Evlilik, doğu kültürü ve genellemeler?

haklısın işte ben de bu yüzden yazdım ki bana değerli bir eşya gibi davransın istemiyorum beni hayat arkadaşı dengi olarak görsün istiyorum kendini terazinin ağır kefası olarak görmemeli erkeğim diye. ama ben bunu nasıl anlayacağım bir erkekte o kadar da kolay ele vermiyorlar kendilerini :/

bende genel olarak daha baskıcı falan bilirdim ama esimin akrabası bir kız doguluyla evli ikide kızları var adam cocuklarının delisi kız erkek ayrımı yapmaz karısını kısıtlamıyor sosyal hayatları super ben sasırdım acıkcası hatta aile apartmanında oturuyorlar ama ona ragmen kimsenin kimseye oyle karıstıgı falan yok istisnalar olabiliyor demekki

cherry sırayla bütün endişelerimin o bölgede ne denli mevcut olduğunu sıralıyorsun :) sağ ol sağ ol da çocuktan soğudum şimdiden

Anlaman için daha çok erken zaten canım hayata dair birseyler konuşma evresine bir geçin de

Bu öyle bir şey ki doğu/batı fark etmiyor ! Karadenizli erkekleri de tanıdım batılı erkekleri de tanıdım ama gördüğüm tek şey Türkiye'de ki erkeklerin çoğunluğu kadınları değerli görmüyor ! Gören kısım, görmüş geçirmiş ,kültürlü kişilerdi eleştirici sorgulayıcı kişilerdi. Aile faktörü çok önemli ! Değer görüp görmemek kadının elindedir. Kafasına göre davranmasına izin verirsen elbette ki seni ezer yok sayar. İlişkiye başladığın zaman uyumsuz olduğunu düşünüyorsan o ilişkiyi söküp atman gerekiyor!

cherry sırayla bütün endişelerimin o bölgede ne denli mevcut olduğunu sıralıyorsun :) sağ ol sağ ol da çocuktan soğudum şimdiden

Hele dur herifi yemlicektin tanicaktın ne oldu? İyice tanı bak öyle karar ver, ben genel olarak kültürden bahsettim belki herif büyükşehirde büyüyüp o kafayı benimsememiştir.

kimsenin fikriyle hakaret etmiyorum ben, sadece bilgi paylaşımı bu yaptığım. sakıncalı da bulmuyorum sonuçta isteyenlerin girip okuyup fikir berlittiği bir yer.
ayrıca şu ''bu konuları açmayın'' fikrini çok anlamsız buluyorum, üstünü kapatmak mıdır çözümden anladığımız ?

Doguyla ilgili ablamin bir esi dogu anadolulu..Ailesi de orda yasiyor.Kendileri baska sehirde...Hakli gorduklerime begeni koydum.Sec begen al..Ama evlilik konusunda sikinti; yoksa cok mert ,iyi ,comert insanlar..Yinede esinin ailesinden memnun sayilir.Esinden daha sikintili
Kayinvalidesinde oglum da oglum durumu var ablam bahsederdi..yazlari agactan meyve toplamaya yardim ederdi ablam ama onu gonullu severek yapardi..
Ama enistem ailesine de asi ablama da.Geleni gidenleri o sehirden gecenleri evet cok oluyordu ozellikle ilk yillar .Ailesine hala yardim yapardi..Oglum da oglum durumu yani...
Bir de enistem bizim aileye cok laf soyler kultur fatkliligindan dolayi..
Ama guneyli enistemin annesi bin basar kaynanalikta dogulu iyiydi yine..Muhacir enistelerimin aileleri iyiydi..Enistemler eh iste..En iyisi yine de guneyli enistem bize karsi..

Kizlar yozgatlilar nasil?Ay lutfen cok merak ediyorum.

Son düzenleme:
duygularıma tercüman olmuşsun.
bende öyle yöresel kültürle yetişmedim. ben sadece doğu değil gelenek göreneklerini dayatacak her kesimden insanla yapamam mesele bu.
illa ki eşimin ailesinde bana uymayan görüşler yaklaşımlar olacaktır kiminle evlenirsem evleneyim mesele bu değil mesele biz bağımsız bir aile olabilecek miyiz ? benim onlar gibi olmam istenecek mi? eşimin tutumu ne olacak ? yoksa banane kaynanam öyle düşünmüş böyle düşünmüş. tüm kaynanaların oğlu çok değerli zaten gelinlere de bir kulp takarlar illa. mesele ben hayatıma bildiğim gibi olduğum gibi devam edebilecek miyim bu.
çünkü ben yuva kurmak istiyorum sadece rabbimden hayırlı bir eş ve evlat istiyorum o kadar, bir aileye gelin gitmek diye bir şey olamaz benim hayatımda. Kız alıp verilen bir şey değil bizim ailede evleneceğim insanın ailesinde de öyle olmalı en azından.

ehehe karikatürü görmüşken söyleyeyim, biyoloji öğretmeniyim.. karşı tarafın hiç şansı yok yani mevzuya hakimim

karadenizli de çıktı karşıma bu dedikleriniz de dahil pek çok şeyi düşündüm, ve bıraktım kendisini güven vermediği ve tavrını beğenmediğim için. ben doğusunda batısında değilim işin. bana ne kadar uygun diye düşünüyorum o kadar.

bence de kadınlar olarak pek çok olumsuzluk görüyormuşuz ve rahatsızmışız genel olarak ben bunu anladım.

Eğer trakya veya Egeliyim deseydiniz size düşünün derdim çünki kültürler arasında ciddi farklar var ama karadeniz ve doğu kültür olarak bana herzaman daha yakın gelmiştir kişilik olarak size uyuyorsa anlaşamayacağınızı düşünmüyorum

Bunu onceden sorgulayabilir insan biriyle tanisinca.Ailesini de gormek gerekiyor bu yuzden..Ama cok geleneksel bir aileyse sen de ben de yapamayiz
Zira onlarda gelin almak diye bir kavram var..Ben bunu eski esim ve ailesinde yasamistim..Ya genellemeyi dikkate alip baslamayacaktim.Yada sevgimin hatrina onlar gibi davranip bosanmayacaktim.Kultur farkliligindan bozulmaya bir ornek benimkisi..Bugunku tum negatifliklerim bu farklar yuzunden yani..

Allah razı olsun pisi, gerçekten anlamıyorum bu niye ?
hakaret yok, ayrımcılık yok, siyaset hiç yok
şurada kız kıza konuşuyoruz şuranın erkekleri böyle buranın böyle diye mevzu bundan ibaret ırksal algılayanları hiç çözemiyorum. ben kendi memleketimin olumsuz yönelerini de sayarım. iyilik de kötülük de ırk memleketle olmuyor bunu da hepimiz biliyoruz. ama kültür diye de bir gerçek var bunu konuşuyoruz büyütecek bir şey yok.
LÜTFEN SİYASET KONUŞMAYALIM
VE PROVAKATİF NİYETLİ KİŞİLERE DE CEVAP VERİP PRİM YAPTIRMAYALIM.

Senden de razı olsun kardeşim inş. çok mutlu olursun

aynen öyle. ve dogulularda bosanmak yok. kadinin zatn isi gücü yok mecbur sesini kesip oturuyor.

Bu yazdığınız o kadar önemli ki. Bu gerçekleşsin, varsın doğu varsın avrupa varsın nere kültürüyle yetişirse yetişsin önemsiz. Ama bak kendin diyorsun "bildiğim gibi, olduğum gibi" Eğer doğu kültürünü bilmiyorsan, karşına çıkacak herşey seni karamsarlığa sürükleyebilir. Mesela eşinin ailesiyle olduğun bir ortamda, sırf kadın ve gelin olduğun için geri plana atılırsan, hizmetçi muamelesi görürsen, bu kişiler seni yönetme hakkına sahip olduklarını düşünürlerse ve aynı zamanda senin ağzını açmamanı isterlerse, yapabilir misin?

Eğer o kişiyle ciddi düşünüyorsan sana en büyük tavsiyem, asla taviz verme. Asla söylediğin bir sözden geri dönme. Ve seni, kendi ailenin içinde tanımasına müsade et. Et ki, ailen sana ne kadar değer veriyor, aile hayatında nasıl bir konumdasın görsün. Tecrübeyle sabit

Hele dur herifi yemlicektin tanicaktın ne oldu? İyice tanı bak öyle karar ver, ben genel olarak kültürden bahsettim belki herif büyükşehirde büyüyüp o kafayı benimsememiştir.

Cherry, yorumun meyvesini verdi. Tebrikler! Hic tanimadiginiz bir insan yorumlariniz sayesinde cizildi. Bravo!

Cherry, yorumun meyvesini verdi. Tebrikler! Hic tanimadiginiz bir insan yorumlariniz sayesinde cizildi. Bravo!

Durun hele, ya ben kendimi hiç anlatamıyorum ya da ne dediğim anlaşılmıyor.

İlk yorumumda da son yorumumda da tanış bak dedim. 2. yorumumda da Ağrılı bir arkadaşım var gayet modern kafalı ondan bahsettim. Öte yandan dikkatli olsun diye de uyardık ailesine iyice baksın gözünü açık tutsun. Kimse hakkında memlekete sebep önyargılı olmak iyi değil zaten, tanışır ölçer biçersin beynimiz boş yere yer kaplamıyor.

Konu ülkemizdeki kadına bakış açısına geldi ben de yazdım , yazdığım hiçbir şey yalan değil. Ama hiçbir yorumumda üstünü çiz demedim, aksine hep tanış bak dedim başından beri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…