• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik gerçekten gerekli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
20 'li yaşların başlarında bende gereksiz görürdüm ama 30 lara yaklaştığında, yaşıtların evlendiğinde, arkadaşlarının çocukları sana teyze dediğinde, o yaşta bekar olduğunu öğrenen herkesin sana acıyarak baktığını gördüğünde, konu komşu "-sende yok mu birşey?, yaşın geçiyor acele et evde kaldın diye seni bunalıma soktuğunda modern tıbbın temellerinide atsan bekar olduğun sürece bu toplumda bir yerin saygınlığın olmadığını gördüğünde ister istemez evliliği çok gerekli bir müessese olarak görüyorsun.

Neee 20 mi bende yorum yapacaktim 30 falan sanip?20 yasinda nasil bi konumdasiniz gercekten merak ettim.
Şu yaz dizilerinde patronun ölüp bittigi sekreter degilseniz baska turlu zor yani.bu yaş evlilik dusunmek icin epey erken.

Ben 22 yaşımdayım evliyim kimisine göre erken evlenmiş olabilirim ama yaşadığım şeylerin bana kattığı tecrübelerden dolayı yaşım şuan 27-28 gibi hissediyorum 😁 Geçen yıl ki düşüncelerimin ve şuan ki düşüncelerim arasında dağlar kadar fark var. Hatta bazen öyle oluyor ki 1 hafta öncesinde davranış şeklimi yadırgayabiliyorum. Böyle şöyleri düşünmek için yaşın çok genç. Konum olarak yüksek bir mevkii de olduğunu zannetmiyorum yani şuan üni mezunu olabilmen için 2 yıllık okumuşun olman gerekiyor. Tabii baba parasıyla gelinmiş, torpille ayarlanmış bir işin yoksa 🙈 5 sene sonrası için bile demiyorum 1 sene sonrasın da buraya yazdıklarını okuyup ne kadar çocukça düşünmüşüm diyebilirsin.

Kimse çocuk yapmak için evlenmiyor aslında. Sadece çocuk isteyen kişi kriterine " iyi baba olmalı" yı da ekliyor.
Benim ilk kriterim aşık olmak, ikinci kriterim iyi baba olması idi mesela.
( merhametli, vicdanlı, sahip çıkan vs)

Bende evliyim. Eşimde bende evlenmeden önce çocuk istiyorduk. Şuan büyük sorumluluk oldugu için istemiyoruz. Maddi manevi büyük sorumluluk. Ben eşimle mutluyum.Eşimde hep der ben çocuk için evlenmedim seninle.. Bence seni gercekten anlayan, seven, düzgün biri olursa tabıkı sende seveceksın evlılık güzel sey. Ama eşe baglı tabıkı. Ha şu kötülügü var. Keske aılesı akrabaları olmasa, çöpsüz üzüm olsa🤣
Umarim esinde senin icin boyle düşünmüyor :KK53: :KK53: :KK53:

Normal arkadaşlarınızla evlenmek istememeniz gayet normal. Duygusal anlamda bişeyler olursa şayet karşılıklı, o zaman istersiniz. Yani bu evlenmek istemediğiniz erkklerin de zaten size karşı bi hissiyatı veya ilgisi yok. Önce karşılıklı çekim ve beğeni lazım. (Mantıktan bahsetmiyorum beğeni derken) Bakalım öyle biri olduğunda da istemezseniz, evlenmez takılırsınız.

Bence doğru insanı bulduğun zaman çocuk da yaparsın herşeyi yaparsın. Önemli olan aynı frekansta olmavvvaaaak🤣

Önemli olan iyi ki seni tanimisim demek, oyle birini bulsam gercekten evlenmesekte olur🤣

Yaşımı hafife alanlar yaşım 30 olsa ne gibi bir cevap vereceklerdi merak ediyorum doğrusu.

Ben sevdiğim kişiyle evlendim mutluyum
Çeşitli sorumluluklar tabi ki var
Ama her yeni durumun yeni sorumluluğu var zaten

Herkes evlenmek, çocuk sahibi olmak zorunda hiç değil
Evliliği kötüleyen ama hala evli kalan arkadaşları da ciddiye almayın bence

Yaşımı hafife alanlar yaşım 30 olsa ne gibi bir cevap vereceklerdi merak ediyorum doğrusu.
Bazı baş ağrıları sadece dinlenerek geçebilir.Bazı baş ağrılarına ise ilaç gerekir.Bir kıssadan hisse ; Bir gün bir kadın kızına sorar neden ağlıyorsun diye oda der ki anne bir gün çocuğum olursa onunla beraber kuyuya gidersem sonra çocuğum kuyuya düşerse ben ne yaparım diyor ?

20 yaşında gündeminiz bu olmamaliydi 😏
üfff ergenmiş yakınmaları :KK70:

Afedersiniz kaç yaşında olmalıydı söyleyin ona göre düşünme yasağını kaldırayım? Siz düşünmek deyince 30unda evde kaldım derdine düşmüş bir şekilde kara kara düşünmek sandınız herhalde. Hayatın işleyişi hakkında, dünya ilişkileri hakkında yorum yaparak sosyal ilişkileri anlamak peşindeyim çünkü bana göre yanlış bir şeyler var. ki burada 30unda evde kaldım diye ağlayan insanları ciddiye alıyorsunuz ama benim dünya görüşümün bir kıymeti yok yaşım yüzünden. Fikrin kesin değişir daha gençsin ama bence şöyle deyin geçin.

Afedersiniz kaç yaşında olmalıydı söyleyin ona göre düşünme yasağını kaldırayım? Siz düşünmek deyince 30unda evde kaldım derdine düşmüş bir şekilde kara kara düşünmek sandınız herhalde. Hayatın işleyişi hakkında, dünya ilişkileri hakkında yorum yaparak sosyal ilişkileri anlamak peşindeyim çünkü bana göre yanlış bir şeyler var. ki burada 30unda evde kaldım diye ağlayan insanları ciddiye alıyorsunuz ama benim dünya görüşümün bir kıymeti yok yaşım yüzünden. Fikrin kesin değişir daha gençsin ama bence şöyle deyin geçin.
Bak canım kardeşim. Burası bir derdim VAR. Ama senin bir derdin yok. Bu yaşta böyle dert olmaz. Herkes sana bunu demeye çalışıyor. Dolayısıyla senin bir derdin yok. Senin derdin yok beni çıldırtmak mı istiyorsun :KK70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X