Evlilik Dışı İlişkiler Üzerine Söyleyeceklerim Var!

profilinizle konunuzdaki bilgiler uyusmayinca kizdinizzz..
sonra dedinizki iki kisi kullaniyoduk boyle oldu dedniz
sonra uyari aldiniz kibarca duzelticanizi yazdinuzz
ayrica zaten konu basinda herkesin normal olarak yaptigina prosudur geregi karsiyim dedniz
hatta elestirseniz bile benim icin cok onemli degil istedignizi yazabilirsiniz yazdiniz.
yaa aldiginiz kararlar sizi ilgilendirir sonuclarida haliyle
allah bebeginizi saglikli kicaginiza almanizi nasip eder
esniz olacak beyefendiylede bir omurr mutluluk
ama simdi hosunuza gitmeyen yorumlara ayni sekilde niye karsilik veriyorsunuzki gulun ve gecin
hayat normlarinn disinda yasam secip bunlara hazirlikli olmaliydiniz
mutluluklar...haa bu arada acayip kuyruk acim var hem evliyim hemide davullu dugunle evlendim ama infertilim
acayip hirs yaptim..:51::51::51::51:

:123::123::123:::46::46::46::46::46::128::128:

Şu yaşıma kadar evlenmeyi hiç düşünmedim, istemedim. Bir insanla hayatını her şekilde birleştirebilirsin, prosedürleri oldum olması sevmedim.

Geleneklerden hep nefret ettim. Düğün, nişan, söz, gelinlik, balayı, ilk gece, kına, tatlı, çeyiz... Hiç bana göre değildi bunlar. Belki yetiştiğim çevre dolayısıyla çok rahat yetiştim. Baskıcı bi ailem yoktu, zaten Türkiyeye 10 sene önce geldik. Yani daha farklı koşullar gördüm çoğunuzun aksine.

İnsanlar beni yargılayacaklar, hem de acımasızca. Çünkü ben "evlilik dışı" bir bebek dünyaya getireceğim. Ve aslında eşim, evet evlilik bağımın olmadığı adam, ailem ve onun ailesi bu konuya oldukça ılımlılar ve arkadaş çevrem de benim gibi düşünen kimselerden oluşuyor. O yüzden içim rahat ve bebeğimi kollarıma alacağım günü bekliyorum.

İlerde bebeğimiz büyüdüğü zaman eğer sorun yaşamaya başlarsak, basit bir imzadır neden olmasın diyip bu prosedürü yerine getirebilirim de. Ancak iki insanı tek bir yüzüğün birleştireceğine ve aynı şekilde bağlayacağına inanmak ne kadar trajik! Burada çoğu kadın evliliğiyle ilgili onca sorun yaşarken, ben beraber olduğum adamla o kadar huzurlu ve mutluyum ki. Her şey peri masalı gibi neredeyse.. Aynı evi, aynı yatağı, aynı sorunları ya da aynı sevinçleri paylaşmak için evlilik bağına gerek görmüyorum, ve bu yüzden eğer insanlar beni yaftalayacaklarsa, varsınlar yaftalasınlar.. Benim başım dik
.

bunu insanlara anlatmana bile gerek yok ki :) mutluluğunu yaşa bebeğinin büyümesini izle ruhuna sahip olan adamla hayaller kur ve gerçekleştir.çevrendeki insanlar da senin gibi olduğu sürece bunun rahatsızlığını duymamalısın.olmasalar dahi insan evladı bu.her şekilde konuşur her şekilde müdahale etme hakkı varmış gibi ileri geri yorum yapar,yaptırır.sen dimdik durduğun sürece onlar bayağı aşağıda kalıyor zaten.görüş alanının dışında :)

bunu insanlara anlatmana bile gerek yok ki :) mutluluğunu yaşa bebeğinin büyümesini izle ruhuna sahip olan adamla hayaller kur ve gerçekleştir.çevrendeki insanlar da senin gibi olduğu sürece bunun rahatsızlığını duymamalısın.olmasalar dahi insan evladı bu.her şekilde konuşur her şekilde müdahale etme hakkı varmış gibi ileri geri yorum yapar,yaptırır.sen dimdik durduğun sürece onlar bayağı aşağıda kalıyor zaten.görüş alanının dışında :)

fake bir hesaba destek çıkmak ne zavallıca oldu yahu.ne diye yaparlar böyle şeyleri anlamam ki !

aslında evlilik sadece imzayla olup bitecek bir şey olsa amenna.
fakat bunun düğünü var, akrabası var, gelinlikti, takıydı, yok efendim çeyizdi bohçaydı...

bu saatten sonra ancak sade bir nikah olabilir. en azından çocuğumun geleceği için bazı konularda yumuşamaya başladım galiba. annelik içgüdüm gelişmeye mi başladı ne :55:

Ilk sayfadakı yazdığınız konu üzerine yazacaktım ama bu yazınızı gorunce vazgeçtim.

Hayat sızın nasıl yaşamak ıstrsenız oyle yaşayın ama sonra pişman olmayın..

Evlılık dışı ilişkiye ben karşıyım ama olmak ısteyende saygım cok..

ama bu sıtede evlılık dışı ılışkı yaşayı kızlığım bouldu aılem duyarsa ne olur hamıleyım bebeği aldırayım mı dıye nıce konular açıldı ben

bu konulara cok kızıyorum

Sızın aılenız ne guzel onaylıyor evlenmedende cocuk yapın ama bırlıkte olduğunuz adam sızı terk ederse cocuğa o zaman aılenz bakacak herhalde.

nafaka tazmınat işlerı olmayacağı ıçın...

Şimdiki gençler hadı evlenelım dedıklerı ıcın evlılıgde oyuncağa benzettıler..

Evlılik kolay karar verılcek bır karar degıl zatn..Keske sızın alattıgınız gıbı alt tarafı bır ımza olsa..

Cok buyuk sorumlulukları olan bır kurum..Boyle bır kurum oldugu ıcın cocuk oluncada ayrılsanızda bu sorumluklar devam edıyor.

Zaten bır ımza için evlenmeyın..sızı ve cocuğunuzu bır omur sevecek sahıplenecek.Ayrıldıktan sonrada sorumluklarını bılecek bırıyle evlenın..

Dugun alışverısı solan yemek kına vs vs bunları yapmak zorunda degılsınız..

İNsanların laflarını takmayan bır kısığınız var zaten sız ıkınız nasıl mutlu olacaksanız oyle nıkah kıyın

evlilikte atılan imzayı neden bu kadar küçümsüyorsunuz?
o imza sizin haklarınız için ve bir sürüde gerekçeleri olan haklarınız...
bu nasıl bir mantıkdır ki; evlenenler çok mutsuz ben peri masalı gibi bir hayat yasıyorum,çok güldüm çünkü bu bakış açısı yaşadığını legalleştirmek için yazılmış bir yazıdır diye düşünüyorum.
ben 4 yıllık evliyim imzamıda huzur ve mutlulukla attım ve o peri masalı dediğin hayatı bende yaşıyorum.
bunun imza ile bir alakası yok,yanlış bağlantı yapmayalım.
üstelik anne olacağını yazmışsın orasıda ayrı bir ilginçlik.
anne olacaksın ve bu toplumda bir çocuk yetiştireceksin ama nikahsız.kendi huzurunu,peri masalını düşüneceğine ileride çocugunun
sıkıntılarını düşünmelisin.
burası türkiye öyle nikahsız şu bu. bunlar burada iyi intibalar bırakmaz,karıştırmayın avrupa ile burayı.
bu kadar özentilide olmaya ne gerek var anlamıyorum.örfü mörfü geçin bu bir insan hakkıdır
imzayı atıpda mutlu mesut sürdürmekde bir insan becerisidir...
illa bir şeylere özenmekde bu toplumun bir becesidir.
bakış açılarınızı başka yönlenderde geliştirin...

Canim sinirlerini bozmadan kendi yorumumu yapmaya calisicam. 10 yildir turkiyedeyim diyosun bende 15 yasimdan beri 5 yildir yurtdisindayim. benim arkadaslarimin annelerinin erkek arkadaslari babalarinin da kiz arkadaslari vardir 2 3 yilda bir de degisir kimisinin. he o ailelerin yetistirdigi arkadaslarimsa senin ovunerek baktigin yasam tarzinin sonucu olsa gerek, Turkiyedekini yermissin ya, midesi genis bir sekilde yetisiyorlar masallah.

Evlilik nefret edilecek birsey degil bunu ne amacla boyle nefret edilesi sacma sapan biseymis gibi gosterdiniz neden bas kaldirma geregi duydunuz onu anlayamadim ben. Dugunler nisanlar evlilik yil donumleri sizin anlam veremediginiz seyler insanlari birlestirir, mutlu, guzel anilardir sizin gorusunuze gore demode, geri kafalilik gibi bisey cikiyor ortaya.

Umarim peri masaliniz devam eder. insanin hayatta basina ne gelecegi hic belli olmaz erkeklere guven de olmaz kimimiz yeri geliyo babasina guvenemiyor bu hayatta. Allah sinar valla biraz daha asagidan bakin hayata cok ucmussunuz mutlu oldugunuz icindir buyuk ihtimalle.

Umarim bebeginizi saglikla buyutursunuz.

o zaman buraya acmayacak bu konuyu hayat onun hayati kimseye laf anlatmak aman benim basim dik diye kanitlamaya calismayacak. yaptigi seyle soyledikleri celisiyor cunku. Yasam tarziniz cok icinize sinmis olsa bunu baskalarina diretmek ya da onay almak zorunda hissetmezdiniz gibi geliyor bana.

o zaman buraya acmayacak bu konuyu hayat onun hayati kimseye laf anlatmak aman benim basim dik diye kanitlamaya calismayacak. yaptigi seyle soyledikleri celisiyor cunku. Yasam tarziniz cok icinize sinmis olsa bunu baskalarina diretmek ya da onay almak zorunda hissetmezdiniz gibi geliyor bana.

adriana bu tarz insanlar kompleksle yoğrulmuş insanlardır.
bu kompleksin temelindede aşırı bir özenti yatmaktadır...
ne yazık ki bizim insanlarımız gelişimi bu kadar sığ bir anlam yükleyerek adlandırıyorlar...
bu onlar içim adım atma,modernleşme,yukarıda olma orasıda neresi ise şaka gibi ya...
çok gülüyorum hakikaten komik:9:

Son düzenleme:
canım çok komiksin ya .erkeklerin söyledikleri safsatalar bunlar.yok yüzük,yok takı vs .illada ayrıca evlenmek için bunlara gerek yok.gidersiniz belediyeye kıydırısınız nikahınızı çok mu zor?ayrıca arkadaşlar evlilik kadın haklarını korumak için çıkarılmış yani bizi korruyor .mal paylaşımı,nafaka vs gibi konularda.yani bir çeşit ekonomik güvence kadınların için.erkeklerde o yüzden kaçıyor zaten yoksa yüzük müzük falan filan değil yani şekerim .adamlar işini biliyor .şimdi o adam senin yanında ok yarın canı sıkılır çeker gider evli olsan bunun nafakası var ,velayet davası var varda var yani. ha dersen benim ona ihtiyacım yok ben bebeğime de kendimede bakarım benim diyecek birşeyim yok sonuna kadar saygı duyarım .
ama yinede modern düşünen bir insan olmama rağmen evlilik dışı çocuk dünyaya getiremezdim heralde tabi büyük konuşmayalım ama istemezdim diyelim en azından.çünkü o bebek için ilerde sorunlar olabilir.

Ülkemizde halihazırda binlerce insan "imam nikahı" adı altında evlilik dışı ilişki yaşayıp bu ilişkilerden çocuk sahibi oluyorlar.

Yani senin yaşadığın durum yeni bir şey değil.

Öyle bir anlatmışsın ki sanki evlilik dışı ilişkiden çocuk sahibi olmak modernliğin bir simgesi.

Yok efendim Türkiyeye 10 sene önce geldik, çok rahat bir ortamda yetişdim vs.

Halbuki okuma yazma bilmeyen insanlar da bu tarz ilişkiler yaşıyorlar.

Son düzenleme:
Aynı evi, aynı yatağı, aynı sorunları ya da aynı sevinçleri paylaşıyorsanız e birde evlat dünyaya getirip onu birlikte büyütecekseniz bence siz evlisiniz demektir zaten yanlızca din,ülke vs.. prosedürlerine göre olmamış o kadar
biz imzayla belgeledik yürütemiyoruz siz ilişkinizi yürütünde varsın belgelemeyin .

Şu yaşıma kadar evlenmeyi hiç düşünmedim, istemedim. Bir insanla hayatını her şekilde birleştirebilirsin, prosedürleri oldum olması sevmedim.

Geleneklerden hep nefret ettim. Düğün, nişan, söz, gelinlik, balayı, ilk gece, kına, tatlı, çeyiz... Hiç bana göre değildi bunlar. Belki yetiştiğim çevre dolayısıyla çok rahat yetiştim. Baskıcı bi ailem yoktu, zaten Türkiyeye 10 sene önce geldik. Yani daha farklı koşullar gördüm çoğunuzun aksine.

İnsanlar beni yargılayacaklar, hem de acımasızca. Çünkü ben "evlilik dışı" bir bebek dünyaya getireceğim. Ve aslında eşim, evet evlilik bağımın olmadığı adam, ailem ve onun ailesi bu konuya oldukça ılımlılar ve arkadaş çevrem de benim gibi düşünen kimselerden oluşuyor. O yüzden içim rahat ve bebeğimi kollarıma alacağım günü bekliyorum.

İlerde bebeğimiz büyüdüğü zaman eğer sorun yaşamaya başlarsak, basit bir imzadır neden olmasın diyip bu prosedürü yerine getirebilirim de. Ancak iki insanı tek bir yüzüğün birleştireceğine ve aynı şekilde bağlayacağına inanmak ne kadar trajik! Burada çoğu kadın evliliğiyle ilgili onca sorun yaşarken, ben beraber olduğum adamla o kadar huzurlu ve mutluyum ki. Her şey peri masalı gibi neredeyse.. Aynı evi, aynı yatağı, aynı sorunları ya da aynı sevinçleri paylaşmak için evlilik bağına gerek görmüyorum, ve bu yüzden eğer insanlar beni yaftalayacaklarsa, varsınlar yaftalasınlar.. Benim başım dik
.

bencede sorun değil üstelik bebeğiniz olduğu zaman kimlik sorunuda yaşamıcaksın doğumdan sonra ikinizin kimliğiyle bebeğe kimlik çıkartabiliyosunuz ama ikinizin beraber gitmesi lazım artık eskisi gibi değil eskiden evli olmayan çiftler çocuklarına kimlik çıkartamaıyodu kendi anne babalarını çocuğun anne babası gibi gösteriyolardı artık öyle bişeyde yok sanki eskiden herkes resmi nikah mı yapıyomuş

tercih sizin tabi ki ama anlamadığım, peri masalı gibi diye tabir ettiğiniz hayatınızı (Allah bozmasın) bir imza prosedürü yada küçüzük bir yüzük mü bozacak :26:

katılıyorum size sorun imzada yüzüktemi yani
yarın evlenseniz büyü bozulacak mutsuz mu olucaksınız :44:

bu konuda hemfikir olan arkadaşlar olduğunu bilmek güzel. konuya sıcak bakmayanlar da elbette var. herkesin yaşam tarzı/örfü/adeti/yetişme tarzı farklıdır. umarım herkes en mutlu olacağı seçimleri yapacak hayatlarında. hepinize teşekkür ederim..

herkes yaşamak istediği hayatı yaşar ama bir başkasının haklarına yaşadığı çevreyede laf etme hakkı yoktur bence.kimse sizi bu konu hakkında yadırgamamış kendi seçiminiz sonuçta Allah mutlu etsin ama evli olan imzayı atan geri kafalımı oluyor ikinci sınıf bir vatandaşmı imza atanlar.imza attık diye yetişme tarzımızmı kötü siz prensessiniz biz kül kedisimi..imzayı atanlar mutsuzluğa mahkummu?önemli olan yetişme tarzı örf adette değil lütfen olayı burdan vurmayalım önemli olan mutluluğu yakalayabilmek yoksa rahatlıkmış yetişme tarzıymış bunlar mutlu olmada ayırıcı özellik değil buraya takıldım sadece yoksa seçiminize bişey demiyorum

pardon ama o cocuk gayri meşru bılmem farkında mısınız ? bbegınızın babası yanınız da olabılır ama merak edıyorum cocugunuz babasının soyadını alırken sızın soyadınız farklı olucak.. ne dıcek yanı buyuyunce arkadasları sorarsa annem babam evlenmeden bosanmıs mı dıcek Allah ım sen akıl fıkır ıhsan eyle ya !!!

Yani bu peri masalını bozacak olan tek şey nikah mı?
Bir de sizce herşey doğruysa niye bu konuyu açtınız.
Demek ki size de içten içe yanlış gelen birşeyler var.
Evlilik basit birşey değildir, kutsaldır; siz inansanız da inanmasanız da...

Back
X