Evlilik fobim..

Fadike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2010
427
5
96
Diğer
Aslında tam olarak fobimi onu da bilmiyorum, ama evliliği özellikle bir bayan için kullanılma kayıp engellenme olarak görüyorum, yani özellikle bir bayan için evlilik =erkeğe hizmet kendini feda etmek olarak algılıyorum bunu kendime itiraf etmedim hiç ama 34 yaşındayım , evlilik hevesim yok ama bu bakış açısı yüzünden hiç evlenemeyeceğim için çocuk sahibi de olamayacağım diye üzülüyorum.. Aslında doğru insana rastlamadığım içinmi böyleyim kafam karışık..

(Konuyu: Psikoloji kısmına da açtım ama o kapandı)

bence doğru kişiyle karşılaşmadığın için de böyle düşünüyor olabilirsin canım...bende evlilikten korkar ve çok zor olduğunu düşünürdüm..sonuçta başka bir aileye gireceksin,sürekli ev temizliği yemek ütü vsvsvsvs diye kafamda çok büyütürdüm..evet doğru evliliğin sorumluluğu çokkk ve yorucu...ama eşim bana elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışır tabi gene de evin yükü kadındadır...inan bana gerçekten severek evlenirsen,,eşinle ruhsal ve fiziksel uyumu yakalarsan bunların hiç birisi gözüne gelmeyecektir hatta ve hatta çoğu zaman sorumluluklarını zevkle yerine getireceksin.. İnşallah ruh ikizinle bir an evvel karşılaşırsın canım...

Amin, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.. Aslında çevre faktörü de çok önemli çevrem de boşanan , ya da evli olup şiddet gören aldatılan çok insan var.. Hiç olmadı bu forum da dünya kadar olumsuz konu açılıyor günde onlarca hep olumsuz.. Benim anlamadığım bekarlar nasıl hala korkmadan evlilik hayali kurabiliyor??

erkege hizmet derken bu ailesel yada çevresel bir gözlem olabilir mi? bunu aklinizdan çkarmanz belki zor olur ama inanin karsiniza sevebileceginiz biri çksa düsüncelerinize fikirlerinize önem veren bir hayat arkadasiniz olursa bu düsünceler aklinizdan silinir.. ben 1 ay sonra evleniyorum mutlu olcagimiza inaniyorum çnkü en bastan bir çok seyi konustuk hersey 1 kisi üzerine kalmamali ortak hayat paylasicaz basit olmasada güzel yanlarida çok evliligin

Bunu hizmet olarak düşünürsen zaten hizmet olarak görürsün cnm.
Ama gerçekten sevdiğin bir insanla bir hayatı geçirmek, beraber uyanmak, beraber zaman geçirmek güzel şeyler sana yaparken zevk verir.
Onu mutlu etmek istersin çünkü. İlerde doğru insan karşına çıktığı zaman bunu anlarsın.
Tabi ki doğru insandan kastım senin ona gösterdiğin saygıyı sevgiyi özveriyi hakedecek aynısını o da yapacak hayat böyle sürer.
Umarım bu güzel duyguları yaşarsın...

Sevgilerimle...

aslına bakarsak sizinle aynı durumdayım,evliliği hayatımın önündeki bir engel olarak görüyorum,yaklaşık 4 yıllık bir ilişkim var ama evlenirsek sanki kariyerim etkilenecek,hedeflerime ulaşamıycam ve içimde hep bir "keşke" kalacakmış gibi geliyor,bu yüzden de evlilikten kaçıyorum.kendi hedeflerime ulaşamadan tam olarak mutlu olamam,bu durumda da karşımdakini mutlu edemem gibi geliyor...

her evlilik değil...

5 yıl ailemden uzak tek başıma yaşadıktan sonra 32 yaşımda evlendim ve hayatımda aldığım en doğru karar...engelleme, kısıtlama, kullanılma şöyle dursun beni aldı götürdü...evlendikten sonra daha da büyüdüm ve hayatın yükünü (enaz yarısını) attım omuzlarımdan...tabi bunda bu yükü benim için seve seve sırtlanan kişinin çoooook büyük katkısı var...iyiki evlenmişim...

doğru bir evlilikse inanın size de hayatınıza da çoook ama çok şey katıyor...3 yıllık evliyim bu arada

Son düzenleme:
Evlilik aslinda o kadar guzel bir paylasim ki. Kiymetini bilene ama...

Derdine, sevincine, umuduna, huznune hayatinin geride kalan her surecinde hayat arkadasin olucak.

Omzuna yaslanmak istediginde kendini guvende hissettigin bir es, sadece gozlerine bakmasiyla mutlu ve huzursuz oldugunu anliyacak bir esin olmasi ne buyuk bir zenginlik.

Daha neler neler... Hersey tabiki esine bagli.

Evlenen bir pisman evlenmeyen bin pisman

ALLAH iyi insanlarla karsilastirsin canim insaALLAH.

Butun kalbimle bu iyi bir evlilik yapmani diliyorum.

Evlilik = Erkeğe hizmet, kendini feda etmek...

Merak etme.. bu zaten içinde var.. Tüm hücrelerimize (Fıtrat ile) nakış nakış işlenmiş...
Dahası bunun üstüne düşme... Aslında eşine yaptığın her şey.. hele de iyi anlaşıyorsanız... o kadar tatlı gelecek ki sana...
Çünkü o da senin için kendini feda edecek...
Yeter ki doğru insan olsun.. (Yeter mi?)
Eşin doğru insan olsun ama.. Evlilik kararı almaya yakın, onu bir de ailesiyle birlikteyken gör bir süre...
O da aklına yatarsa...

İnan bana korkacak hiçbir şey yok...

Çalışırken, kazanırken biraz da örseleniyoruz aslında.. o kadın yanımız, korunmaya muhtaç yanımıza biz kendimiz sahip çıkıyoruz...
Bu yüzden bir erkeğe belki çok zor ihtiyaç duyuyoruz.. Ve hizmet kavramı bize sert, zor geliyor...
O kadın yanını, çocuk kalan yanını bulup da teslim edersen bence... sorun olmayacaktır...

Selamlar,

Evliliği erkeğe hizmet olarak görmek çok garip. erkeğe değil ailenize hizmet yapıyorsunuz. evlenmeden önce nasıl ki annenize ev işlerinde yardım ediyordunuz. değişen bişey yok yani o da aileniz. erkek yönünden bakarsak, erkek evlenmeden önce kazandığı parayı istediği gibi harcar ama evlendikten sonra hele eşide çalışmıyorsa kazandığı parayı ailesi için harcamaya başlar. bu durumda erkek de evliliğe karısına para yedirmek olarak mı bakmalı. Doğru zamanda doğru kişi ile yapılan evlilikte inanın ki temizlik, ütü, yemek ve diğerlerini severek ve içinizden gelerek yapıyorsunuz.

ilk önce günaydin arkadaşim bendede var yaşim 35 hala evlenmedim erkek arkadaşim olmasina ramen 4 seneden beri evlenmiyorum arkadaşima bazi konularda katiliyorum

Evlilik başlı başına bir sorumluluk;

Eşin ve ailesi çok önemli;

Hayata bakış açıları ve beklentileri;

Eğer sevgilin ve ailesinin hayata bakış açısı ,

alacakları gelinin hizmet etme anlayışını güdüyorsalar,

beklentileri de bu olur;

tamamen kişinin hayattan beklentisi ile alakalı;

kimsenin evliliği kimseye örnek teşkil etmiyor bu durumda..!!!

erkek arkadışını iyi analiz etmen lazım;

hoş sonradan değişiyor insanlar ama az çok kendini belli eder..

Seni hayatının neresine koyduğu çok önemli...

Bende cevremde cok kotu giden evlilikler gordum, en basta benim ailemde.
Hep korktum kactim. Evlilik mi? hahaha derdim :))
Gerci halen bekarim :)))
Ama korkmuyorum artik, herzaman pozitif olmak gerek su dunyada, derler ya hani neyi dusunursen onu cagirirsin diye. Gercekten dogru!
KK "derdim var" daki konu acan arkadaslar, elbette derdini anlatacak
Etkileniyorsan, fazla girme buraya. "yasanmis gercek ask hikayeleri" veya "sevgini haykir" bolumune gir

Konuya içtenlikle yanıt veren tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim, aslında bu bende çocukluk dönemimden beri var, yetişme çağında çevremde erkek egemen aileler vardı en başta kendi ailem, erkekler hiç bir işin ucundan tutmaz mesala.. Eşine yardım eden erkekler aşağılanır takdir edileceği yerde.. Aslına bakarsanız o kadar çok sebep var ki bu karamsarlığa düşmeme neden olan..

Yaş 34, Bu Sebepten Evlenmediğinizi Belirtmişsiniz..
Fakat İlginç Yanı, Üzgünsünüz..

Doğru İnsana Rastlamadığınız İçin, Belki de Gerçekten Sevemediğiniz İçin; Böyle Bir Düşünce 4 Duvarınızı Sarmış Durumda..
İnsanlara Olan Güvensizliğinizden de Kaynaklanıyor Olabilir..

Bana kalırsa tüm korkularınız bilinç altının birikimleri. Başkaları öyle diye sizin evliliğinizde öyle olacak diye birşey yokki. Doğru insanla karşılaşmamış olmakta büyük etken tabii. İnsanın gözü dönerek olmalı bu iş zaten bence aşkla, sevgiyle ve mantıkla harmanlanmalı yoksa ömrü anca birkaç yıl olur yada ömür boyu çile olur

Üzgünüm çünkü arkadaşlarımın hepsi anne oldu, içim de hafiften acaba çocuğum olsa nasıl olurdu filan diye düşünmeye başladım, daha kötüsü 45 yaşında menapoza girmişken böyle hissedersem geri dönüşü olmaz.. Sınırdayım yani.. Evlenirsem de çocuk sahibi olma isteğimden mecburen olacak bunu da istemiyorum.. Offf offff..

Hani aniden bir misafir gelirde "sofraya bir tabak daha koyarım" deriz ya, evliliği "kendini feda etmek" olarak görmezseniz durum aynen budur.Zaten yaşadığımız alanı temiz tutmak zorundayız öyle değil mi? Bunu koca için değil, zaten kendi sağlığımız için yapar veya yaptırırız.Yemek yapma/ yeme zaten fizyolojik bir ihtiyaç olduğu için tek kişilik yerine yapmışken yarım bardak daha x koyarsak, eş de yemiş olur.Kendi iki gömleğimizi ütülerken onun da iki gömleğini ütülersek, kendi çoraplarımızı yıkarken onunkileri de çamaşır makinesine atsak onunkilerde yıkanmış olur.Yani evlilik aslında ütü, yemek, bulaşık değildir, bunu Ahmet ile de evli olsak yapacağız, Mehmet ile de, hatta evli olmasak da.Aldatılmalar, terkedilmeler hayatın her alanında.Evlenmeden 10 yıllık ilişki bile yaşasak, o şahsın bizi aldatmayacağının garantisi var mı? Kariyerimiz "dansözlük, şarkıcılık, barmaidlik" gibi her erkeğin modern bir biçimde karşılayamayacağı mesleklerden birisi değilse, kişi evlendiğinde de çalışır, çocuk da yapar kariyer de hatta.Adam medeniyse, eşinin arkadaşlarıyla birlikte olmasını, görüşmesini zaten destekler böylece kadın evlenince asosyal de olmaz.Tüm bunlarda "kendini feda", "hayatını feda" göremiyorum.Ha dersenizki konu" çocuk", o konuda "bir ömür fedakarlık" gerekir, amenna ama evlenince fedakarlıktan ziyade birliktelik, mutluluk, paylaşma söz konusu olmalıdır.

Kişi doğru insansa, ruh eşinizse inanın "onun iki kirli çorabını makineye atmak" kendini feda etme kategorisine girmez, ama bir de işin içinde aşk, sevgi yoksa o bir çift çorap, olur ömür törpüsü.
Umarım gerçek aşkı en kısa zamanda bulur, bir ömür mutlu olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…