• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik gerçekten zor bi işmiş :( :( :(

Arkadaşım çok fazla kurmuşsun içine ata ata doldurmuşsun kendini.Lakin bilmeni isterim bu durumun en önce sana sonra da evliliğine zarar verir.Herkesin türlü türlü sıkıntısı var.Seninki de bu,gerçi sıkıntı da sayılmaz ama olsun...Bunu en basit şekliyle atlatırsın ve okuduklarından asla gaza gelme derim sana
offf offff kafam fazlasıyla karışık.bıraz anlayışlı olsa yada benım ona yaptıgım gıbı tztlı dılle konussa hıc bır sorun kalmaycak.

Çalışan bayan olduğum ve eşim benden 1 saat önce işe gittiği ve sabahları hazırlasamda iştahi almadığı halde hep suçluluk duygusu yaşıyorum sabahları kahvaltı hazırlayamıyorum poağa simit yiyor diye. Eğer ev hanımı olsaydım bu konuda taviz vermez her sabah sıcak çayımı ve kahvaltımı hazırlardım. İşe giden biri varsa ve evde geri uyuyacaksan bunda bi anormallik yok her erkek eşinden bekleyebilir bunu.

Sabah kahvaltı hazırlamak ve akşam çay kahve istiyor diye mi zor evlilik ve siz ev hanımısınız. Peki beklentiniz neydi evlilikten eşinizin sabah aç karnına işe gitmesine gönlünüz razı oluyor mu. Çalışsanız anlarım gerçekten ama akşamdan kahvaltılıkları hazırlayıp çayı da demliğe koyup sabah bir altınız yakarsınız o olurken de kahvaltılıkları koyarsınız yesin eşiniz. O gidince yatarsınız yani ne var ki tüm gün eşiniz çalışıyor insanların ağız kokusunu çekiyor akşam bir çay kahve zor olmasa gerek zaten eşiniz çalışıyor ne kadar geç yatabilirsiniz ki. Bir de çalışsanız ne yapacaktınız akşam işten gelip yemek yap ye çayı kahvesi, ütüsü, temizliği biz ölelim o zaman. Haftaya bayram bu haftasonu badana yaptırıcam akşamdan akşama gidip ev topluyorum başka h.sonum da olmadığı için boyadan sonra haftaiçi akşamları bayram temizliğini yapıcam. Bir de yemek ve ütü cabası.

offf offff kafam fazlasıyla karışık.bıraz anlayışlı olsa yada benım ona yaptıgım gıbı tztlı dılle konussa hıc bır sorun kalmaycak.

bence konunu tam aktaramıyosun sorun eşinin tavırları,seni azarlamaları kaba olması mı yoksa uykusuz kaldığın için kahvaltı hazırlamakta zorlandığın mı?

eğer ilkiyse konuş eşinle anlat sıkıntını.ikincisiyse erken yatmaktan başka çaren yok.

Arkadaşlar tabii hazirlasin kahvalti ama

adam
03.00 da yatip 06.00da kalkıp kahvalti yapip tekrar yatiyor 07.00 de tekrar kalkip ise gidiyormuş..

Yani çok saçma. Ben böyle bir ese ayak uydursam dahi tüm gün suratim 5 karis gezerim alismayan insan için imkansiz ve sagliksiz bir düzen bu....

hayır tabiki.bi isanın eşi onu kendi uyuduğu vakite kadar ayakta tutsa ve sabhta erkenden kahvaltı istese buda herzamn mümkün olmasa o insan zor demezde ne der.

Ben şnuu anlamadım eşinizin çalışan haliyle o saate kadar oturuyor nasıl oturuyor, nasıl kalkıp işe gidebiliyor o kadarcık saat uyumayla. Hadi çalıştığı halde oturuyor uykusuzluk onun için sorun değil, eşinizle beraber geç yatsanız bile eşiniz o saatte yatıp bir de işe gidiyor siz evdesiniz sadece yarım saat kalkıp kahvaltı hazırlayıp geri yatabilirsiniz zaten her gece 3 te yatıp 6 da uyanıp eşinizin işe gitmesi saçma geldi bana bir gün iki gün olur her gün olmaz insanın zaten uykusu gelir 3. günde.

Arkadaşlar tabii hazirlasin kahvalti ama

adam
03.00 da yatip 06.00da kalkıp kahvalti yapip tekrar yatiyor 07.00 de tekrar kalkip ise gidiyormuş..

Yani çok saçma. Ben böyle bir ese ayak uydursam dahi tüm gün suratim 5 karis gezerim alismayan insan için imkansiz ve sagliksiz bir düzen bu....

Adamın özel yaşantısı ve onu şekillendiremeyiz ve de eleştiremeyiz.Biz beğenmiyor olabiliriz ancak bunu dile getirmemiz konu sahibesinin aklını iyicene karıştıracak.İyicene çıkılmaza sokacak.Biz burada konu sahibesinin nasıl problemin üstesinden gelecek ona yardımcı olalım.Yoksa herkes kendi yaşatısını görüşünün beğenip beğenmediği şeyleri anlatırsa konu sahibesi de öyle yaşamaya çalışacak ve eşiyle problemler yaşayacak.

Çok ama çok abartıyorsun.O zaman sen eşini konuşturma,gece oturalım diyorsa sende uyukla.Zorla ayık tutacak değil.Ama dedim ya ortasını bulamamışsınız ve sen çok kafana takıyorsun.

Çok büyütürsen bu mevzuyu inan bana daha hiçbirşeyin altından kalkamazsın.İlk meselede çuvallama.

Ben kahvaltisini hazirlayip o gittikten sonra geri yatiyorum uykumu alamadiysam. Bazen de is yerine ekmek arasi yapiyorum.
Esin cok sorun ediyorsa hazirla bence, aksamdan dolaba hazirla, hemen cikartiverirsin sabah. Cayi da iki dakika demleyebilirsin.

Madem böyle bir beklentisi varsa sizde gündüz uyuyun o zaman . . Gündüz 2 saat uyusanız gece erken yatmazsınız. .
Ama eşinizde garip doğrusu 3 saat uyku insana nasıl yeter . .

Çok merak ediyorum da '' evlilik nasıl agılanıyor acaba '' O dizilerdeki gibi mi olsun isteniyor.Ne bileyim ama zamane gelinleri çok ama çok nazlı ve gerçekten mücadele etmekten kaçıyorlar hep.Herşeyin hemencecik hallolmasından yanalar.Ya sabır ve mücadeleden sonra mutluluk geliyor.Ama artık ne bayanlar nede baylar sabırlı ve mücadeleci değil.Ne de olsa akıllarının bir köşesinde '' olmazsa boşanırız '' fikri var.Sonra da iki tarafda birbirlerine verip veriştiriyor.

Allah akıl fikir versin böyle düşünce içerisinde olanlara.

Adamın özel yaşantısı ve onu şekillendiremeyiz ve de eleştiremeyiz.Biz beğenmiyor olabiliriz ancak bunu dile getirmemiz konu sahibesinin aklını iyicene karıştıracak.İyicene çıkılmaza sokacak.Biz burada konu sahibesinin nasıl problemin üstesinden gelecek ona yardımcı olalım.Yoksa herkes kendi yaşatısını görüşünün beğenip beğenmediği şeyleri anlatırsa konu sahibesi de öyle yaşamaya çalışacak ve eşiyle problemler yaşayacak.

Dile getirmem mi simdi bu konuyu sorun degildi de sorun haline getirdi? Ayrıca konu sahibesi niye bizim yasantimizi uygulasin kendi yazmis 12de yatip 6da kalkmak istiyorum kahvalti bu şekilde hazirlayabiliyorum diye.

sizin cozumunuz zombi gibi de olsaniz esinize uyun demek olabilir. Benim çözümüm de
yorumum da bunun çocuk sahibi olmasi var vs o duruma nasil alistiysa buna da alisir.

Son düzenleme:

nasıl yani? adamın özel yaşantısı günde 3 saat uyumaksa kadının da günde 6 saat uyumak gibi bir özel yaşantısı olabilir.mantıklı olanı konuşmak lazım.bunu zaten konu sahibi dile getiriyor elbette objektif yorum yapıcaz.siz nasıl kendi yorumunuzu eşi doğrultusunda yapıyorsanız bizlerde kendi yorumumuzu yapıyoruz,neden müdahale ediyorsunuz ki?

Dile getirmem mi simdi bu konuyu sorun degildi de sorun haline getirdi? Ayrıca konu sahibesi niye bizim yasantimizi uygulasin kendi yazmis 12de kalkip 6da kalkmak istiyorum kahvalti bu şekilde hazirlayabiliyorum diye.

sizin cozumunuz zombi gibi de olsaniz esinize uyun demek olabilir. Benim çözümüm de
yorumum da bunun çocuk sahibi olmasi var vs o duruma nasil alistiysa buna da alisir.[/QUOTE

:KK71:

nasıl yani? adamın özel yaşantısı günde 3 saat uyumaksa kadının da günde 6 saat uyumak gibi bir özel yaşantısı olabilir.mantıklı olanı konuşmak lazım.bunu zaten konu sahibi dile getiriyor elbette objektif yorum yapıcaz.siz nasıl kendi yorumunuzu eşi doğrultusunda yapıyorsanız bizlerde kendi yorumumuzu yapıyoruz,neden müdahale ediyorsunuz ki?

:KK71:

bir arkadaş daha demiş kahvaltısını hazırla sonra sen tekrar yat.. valla şu an sana bir heveslendim bir heveslendim anlatamam... ben çalışıyorum sabah 6da kalkıyorum bi de (Allah acısını yaşatmasın) bebişim var bazen 4-4.30 gibi uyanıyor ben evden çıkana kadar uyumuyor bu durumda ben o uykusuzlukla işe gidiyorum akşam geliyorum yemek hazırlamaya çalışıyorum kızla ilgileniyorum ee malum bu arada kocayı da ihmal etmemek lazım falan filan... bütün bunları duyduktan sonra evliliğinin zor olduğunu düşünyor musun hala..??? :KK50:

Valla çalışıyorum günde 14 saat ayaktayım gayette sabah 6.20 de kalkıp hazırlıyorum eşimin kahvaltısını. Siz çalışmıyorsunuz sizin hayde hayde kalkmanız gerek bence biraz tembellik ediyorsunuz.

Buradaki problem adamın kahvaltı hazırlamamasına, uyanamamasına kızması mı Allah aşkına? Huyuna gidin suyuna gidin bilmem ne demeyin artık şu kadınları oyuncak etmeyin kocalarına... Söylendi mi bilmiyorum inşallah söylenmiştir, hanımefendi, çalışmanıza İZİN vermeyen bir adamla evlisiniz, eğer isteklerinizde kararlı, akıllı bir hanımsanız sorunun çözümüne başka yerlerden başlayın. Yok eğer kahvaltı sorununu halledeyim ben kocacığımla sorun çıkmasın, ben elimden geleni yapayım bana hönkürsün, olsun huzurumuz kaçmasın diyorsanız, çalışmanıza İZİN vermeyen, bir kahvaltı hazırlamasını etmesini beceremeyen, uyanamadığınızda burnunuzdan getiren kocacığınız için her sabah erkenden kalkıp hazırlayın, edin. Kusura bakmayın vallahi haddimi aşmış olabilirim ama gerçekten sinirlendim, bence siz de birtakım daha derin sorunlar olduğunun farkındasınız, keşke evlenmeden bu sorunu çözüme bağlamaya çalışıp bağlanmıyorsa da gereğini yapmış olsaydınız.

Back
X