- 26 Kasım 2013
- 2.990
- 5.620
- 358
Haklisin ama konu nerelere geldi baksana. Tamamem saptik konudan. Konu kapatilmazsa bile bir önlem alınsın bence.
anlatsanız keşke ?Ah dogu vah dogu diyorum.. oyle insanlar tanidimki doguda, bir dahami Tovbe diyorum, kactim resmen oradan.. ve yasamis olduklarimdan dolayi, doguya iyi gozle bakamiyorum.. tabikide herkes ayni degildir, ama ben gordum gorecegimi.. mesela dogulu arkadaslarim vardir, onlara sozum yok tabikide, ama gel gelelim benim yasadiklarimin haddi hesabi yoktu..
Doğru söze ne denir ;-)Konuyu farklı yere çeken üyeler engellensin. Yeni üye idi , amaç belli yani. Saygı duymak zor zanaat azizim
Sesli güldüm..Doğru söze ne denir ;-)
Sesli güldüm..
sağ ol paylaşımın için, içten yazmışsın. işte ben de bundan korkuyorum bir erkek böyle bir aile de büyüdüyse onun da böyle şeyleri gerçekleştirme ihtimali çok yüksek. o yüzden aile çok önemli çok. inşallah mutlu olursun. hepimiz için hayırlısı olsunKadınları el üstünde tutarlar mevzusu dönmüş. Benim gördüğüm tam tersi. Kadın evin hizmetçisi modunda. Her erkeğin aldatmayacağı gibi her doğuluda aldatmaz tabii. Benim gördüklerimin hepsi aldatıyor ama namusuna çok düşkündür. Erkeğin namussuzu bir başka oluyor. Kendi ailemden örnek vereyim. Babam amcam dedem hepsi aldattı. Evdeki kadın çocuk baksın temizlik yapsın yemek yapsın. Höst diyince köşesine sinsin. Dışarıdaki kadınla adam gezsin yesin s.çs.n alem yapsın. O zaman namuslu oluyorlar. Bu toplumun iki yüzlülüğü. Babam hayatı boyunca annemi aldattı. Amcam hayatı boyunca eşini aldattı. Amcam kızlarını sevgilisiyle tanıştıracak kadar ileri gitti. O çocuklar artık buny normal görüyor. Yarın kendiside eşide yapsa normal görecek. Amcam boşanmak istediğinde dedem dedi ki, metresine de ev aç ama karından boşanma. Bak hele bak. Bir doğulu olarak doğulu herkesin aynı olmadığının altını çizmekle beraber büyük çoğunluğu çarpık ahlak anlayışına sahip namusu iki bacak arasında gören, erkek egemen, kadının kaynana olunca el üstünde tutulduğu bir kültürsüzlük var. Buna kültür diyemem ayıp olur. Yineleyeyim herkes aynı değil. Sülalemde onlarca aile gördüm, istisnasız aynı. Kendi sülalemden iğreniyorum. Daha küçük bir kızken evlenmeyeceğim dedim. Büyüyünce asla akraba evliliği yapmayacağım, adam gibi adam değilse asla doğulu ile evlenmeyeceğim diye kendime söz vermiştim. Kendime verdiğim sözü de tuttum, başka bölgeden bir insanla evleniyorum, lakin bu demek değil ki o bunları yapmaz.
Olmuyormuş baktım bazı arkadaşlar öyle yapmış bende öyle yaptımÜyelik iptali için yöneticiye msj atmanız yeterli !
Hem de cok guzel bir konu yaa..Cok guzel gidiyor bu uye durumu harici.Guzel sohbetler olmus..Konu kapatılmasın ya konu sahibesine haksızlık olucak
Söylediklerimin arkasındasınym doymadıysan sana lafım çok fazla konuşma bence sözlerim ağır gelir kaldıramazsnÜyelikten çıkmak mümkün üyelikten çıkmadan siteye bir daha girmemek de kişinin elinde,çevir kazı yanmasın: ben atılmak için öyle yazdım pehhh
Insallah yasamazsin artik.esin seni tum bu onyargilarindan kurtarir yurekten soyluyorum.sok icinde okudum yazdiklariniKadınları el üstünde tutarlar mevzusu dönmüş. Benim gördüğüm tam tersi. Kadın evin hizmetçisi modunda. Her erkeğin aldatmayacağı gibi her doğuluda aldatmaz tabii. Benim gördüklerimin hepsi aldatıyor ama namusuna çok düşkündür. Erkeğin namussuzu bir başka oluyor. Kendi ailemden örnek vereyim. Babam amcam dedem hepsi aldattı. Evdeki kadın çocuk baksın temizlik yapsın yemek yapsın. Höst diyince köşesine sinsin. Dışarıdaki kadınla adam gezsin yesin s.çs.n alem yapsın. O zaman namuslu oluyorlar. Bu toplumun iki yüzlülüğü. Babam hayatı boyunca annemi aldattı. Amcam hayatı boyunca eşini aldattı. Amcam kızlarını sevgilisiyle tanıştıracak kadar ileri gitti. O çocuklar artık buny normal görüyor. Yarın kendiside eşide yapsa normal görecek. Amcam boşanmak istediğinde dedem dedi ki, metresine de ev aç ama karından boşanma. Bak hele bak. Bir doğulu olarak doğulu herkesin aynı olmadığının altını çizmekle beraber büyük çoğunluğu çarpık ahlak anlayışına sahip namusu iki bacak arasında gören, erkek egemen, kadının kaynana olunca el üstünde tutulduğu bir kültürsüzlük var. Buna kültür diyemem ayıp olur. Yineleyeyim herkes aynı değil. Sülalemde onlarca aile gördüm, istisnasız aynı. Kendi sülalemden iğreniyorum. Daha küçük bir kızken evlenmeyeceğim dedim. Büyüyünce asla akraba evliliği yapmayacağım, adam gibi adam değilse asla doğulu ile evlenmeyeceğim diye kendime söz vermiştim. Kendime verdiğim sözü de tuttum, başka bölgeden bir insanla evleniyorum, lakin bu demek değil ki o bunları yapmaz.
evet tutumun biraz abartılı ama moderniteyle ilgili değil biraz evhamlı ve detaycı bir insan oluşumdan kaynaklanıyor ister istemez düşünüyorum gelecek ihtimalleri. Haklısınız şu an için gereksiz.Oooo, durum neredeyse "Madem evlenmeyecektik. Neden merhaba dedin?" olayına dönmüş. Henüz aranızda duygusal bir ilişki dahi oluşmamışken ve böyle şeyleri önemsemeyen bir yapıya sahip olduğunuzu belirttiğiniz hâlde, doğu-batı kültür uyuşmazlığıyla alakalı çekinceleriniz oluşmuş ve durumu irdeliyorsunuz. Sizce de ima ettiğiniz modernist yapınızla çelişkili değil mi bu durum?
Bu arada ben de Artvin'liyim. Eşim de Tunceli'li ama hiç tanıma döneminde dahi böyle bir düşünceye sahip olduğumu hatırlamıyorum.
Söylediklerimin arkasındasınym doymadıysan sana lafım çok
Attım ama ses yokBen ne yazıyorum sen ne diyosun üyelik iptali mümkün diyorum mesaj attın mı yönetime
Sen bana agzimin payini vermedin. Provokatörlük yaptigin besbelli olduğu icin ben sana agzinin payini verdim.Sana yazan mı oldu diğer arkadaş küfür etti bende ağzının payını verdim
ben genelleme yapmadım zaten neden hakaret ediyorsunuz yok yere ?ben kendim doğuluyum eşimde doğulu her yerin iyisi kotusu var adetlerimizi tabiki surdurucez ben rabbime binlerce şukurler olsun harika bi evliliğim var eşim bana öl dese ölurum ayrıca tanıdığım doğu erkekleri hanımlarını baş tacı eder.... ve şu fikirden vazgeçin doğulu kötü erkek kötü babadır düşüncesinden sen kendine güvenmiyorsan sen vazgeçersin.şimdilerde görüyoruz heryerde iyi kötü insanlar var ama genelleme yapman cahillik
görüyorum ki konu ilerledikçe insanlar daha samimi itiraflarda bulunmaya başladı. işte öğrenmek istediğim şey buydu. bazı şeyler içselleştirilmiştir sen şimdi diyorsun ki doğuda bu bakış açısı bu kadar yaygın ben nasıl bunları hesap etmeyeyim. armut dibine düşüyor nihayetinde :/Geçende de dedim taşlandım
Doğuda kadın ne kadar kıymet görürse görsün abisinden kocasından, erkekten kıymetli olamaz, eşit de olamaz. Aksini söyleyen beni yer.
Burası online bir platform insanlar en azından burda dürüst olsunlar, neyse ne dürüstçe yazsınlar. Toplumumuz özeleştiri olmadığı için kadın erkek eşitliğinde ilerlemiyor ya....neyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?