• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik gerçekten gerekli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
konuya yorumumu da yapayım. 21 yaşında evlenip 29 yaşında boşanan biri olarak söyleyebilirim ki insan 20 Li yaşların başındayken evlilik şu bu düşünmemeli. Çünkü düşünsen bile sonra düşüncelerin iş şu bu olunca ister istemez değişiyor.(deseydin ki lise mezunuyum, artık evde geçirdiğim zaman da bana pek bir şey katmaz düşün evliliği diyebilirdim belki )

Şuan 30 yaşındayım. Hayatımda kimse yok. Ve evliliğin ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu şimdi şimdi farkediyorum. Gerçekten dik duramayan, birilerine bağımlı kişilerden uzak durun. Ha olursa zaten zamanını siz belirleyemezsiniz, bir anda ısınır sever kalp. Engel olmak isteseniz de olamazsınız.

Evlilik kesinlikle gerekli değil. Bunu yanlış biriyle evlendiğinizde ve her gün ağlayarak keşke dediğinizde daha iyi anlıyorsunuz.

20 yaşında hangi üst bir konumdasınız ben en çok bunu merak ettim ?
Ya öyle dediğime bakmayın genel olarak durumu anlatmak için öyle dedim. Karşıdakini veya kendimi iyi olarak nitelendiren ben değilim annem. Ben durumu anlatmak için annem onu iyi görüyor ama ben de kötü değilim ki demek istedim.

Merhaba ben çocuk yapmayı düşünmeyen bir kadınım. Evlenen çoğu insanın da çocuk yapmak sebebiyle birlikte olduklarına inanıyorum çünkü bana kalırsa evlilik denen şey çok fedakarlık isteyen, yıpratıcı ve buna uygun bir eşin bulunması zor bir müessese. Burada da görüldüğü gibi binbir türlü sorun çıkıyor, gönüller bir olunca tabii gerisi önemli değil ama sanki benim gönlümün bir olabileceği birini bulmam imkansız.

Ekstradan evlenmeme gerek de yok gibi bir histeyim. Belki de üreme içgüdüm olmadığından geneli iyi olan birini bile kabul etmiyorum, genel olarak herkesle arkadaşım. İçimden öyle bir gün bir arkadaşımla aşırı uyuşur bir şeyler hissedersem bir gün evlenirim ancak diye düşünyorum. Yoksa genel bir arayışa girme peşinde değilim herkesle arkadaş olmayı tercih ederim kafamın rahat etmesi açısından.

Konuya gelirsek birkaç tane arkadaşça konuştuğum çok iyi konumda insanlar oldu hayatımda, annem hep güzel özelliklerini söyleyip en önemlisi baya iyi olan mesleklerini söyleyerek gelecekte evlenirsiz daha ne bekliyorsun iyi geçin onlarla deyip duruyor ama ben o kişilere karşı aşk hissetmiyorum hatta belli başlı hareketlerini yanlış buluyorum. Annem sonradan hissedersin böylesini bulamazsın deyip duruyor. Ama ben karşımdakilerin direkt iyi özelliklerindense kötü özelliklerini görüyor, uyuşmadığımızı düşünüyorum. Benim de mesleğim onlarla eş seviyede ama annem hep gelecekte o konumda birini bulamayacaksın, ondan iyisi mi var, pişman olacaksın, herkes evlendikten sonra birini aramak istersen kimse kalmayacak falan diyor. Sen kendini çok üstün görüyorsun elindekileri kaçırma deyip duruyor. Bana şu an bunlar palavra geliyor ayrıca pek de umrumda da değil çünkü ben de onlarla aynı konumdayım.

Bazı üyeleri görüyorum aşka bakmadım sadece çıkar ilişkilerime baktım çok mutluyum şimdi diyen. Sizce evlilik denen şey çıkar ilişkisi üzerine mi kurulu ben mi çok peri masalında yaşıyorum? Tam uyuşmadığım ama iyi geçindiğim biriyle hayatım daha iyi konumda olur diye evlenmem mi gerekiyor? Evlenmek için bana baya uyumlu birini bekleyip bulmam ancak rüyamda mı olur? Çocuk istesem %100 uyuşmadığım ama genel olarak uyuştuğum biriyle ben de evlenirim ama çocuk istemiyorum. Böyle biri olarak sizce evlilik benim için yorucu gereksiz bir durum mu? Evliliği sırf bu çocuksuz yapılmaya değmeyecek bir zorlukta görme durumum sizce gelecekte değişecek ve pişman olacak mıyım? Kafamda böyle bir sürü soru var.
20 yaş için tonla düşünülecek şey varken "cocuk düşğnmüyorum" derdine düşmek cok boş.Hele 30 35 ol falan o ara bakarsın bu işlere.

Öf 20 yaşında kimin konumu çok iyi olabilir ya, daha üniversite bile bitmemiştir. Ay ben de sandım ki 30larındasın, ulularası bir şirkette yöneticisin, çevrendekiler da öyle. Evlensem mi derdine düştün filan

20 yaşındayken bu gece nereye gideceğiz, bu sınava nasıl çalışacağızdan başka derdim yoktu. Evlenme kelimesi lugatıma 30 dan sonra girdi.
Bende de aynı durum. Zaten konuyu çevremde bu farklı düşüncelerimden garip bulunmamdan dolayı meraktan açtım büyük bir dert olmadı yani her gün bunu düşünmüyorum sakin olun.

Ya bugün annem de beni manipüle etmek istedi
Kına gecesi ile ben direkt kimse için o kadar masraf yapamam ayrıca kına da sürmem ha benim param var illa yapacağım diyorsan

kendin yap dedim

Çünkü şuan umrumda değil yahu ne yapayım bana ne

ülkenin durumu belli evliliğin ne demek olduğu belli (kötü anlamda demiyorum sorumluluk gerektiren bir durum)

Şuan umrumda olan ay okulumu bitircem paramı(kına gecesine yatırmadan) çatır çatır harcamayı hayal ediyorum

Kesinlikle katılıyorum evlenme çağında bir kardeşim daha var sanırım ona yapılan baskı bana da çıtlatılıyor. Bunları konuşmamam gerekecek yaşta olduğumun ben de farkındayım.
Şuan size anneniz ilginç akıllar verdiği için bu konuyu açtınız
Ay allahaşkına 20 yaşında çocuk mu isteyen vardı?

evlenmek mi isteyen vardı
Normal olanı diyemem ama anormal bir durum yok ortada

türk annelerinin çoğunda olan bir durum var annenizde

7 yillik evliyiz. Eşimle cocuk istemiyoruz diye aramizda konuşmuştuk evlenmeden once, hala henuz cocuk yapmadik. 😬 Bizimki aşk evliliği oldu cocukla vs alakasi yok. Zaten o yaşta mantik evliligi yapmazdim. :))) Ama evliligin yipratici bir zorlugunu, sorumlulugunu gormedim ben acikcasi.

Tek dert eşimin ailesini tanimak olmuştu
🙄🙄 Eşimle evlenmeden ayni evde yasiyor olsak ailesiyle muhattap olmamiş olurdum guzel olurdu ama bir cok kişiye gore yillardir ailesiyle de oldukca mesafeliyim en çok ayda bir defa bikac saatligine goruyorum, arayip sormuyoruz bile birbirimizi boyle bir duzen oluştu zamanla. Aile derdi de bitmiş oldu.

Onun disindaaa evlenmesem de butun erkeklerle " arkadas" takilamazdim ben. 😁 Bu dusuncenizi garip buldum sadece.

Evlilik denen kurum eşin haric herkesle muhattaplık gerektiriyo maşallah hocam maşallah.
Cok güclü dayanıklı bi psikoloji ve kalp gerektiriyo. Şahsen sadece mantık acıısndan düsünseydim, eşimin annesine bu kadar katlanamazdım heralde. Ve bunun gibi bicok etmen.
Alısma süreci o kadar sancılı ki. Birbirnden apayrı sekilde büyümüs iki cocuk. Apayrı alıskanlıklar, geçmiş.
Kaldı ki yasınız dogruysa daha küçük çocugu mocugu, evliligi dusunmek için. Ayrıca burda epey takıldıysanız da sogumanız epey normal:d işin özü akışına bırakın. 5-6 senede neler değişir, kimler cıkar karşınıza

cocuk düşğnmüyorum
Belki de gerçekten bu düşüncem için çok gencim ama ben açıkçası evlilik düşünmek için genç olduğumun farkındayım. Evlenmeyeceğim deyip karşıma istediğim biri çıkarsa ilk evleneceklerden de olabilirim ki evlenmeyeceğim de demiyorum zaten ama bu hayatta kesin emin olduğum bir şey varsa o da çocuk sahibi olmayacağımdır lütfen bu tutumumu yaşıma bağlı olarak alaya almayın bir yerden oldursam diğer yerden olmayacak sebeplerim var yani zaten çocuk sahibi olma kararı benim elimde değil gibi duruyor.

Ayrıca burda epey takıldıysanız da sogumanız epey normal:d işin özü akışına bırakın. 5-6 senede neler değişir, kimler cıkar karşınıza
Ahahah o kadar haklısınız ki. Ben de annemin teşvikiyle ufak bir merak etme gafletinde bulunup sordum. Tüm ablalarıma yaşıtlarıma teşekkür ediyor ve bir daha böyle şeyleri ciddi olmasa bile soracak konuma gelmemi temenni ediyorum 😄 Üzerime annem tarafından gizliden gizliye büyük oyunlar oynanıyor.

Boşu boşuna konuyu okuyup cevap yazmaya hazırlanıyordum ki “ 20 yaşında “ olduğunuzu öğrendim.

Baştan aşağı anlam veremedim konuya sadece şunu söyleyebilirim hayat böyle büyük cümleler için çook erken planlar yapıp kararlar verebileceğiniz bir yer şey değil.

Boşu boşuna konuyu okuyup cevap yazmaya hazırlanıyordum ki “ 20 yaşında “ olduğunuzu öğrendim.

Baştan aşağı anlam veremedim konuya sadece şunu söyleyebilirim hayat böyle büyük cümleler için çook erken planlar yapıp kararlar verebileceğiniz bir yer şey değil.
Haklısınız valla ben ne yapıyorum ya? Bu yaşta hafiften evlenme üzerine düşünmem için teşvik ediliyor resmen. Hayatımı daha yeni yeni elime aldığım için herhalde daha bunun kontrol edilemeyecek bir şey olduğunun farkında değilim herhalde.

Haklısınız valla ben ne yapıyorum ya? Bu yaşta hafiften evlenme üzerine düşünmem için teşvik ediliyor resmen. Hayatımı daha yeni yeni elime aldığım için herhalde daha bunun kontrol edilemeyecek bir şey olduğunun farkında değilim herhalde.
Her şey zamanla akacak ve yolunu bulacak, şuan için akışta kalmanı şimdiden bunları dert etmemeni tavsiye ederim herkes evlenmek çocuk sahibi olmak zorunda değil tabiki kararın bu yönde olabilir ama şuan için bu kararı verecek tecrüben kendinle tanışman yoktur diye tahmin ediyorum.
20 ile 23 yaşımı hatırlıyorum mesela o 3 yılda bile neler neler değişti yemek zevklerim bile 😂

kendini tanımaya, sevmeye ve geliştirmeye bak

20 yaşında kafanı yormanı gerektirecek dünya kadar konu ve alan varken, buraya konu açacak kadar şu yaşında hiç düşünmemen gerek evlilik kurumunun gerekliliğne kafa yorduran ülke düzenine mi; yoksa kızının üniversitedeki erkek okul arkadaşlarına potansiyel koca gözüyle bakan sığ bir anneye mi sahip olmanıza mı üzüleyim bilemedim. Anneni hayal kırıklığına uğratmak istemem ama okul dönemindeki ilişkilerin ortalama en fazla %20 si evliliğe evriliyor. Zira bir insanın öğrenci zamanındaki dünya görüşü ve beklentileri ile okul bitip kariyer yaptıktan sonraki halleri birbirinden çok farklı olabiliyor ve bu nedenle o dönemde başlayan ilişkilerin çoğu hüsran oluyor. Bence yaşınız bu konulara kafa yormak , ben anne olma kararı gibi keskin konular için karar vermek için erken.
Evlilik konusuna gelirsek, benim görüşüme göre evlilikle ilgili genel geçer bir iddia ortaya atmak doğru değil. Zira herkesin evlilik ve eş beklentileri birbirinden o kadar farklı ki burak evliliğin gerekli olup olmadığını, ideal bir eş ve evlilik hayatı kavramının ne olduğunu tanımlamak bile bence imkansız. Bu kadar fazla değişkeni olan bir konuda böyle peşin hükümlü olmamak lazım.

20 yaşında kafanı yormanı gerektirecek dünya kadar konu ve alan varken, buraya konu açacak kadar şu yaşında hiç düşünmemen gerek evlilik kurumunun gerekliliğne kafa yorduran ülke düzenine mi; yoksa kızının üniversitedeki erkek okul arkadaşlarına potansiyel koca gözüyle bakan sığ bir anneye mi sahip olmanıza mı üzüleyim bilemedim. Anneni hayal kırıklığına uğratmak istemem ama okul dönemindeki ilişkilerin ortalama en fazla %20 si evliliğe evriliyor. Zira bir insanın öğrenci zamanındaki dünya görüşü ve beklentileri ile okul bitip kariyer yaptıktan sonraki halleri birbirinden çok farklı olabiliyor ve bu nedenle o dönemde başlayan ilişkilerin çoğu hüsran oluyor. Bence yaşınız bu konulara kafa yormak , ben anne olma kararı gibi keskin konular için karar vermek için erken.
Evlilik konusuna gelirsek, benim görüşüme göre evlilikle ilgili genel geçer bir iddia ortaya atmak doğru değil. Zira herkesin evlilik ve eş beklentileri birbirinden o kadar farklı ki burak evliliğin gerekli olup olmadığını, ideal bir eş ve evlilik hayatı kavramının ne olduğunu tanımlamak bile bence imkansız. Bu kadar fazla değişkeni olan bir konuda böyle peşin hükümlü olmamak lazım.
Yaşımın çok genç olduğunu biliyordum ama bir acaba ufaktan düşünmem mi gerekiyor herkes söyleyip duruyor dediğim de olmadı değil. Bunca insan bunu yazınca kafama daha da dank etti, ben henüz hayatımı yeni elime aldım bol bol saçmalık yapacağım yıllar bunlar benim. Artık denilenlere kulak tıkayacağım ve hayatımı akışına bırakacağım aksın bakalım.

Aşk olmadan evlilik asla yapmazdım. Yapmadım da. Herkesin kusuru olur aşık olduğunuzda kusurlarını görmüyorsunuz zaten. Ama şunu da kabul etmeli bir yaştan sonra sadece ay çok aşık oldum diye bir ilişkiye atılmak zorlaşıyor, kriterler biniyor üstüne ister istemez.. eğer içinizde kıpırtı cinsel çekim varsa eksileri artıları tartarak da karar verilebilir.
Evlilik konunuza gelince. Bence de gereksiz çocuk da düşğnmüyorsanız ama bu ülkede çok zor bazı şeyler bir çok otelde konaklamnoza bile izin vermiyorlar evli olmdan. Anne baba mahçubiyet hissediyor dışarıya karşı. Dedikodular sizi ilgilendirmese de onlar bizim nesil kadar güçlü değiller bir çok konuda. He zor birşey mi değil bir imza atılabilir zira sizin gibi düşğnen bir insan için boşanmak da sorun teşkil etmez... Evlilk bir son da değil başlangıç da. Prenle prenses evlendi ve son diye birşey yok bence başlangıç hatta.

aşkın erkeni geci yok ama 20 yaş üstğne düşünmek için erken. Eşimle lise çağında tanıştm ama o gözle bakmamıştm oldu sadece. Yaşınızı kaçırmışım bence üstüne düşünmek evliliğin gerekliliğini sorgulamak için erken bir yaş. Üniversitede evliliği kötüşeyen tüüüm arkadaşlarm evlendi😂. Ben zaten istiyordum mesela.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X