haklısın işte ben de bu yüzden yazdım ki bana değerli bir eşya gibi davransın istemiyorum beni hayat arkadaşı dengi olarak görsün istiyorum kendini terazinin ağır kefası olarak görmemeli erkeğim diye. ama ben bunu nasıl anlayacağım bir erkekte o kadar da kolay ele vermiyorlar kendilerini :/Cherry değer görmekten kişinin ne anladığı da önemli aslında,mesela burda (batmanda) genelde ev hanımı kadınlar ve eşim beni çalıştırmaz demek onlara göre değer vermek, ama eşim bana çalışamazsın dese bu benim jargonumda ekonomik şiddettir
Geçen hafta işe döndüm tayin için yarıda kestim normalde haziran sonuna kadar zamanım vardı,işyerinde şakayla karışık beyler şunu dedi ne o erken geldin eşin eve para mı getir dedi?
Hani onlara göre biz batıdan gelenleri kocaları çalıştırıyor para bekliyir
cherry sırayla bütün endişelerimin o bölgede ne denli mevcut olduğunu sıralıyorsun :) sağ ol sağ ol da çocuktan soğudum şimdidenDoğu kapsamında, anneannem mesela kadınlar çok çile çektiği için kadınlara üzülüyor kendi kv kp kayınbirader kocadan çok çekmiş onun için kadın=çilekeş.
Erkek çocuğu üstün gördükleri için, ç.ke taptıkları için, soyumuz yürüsün diye (sanki padişah soyu), gelin getirsin yaşlıyken bize baksın, erkek evin direği.....kadının adı yok işte.
Bir kızım bir de oğlum olsun nasılmış o hissi de tadayım eyvallah; ama erkek olana kadar 3 4 çocuk yapmak=saçmalık.
haklısın işte ben de bu yüzden yazdım ki bana değerli bir eşya gibi davransın istemiyorum beni hayat arkadaşı dengi olarak görsün istiyorum kendini terazinin ağır kefası olarak görmemeli erkeğim diye. ama ben bunu nasıl anlayacağım bir erkekte o kadar da kolay ele vermiyorlar kendilerini :/
haklısın işte ben de bu yüzden yazdım ki bana değerli bir eşya gibi davransın istemiyorum beni hayat arkadaşı dengi olarak görsün istiyorum kendini terazinin ağır kefası olarak görmemeli erkeğim diye. ama ben bunu nasıl anlayacağım bir erkekte o kadar da kolay ele vermiyorlar kendilerini :/
cherry sırayla bütün endişelerimin o bölgede ne denli mevcut olduğunu sıralıyorsun :) sağ ol sağ ol da çocuktan soğudum şimdiden
kimsenin fikriyle hakaret etmiyorum ben, sadece bilgi paylaşımı bu yaptığım. sakıncalı da bulmuyorum sonuçta isteyenlerin girip okuyup fikir berlittiği bir yer.Şu konuyu açan arkadaş kendisine soramazmıydın neden başkalarının kafalarına göre hareket etmeyi düşündün burada doğuluda var batılıda o ordan bi yorum yazıyor erkekler şöyle aileler şöyle doğulunun zoruna gidiyor oda yorum yapıyor öyle değil böyle ne gerek var şimdi bütün bunlara..ben doğuluyum batılıların ne geleğini bilirim ne göreneğini bir erkek uğruna da gidip başkalarının fikrini sormam çünkü hiç kimsenin kimseye yararı yok yarın bi sorun çıkarsa size güvenip öyle yaptım deme..
duygularıma tercüman olmuşsun.Bu konuda bal gibi genelleme yapılır. Doğulu bir aileye gelin geldim. Ben ki gelin gelmek tabirini bile garip bulurken tam olarak olan buydu. Benim ailem de doğulu. Her ne kadar doğu kültürü ile buyumemis olsam da koklerim doğuya dayanmakta.
Velhasili ben de eşime bakarak, oldukça modern goruslerine güvenerek evlenirken uyarıları dikkate almadim. Nihayetinde doğu kulturune çok yabancı değildim ve tüm genellemeler bana gore yanlıştı. Lakin evlendikten sonra fark ettim ki "doğu gelenekleri" diye bir şey var. En modern aile bile bu geleneklerden kopamıyor. Esin ise bir sure sonra sana "idare et" diyor. Evet ailesini degistiremez ve cehaleti yok edemez. Haliyle cehaletle başa çıkmanın tek yolu "idare etmek" bu da size dusuyor.
Ben idare edebiliyorum. Zira dikkate almıyorum. Ancak ben bile zaman zaman sorunlar yaşadım ve hala yaşıyorum.
Cehalet bittabi sadece doğu ile sınırlanan bir kavram değil. Ülkemin genelinde durum bu ne yazık ki. Karadenizde de tuhaf adetler var iç Anadolu da da. Ancak dogu adetleri birçok bölgeye gore çok daha ağır.
ehehe karikatürü görmüşken söyleyeyim, biyoloji öğretmeniyim.. karşı tarafın hiç şansı yok yani mevzuya hakimimMillet çatır çatır yazıyor burda adamın iyi olması yetmiyor, ailesi de önemli diye. Ben doğulu biriyle de evlenmek istemem, çünkü ne töre ne adet çekemem. Köye gidip fındık mındık toplayamam, annesi babasının yanında beni ezecek bir kocayla uğraşamam. Kısacası cesareti olan evlensin, ama herşeye de hazırlıklı olsun, uyarıları da dikkate alsın, ben aşığım sevgi kelebeğiyimle olmuyor, sabır lazım, anlayış lazım, alttan almak lazım. Lazım da lazım yani. O romantik adam gözünde hanzo olarak evrimini tamamlarsa şaşırmamak lazım.
Erkek çocuk konusu da şu karikatürü hatırlattı bu arada.
karadenizli de çıktı karşıma bu dedikleriniz de dahil pek çok şeyi düşündüm, ve bıraktım kendisini güven vermediği ve tavrını beğenmediğim için. ben doğusunda batısında değilim işin. bana ne kadar uygun diye düşünüyorum o kadar.Bence bu adamı bırakın önyargılarınızla. Bu kadar iyi biriymiş madem yazık edersin. Ha birde Şunu merak ediyorum. Karşındaki karadenizli olsaydı acaba beni rus gürcü hayat kadınlarıyla aldatır mı evde oturur beni çalıştırır mı patavatsızca konuşup beni rezil eder mi diye sorgular mıydın yoksa karadenizli olduğun için sana normal mi gelirdi?
bence de kadınlar olarak pek çok olumsuzluk görüyormuşuz ve rahatsızmışız genel olarak ben bunu anladım.Ben yazdım mesela iç anadolunun halini.
Bir de önceki sayfalarda çerkes olmanın güzelliğinden dem vurdum ama doğruyu konuşmak lazım. Bizimkilerde kadının konumu nispeten daha iyidir saygı gösterirler falan ama bizde çerkeslerde de yok mu sanıyorsunuz bağnaz bağnaz kurallar. Benim anneannem köyünde yoldan bir erkek geçsin -yaşı farketmez- ayağa kalkar. Neden çünkü o erkek. Ya da ne bileyim gelin kayınpederin sofrasına oturmaz.
Etnik ayrımcılık falan değil bu yaptığımız herkes eteğindeki taşları döküyor işte. Şurada biz bizeyiz yemeyelim birbirimizi şimdi atıp tutarak :)
Eğer trakya veya Egeliyim deseydiniz size düşünün derdim çünki kültürler arasında ciddi farklar var ama karadeniz ve doğu kültür olarak bana herzaman daha yakın gelmiştir kişilik olarak size uyuyorsa anlaşamayacağınızı düşünmüyorumSelam kızlar,
Karşıma biri çıktı önce insan olarak sevdim kendisini sonra daha yakın görmeye başladım. Aramızda bir etkileşim de var onun benden hoşlandığını da hissettim. Bir fotografçılık kursunda tanıştık ama çok da samimi değiliz şu aşamada ben ilk etaplarda mesafeli biriyimdir zira. Beğendiğim özelliklere sahip sakin ağırbaşlı nazik nerede ne konuşacağını bilen sıcakkanlı güler yüzlü bir insan kendisi. Zaten sanatsal fotograflar çeken bir adamın ince ruhlu vs olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.
Sorun ne derseniz bana göre pek sorun olmasa da kendisi ağrılı bense karadenizliyim. Ben geleneksel bir aile yapısına sahip değilim kişinin memleketinin neresi olduğu benim için çok da bir anlam ifade etmiyor. Kendisi de oldukça modern bir insana benziyor o da benim gibi istanbul da büyümüş biri. Eğitimli, maddi durumu iyi olan biri. Ama yine de etraftan duyduğum şeylerden dolayı şüpheye düştüm acaba geleneksel ataerkil bir yanı var mıdır belli etmese de? Kadını küçümser mi ? çocuk konusunda cinsiyet ayrımı yapar mı ? beni kısıtlar mı baskı kurar mı ? ya da ailesi bunları yapmaya çalışırsa müsade eder mi gibi sorular geçti kafamdan. en doğru yolu kişinin kendisini tanımak ama şu an ağır ilerliyoruz bir fikir almak istedim kk dan.
Özetle sormak istediğim, genelleme yapmak doğru mudur ? bu konuda sorun yaşamamız muhtemel midir? kafam biraz karışık
Bunu onceden sorgulayabilir insan biriyle tanisinca.Ailesini de gormek gerekiyor bu yuzden..Ama cok geleneksel bir aileyse sen de ben de yapamayizduygularıma tercüman olmuşsun.
bende öyle yöresel kültürle yetişmedim. ben sadece doğu değil gelenek göreneklerini dayatacak her kesimden insanla yapamam mesele bu.
illa ki eşimin ailesinde bana uymayan görüşler yaklaşımlar olacaktır kiminle evlenirsem evleneyim mesele bu değil mesele biz bağımsız bir aile olabilecek miyiz ? benim onlar gibi olmam istenecek mi? eşimin tutumu ne olacak ? yoksa banane kaynanam öyle düşünmüş böyle düşünmüş. tüm kaynanaların oğlu çok değerli zaten gelinlere de bir kulp takarlar illa. mesele ben hayatıma bildiğim gibi olduğum gibi devam edebilecek miyim bu.
çünkü ben yuva kurmak istiyorum sadece rabbimden hayırlı bir eş ve evlat istiyorum o kadar, bir aileye gelin gitmek diye bir şey olamaz benim hayatımda. Kız alıp verilen bir şey değil bizim ailede evleneceğim insanın ailesinde de öyle olmalı en azından.
Allah razı olsun pisi, gerçekten anlamıyorum bu niye ?Herkes yaşadığı büyüdüğü toplumdan kesitler sundu ! Kimse şurası böyle kötü şurası şöyle iyi demedi ! Konuda kürtlerde aşağlanmadı hatta genel görüş doğu erkeklerin daha iyi olduğu yönünde idi. Herkesin objektif yorum yaptığına inanıyorum. Etnik ayrımcılık yapılmadığı halde neden sanki kürtler aşağlanıyormuş şekilde lanse ediliyor anlamış diilim. Tüm yorumları okuyunca neden öyle bir hisse kapılmadım bir kürt olarak soruyorum ! Konu bilgi almak için açılmış gayette doğal , farklı bir kültürde olan biri ile evlilik ne kadar uyumlu olur zorlukları var mı vs.vs. Kimse ırk , dil, mezhep ayrımı da yapmıyor bu provokatörlük niye ?
Allah razı olsun pisi, gerçekten anlamıyorum bu niye ?
hakaret yok, ayrımcılık yok, siyaset hiç yok
şurada kız kıza konuşuyoruz şuranın erkekleri böyle buranın böyle diye mevzu bundan ibaret ırksal algılayanları hiç çözemiyorum. ben kendi memleketimin olumsuz yönelerini de sayarım. iyilik de kötülük de ırk memleketle olmuyor bunu da hepimiz biliyoruz. ama kültür diye de bir gerçek var bunu konuşuyoruz büyütecek bir şey yok.
LÜTFEN SİYASET KONUŞMAYALIM
VE PROVAKATİF NİYETLİ KİŞİLERE DE CEVAP VERİP PRİM YAPTIRMAYALIM.
aynen öyle. ve dogulularda bosanmak yok. kadinin zatn isi gücü yok mecbur sesini kesip oturuyor.Dogu'da yasadigim donemlerde, adam geliyor karisinin ve cocuklarinin gozleri onunde dostunu getiriyor dugune.. sonrada namus diyorlar.. bazi dogulular kizmis olabilir ama bu bir gercek.. gorduklerimizi yaziyoruz duyduklarimizi degil... eskiden filmlere bakardik inanmazdik fazla, taki dogu'da yasayana kadar.. bu yuzden filmlerede hata bulmayin, sonucta kafadan uydurmuyorlar..
duygularıma tercüman olmuşsun.
bende öyle yöresel kültürle yetişmedim. ben sadece doğu değil gelenek göreneklerini dayatacak her kesimden insanla yapamam mesele bu.
illa ki eşimin ailesinde bana uymayan görüşler yaklaşımlar olacaktır kiminle evlenirsem evleneyim mesele bu değil mesele biz bağımsız bir aile olabilecek miyiz ? benim onlar gibi olmam istenecek mi? eşimin tutumu ne olacak ? yoksa banane kaynanam öyle düşünmüş böyle düşünmüş. tüm kaynanaların oğlu çok değerli zaten gelinlere de bir kulp takarlar illa. mesele ben hayatıma bildiğim gibi olduğum gibi devam edebilecek miyim bu.
çünkü ben yuva kurmak istiyorum sadece rabbimden hayırlı bir eş ve evlat istiyorum o kadar, bir aileye gelin gitmek diye bir şey olamaz benim hayatımda. Kız alıp verilen bir şey değil bizim ailede evleneceğim insanın ailesinde de öyle olmalı en azından.
Hele dur herifi yemlicektin tanicaktın ne oldu? İyice tanı bak öyle karar ver, ben genel olarak kültürden bahsettim belki herif büyükşehirde büyüyüp o kafayı benimsememiştir.
Cherry, yorumun meyvesini verdi. Tebrikler! Hic tanimadiginiz bir insan yorumlariniz sayesinde cizildi. Bravo!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?