani bunlar evliliğin olmasa olmazları değildir.
.......................
şimdi size evliliğin kişilerin piskolojileri,fizyolojileri,biyolojileri,maneviyatları,yaşam enerjileri vs. vs.....ne ne denli faydalı olduğunu kanıtlarıyla bilimsel dayanaklarla açıklamaya çalışsam inanın sayfalara sığmaz.

yani diyeceğim o ki:şimdi sizin anlattıklarınız ve yaşam tarzınız; cesaret örneği modern bir yaşam değil,cahiliye devirlerinden kalma,yüzyıllar öncesinden kalma bir yaşam tarzıdır.
bu durumda evliler mi daha medeni oluyor,sizin gibi evlilik dışı çocuk dünyaya getirenler mi?
ama siz ben illa ki böyle yaşamak istiyorum diyorsanız tabi ki bu da sizin tercihinizdir.saygı duyarım.:42:

Son düzenleme:
Şu yaşıma kadar evlenmeyi hiç düşünmedim, istemedim. Bir insanla hayatını her şekilde birleştirebilirsin, prosedürleri oldum olması sevmedim.

Geleneklerden hep nefret ettim. Düğün, nişan, söz, gelinlik, balayı, ilk gece, kına, tatlı, çeyiz... Hiç bana göre değildi bunlar. Belki yetiştiğim çevre dolayısıyla çok rahat yetiştim. Baskıcı bi ailem yoktu, zaten Türkiyeye 10 sene önce geldik. Yani daha farklı koşullar gördüm çoğunuzun aksine.

İnsanlar beni yargılayacaklar, hem de acımasızca. Çünkü ben "evlilik dışı" bir bebek dünyaya getireceğim. Ve aslında eşim, evet evlilik bağımın olmadığı adam, ailem ve onun ailesi bu konuya oldukça ılımlılar ve arkadaş çevrem de benim gibi düşünen kimselerden oluşuyor. O yüzden içim rahat ve bebeğimi kollarıma alacağım günü bekliyorum.

İlerde bebeğimiz büyüdüğü zaman eğer sorun yaşamaya başlarsak, basit bir imzadır neden olmasın diyip bu prosedürü yerine getirebilirim de. Ancak iki insanı tek bir yüzüğün birleştireceğine ve aynı şekilde bağlayacağına inanmak ne kadar trajik! Burada çoğu kadın evliliğiyle ilgili onca sorun yaşarken, ben beraber olduğum adamla o kadar huzurlu ve mutluyum ki. Her şey peri masalı gibi neredeyse.. Aynı evi, aynı yatağı, aynı sorunları ya da aynı sevinçleri paylaşmak için evlilik bağına gerek görmüyorum, ve bu yüzden eğer insanlar beni yaftalayacaklarsa, varsınlar yaftalasınlar.. Benim başım dik
.

bence iyi düşün evlenmeyi.
burdaki bunca kadın sana göre sırf evli oldukları için????* bukadar sorunyaşarken,senin peri masalı da onların hayatına dönmesin....

bebeğiniz dört aylık,ama bi ay önce konu açmışsınız aklımda iki kişi var A mı desem B mi desem diye,eski sevgilinizden de sadece 5 aydır ayrıymışsınız...
bu konuları açan mı kardeşinizdi yoksa evli yazmanıza sebep olan mı kardeşinizdi anlamasam da hayırlı olsun diyorum oğluşunuz.
belli ki istenen bi bebek,tam da bebek sahibi olamayacağınızı düşündüğünüz bi anda gelen...
o zaman ne mutlu size...

Ama siz zina yapıyorsunuz ki bebeğiniz de veled-i zina olmuş olacak.
Bunları göz önünde blundurmalısınız tabi inancınız varsa

Yerli veya yabancı ünlüler bile çocuk yapacakları veya kadın hamile kaldığında nikah yapıyorlar. Neden; soyu belli olsun, anası babası belli olsun, soyadı belli olsun en azından resmi işlemlerde sıkıntı çekmesin diye. Cem Yılmaz bile sevgilisi hamile kaldığında hemen nikah yaptı hiç tasvip etmiyorum önce hamile kalınıp sonra nihah olayını ama en azından çocuğun için bunları çok görme diye söylüyorum. Tamam babasının soyadını alır ama ya senin soyadın. Burası Türkiye güzelkardeşim çocuklarda Türk kültürüyle büyüyor ve çocuklar çok acımasızdır. Senin çocuğuna neler soracak neler diyecekler düşünsene bunları.

Anenenin soyadı niye farklı yoksa boşandılar mı, nasıl oluyor falan diye şimdi çocuun üzülecek onu üzmek mi istiyorsun..

Son olarak Süper mutluluk sonsuz aşk diye birşey yok ki bunu imza bozsun. Sen de aynı evde yaşadığın ve alışkanlık olacak sevgilindensoğuyacaksın, o aşk yerini sevgiye bırakacak. Böyle düşünceler hep erkeklerin lafları. Masraf yapmamak, anlaşamama olduğunda en az masraf ve zararla işten sıyrılmak için süslü laflarla kızları kandırmaları. Niyeyse böyle moderen fikirleri hep erkeklerden duymuşumdur.

Diğer konularınıza baktım 5 ay önce sevgilinizden ayrılmışsınız,şu an hayatınızda eşim dediğiniz insan var ve ondan 3 aylık hamilesiniz..ama bir kaç gün önceki konunuzda eski sevgilimi çok özledim yazmışsınız !! hayatınızda başka biri varken başkasınından haber almayı umuyorsunuz,yurt dışından dönünce arayacakmış sizi..yani siz zaten birlikte olduğunuz insanı sevmiyorsunuz ki ne evliliğinden bahsediyorsunuz,bunlarda sizin modernize kılıflarınız..

Son düzenleme:
yazdıklarınız bende "aslında evliliği çok isteyen ama birlikte olduğu kişi tarafından çok sıcak bakılmadığı için evlilik dışı ilişki yaşayan ve bunu böyle kabullenip aslında ben istemiyorum aman evlilikte çok saçma zaten" gibi bir psikolojiye sığınmış kişi izlenimi yarattı :6:

yada ben fesatlandım pc başında :6:

eski konularınızda gündeme gelmiş , bundan sonraki ilk konunuz "evlilik dışı ilişki yaşarken eski sevgiliyi özlemek ve aynı zamanda daha hamileyken 2.çocuk planları yapmak" gibi ortaya karışık yanarlı dönerli bişey olabilir kanımca.

off sanırım ben pazar sendromundayım normalde böyle şeyler yazmazdım, neyse kaçayım ben bari:24:

Hamileyim diye açtığın topikte "sevgiline" "EŞİM" demişsin.
O kadar özgüven sahibiysen neden sevgilim diyemedin yoksa hamilelik haberinde yalan mıydı ? Sevgili Modern konu sahibi , yaptığınız illegal ahlak dışı şeyleri faydalı birşeymiş gibi göstermeyin bari tabi hesabınız fake değilse!! Nasıl istiyorsanız öyle yaşayın bunu bağıra bağıra anlatmanın manası yok.
Ha unutmadan ;
"henüz çok yeni, hiç planlamadığımız bir şekilde gelişti henüz eşimin haberi yook "
Bu yorum sizden alıntıdır...

Hamileyim diye açtığın topikte "sevgiline" "EŞİM" demişsin.
O kadar özgüven sahibiysen neden sevgilim diyemedin yoksa hamilelik haberinde yalan mıydı ? Sevgili Modern konu sahibi , yaptığınız illegal ahlak dışı şeyleri faydalı birşeymiş gibi göstermeyin bari tabi hesabınız fake değilse!! Nasıl istiyorsanız öyle yaşayın bunu bağıra bağıra anlatmanın manası yok.
Ha unutmadan ;
"henüz çok yeni, hiç planlamadığımız bir şekilde gelişti henüz eşimin haberi yook "
Bu yorum sizden alıntıdır...

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

yani evlenenlerin hayatı kabus, evlenmeyenin ki peri masalı mı?

ben bu küçümser tarzdan çok rahatsız oldum... (konu sahibinin ilk mesajını okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır)

konu sahibinin yaşının küçüklüğüne ve tecrübesizliğine veriyorum bu saygısız tarzını...

evlılıgı ıstemedıgınızı sanmıyorum ,hayatınızda kı ınsanın evlılıge bakısı uzak ıse ee orta da bır de cocuk varsa
kendınızı bu sekıl de avutuyorsunuzdur .:ssz:

üzülüyorum.... çünkü bence bu şekilde yaşayanlar sevgilisi evlenmeye yanaşmayan insanlardır. yani aslında evlenmeyi yuva kurmayı her kadın gibi istiyo amma velakin karşsısındaki erkek evlenmeye yanaşmayınca kendini boyle teselli ediyor.
bu arada erkekte haklı niye evlensin? aynı evde yaşıyo zaten, yemeği önünde,bulaşığı çamaşırı yıkanıyo,cinselliği yaşıyo eee niye evlensin? erkeklere bu rahatlığı yaşatan hemcinslerimi kınıyorum

Hayatta her şey biz insanlar için allah korusun yarın bu peri masalı dediğin masal biterse o yadırgadığın sadece prosedür dediğin önemsemediğin bir imza seni ve çocuğunu korumak için var

Hayatta her şey biz insanlar için allah korusun yarın bu peri masalı dediğin masal biterse o yadırgadığın sadece prosedür dediğin önemsemediğin bir imza seni ve çocuğunu korumak için var

Şu yaşıma kadar evlenmeyi hiç düşünmedim, istemedim. Bir insanla hayatını her şekilde birleştirebilirsin, prosedürleri oldum olması sevmedim.

Geleneklerden hep nefret ettim. Düğün, nişan, söz, gelinlik, balayı, ilk gece, kına, tatlı, çeyiz... Hiç bana göre değildi bunlar. Belki yetiştiğim çevre dolayısıyla çok rahat yetiştim. Baskıcı bi ailem yoktu, zaten Türkiyeye 10 sene önce geldik. Yani daha farklı koşullar gördüm çoğunuzun aksine.

İnsanlar beni yargılayacaklar, hem de acımasızca. Çünkü ben "evlilik dışı" bir bebek dünyaya getireceğim. Ve aslında eşim, evet evlilik bağımın olmadığı adam, ailem ve onun ailesi bu konuya oldukça ılımlılar ve arkadaş çevrem de benim gibi düşünen kimselerden oluşuyor. O yüzden içim rahat ve bebeğimi kollarıma alacağım günü bekliyorum.

İlerde bebeğimiz büyüdüğü zaman eğer sorun yaşamaya başlarsak, basit bir imzadır neden olmasın diyip bu prosedürü yerine getirebilirim de. Ancak iki insanı tek bir yüzüğün birleştireceğine ve aynı şekilde bağlayacağına inanmak ne kadar trajik! Burada çoğu kadın evliliğiyle ilgili onca sorun yaşarken, ben beraber olduğum adamla o kadar huzurlu ve mutluyum ki. Her şey peri masalı gibi neredeyse.. Aynı evi, aynı yatağı, aynı sorunları ya da aynı sevinçleri paylaşmak için evlilik bağına gerek görmüyorum, ve bu yüzden eğer insanlar beni yaftalayacaklarsa, varsınlar yaftalasınlar.. Benim başım dik
.

medeni kanun diye bir şey var ...kanun önünde hiç bir hakkınız yok biliyorsunuzdur gerçi adam çekip giderse babanızın soyadını verirsiniz artık bebeğinize

işte sizin gibiler evliliği ruhsuzlaştırıyor... yok hamile kaldım sımdı cocugumun soyadı ne olacak hemen bi imza atıverelım yok saglık guvencesi ne olacak imza atıverelım yaa nolcak bi imza iştee diye basitleştirmeler filan..

birde işinize gelmeyen yorumlara saygıdan dem vuruyorsunuz peki ya sizin yorumlarınız ne olacak?? evli olanlara nerdeyse ''zombi''diyeceksınız.. ee nede olsa evli olanlar yapmacık davranısları oluyor mutsuzlar ama mutlu rolüne bürünmüşler değilmi sizin için...

ben evliliği kalp grafiğine(adını unuttum şimdi) benzetirim.. arada ınısler cıkıslar olacak..
arada cok yukselecek ;sevinçten dörtköşe olup hatta sevinçten ağlayacagız hayat arkadasımızla...
bazende inişler olacak hatta bazen dipe vuruslar nadiren de olsa.. ozamanda kıymetını bilceksın.. şu kötü anda hatırladıgın kıymet bıldıgın için kendine kızcaksın mahcup olup pişmanlık duycaksın.. sonra şükretceksın Allaha bugunlerınde ustesınden gelip evine evliliğine sahip oldugun için..

ee burada yapmacık olan nedir???

ancak evlilik rutinleşirse işte ozaman ölür.. işte ozaman kalp durur..

açık konusmak gerekirse...

hamilesin ve nikah ıstıyorsun hala daha tek taraflı olarak... ancak o erkek arkadasın olacak adam daha işin ciddiyetınde değilki (yada saf ayagına yatıyor veya ne olursa olsun istemıyor evlilik)sen gelmıs buraya boyle bi konu acmıs bulunmaktasın.. acıkcası acıdım sana hem evliliği çok istiyorsun hemde böyle bi adamı koca vasfında görmek istiyorsun...işin zor guzelım senın,4ay gecmıs tamma hadi yenı oğrendın dıyelım,evliliğe niyetı olan adam haftasına sana nikah basardı... umarım senın bi işin vardırda o karnındaki gunahsız yavrucagın bi saglık guvencesi olsun..

birde aklıma gelmısken hani şu meshurrr ''peri masalı olan evdeki sevgılılık hallerınız'' karnındaki bebegı opğrendıkten sonra tepkısı ne oldu ciden merak edıyorum?? yoksa bu 4ay boyunca saklamanın sebebi sırf erkek arkadasının senı kurtaj ettırecegı korkusumu??sırf erkek arkadasınla hamılelgını bahane edip evlenmek istemen mi?? yoksa daha önce böyle bir durumda oldunda erkek arkasınla tmm bidaha hamıle kalmıcam dıyemi bu beraberlık merak ettım....

cok acımasız oldum deeğilmi.... inan bunlar gercekler canım..belkı senın bile itiraf edemeyecegın gercekler.... erkek arkadasının tavrını cok iyi bildiğin için söylemedin ona değilmi gebe kaldıgını... söyelsen senden ayrılacak cunku...

iyiki sen yurtdısındayken 9yasında gebe kalmadın modernlık adına.. yurtdısında kımse keyfınden rahım agzı kanserı asısı yaptırtmıyor kız cocuklarına değilmi.. oyuzden kanun var okul yasındakı cocukları yasal evliliklere (resmı nıkah),oyuzden cocuk parasıymıs yok bankaya devlet tarafından acılan hesapmıs vs..işte bu kımın eli kımın cebınde versiyonunun bariz izleri...

yurtdısından gelmıssınya modernlık adına... işte o yurtdısındaki devletlerde yurttasları için kendi ulkesının gelecegı degerleri için bir takım yasal zorunlulukları getırmısler ,evliliği özendirme politikaları geliştirmişler.. bunun ilgili programlar,sinemalar,diziler vs yaptırmıslar..

baslıgı ilk acıtıgnda kızmıstım sana ama şimdi inanki haline ve o karnındaki bebege çok uzuluyorum.. bu kadar degersizleştirme kendini..bu kadar basitleştirme.. calısıyorsun sanırım ve dediğin ailende arkandaysa bu evlilik içinde ugrasma zaten o hödük erkek arkadasın ıcın değmez inan..evlilik sorumlulugundan kaçan biri olmasaydı sana nikahı çoktan basmıstı senı bu hallere sokmadan önce..

ya savundugun tezin arkadasında dur ---evlilik bööö öcüü demeye devam et--- yada evlenmek istiyorum hatta hamileyim ama sevgılım ıstemıyor nasıl ıkna edebılırım dıye konu ac bence... inan boylesi senın için daha verımlı olur...

Şimdi bu konunun sahibi kim bekar olan hamile kalamayan kalmak isteyen mi yoksa aynı zamanda 22 haftalık kocasıyla günde 3 kez beraber olan hamile ve evli olan mı yoksa bekar özgür evlilik dışı çocuk doğuran mı ?
Daha karmaşık bir kk üyesi görmemiştim :24:

Back
X