• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik gönüllü kölelik mi???

zeynepayça

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2007
103
0
96
45
İstanbul
yemekk yap,mutfağı topla,çamaşırları yıka katla ütüle..bunları yaparken hissettiğim tek birşey var kullanıldığım hissi..kızlar sizce bu normal mi??
evliliğin 7. ayındayız..ama hala bu duygudan kurtulamadım..

Yok canım ya neden öyle düşünüyorsun ki ...sevdigin insan karşındaki sonucta..
ayrıca yavas yavas alıştırsan sana birazcık yardım etse çok iyi olur.ne bileyim sofra kurmak,bulaşık makinesine dizmek gibi...

bi de şöyle düşünelim annelerimiz yıllarca bize hizmet ediyor biz onları kullanıyoruz mu hayır..kadının fedakar olması durumu işte..zaten erkek eline her iş yakışmıyor ama erkek pis ve dağınıksa bu çok zor bir an önce önüne geçilmeli..düzene sokulmalı...

herşey karşılıklı erkeklerin üstündede evi geçindirme sorumluluğu var elbet bazı kadınlar hem dışarıda hem evde çalışıyor ama genel itibariyle kadının görevi bu hem sonuçta yalnız olsan kendi oturduğun evi de temizliyceksin e fazladan bi tabak koyarsın yemek için de:))evliliğinin ilk zamanları olduğu için böyle düşünmen çok normal zamanla alışırsn..

yardım ediyor tabi..dır dır ede ede sağladım..
ama sorumluluk tamamen bende olsun istiyor..söyleyeyim yapsın..nereye kadar..

iyi yardım etmesi güzel..
sorumluluk derken ne gibi ?yani yemek ev işi falansa doğal..ama fatura yatırma tamir vb şeylerle de sen ilgileniyorsan yani dışarı işleriyle o zaman haklısın..

ne münasebet canım, ne demek kölelik,
hem de gönüllü kölelik:1shok:
sonuçta sevdiğiniz insanla bir yuva kuruyorsunuz binbir güçlükle, tabiki temizlik yapacaksınız, tabiki ütü yapıp bulaşık yıkayacaksınız, önemli olan eşinizle doğru bir iş bölümü yapmak, sonra da evi ortaklaşa çekip çevirebilmek. üstelik daha 7 aylık evlisiniz, eşiniz de yardımcı oluyormuş, büyütüyor olmayasınız gözünüzde CADIARZU

yemekk yap,mutfağı topla,çamaşırları yıka katla ütüle..bunları yaparken hissettiğim tek birşey var kullanıldığım hissi..kızlar sizce bu normal mi??

yardım ediyor tabi..dır dır ede ede sağladım..
ama sorumluluk tamamen bende olsun istiyor..söyleyeyim yapsın..nereye kadar..

ama bahsettiğiniz konular zaten kadının sorumluluğundadır, erkek de yardım eder.
yani ütü işi erkeğin elindedir de kadına hadi bugün gömlekleri ütüle der gibi bir durum olmaz ki.

erkekler bu işleri söyleyince yapar.
eğer hiç söylemeden gidip çamaşır yıkayan koca varsa alnından öpülesidir kendisi.

Evde sorumluluk vardır..
Alışverısı bırılerı yapar.
Agır esyaları tasır..

Tamırle ılgılenır...

Coplerı atar...

Sofranın toplanmasına yardımcı olur..

Karşılıklı paylaşımlar olursa kolelık olmaz..

Hayır, bir önceki mesajım gerçek düşüncelerim değildi tabii...
Sadece bir espiriydi diyelim...

Evlilik; yalnızca kendin için yaşamamayı öğrenmek...
Başkasıyla bütün olmayı öğrenmek...

Gelecek nesillerin tuğlasını örmeyi öğrenmek...
Kadın olmayı öğrenmek...

Paylaşmayı, bağışlamayı, anlaşabilmeyi, sevebilmeyi, önce kendim duygusundan, önce biz duygusuna geçebilmeyi öğrenmek üzere, attığımız bir adımdır... :delphin:

eğer böyle duşunmeye devam edersen katlanılmaz bi hal alır tabe..
malesef kadınların hiç işi bitmıor ama çalışmıorsan bunu bukadarda sorun etme tatlım..
bende ilk zamanlar öle hissettim ama şimdi sevıorum benm evim ben evime yapıorum die duşununnce bayağı gusel oluo..
naparsın iştedoğanın kanunu..

kesinlikle kölelik diye adlandırmamak lazım...hayat müşterek eğer çalışan bir bayan değilsen,o çalışır eve bakar sende ev işleriyle ilgilenirsin..ama sende çalışan bir bayansan ikinizde çalışıo olduğuna göre ev işlerinide ortaklaşa yaparsınız..ben ev hanımıyım evimdeki işlerden ben sorumluyum ama yardım istesem yardımcı olucaktır tabiki..ben izin vermem o başka mesele o işe karıştığı zaman iş dahada çoğalıyo maalesef..sevdiğin için bişiler yapmak mesela yemek vs bence çok gzl..neden kölelik olsun kii...

evliliğin kadına yüklediği sorumluluk maalesef daha fazla.
eşim çoğu işi beceremez, benim üstünden geçmem gerekir. ya da iş yaparken eşyalara zarar veriyor. yapmaya hevesli de değil, durum böyle olunca zorlayarak da yaptıramıyorum.
benden daha yoğun çalıştığı dönemlerde sorun etmiyorum...

becerikli bir erkek ile evlenmişseniz durum değişir tabii.
evin ütü işini kocası yapan, yemeğe yardım eden, kahvaltıyı hazırlayan, etrafı dağıtmayan(!!!), gördüğü dağınıklığı toplayan tanıdıklarım var.
şansınız var da; böyle bir erkek ile evlenirseniz, kölelik olmuyor evlilik...

Son düzenleme:

böle dusundugun sure daha ckılmez hal alacaksın bence ..

ora senın evın

senın v esevdıgın adamın yemegını yapıosun utusunu yapıosunnn düşünn ..

daha cok yenıevlıymıssın ya

asla bana öyle gelmiyor...sengözlerimebaksanab
şuda var sanki evli olmadan yanlız yaşansa aynı işler olmıyacakmı?:icecream:
valla tamam cidden işler hiç bitmiyor:1no2:,bu konuda hemfikiriz ama bende seve seve yapıyorum .
kendimi hiç köle gibi hissetmedim:delphin:

Hayatim sen elin evinde temizlik is güc yapmiyorsunki...senin evin bu...:delphin:

Evinin isini gücünü yemegini yapan her kadin gibi siradan isler yapiyorsun...bir erkek ne kadarda bir isin ucundan tutsa illaki evin büyük sorumlulugu kadindadir...ve inan bana burda almanyada bile cogunlukla böyle...yani sadece biz türklere has olan bir rol dagitimi degil bu...:kahve:

Bak seninki yine az cok yardimci oluyormus...benimki hasta veya hamile olmadigim vakit kesinlikle yardim etmez...sadece cöpleri atar...bu kadar...:delphin:

aman be diyorum bu konuyaakaydirigubbakcemile3
ya arkadaşım sevdiğinle evlisin kendı evindesin kendi işlerını yapıyrsun bunun neresı kölelık... kı babanın evınde de olsan yapmalısn bunları annen sana göre köle mı:uhm:
ya bi bayanın yapması gereken en doğal işler bunlar bence zevk almaya bak :1hug:

Bunu gönüllü kölelik olarak addedersen yaptığın işler sana gün geçtikçe daha da batar.. Düşüncelerimiz duygularımıza dönüşür dikkat etmek lazım...

Evlenirken , eşlerimiz ev işlerini yapacak diye onlara güvenerek evlenmedik (kendi adıma konuşuyorum) ; o yüzden şimdi de yaparsa ne ala ; yapmazsa da ben kendimi evin kölesi görmem..

Ben evimin hanımıyım , evimin dişi kuşuyum ; kölesi değil..

Sen de böyle düşün , umarım geçer bu düşüncenyerimseniben

Son düzenleme:
Back
X