- 12 Temmuz 2006
- 57.691
- 220.369
- 1.223
- 53
Bu tezin doğru olabilir, arkadaşımın panik atak olduğunu yazdım burada, evliliğini yakından biliyorum, epey küçük evlenmiş kayınvalideyle altlı üstlü yaşıyor, senelerce kayınvalide tarafından ezilmiş ama cevap verememiş hep içine atmış, bu birikimler sonrası böyle birşey yaşadığını düşünüyorum bende, rahatsızlığı sonrası doktoru ve bizler içine atma herşeyi herkesin yüzüne dan dan söyle diye telkinlerde bulunduk, hatta birine öfkelendiğinde karşındakine söyleyemiyorsan beni al karşına say söv dedim, şimdi hiçbirşeyi içinde tutmuyor.bence panik atak tamamen bilinçatı ile ilgili.
kendimden örnek vereyim : hiçbirşey yok. ucak degilim. ilaç içmedim. arı sokmadı... hiç birşey yok..
ama ilaç içtigimi düşünüp, anaflatik şoka girersem ne olur sorusu birden bire aklıma gelirse paniklemeye başlıyorum.
care olarakda : dışarı cıkıyorum köpek kuş ot böcek ile ilgileniyorum. iyi gelmesse yürüyüş yapıyorum.
cunku ben yalnızım ve bunu çözmem lazım.
olmadı annemi ablamı arkadaşımı arıyorum -konuşuyorum.
İnsan kendini ifade edemediğinde bazı sorunlarda yaşıyorsa ya psikolojisine etki edecek bir rahatsızlık yaşıyor ya da bedenen bir sorun çıkıyor, bir başka arkadaşımda da stres sinir cildine vuruyor, cildi hemen kabarır kendini ifade edemediği öfkesini içine attığı anda cildindeki tesiri anında görebileceğiniz kadar çok kızarıyor her yeri.