• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik gerçekten hastalıkta ve sağlıkta yanında olmak mı?

Lafta iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta evet ama hakkını verebilen çok az.
Günümüzdeki evlilikleri kısa ömürlü yapan da biraz bu zaten..

Allah şifa versin bu arada çok geçmiş olsun.
Bence ruh sağlığı sorunları en ciddi sorunlardandır.
İstesen yaparsın gibi saçma bir şey yok, mantı mı yapıyoruz?
Bu kadar basite alınmamalı.

Gecmis olsun ama ne yazikki erkeklerin geneli boyle kimseden bisey beklememek en iyisi ben okb hastasiyim 2 cocugum var belimdeki disk patladi 2 yil once dun gece bacakta his kaybi olustu korktum esime soyledim fakat duymadi bile tv izliyordu gidip yattim aciyla uyumusum sabah bebegi kaldiramayinca seslendim ben oglen kalkarim dedi yatti

Benim arkadaşımda her bahar aynı halde Allah yardımcı olsun dışardan görünce herkese basit iradeyle geçer gibi geliyor ama öyle olmadığını biliyorum. Tedavini aksatma dualarını da ihmal etme

Biraz önce marketten geldik oradada geldiler bana ... baş dönmesi falan soğuk soğuk terler.... sonra arabaya binince geçti... arabaya binince geçiyor benim şaka gibi... eşimde dalga mı geçıosun dedi... en iyisi psikiyatrime eşimi de götürmek kabul etmese de :(

Gecmis olsun ama ne yazikki erkeklerin geneli boyle kimseden bisey beklememek en iyisi ben okb hastasiyim 2 cocugum var belimdeki disk patladi 2 yil once dun gece bacakta his kaybi olustu korktum esime soyledim fakat duymadi bile tv izliyordu gidip yattim aciyla uyumusum sabah bebegi kaldiramayinca seslendim ben oglen kalkarim dedi yatti
Erkekler böyle işte en azından çoğu böylee..... hiç umrunda değil.. 2 çocuğun var bi de allah kolaylık versin

Benim arkadaşımda her bahar aynı halde Allah yardımcı olsun dışardan görünce herkese basit iradeyle geçer gibi geliyor ama öyle olmadığını biliyorum. Tedavini aksatma dualarını da ihmal etme
İsyan etmiyorum elimden geleni yapıyorum iyileşmek için çaba sarfediyorum... bazen kendi kendime gizlice ağlıyorumm neden böyle oluyor diyee kendime çok kızıyorum.. ama elimden birşey gelmiyor.. çok kötü birşey öldürmüyor ama süründürüyor

Doktorunuzla iletişiminiz nasıldır? Sizi düzenli kontrol ve takip eden bir doktorunuz olmalı. Bir gün eşinizle birlikte katılacağınız bir randevu alın ve bırakın hastalığınızın nasıl işlediğini eşinizin anlayacağı dilde doktorunuz açıklasın.

İsyan etmiyorum elimden geleni yapıyorum iyileşmek için çaba sarfediyorum... bazen kendi kendime gizlice ağlıyorumm neden böyle oluyor diyee kendime çok kızıyorum.. ama elimden birşey gelmiyor.. çok kötü birşey öldürmüyor ama süründürüyor
Allah verdi senin de sınavın bu Allah yardımcın olsun canım

Merhaba arkadaslar , uzun zamandan beri panik bozukluk tedavisi görüyorum (eşimle evlenmeden önce de görüyordum ve en beter hallerimi gördü).... evliliğimizde ataklarım yeniden nüks etti.. ama eşim bir türlü anlamıyor.. ''kafan da bitiyor'' ..''iradesizsin'' bence sana rahatlık batıyor gibi laflar söyledi... çok üzüldüm... bunlar ın dısında eşim çok iyi biridir.. beni sever bende onu severim... ama hastalığıma tahammülü yok .. inanın yaşayanlar bilir elimde olan birşey değil bu... panik atak depresyon yaşayan arkadaslar evlilikleriniz de sizin de bu tip sorunlarınız oldu mu ? Nasıl çözüm buldunuz... önerilerinize ihtiyacım var
Eşinizin bu söylemleri çok incitici birşey. İradesizsin rahat batıyor. Bu insan birde sizin hayat arkadaşınız. Kimse keyiften psikolojik Problem yaşamaz. Birçok insan bunu anlamıyor. Bu memlekette depresyon zengin hastalığıdır diye inanan insanlar var. Ya da inançlı insan depresyona girmez gibi tuhaf tutumlar takınanlar var. Kendinize bir iyilik yapın. İşin ehli doktorlara gidin. Kendimi sizin yerinize koyuyorum böyle bir tavır içinde olan adamın karısı olsam bu evliliğim için kopma noktası olurdu. İnşallah düzelirsiniz. İnşallah...

Bende bu tur hastaliklarin irdeyle beyinde bittigine inaniyorum aksi halde surekli uyusuk ve kotu hayatiniz olur

Eşinizin bu söylemleri çok incitici birşey. İradesizsin rahat batıyor. Bu insan birde sizin hayat arkadaşınız. Kimse keyiften psikolojik Problem yaşamaz. Birçok insan bunu anlamıyor. Bu memlekette depresyon zengin hastalığıdır diye inanan insanlar var. Ya da inançlı insan depresyona girmez gibi tuhaf tutumlar takınanlar var. Kendinize bir iyilik yapın. İşin ehli doktorlara gidin. Kendimi sizin yerinize koyuyorum böyle bir tavır içinde olan adamın karısı olsam bu evliliğim için kopma noktası olurdu. İnşallah düzelirsiniz. İnşallah...
Erkek milleti işte... işin ehli doktora gidiyorum özele gidiyorum ama yok yaniii.... bahar ayında nüks etti işte .. deliririm diye korkuyorum artık herşey çok zor gekiyor ev işi bile yapamıyorum

Beyin hastayken ? Beynimizde nasıl bitiricez ?
Beyin hastaligi dediginiz gercekten beyin mi hasta yoksa ruhi bunalimmi bunlara verilen ilaclar sadece merkezi sinir sistemini uyusturarak noranlati durduruyor yani senin aslinda algin dusuyor okadar hayatinizda umut daim olsun inanki bunca kotu seylere ragmen hayat guzel

Beyin hastaligi dediginiz gercekten beyin mi hasta yoksa ruhi bunalimmi bunlara verilen ilaclar sadece merkezi sinir sistemini uyusturarak noranlati durduruyor yani senin aslinda algin dusuyor okadar hayatinizda umut daim olsun inanki bunca kotu seylere ragmen hayat guzel
Merkezi sinir sistemini etkileyen ilaçlar yeşil reçeteli ilaçlardır... antidepresanlar merkezi sinir sistemini etkilemez ..

Konuyu okuyamadım. Terapi düşünüyorsanız çok iyi bir hocamız var. İstanbulda kendisi. Yönlendirebilirim.

Depresyonun ve panik atagin birer hastalik olduguna inanmiyorum kendi adima. Cunku %100 ilacla ve terapiyle gececek birsey degil,biraz da bizim elimizde. Ben de yasadim ayni durumlari ve cabayla gecti biraz da. Sizin durumunuzu bilmiyorum, belki de cabaladiginiz halde iyilesemiyorsunuzdur, bu nedenle size bir sey demem soz konusu degil. Kendi adima cevapladim bu nedenle. Umarim siz de en yakin zamanda iyi olursunuz

Çok sevdiğim bir arkadaşım bundan 7-8 yıl önce gözümün önünde atak geçirdi, çok korktum kalp krizi geçiriyor zannettim, sonra apar topar doktora götürdük panik atak olduğu söylendi, bir sürü ilaç tedavi, arkadaşım o dönem kendini eve kapattı, beni ki çok sever asla görüşmüyor sürekli ilaç içip uyuyordu, gittim birgün kalk dedim kalk çabuk elini yüzünü yıka oturup konuştum, ikna olmadı tabii ama hergün gidip terapi gibi konuşma yaptım, sonrasında ilaçların dozu azaltıldı doktoru tarafından, hiç peşini bırakmadım yapıştım yakasına, bu sebeple evet bende bu gibi psikolojik rahatsızlıkların en azından biraz daha düzelmesinin birazda kendi elimizde olduğuna inanıyorum, kendimizi ikna etmemize bağlı birazda, belki temelli düzelmiyor fakat ilaç dozu azaltılacak o uyuşuk, sürekli uyumak isteyen haliniz kalmıyor, konu sahibesi de düzelir belki lakin eşinin de yardımcı olması lazım, ben bu gibi sıkıntılarda kişinin çevresindeki insanlarında desteğinin önemine inanıyorum.

Back
X