Evlilik Dışı İlişkiler Üzerine Söyleyeceklerim Var!

Allah mutluluğunuzu daim etsin canım lakin benim merak ettiğim bir konu var : çocuğunuz doğduktan sonra kimin soyadını kullanacak?? bunu sormamın nedeni ilerde çocuğunuza babanın soyadını niye taşımıyorsun tarzında sorular sorarlarsa çocuğunuzun gururun kırılması, malum burası Türkiye'de...

canım henüz düşünmedik, ben gebe olduğumu birkaç gün önce öğrenmiştim zaten. o zamana kadar çocuk düşünmüyoduk haliyle kafa yormamıştık evlilik üzerine. ancak bu durumda nikah kıymanın doğru olacağı kanaatinde çevremdekiler. ben de çocuğum için en azından düğün formatında olmasa da imza atmayı makul bulmaya başladım

bence kendınle celısıosun hem dıosunkı bır ımzamı degıstırecek hemde cocugum buyuyunce sorun olursa bır ımza atıverırım ne olacak o zaman basıt gelecek seyse sımdıde gelsın bır ımza atıver ne olacakkı

canım bu, evlilik için ölen ama sevgilileri evliliğe yanaşmayan ablaların hüsn-ü kuruntuları... aynı evde yaşarsın,aileler vardr işin içinde haberdarlardr,çocuk yaparsın ee 2evrak hazırlayıp bi imza atamazsın??? neden???? bil bakalım neden????

Kızlar, öncelikle hepinizi ayıpladığımı belirtmeden geçemiycem. Ne nedir, ne değildir düşünmeden acımasızca yorum yapıp bir de dalga geçmişsiniz. Takdir edersiniz ki aynı anda birden fazla üyelik alarak saçma sapan amaçlar edinen insanlardan olabilirdim.

Bu hesabı kız kardeşimle beraber kullanıyorum, ikimiz de aynı evin içerisindeyiz neden farklı üyelik alalım diye düşünüp böyle bir şeye karar vermiştik. Ancak görüyorum ki çoğunuz bunu düşünemeyecek kadar entrika peşinde. Yazılanlar okuyunca gerçekten üzüldüm. Üyeliğimin kapanma sebebi bana ait olmayan yazıları editlemekti, ancak hepiniz bir güzel stres atmışsınız bu konuda anladığım kadarıyla.

Kimsenin yaşam biçimini yargılama hakkınız yok. Evli değilim, profilimde belirttiğimin aksine ancak durumumdan ötürü evli seçeneğini işaretlemiştim. neyse ben isterdim ki daha farklı karşılanayım, bugün bebeğimin cinsiyetini öğrendim gelip sizlerle paylaşırım istedim ancak canım çok sıkıldı. burada dallas çevirmiyoruz o olmadı onula yaparım hiç olmazsa çocuk doğururum vs vs..

sadece üzüldüm yazılanları görünce. kadınlar kulübünü öyle sıcak bir ortam düşünmüştüm dışarıdan bakınca. oysa çok daha farklıymış.

neyse bir de son olarak göbek eritme konusuna gelince, gebeliğimi öğrenmeden önce yazdığım şeyler eğer takip eden arkadaş daha dikkatli incelerse belki ayıbından bir nebze utanır. ayrıca hamileliğimle ilgili açtığım başlıkta zaten bebeğin bana süpriz olduğunu, hiç beklemediğimi hatta kısır olduğumu sandığımı da belirtmiştim.

umarım hevesinizi kursağınızda bırakabilmişimdir, çünkü inanın siz benim sevincimi çok güzel yerle bir ettiniz...

bebeğinle sana mutluluklar
valla senin kadar ince düşünemedik tüh bize nerden bilelim
üyeliği 2 kişi kullandığınızı
durumumdan ötürü evli seçeneğini işaretledim nedemk
evliysden evli yazarsın bekarsan bekar
dulsan dul
madem evlilik düşünmediğin bişey yazma ozaman evliyim diye arkandanda konuşulmasın

canım henüz düşünmedik, ben gebe olduğumu birkaç gün önce öğrenmiştim zaten. o zamana kadar çocuk düşünmüyoduk haliyle kafa yormamıştık evlilik üzerine. ancak bu durumda nikah kıymanın doğru olacağı kanaatinde çevremdekiler. ben de çocuğum için en azından düğün formatında olmasa da imza atmayı makul bulmaya başladım

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah..en doğru kararı vermiş olursunuz canım malum bizim toplum bu tarz ilişkileri pek tasvip etmiyor =(( aslında kimin ne düşündüğü umrumda olmaz lakin insan sosyal varlıktır..almış olduğunuz karar çocuğunuz açısından en iyi karardır.. Hayırlı akşamlar :)

Kardeşim yetişkinsin senin için üzülmek bana düşmez ama o yavru için resmen içime su serpildi.Düğündü şuydu buydu senin tercihin tabi ama nikahınız olsun hiç değilse bu kadarını yavruna çok görme.

e aklın yolu bir
birden düşüncelerinizden savunduğunuz
imzasızda mutluyum ben demelerden
geri adım atıyosunuz

evlenmeden çocuk doğurmak
burda konu açıp bak ben evliliği istemiyorum ama doğururum
demekle olmuyomuş değilmi

millet olarak birilerinin açığını yakalamayı, anlamadan etmeden yargılamayı çok severiz.
istisnalar var ama ne yazık ki durum bu.
bebek sahibi olacaksınız ne güzel sağlıklı bi şekilde dünyaya gelsin.
evlilik mevzusu da beni ilgilendirmiyor sonuçta hayatınızı ben yaşamıyorum. size burda niye bi imza atmak zor mu geliyor desem ne olacak ? şu da var ki evlenip bir ay sonra boşanma kararı alan çook insan gördüm. evliliğe kendini hazır hissetmiyorsan evlenmezsin olur biter.
yapılan yorumların bazıları çok komik geliyor. nasıl bi toplum olmuşuz biz :31:

her neyse konu sahibi arkadaşım bebeğin cinsiyeti bence kız :9:

aslında evlilik sadece imzayla olup bitecek bir şey olsa amenna.
fakat bunun düğünü var, akrabası var, gelinlikti, takıydı, yok efendim çeyizdi bohçaydı...

bu saatten sonra ancak sade bir nikah olabilir. en azından çocuğumun geleceği için bazı konularda yumuşamaya başladım galiba. annelik içgüdüm gelişmeye mi başladı ne :55:

Takdir edersiniz ki aynı anda birden fazla üyelik alarak saçma sapan amaçlar edinen insanlardan olabilirdim.

Bu hesabı kız kardeşimle beraber kullanıyorum, ikimiz de aynı evin içerisindeyiz neden farklı üyelik alalım diye düşünüp böyle bir şeye karar vermiştik. Ancak görüyorum ki çoğunuz bunu düşünemeyecek kadar entrika peşinde. Yazılanlar okuyunca gerçekten üzüldüm. Üyeliğimin kapanma sebebi bana ait olmayan yazıları editlemekti, ancak hepiniz bir güzel stres atmışsınız bu konuda anladığım kadarıyla.

Bilgilendirme:
2.Üyelik ve bir üyeliği birden fazla kişinin kullanmasıda yasaktır.
Bu sebeple bu üyelik size aitse, kardeşiniz yeni bir üyelik almalı, yok kardeşinizin üyeliğiyse siz yeni bir üyelik almalısınız.

millet olarak birilerinin açığını yakalamayı, anlamadan etmeden yargılamayı çok severiz.
evlilik mevzusu da beni ilgilendirmiyor sonuçta hayatınızı ben yaşamıyorum. size burda niye bi imza atmak zor mu geliyor desem ne olacak ? şu da var ki evlenip bir ay sonra boşanma kararı alan çook insan gördüm. evliliğe kendini hazır hissetmiyorsan evlenmezsin olur biter.

canım evlenirsin boşanırsın
konu o değilki
sanki evlilik dışı çocuk doğurmak
çok marifet miş gibi savunmasıydı
kime ne ister evlensin ister boşansın
boşandığı zaman sorduklarında çocuğumun babasından boşandım der
çocuğunda bi soyu sopu olur
ama evlilik dışı doğduğunda
kime ne anlatmaya çalışacaksınız
ilerde bu çocuk büyüdüğünde nasıl cvp vereceksin

ben de kız olduğunu düşünüyodum, hissediyodum daha doğru ancak benim güzel oğlum annesini yine şaşırttı :9:

e aklın yolu bir
birden düşüncelerinizden savunduğunuz
imzasızda mutluyum ben demelerden
geri adım atıyosunuz

evlenmeden çocuk doğurmak
burda konu açıp bak ben evliliği istemiyorum ama doğururum
demekle olmuyomuş değilmi

siz fazla üstüme geliyosunuz. kuyruk acınız mı var sorununuz ne bilmiyorum ancak o gün, bu topiği açtığım gün bebek beklediğimi öğrendiğim gündü. çevremdekilerle etraflıca konuşup tartışınca bazı konularda bencillik yaptığımı düşündüm. evet bebeğim için geri adım atmayı düşünüyorum. bununla sizin ne probleminiz var allahaşkına ?

Bilgilendirme:
2.Üyelik ve bir üyeliği birden fazla kişinin kullanmasıda yasaktır.
Bu sebeple bu üyelik size aitse, kardeşiniz yeni bir üyelik almalı, yok kardeşinizin üyeliğiyse siz yeni bir üyelik almalısınız.

bu konu hakkında bilgim yoktu. bu üyeliği kullanmaya ben devam edicem o halde. bilgilendirme için teşekkürler

aslında evlilik sadece imzayla olup bitecek bir şey olsa amenna.
fakat bunun düğünü var, akrabası var, gelinlikti, takıydı, yok efendim çeyizdi bohçaydı...

bu saatten sonra ancak sade bir nikah olabilir. en azından çocuğumun geleceği için bazı konularda yumuşamaya başladım galiba. annelik içgüdüm gelişmeye mi başladı ne :55:

ne diyelim
4 ay sonra bile bunun farkına varmanız büyük gelişme
siz yapın nikahınızı düğünü derneğide
düşünmeyin
onlarıda beklerseniz hazırlıktı şuydu buydu
mazallah çocuk düğününüzde doğu verir gelinliklerle bide hastane aramayın

Tamam canım sen artık söylenenlere kafanı takma.
İşin aslı kimse kötülüğünü istemiyor emin ol,bunun bi farkına var önce kimse senden ne nefret ediyor yada imza atmadığın da bir çıkarı vardı.
Şu saatten sonra yapacağın en güzel şey hamileliğin tadını çıkarmak:)) Şimdi o hormonlarının gelgit yaptığı dönemde kimseyle tartışmaya girme.
Arkadaşlar lütfen artık kırıcı olmayalım karşımızda tek bir insan yok karnın da bebek var!

ben de kız olduğunu düşünüyodum, hissediyodum daha doğru ancak benim güzel oğlum annesini yine şaşırttı :9:

siz fazla üstüme geliyosunuz. kuyruk acınız mı var sorununuz ne bilmiyorum ancak o gün, bu topiği açtığım gün bebek beklediğimi öğrendiğim gündü. çevremdekilerle etraflıca konuşup tartışınca bazı konularda bencillik yaptığımı düşündüm. evet bebeğim için geri adım atmayı düşünüyorum. bununla sizin ne probleminiz var allahaşkına ?

neden kuyruk acım olsun kuyruk acım falan yok
üstünüzede gelmiyorum
doğruyu yazınca üstünüzemi gelinmiş oluyo
başta beni yaftayalanlar olacak anlım açık demiştiniz
biz demedik
size evlilik dışı çocuğu gel savun diye

a buarada
4 ay sonramı anladınız hamile olduğunuzu konuyu yeni açtınızda bi çelişkidir gidiyo

Sevgili Peygamberimiz HZ.Muhammed (s.a.v) ''Nikah benim sünnetimdendir.''
Hz. Aişe (r.a) anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
"Nikah benim sünnetimdendir. Kim benim sünnetimle amel etmezse benden değildir.
Evleniniz! Zira ben, diğer ümmetlere karşı siz(in çokluğunuz) ile iftihar edeceğim.
Kimin maddi imkanı varsa hemen evlensin.
Kim maddi imkan bulamazsa (nafile) oruç tutsun. Çünkü oruç, onun için şehveti kırıcıdır."
(Kütüb-i Sitte, 6527

neden kuyruk acım olsun kuyruk acım falan yok
üstünüzede gelmiyorum
doğruyu yazınca üstünüzemi gelinmiş oluyo
başta beni yaftayalanlar olacak anlım açık demiştiniz
biz demedik
size evlilik dışı çocuğu gel savun diye

a buarada
4 ay sonramı anladınız hamile olduğunuzu konuyu yeni açtınızda bi çelişkidir gidiyo

evet bu kadar zaman sonra tesadüfen öğrendim pcos var çünkü bende. hap kullanmadım 3 aydır regl olmamamın nedeni kistler sandım. şişkinliğimi aldığım fazla kilolara yordum haliyle. bulantılar da zaten hemen hemen çoğu şeyden etkilenen bi midem olduğu için gebelik olarak algılamadım.

sorularınıza cevap aldıysanız sizinle daha fazla tartışmak istemiyorum. elim ayağım titriyor yazılanları okuduğumdan beri. kendinize uğraşacak başka insanlar bulun iyi geceler

evet bu kadar zaman sonra tesadüfen öğrendim pcos var çünkü bende. hap kullanmadım 3 aydır regl olmamamın nedeni kistler sandım. şişkinliğimi aldığım fazla kilolara yordum haliyle. bulantılar da zaten hemen hemen çoğu şeyden etkilenen bi midem olduğu için gebelik olarak algılamadım.

sorularınıza cevap aldıysanız sizinle daha fazla tartışmak istemiyorum. elim ayağım titriyor yazılanları okuduğumdan beri. kendinize uğraşacak başka insanlar bulun iyi geceler

aynen benimde sinirimi zıplattınız
kuyruk acısı kimin var belli oldu
kuyruksuz geceler

Hic kimse kimsenin yasam tarzini elestiremez. Herkesin dogrusu kendine. Saglicakla anne olun ins. Derim.

Ancak sunu belirtmek isterim ilerde cocugunuz okula baslayinca ve akli erince ilk soyadinizin neden farkli olacagini soracaktir. Heleki bazi cocuklar cok acimasiz olabilirler duyduklari seylerle cocugunuzu yaralayabilirler. Sadece hatirlatmak istedim.

profilinizle konunuzdaki bilgiler uyusmayinca kizdinizzz..
sonra dedinizki iki kisi kullaniyoduk boyle oldu dedniz
sonra uyari aldiniz kibarca duzelticanizi yazdinuzz
ayrica zaten konu basinda herkesin normal olarak yaptigina prosudur geregi karsiyim dedniz
hatta elestirseniz bile benim icin cok onemli degil istedignizi yazabilirsiniz yazdiniz.
yaa aldiginiz kararlar sizi ilgilendirir sonuclarida haliyle
allah bebeginizi saglikli kicaginiza almanizi nasip eder
esniz olacak beyefendiylede bir omurr mutluluk
ama simdi hosunuza gitmeyen yorumlara ayni sekilde niye karsilik veriyorsunuzki gulun ve gecin
hayat normlarinn disinda yasam secip bunlara hazirlikli olmaliydiniz
mutluluklar...haa bu arada acayip kuyruk acim var hem evliyim hemide davullu dugunle evlendim ama infertilim
acayip hirs yaptim..:51::51::51::51:

Back
X