- 25 Eylül 2011
- 7.567
- 11.484
- 498
dedıklerın doğru göstermesinler... kızlarımızda hatta ister dogulu ister batılı.cahil cüheylalar hala var
kızlarının guzellıgıyle meshur guzel unlu sehırlerımızden bı tanesıne gelın gıttı arkadasım dogulu falan degıller kayınvalıde ılla carsaf gormek ıstemıs
yani densiz insan heryerde densizdir
illada görmek ıstese kendisini yırtsaydı dahi göstermezdim benim mahremim kimseyi alakdar etmezcahil cüheylalar hala var
kızlarının guzellıgıyle meshur guzel unlu sehırlerımızden bı tanesıne gelın gıttı arkadasım dogulu falan degıller kayınvalıde ılla carsaf gormek ıstemıs
yani densiz insan heryerde densizdir
Genelleme yapmak doğru olmaz ama bir yakınlaşmanız olduğunda daha ilişki başlamadan bir bahaneyle toplumsal konular açın derim. Kadının çalışması, ataerkillik, ailesinin nerede yaşadığı, aşırı tutucu olup olmadığı gibi, arayın ağzını mutlaka. Ataerkillik bir miktar olacaktır diye düşünüyorum ama bunun ne derecede olduğu önemli.Selam kızlar,
Karşıma biri çıktı önce insan olarak sevdim kendisini sonra daha yakın görmeye başladım. Aramızda bir etkileşim de var onun benden hoşlandığını da hissettim. Bir fotografçılık kursunda tanıştık ama çok da samimi değiliz şu aşamada ben ilk etaplarda mesafeli biriyimdir zira. Beğendiğim özelliklere sahip sakin ağırbaşlı nazik nerede ne konuşacağını bilen sıcakkanlı güler yüzlü bir insan kendisi. Zaten sanatsal fotograflar çeken bir adamın ince ruhlu vs olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.
Sorun ne derseniz bana göre pek sorun olmasa da kendisi ağrılı bense karadenizliyim. Ben geleneksel bir aile yapısına sahip değilim kişinin memleketinin neresi olduğu benim için çok da bir anlam ifade etmiyor. Kendisi de oldukça modern bir insana benziyor o da benim gibi istanbul da büyümüş biri. Eğitimli, maddi durumu iyi olan biri. Ama yine de etraftan duyduğum şeylerden dolayı şüpheye düştüm acaba geleneksel ataerkil bir yanı var mıdır belli etmese de? Kadını küçümser mi ? çocuk konusunda cinsiyet ayrımı yapar mı ? beni kısıtlar mı baskı kurar mı ? ya da ailesi bunları yapmaya çalışırsa müsade eder mi gibi sorular geçti kafamdan. en doğru yolu kişinin kendisini tanımak ama şu an ağır ilerliyoruz bir fikir almak istedim kk dan.
Özetle sormak istediğim, genelleme yapmak doğru mudur ? bu konuda sorun yaşamamız muhtemel midir? kafam biraz karışık
canım ben urfalıyım... kesinlikle ne ailemde ne de arkadaşlarımda rastlamadım bu dediklerine... aksine batılı arkadaslarımın böyle sorunları daha çok oluyordu gördüğüm kadarıyla... bizde kız evlat baş tacıdır... babamdan örnek verecek olursam bizi okutmak için gerekirse ceketini bile satar... 4kız kardeşiz 4 ümüzde universite okuyoruz yahut okuduk...bunun doğudan ziyade kişiyle alakası var... kilit mevzu o kişi... yalnız sana söyleyeceğim bu konuda kendi ailenden eminmisin... genelde doğulular pek istenmiyor yanlış anlama dediğimi ama çok karşılaştık bu durumla .. sonrasında siz ikiniz çok yıpranırsınız... ailenden emin ol bence tepkilerini falan ölç ki karadenizlisiniz sizin oralarda çok daha fazla doğululara karşı önyargı var... bunu da ünideki arkadaşlardan biliyorum... genelde ilk etapda bize bi önyargılı bakarlardı...yine diyorum bunu eleştiri manasından ziyade senin için söyledim...Selam kızlar,
Karşıma biri çıktı önce insan olarak sevdim kendisini sonra daha yakın görmeye başladım. Aramızda bir etkileşim de var onun benden hoşlandığını da hissettim. Bir fotografçılık kursunda tanıştık ama çok da samimi değiliz şu aşamada ben ilk etaplarda mesafeli biriyimdir zira. Beğendiğim özelliklere sahip sakin ağırbaşlı nazik nerede ne konuşacağını bilen sıcakkanlı güler yüzlü bir insan kendisi. Zaten sanatsal fotograflar çeken bir adamın ince ruhlu vs olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.
Sorun ne derseniz bana göre pek sorun olmasa da kendisi ağrılı bense karadenizliyim. Ben geleneksel bir aile yapısına sahip değilim kişinin memleketinin neresi olduğu benim için çok da bir anlam ifade etmiyor. Kendisi de oldukça modern bir insana benziyor o da benim gibi istanbul da büyümüş biri. Eğitimli, maddi durumu iyi olan biri. Ama yine de etraftan duyduğum şeylerden dolayı şüpheye düştüm acaba geleneksel ataerkil bir yanı var mıdır belli etmese de? Kadını küçümser mi ? çocuk konusunda cinsiyet ayrımı yapar mı ? beni kısıtlar mı baskı kurar mı ? ya da ailesi bunları yapmaya çalışırsa müsade eder mi gibi sorular geçti kafamdan. en doğru yolu kişinin kendisini tanımak ama şu an ağır ilerliyoruz bir fikir almak istedim kk dan.
Özetle sormak istediğim, genelleme yapmak doğru mudur ? bu konuda sorun yaşamamız muhtemel midir? kafam biraz karışık
Genelleme yapmak istemiyorum ama ben de öyle gördüm hep çevremde, yine de belki bana öyleleri denk gelmiştirYa bu konuda iç anadolu mu acaba daha sorunlu diye düşünüyorum şu an? Ozellikle konya yi çok duydum acaba tesadüf mu ki?
Tabi ki herkes bir değil ama tanıdığım ailelerde şunu gördüm: kadınlar çok baskındır yani senin kv nin sôzü kp den bile üstün olabilir.oğulları ailecidir (ki en zoru da o ) sanki bi onda ana var bir abla bir kardeş var öyle överler överler için siser hepsi mükemmeldir hepsi dôrt dörtlüktür sen aşağı kalirsin daha
doğrusu değilsin de öyle hissettirilir.sakin sessiz bir insansan anlasirsin ama dersen ben bilirim ben böyle yapicam işin zor Çevreden gördüğüm aile yapıları böyle kimse üstüne alınmasın genel konusmadim onları anlattım )
Evet o kalabalık olayı öyle. Eşimin ailesinin evi mesela özel hane değil de yol üstü han gibi birsey. Geldiler mi 30 kişi birden. Cok yorucu. Ben gelinim fazla karismiyorum ama surekli o isin içinde olan gorumceler için durum çok can sıkıcı. Bi ozel mesele konuşmak olay oluyor ailecek kalinsa da konusulsa diye bekliyoruz.Anlatılırken beni en çok yoran akraba köylü tanıdık faslı...misafir bitmiyor aman Allahım,arkadaşım illallah etmiş 5 kaynı 2 görümcesi var sadece onlar yetiyor diyo, uyum sağlayabilen için şenlikli olabilir ama ben yapamazdım
Bu çocuklara olan bakış konusundaki sozlerinize +1hepsine katılıyorum.
yalnızca eğitimli bi aileyse olmayabiliyor bunlar, ama doğuda yaşadığım süre zarfında gördüğüm örneklerin %80i böyle.
kendi birbirlerine çok bağlılar, ama dışarıdan geleni sindirmeyi seviyolar.
gelin sessiz sakinse sevilir, değilse çaktırmadan kocası itinayla doldurulur (ki oğullarını elinkızı yönetmesin)
bilinenin aksine erkekler baskın değil, annenin borusu ötüyo, hem kendi evinde hem çocuklarının evinde.
çocuklarını kendilerine hizmetçi olarak yetiştirme eğilimi var. yani evlense de erkek kendini ailesine karşı ömür boyu sorumlu hissediyor (bu yüzden karısı kendini hep 2. planda hissedebiliyor)
normalde benim algım: aile çocuğuna ömür boyu kol kanat gerer, evlat da ailesinin ihtiyacına elinden geldiğince koşar.
doğuda durum tam tersi gibi. çocuğa (erkek) küçüklükten çokça sorumluluk yüklenip hayat boyu ailenin yükünü çekmesi beklenir ve çocuk bunu kanıksar.bundan rahatsız olan karısını da düşmen beller.
not: bunların aynısına türkiyenin diğer bir çok yerinde de rastlamak mümkün. cahil insan heryerde aynı yani. ama doğuda bi tık fazla dikkatimi çekmişti.
Aynı benBen de karadenizliyim, bizlerde eserekli ve birden parlayan tipler oluruz mesela
Ne saçmalamamissin türkçe öğrende gelkurt kokenliyse kurt yani neden kurt demiyorsunuzki
kurt deyince ulke bolunmuyor yani
Kürt kökenli ne demek hayyy allahimkurt kokenliyse kurt yani neden kurt demiyorsunuzki
kurt deyince ulke bolunmuyor yani
hayır sen niye burda bu kadar sinir oldun anlamıyorum... insanlar gördüklerini yazmışlar... okuduğum kadarıyla bizzat kötüleme yapan olmamış açıklamalar heryerin iyisi de kötüsü de vara çıkıyor hep...ve kendisi batılı olduğu halde doğuluları öven de olmuş... ki soru baştaki soru bizzat önyargıların olduğunun kanıtı... kendimizi ifade etmemiz bile sizi bu kadar rahatsız ediyor...saçma sapan bi iki ağa dizisi verdiler diye herkes bizi konaklarda oturuyor belimizde keleşlerle yaşayan çekirdek aile kavramı olmayan bireyler zannediyor... yok öyle bi kalabalık... herkes kendii evinde çekirdek ailesiyle yaşıyor... evler gayet modern arkadaşlar ve birini aramadan da evine gidilmiyor...korkmayın... öyle beraber yaşama yok doğuda... sizin fikrinize de saygım sonsuz siz de haklısınız medya bizi öcü gibi gösteriyor... ama tavsiyem tanımaya çalışın doğulu insanları bu kayıptan çok kazanç olucaktır... hıı geri kafalısı yok mu o da heryerde var ...Samimi yorumlar var elbette ama kompleks yapıp saçmalayanlar da olmuş.
Kendi aileni cevreni öveceksin diye Batı'ya laf sokmak niye?
Batı'ya , İzmir'e, yok Amerika'ya laf söylemeden kendi memleketin övülmüyor mu? Konu sahibi ağrılıları sormuş , tüm ülkeyi değil.
Konu sahibi ağrılı kimseyi tanımıyorum. Kendi adıma insan heryerde insandır kafasında biriyim. Şans verirdim. Ama gene benim için mutfakları ve kalabalık kültürleri zor olabilirdi. Kımızı et kebap yemeyen kalabalık sevmeyen biri olduğum için..
Ne saçmalamamissin türkçe öğrende gel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?